21. kolo
FC DAC 1 - 1 MŠK Žilina 1908
výkony - 132 : 133
Jooooo Juhuuuu Huraaaaaaa Jupiiiiiiiii Wooooooooooow Supeeeeeeeer yeeeeeeeeeeeeees anooooooooooo. Senzacny zapas sa nam podaril doviest do vitazneho konca ked sa DAC - u po milionkrat prekombinovanej taktike podarilo remizovat a ziskat bod ktory ma pre nas hodnotu minamalne zlata. Velmi dlho som pred zapasom rozmyslal ako to len urobit aby sa DAC zachranil v CL rozmyslal som ci sa pokusim zvitazit a tak si na isto zarucit zotrvanie (tu vsak v opacnom pripade hrozilo vypadnutie) alebo hrat na remizu a spoliehat sa na druhe kolo. Rozhodol som sa pre variantu cislo dva ktora priniesla fantasticky vysledok. Po ziskani bodu sme sa dostali na uzastne 9. miesto ktore pre nas znamenalo zatial velmi dobru vychodiskovu situaciu. Cely zapas bol plny napetia a vzruchu. Bolo vidiet ze ide o vela lebo oba timy podali nadherne vykony. Do poslednej sekundy sa nedalo urcit ako zapas dopadne no nakoniec zatial stastnejsie pre nas.
Prvy polcas zapasu bol strasne nudny. Oba timy si maximalne davali pozor na to co urobia aby sa chyba co by mohli urobit nestala osudna. Vysledkom toho bola len jedna sanca na oboch stranach az kym neprisla 43. minuta ked penaltu mal kopat Jaroslav Culek. Po pokutovom kope ked Culek dal GOOOOOOOL DAC senzacne vyhraval. Druhy polcas na tom tiez nebol o moc lepsie aj ked sanci sme videli viac. Na pohlad mal urcite uzemnu prevahu DAC ktory zapas mohol kedykolvek rozhodnut. Napetie na stadione sa dalo krajat coho dokazom je cervena karta na oboch stranach. Hostia vedeli ze ak zapas prehraju je po vsetkom a tak na zaver spustili totalnu ofenzivu s maximalnym rizikom co im prinieslo vytuzeny vyrovnavajuci gol v 83. minute od Virmantas Malinauskas.
Zapas sme teda remizovali a po nom sme sa museli spoliehat na nasho najvecsieho rivala tim Hostage ze svoj posledny zapas vyhra.
22. kolo
Rusnaci z Labirce 2 - 1 FC DAC
výkony - 134 : 130
Anooooooo Supeeeeeer Joooooooooo Wooooooow Uuuuuuuuza udrzali sme saaaaaaaa

DAC svoj posledny zapas v 12. rocniku corgon ligy proti favoritovi prehral no aj napriek tomu sa zacali v Dunajskej Strede obrovske oslavy fanusikov pretoze ich milacikovia sa dokazali po neskutocne narocnej sezone udrzat v najvyssej sutazi aj ked naozaj len o kusocek. Chcem podakovat aj nasmu najvecsiemu rivalovi timu Hostage a manazerovi PaToMovi ktory isli do posledneho zapasu naplnu a Zilinu porazili.

V tomto zapase sme prehrali tesne po sympatickych vykonoch na oboch stranach. Super vsak bol o nieco lepsi a tak mu samozrejme gratulujem. Po vitazstve si udrzal nadhernu 2. priecku co je pre novacika obrovsky uspech.
Zapas zacali lepsie domaci no ked nevyuzili hned dve sance na rad prisiel DAC ktory gooooooolom z 8. minuty sa ujal vedenia 0:1. Autorom golu je Marek Hodon. V dalsom priebehu mali vecsiu prevahu domaci ktory si vytvorili aj viac sanci a zasluzene v 32. minute vyrovnali. Do konca polcasu po gole boli zase na tom lepsie hostia a tak prvy polcas sa skoncil spravodlivou remizou. Druhy polcas az taky dramaticky ako ten prvy nebol. Aj napriek tomu si na oboch stranach oba timy sance dokazali vytvorit. Premenil ju az v 87. minute Vlad Kasinec a kedze DAC sa na odvetu nezmohli Rusnaci zapas vyhrali. Zapas to bol velmi pekny a strasne vyrovnany no predsa len o kusok viac kuzla ukazali domaci. Po zapase tak DAC skoncil na uzastnom 9. mieste co sme vobec ale vobec necakali. Huraaaaaaaaa. Ja som uz minimalne pocital s barazou no ani na tu sme sa nemuseli nakoniec pripravovat.