Vedenie slovenských súťaží (SL & SPo)
Moderator: Czech Moderators
-
- Member of the Soccer Project Association
Re: Vedenie slovenských súťaží (SL & SPo)
Po dohode s PaToMom sa rozhodlo ze dalsi rocnik sa zacne az zaciatkom dalsej sezony teda az zaciatkom 44. sezonybalki29 wrote:kedy zacina novy rocnik??? dikes hoši

Rebríček formy:
Posledných 5 sezón
63. sezóna divízia C.1 7. miesto
64. sezóna - divízia C.1 - 8. miesto
65. sezóna - divízia C.1 - 8. miesto
66. sezóna - divízia C.1 - 5. miesto
67. sezóna - divízia C.1 - 5. miesto
NAJ 60. sezóna - B1
Posledných 5 sezón
NAJ 60. sezóna - B1
ok dikes za info ,kludne mozem planovat zapasy na vikendy.MilanSLOVAKIA wrote:Po dohode s PaToMom sa rozhodlo ze dalsi rocnik sa zacne az zaciatkom dalsej sezony teda az zaciatkom 44. sezonybalki29 wrote:kedy zacina novy rocnik??? dikes hoši
Balki
-
Ahojte,
nová sezóna sa nám pomaly blíži a s ňou prichádzajú aj nové ročníky SL a SPo. Prihlasovanie bolo ukončené v pondelok počas hlavnej simulácie a prihlásilo sa:
Slovenská Liga: 62 tímov (minule 68)
Slovenský Pohár: 52 tímov (minule 58)
To znamená, že do SL aj SPo sa prihlásilo o 6 mužstiev menej ako v 10. resp. 4. ročníku.
Z minulého ročníka SL bude chýbať 10 tímov (nerátam 6 vylúčených či tých, ktorí na SP skončili), no zároveň sa aj prihlásilo 10 nových tímov.
Z minulého ročníka SPo bude tiež chýbať 10 tímov (plus šesť vymazaných alebo vylúčených tímov), ale prihlásili sa rovnako 10 nováčikovia.
Potreboval by som vyriešiť ešte pred ich začiatkom nejaké otázky, ktoré by sme potom zakomponovali aj do pravidiel, a to:
zrušenie trestov pre najnižšie súťaže
zmena kontumačného výsledku v prípade zlého stavu ihriska na tradičný futbalový kontumačný výsledok 0:3 pre hostí namiesto 0:5 ako je to na SP
pravidlo o poradí tímov v priebežnej tabuľke (teda tej počas súťaže, nie na jej konci), že komisár by mal usporiadať tabuľku podľa 1. počtu bodov a 2. rozdielu skóre; konečné poradie sa potom urobí podľa kritérií uvedených nižšie
pravidlo o odpočte tých kontumácií, ktoré vznikli v zápasoch s vylúčeným tímom (napr. tím A prehrá s tímom B kontumačne 0:3 v 6. kole, je to jeho 2. kontumácia, v 11. kole je tím B vylúčený za 4 kontumácie a tímu A sa preto kontumácia zo 6. kola odpočíta a ak medzitým nezískal ďalšie kontumácie alebo nebol vylúčený, tak má už len 1 kontumáciu)
čo robiť v prípade, ak v play-off zápase sa oba zápasy skončia kontumačnými výsledkami, raz v prospech jedného, raz druhého tímu alebo sa oba zápasy skončia obojstrannou kontumáciou
No a ešte treba vyriešiť to, či sa má meniť systém SL alebo SPo. Niektorí navrhovali zmenu v SL tak, aby sa odohrala počas jednej sezóny, ďalší chceli SPo hrať len play-off systémom a iní nechceli nič meniť. Takže... ?
3 najvyšše ligy zostanú asi tak ako minulý ročník s 12 tímami (1. liga, 2. liga, 3.A a 3.B liga). Otázka je, čo so 4. ligou, lebo nám tam zostalo len 14 tímov. Bude jedna 14-tímová skupina či dve 7-tímové skupiny?
Bodovacie kritéria pre SL:
Pre určenie poradia tímov sa posudzuje počet bodov za výhry a remízy (výhra = 3 body, remíza = 1 bod, prehra = 0 bodov).
V prípade zhodného počtu bodov dvoch alebo viacerých tímov sa posudzujú nasledujúce kritériá v tomto poradí:
1. počet bodov zo vzájomných zápasov porovnávaných tímov
2. rozdiel skóre zo vzájomných zápasov porovnávaných tímov
3. počet strelených gólov vo vzájomných zápasoch porovnávaných tímov
4. počet strelených gólov na ihriskách súperov („vonku“) vo vzájomných zápasoch porovnávaných tímov
5. rozdiel skóre zo všetkých zápasov v skupine
6. počet strelených gólov vo všetkých zápasoch v skupine
7. počet strelených gólov na ihriskách súperov („vonku“) vo všetkých zápasoch v skupine
8. súčet výkonov vo vzájomných zápasoch porovnávaných tímov
9. súčet výkonov zo všetkých zápasov v skupine
nová sezóna sa nám pomaly blíži a s ňou prichádzajú aj nové ročníky SL a SPo. Prihlasovanie bolo ukončené v pondelok počas hlavnej simulácie a prihlásilo sa:
Slovenská Liga: 62 tímov (minule 68)
Slovenský Pohár: 52 tímov (minule 58)
To znamená, že do SL aj SPo sa prihlásilo o 6 mužstiev menej ako v 10. resp. 4. ročníku.
Z minulého ročníka SL bude chýbať 10 tímov (nerátam 6 vylúčených či tých, ktorí na SP skončili), no zároveň sa aj prihlásilo 10 nových tímov.
Z minulého ročníka SPo bude tiež chýbať 10 tímov (plus šesť vymazaných alebo vylúčených tímov), ale prihlásili sa rovnako 10 nováčikovia.
Potreboval by som vyriešiť ešte pred ich začiatkom nejaké otázky, ktoré by sme potom zakomponovali aj do pravidiel, a to:

