2. kolo
DALLAS 2 - 1 FC DAC
výkony - 129 : 128
Ach jaj tak zase sme prehrali. Teraz ma to vsak narozdiel od prveho kola ked som prehru cakal riadne mrzi. Znamena to ze nas caka znovu poriadne narocna sezona a vlastne celosezonny boj o zachranu. Prehra nad novacikom ktory bol v prvom kole nemastny neslany len o jedno jedine % je riadne bolestiva. Pre DAC je to vlastne uder pod pas lebo sme urcite cakali body a tak psychika bola na tom po tomto zapase naozaj zle. Super vsak bol lepsi a tak vyhral zasluzene k comu DALLASU gratulujem.
Zapas zacali lepsie domaci ktory si vypracovali aj slubnu sacnu. Potom sme vsak taktovku prebrali mi no niekolko tutoviek sme zahodili a ako sa stale vravi nedas dostanes platilo to znovu. Super sa v 29. minute golom od Hugo Patricio Alvarez Valenzuela ujal vedenia. Po tomto gole az do polcasu zapas riadne upadol a divaci sa teda mohli riadne nudit. Prehrany prvy polcas je tak trochu kruty. Druhy polcas zacal ako prvy lenze teraz na rozdiel od prveho DALLAS svoju sancu vyuzil a uz v 47. minute zvysil na 2:0 Dušan Lomić. DAC sa viac menej spametal az po druhom gole ked zacal hrat velmi pekny futbal. Domaci vsak tiez nepolavili a tak sme dokazali v 82. minute golom od Jaroslava Culeka len znizit na konecnych 2:1. Uz po tomto zapase sme sa ocitli na poslednom mieste takze poplach bol vyhlaseny uz v druhom kole. V dalsom zapase nas cakal Universitas a my sme mali noz na krku.
3. kolo
FC DAC 3 - 2 Universitas
výkony - 131 : 127
Huraaaaaa Juhuuuuu Anoooooo DOCKALI SME Saaaaaaaaa. DAC si v tretom kole dokazal vybojovat svoje prve body v tomto rocniku a tak sa konecne po zapase mohli tesit aj fanusikovia domacich pre ktorych je futbal v podstate nabozenstvom. Universitas poriadne vzdoroval no nakoniec dostali doma vsetky body. Bol to vsak poriadne dramaticky boj ktory sa musel pacit. Prve body teda sme dokazali ziskat a tak sa moji hraci mohli s usmevom na perach tesit na nas velky boj s FC Hostage. Ale este k zapasu.
Zapas sa konecne zacal rozpravkovo aj pre nas ked uz v 7. minute z prvej sance Jaroslav Culek otvoril skore. Rozpravka sa nekoncila a divaci si mohli uz v 13. minute znovu z hlboka zakricat goooool ked Henrich Balis zvysil na 2:0. Hostia sa teda nestihli spametat ze hraju a uz mali tazku ulohu pred sebou. DAC vsak dlho nepolavoval a k lopte pustil hosti az po pol hodine a oni sa svojej sance ujali ako sa patri. Po nastrelenom brvne uz v 33. minute Pantelis Gircha rozvlnil siet a potesit z golu sa mohli aj hostia. DAC sa po tomto gole do konca polcasu snazil branit no ani to nepomohlo. v 43. minute totiz hrdina hosti Pantelis Gircha vyrovnal na 2:2. Zacala sa velka drama. A drama to bola poriadna. V druhom polcase sa neustale prelievala hra z jednej strany na druhu. Hral sa pekny utocny futbal no mensi navrch mali hostia. Ako to vsak v rozpravke byva koniec byva stastny co sa naplnilo ked Marek Hodon v 83. minute dava 3. gol pre DAC na co odpoved hostia nenasli. Vitazstvo je nase a pred velkym duelom s PaToMom bolo vsetko pripravene na jednotku.