No a ešte treba vyriešiť to, či sa má meniť systém SL alebo SPo. Niektorí navrhovali zmenu v SL tak, aby sa odohrala počas jednej sezóny, ďalší chceli SPo hrať len play-off systémom a iní nechceli nič meniť. Takže... ?
3 najvyšše ligy zostanú asi tak ako minulý ročník s 12 tímami (1. liga, 2. liga, 3.A a 3.B liga). Otázka je, čo so 4. ligou, lebo nám tam zostalo len 14 tímov. Bude jedna 14-tímová skupina či dve 7-tímové skupiny?
Pre určenie poradia tímov sa posudzuje počet bodov za výhry a remízy (výhra = 3 body, remíza = 1 bod, prehra = 0 bodov).
V prípade zhodného počtu bodov dvoch alebo viacerých tímov sa posudzujú nasledujúce kritériá v tomto poradí:
4. počet strelených gólov na ihriskách súperov („vonku“) vo vzájomných zápasoch porovnávaných tímov
7. počet strelených gólov na ihriskách súperov („vonku“) vo všetkých zápasoch v skupine
9. súčet výkonov zo všetkých zápasov v skupine
FC Hostage
_________
Slovak League (Slovenská Liga)
(\__/)
(O.o )
(> < ) <-- This is Bunny, The Great Emperor.
Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
_________
(\__/)
(O.o )
-
Len o 6 nas bude menej? To si myslim ze je celkom dobre 
Tak idem na otazky :
1 bod Proti zruseniu trestov pre najnizsie sutaze nic nemam.
2 bod tiez suhlasim.
3 bod neviem co myslis pod timy kriteriamy nizsie.
4 bod fuu tak tu som sa natrapil s rozlustenim ale podarilo sa celkom
nechapem ale ze preco potom timu A zostane 1 kontumacia
A este nahodou toto pravidlo uz nebolo v platnosti doteraz?
5 bod no tak to je skareda otazka. Podla mna tam treba dat pravidlo take ze sa rozhodne podla okolnosti ako to bude najlepsie vyhovovat. Jedine ine normalne riesenie je take ze sa vylucia obidva timy ale to je uz na tebe
Proti zmene systemu slovenskej ligy som jednoznacne proti a proti zmene slovenskeho pohara hmmmm je pravda ze pohare sa maju hrat play-off systemom ale aj sucasny system je dobry takze neviem to necham na inych.
ja som skor za dve so 7 timamy a aby mali 24 kol
Tak toto su moje nazory a dufam ze sa vyjadria aj ostatny

Tak idem na otazky :
1 bod Proti zruseniu trestov pre najnizsie sutaze nic nemam.
2 bod tiez suhlasim.
3 bod neviem co myslis pod timy kriteriamy nizsie.
4 bod fuu tak tu som sa natrapil s rozlustenim ale podarilo sa celkom

5 bod no tak to je skareda otazka. Podla mna tam treba dat pravidlo take ze sa rozhodne podla okolnosti ako to bude najlepsie vyhovovat. Jedine ine normalne riesenie je take ze sa vylucia obidva timy ale to je uz na tebe

Proti zmene systemu slovenskej ligy som jednoznacne proti a proti zmene slovenskeho pohara hmmmm je pravda ze pohare sa maju hrat play-off systemom ale aj sucasny system je dobry takze neviem to necham na inych.
ja som skor za dve so 7 timamy a aby mali 24 kol

Tak toto su moje nazory a dufam ze sa vyjadria aj ostatny

Rebríček formy:
Posledných 5 sezón
NAJ 60. sezóna - B1
Posledných 5 sezón
NAJ 60. sezóna - B1
-
Haha, no jo, ja som to tam nakoniec zabudol dať... 
Už to tam je.
No to pravidlo bolo v podstate v platnosti, ale nie je zapísané v pravidlách. Ide o to, že ak máš trebárs tri kontumácie a dve z nich sú s tímami, ktoré boli neskôr vylúčené, tak sa ti po ich vylúčení tie dve kontumácie vymažú a zostane len jedna.
K bodu 5 - no, tak som to vyriešil aj v prípade, keď sa to stalo v 3. ročníku SPo, ale neviem, či to bolo úplne správne...

Už to tam je.

No to pravidlo bolo v podstate v platnosti, ale nie je zapísané v pravidlách. Ide o to, že ak máš trebárs tri kontumácie a dve z nich sú s tímami, ktoré boli neskôr vylúčené, tak sa ti po ich vylúčení tie dve kontumácie vymažú a zostane len jedna.
K bodu 5 - no, tak som to vyriešil aj v prípade, keď sa to stalo v 3. ročníku SPo, ale neviem, či to bolo úplne správne...

FC Hostage
_________
(\__/)
(O.o )
_________
(\__/)
(O.o )
-
Tak aj bod 3 moze bytPaToM wrote:Haha, no jo, ja som to tam nakoniec zabudol dať...
Už to tam je.