4. kolo
FC Hostage 1 - 0 FC DAC
výkony - 133 : 130
Nepomohlo vsak ani to. DAC v zapase uprostred tyzdna dal proti velkemu favoritovi naozaj vsetko co v sebe mal a dokonca aj napriek poriadne prisnemu rozhodcovi podal vykon 130, nastupil cerstvy A - tim no ani to nepomohlo k tomu aby sme timu FC Hostage zobrali po zapase co i len bod. Skoda naozaj velka skoda. Duel to vsak bol znovu riadny ako sa patri tak na ihrisku ako aj v hladisku. Som vsak rad ze sme nasich fanusikov nesklamali ked aj po prehre nas odprevadzali do kabin potleskom.
Zapas sa zacal poriadne brutalne. Po tom co mal domaci tim riadnu tutovku a tycku hned na zaciatku zapasu to iste naserviroval i DAC. Zaciatok teda zacal ako z velkej futbalovej knihy. V prvom polcase sa vsak potom hry zmocnil domaci FC Hostage no tentokrat si uz poriadnu tutovku nevybojoval. Sanci vsak mal dost. Mohli sme sa tesit ze po prvom polcase je len remiza. Druhy polcas az tak akcne nezacal. Sance si vypracovali oba timy no ku golu este nieco chybalo. Inak tomu vsak bolo v 65. minute ked vo vybycovanom zapase skoroval Ignacio Maldonado. Doteraz sa tesim ze sa stadion po tomto gole nerozpadol. Gol pomohol v podstate obom timom ked po nom zase raz sme videli neurekom infarktovych sanci. Najprv Hostage potom DAC potom sa riadne zltlo no gol sme uz nevideli. Hostage tak vyhralo zasluzene a ja ti PaToM gratulujem. Hraci DAC - u isli po zapase smutny do kabin ale ako som uz pisal hrial ich aspon potlesk ich divakov. Prvy diel nasho suboja je teda za nami a ja uz teraz poriadne ocakavam ten dalsi kde chcem vratit pozicane
5. kolo
FC DAC 2 - 3 MŠK Žilina 1908
výkony - 132 : 135
Este sme neboli ani poriadne spametany z prehry a uz nas cakal dalsi duel. Tato liga je poriadne vyrovnana a tak aj tento duel bol riadne dramaticky. Bohuzial vsak uz po stvrty raz sme z tej dramy vyviazli mi ty smutny. DAC totiz aj po dalsom velmi peknom vykone svoj duel so Zilinou na domacej pode nezvladol. Zase raz sa tak dostavame po tomto zapase do poriadnych problemov ked po 5. kole mame na svojom konte len 3 bodiky co je naozaj zalostne malo. Hadam tento vstup do sezony je este horsi ako ten predosli. Moji hraci sa snazia, robia co mozu no vysledky sa nedostavuju. Nieco este bude treba urcite vymysliet.
Zaciatok nasho zapasu vsak bol perfektny aj ked aj trochu smolny ked sme nastrelili dve tycky. Mensiu sancu si pripisali aj hostia no v 21. minute sa znovu dostal k slovu DAC ked Jaroslav Culek strelil gol. Aby toho nebolo malo v 25. minute padol dalsi gol ked po priamom kope skoroval Marek Hodon. Takyto rozpravkovy vstup sme tu mali no po minulych skusenostiach sme zostali pri zemi trochu viac a prvy polcas sme dostali do vitazneho konca ked sme ho uplne zasluzene vyhrali 2:0. Koncentracia sa vsak cez prestavku prerusila a uz v 46. minute Petr Kropáček znizil na 2:1. Po tomto gole sme sa rozhodli ze branit do konca zapasu asi nebude spravna taktika a tak sme utocit zacali my. Vytvorili sme si aj sance no gol dali znovu hostia v 57. minute a to Virmantas Malinauskas. Dufali sme ze ked sa uz vsetko identicky opakuje tak tomu bude az do konca. Prisla vsak 61. minuta a gol od Petr Kropáček a vsetkemu bolo inak po dvojgolovom vyhravani sme zrazu prehravali. Ako vidiet nepoucili sme sa. So psychikou to uz bolo zle a ked sme dostali v 73. minute CK bolo o vsetkom rozhodnute. Z vitazstva sa tesili hostia. Gratulujem.
Zase raz s nozom na krku nas caka velmi tazky zapas s FC Jancefalogram. Vela cakat asi nemozme no velmi dufam aspon v jeden bodik.