Podla mna ako si to vyriesil v 3. rocniku to bolo v poriadku. Lepsie riesenie nebolo.
Rebríček formy:
Posledných 5 sezón
NAJ 60. sezóna - B1
Posledných 5 sezón
NAJ 60. sezóna - B1
Čítam, že 3B liga je už tiež bez komisára ...
smutné ...
nejaký dobrovoľník ???
smutné ...
nejaký dobrovoľník ???
-
pre 4. ligu(y)PaToM wrote:
zrušenie trestov pre najnižšie súťaže
anoPaToM wrote:zmena kontumačného výsledku v prípade zlého stavu ihriska na tradičný futbalový kontumačný výsledok 0:3 pre hostí namiesto 0:5 ako je to na SP
anoPaToM wrote:pravidlo o poradí tímov v priebežnej tabuľke (teda tej počas súťaže, nie na jej konci), že komisár by mal usporiadať tabuľku podľa 1. počtu bodov a 2. rozdielu skóre; konečné poradie sa potom urobí podľa kritérií uvedených nižšie
anoPaToM wrote:pravidlo o odpočte tých kontumácií, ktoré vznikli v zápasoch s vylúčeným tímom (napr. tím A prehrá s tímom B kontumačne 0:3 v 6. kole, je to jeho 2. kontumácia, v 11. kole je tím B vylúčený za 4 kontumácie a tímu A sa preto kontumácia zo 6. kola odpočíta a ak medzitým nezískal ďalšie kontumácie alebo nebol vylúčený, tak má už len 1 kontumáciu)
moj nazor: zalezalo by od toho, za co boli tie kontumacie, ak by napr. muzstvo A dostalo kontumaciu za nasadenie potrestaneho hraca, a muzstvo B za neposlanie (neprijatie) pozvanky, postupuje muzstvo A, ak by mali obe kont. za neposlanie (neprijatie), vypadavaju obe a ich dalsi mozny super v pavuku ma volny postup, ak by mali obaja kont. za nasadenie trestanca, umoznit im jeden rozhodujuci zapas, domaci by boli ti, ktori boli domaci v prvom merani sil.PaToM wrote:čo robiť v prípade, ak v play-off zápase sa oba zápasy skončia kontumačnými výsledkami, raz v prospech jedného, raz druhého tímu alebo sa oba zápasy skončia obojstrannou kontumáciou
Ako som ti uz pisal, SL vpratat do jednej sezony, a SPo sa mi celkom pozdava s tym "iba play-off".PaToM wrote: No a ešte treba vyriešiť to, či sa má meniť systém SL alebo SPo. Niektorí navrhovali zmenu v SL tak, aby sa odohrala počas jednej sezóny, ďalší chceli SPo hrať len play-off systémom a iní nechceli nič meniť. Takže... ?
jedna MOJA 14-teamovaPaToM wrote: 3 najvyšše ligy zostanú asi tak ako minulý ročník s 12 tímami (1. liga, 2. liga, 3.A a 3.B liga). Otázka je, čo so 4. ligou, lebo nám tam zostalo len 14 tímov. Bude jedna 14-tímová skupina či dve 7-tímové skupiny?

9. súčet výkonov zo všetkých zápasov v skupine[/quote]
GeorgeTT
-
GeorgeTT: Ďakujem za názor. 
Čo sa týka trestov pre najnižšiu ligu, kontumácie zápasu pre zlé podmienky ihriska, zoraďovania tímov v tabuľke počas sezóny, odpočtu kontumácií pri vylúčení tímu, tak na tom by sme sa zhodli už traja.
Ešte treba vyriešiť, čo s tým, ak z dvojice tímov hrajúcich play-off (napr. predkolo) nepostúpi ani jeden tím (George: dobrý nápad s tým rozlišovaním kontumácií za tresty a neposlanie/neprijatie pozvánky
), teda ak sa neodohrá ani jeden zápas napr. ak ani jeden tím nepošle pozvánku alebo obaja ju nepríjmu (kontumácie 0:3 a 3:0), príp. si zamenia prvý a druhý zápas (kontumácie oboch zápasov obojstrannými kontumáciami 3:3) a zároveň nasleduje skupinová fáza a treba rozhodnúť, ktorý tím z neúspešných tímov z ďalších dvojíc postúpi namiesto nich. Minule som sa rozhodol, že najlepšie bude ak postúpi ten, kto zahral v dvojzápase najvyšší súčet výkonov. Ostatní samozrejme súhlasili (alebo sa nevyjadrili). Prikloníme sa k tomu aj v prípade podobnej situácie, ak nastane aj tento ročník? Alebo má niekto iný návrh?
Viacerí, čo písali v tohtoročnej ankete, sa vyjadrili tak, že by chceli vpratať SL (aj SPo) do jednej sezóny (tým pádom by sme asi museli zrušiť odvety a hralo by sa len systémom každý s každým 1x). Ja som proti rovnako ako Milan, George je za. Asi bude teda najrozumnejšie, aby som spočítal všetky názory, ktoré som dostal za a proti zmene tých, ktorí sa vyjadrili.
Podobne asi rozhodneme aj zmenu SPo na obyčajný vyraďovací pohár (takže by sa dal odohrať za jednu sezónu).
Otázka je tiež, čo teda so 4. ligou. Ak by sa ešte niekto k tomu vyjadril, bolo by to fajn. Zatiaľ sme dvaja za dve skupiny 4. ligy, jeden za jednu skupinu 4. ligy.

Čo sa týka trestov pre najnižšiu ligu, kontumácie zápasu pre zlé podmienky ihriska, zoraďovania tímov v tabuľke počas sezóny, odpočtu kontumácií pri vylúčení tímu, tak na tom by sme sa zhodli už traja.
Ešte treba vyriešiť, čo s tým, ak z dvojice tímov hrajúcich play-off (napr. predkolo) nepostúpi ani jeden tím (George: dobrý nápad s tým rozlišovaním kontumácií za tresty a neposlanie/neprijatie pozvánky

Viacerí, čo písali v tohtoročnej ankete, sa vyjadrili tak, že by chceli vpratať SL (aj SPo) do jednej sezóny (tým pádom by sme asi museli zrušiť odvety a hralo by sa len systémom každý s každým 1x). Ja som proti rovnako ako Milan, George je za. Asi bude teda najrozumnejšie, aby som spočítal všetky názory, ktoré som dostal za a proti zmene tých, ktorí sa vyjadrili.
Podobne asi rozhodneme aj zmenu SPo na obyčajný vyraďovací pohár (takže by sa dal odohrať za jednu sezónu).
Otázka je tiež, čo teda so 4. ligou. Ak by sa ešte niekto k tomu vyjadril, bolo by to fajn. Zatiaľ sme dvaja za dve skupiny 4. ligy, jeden za jednu skupinu 4. ligy.
FC Hostage
_________
(\__/)
(O.o )
_________
(\__/)
(O.o )
-
Kamil vidim ze ty si tu nedavno pisal, tak odrazu sa mozes vyjadrit aj na PaToMove otazkykamil581 wrote:Čítam, že 3B liga je už tiež bez komisára ...
smutné ...
nejaký dobrovoľník ???

Rebríček formy:
Posledných 5 sezón
NAJ 60. sezóna - B1
Posledných 5 sezón
NAJ 60. sezóna - B1
MilanSLOVAKIA wrote:Kamil vidim ze ty si tu nedavno pisal, tak odrazu sa mozes vyjadrit aj na PaToMove otazkykamil581 wrote:Čítam, že 3B liga je už tiež bez komisára ...
smutné ...
nejaký dobrovoľník ???
no, nevedel som, či môžem ...
ok, vyjadrím sa
-
Samozrejme ze mozeskamil581 wrote:MilanSLOVAKIA wrote:Kamil vidim ze ty si tu nedavno pisal, tak odrazu sa mozes vyjadrit aj na PaToMove otazkykamil581 wrote:Čítam, že 3B liga je už tiež bez komisára ...
smutné ...
nejaký dobrovoľník ???
no, nevedel som, či môžem ...
ok, vyjadrím sa

Rebríček formy:
Posledných 5 sezón
NAJ 60. sezóna - B1
Posledných 5 sezón
NAJ 60. sezóna - B1
vyjadrím sa aj ja...
s prvými štyrmi otázkami súhlasím, s tou piatou má GeorgeTT pravdu, je to tak spravodlivé, akurát keby nasadili obaja trestanca tak by som im nedávala náhradný zápas ale rovno by vypadli, treba si to sledovať, ináč má smolu....aspoň má šancu niekto iný, aj v realite je to tak, človek nikdy nevie kedy sa mu naskytne šanca...
systém ligy by som nemenila...som za odvety a čo sa týka pohára bolo by dobré ak by počas ligy sa stihol dohrať aj pohár, lebo tí čo vypadnú na začiatku musia dlho čakať na ďalší, systém čo bol teraz sa mi páčil, a určite by som nechcela aby sa hralo viac ako dve zápasy ligy týždenne, nemám toľko dobrých hráčov aby to zvládali...
...a čo sa týka štvrtej ligy tak by som dala tiež dve skupiny, nech je to zaujímavé a viac šance k postupu...tak asi toľko

s prvými štyrmi otázkami súhlasím, s tou piatou má GeorgeTT pravdu, je to tak spravodlivé, akurát keby nasadili obaja trestanca tak by som im nedávala náhradný zápas ale rovno by vypadli, treba si to sledovať, ináč má smolu....aspoň má šancu niekto iný, aj v realite je to tak, človek nikdy nevie kedy sa mu naskytne šanca...

systém ligy by som nemenila...som za odvety a čo sa týka pohára bolo by dobré ak by počas ligy sa stihol dohrať aj pohár, lebo tí čo vypadnú na začiatku musia dlho čakať na ďalší, systém čo bol teraz sa mi páčil, a určite by som nechcela aby sa hralo viac ako dve zápasy ligy týždenne, nemám toľko dobrých hráčov aby to zvládali...
...a čo sa týka štvrtej ligy tak by som dala tiež dve skupiny, nech je to zaujímavé a viac šance k postupu...tak asi toľko
FC Košice KVP
zrušenie trestov pre najnižšie súťaže - nie. Prečo ? KLub, ktorý postúpi zo 4 do 3 ligy na toto zabudne a bude veľa zbytočných kontumácii. Nech platie rovnaké pravidlá pre všetky ligy.
zmena kontumačného výsledku v prípade zlého stavu ihriska na tradičný futbalový kontumačný výsledok 0:3 pre hostí namiesto 0:5 ako je to na SP - pripájam sa k väčšine, podľa mňa je to úplne jedno
pravidlo o poradí tímov v priebežnej tabuľke (teda tej počas súťaže, nie na jej konci), že komisár by mal usporiadať tabuľku podľa 1. počtu bodov a 2. rozdielu skóre; konečné poradie sa potom urobí podľa kritérií uvedených nižšie - : súhlasím, podmienky napíšem nakoniec
pravidlo o odpočte tých kontumácií, ktoré vznikli v zápasoch s vylúčeným tímom (napr. tím A prehrá s tímom B kontumačne 0:3 v 6. kole, je to jeho 2. kontumácia, v 11. kole je tím B vylúčený za 4 kontumácie a tímu A sa preto kontumácia zo 6. kola odpočíta a ak medzitým nezískal ďalšie kontumácie alebo nebol vylúčený, tak má už len 1 kontumáciu - opäť nesúhlasím, myslím, že keď už kontumácia bola udelená, nech ostane v platnosti, ale pozor, keď bude tím vylúčený zo súťaže, tak nech sa jeho zápasy ANULUJÚ
čo robiť v prípade, ak v play-off zápase sa oba zápasy skončia kontumačnými výsledkami, raz v prospech jedného, raz druhého tímu alebo sa oba zápasy skončia obojstrannou kontumáciou - tiež si myslím, že by mal dostať šancu náhradík, i keď táto situácia sa zrejme nestane, ale človek musí myslieť na všetko
Bodovacie kritéria pre SL klasika :
(výhra = 3 body, remíza = 1 bod, prehra = 0 bodov).
Myslím si, že v SPo by sa mala hrať predkvalifikácia a potom hrať vylučovaćím spôsobom ale na odvety.
A pre 4 ligu by som navrhol 2 ligy po 7 tímov.
1. rozdiel skóre
2. viac strelených gólov
3. menej inkasovaných gólov
4. súčet výkonov porovnávaných tímov vo vzájomných zápasoch
5. súčet výkonov vo všetkých zápasoch
zmena kontumačného výsledku v prípade zlého stavu ihriska na tradičný futbalový kontumačný výsledok 0:3 pre hostí namiesto 0:5 ako je to na SP - pripájam sa k väčšine, podľa mňa je to úplne jedno
pravidlo o poradí tímov v priebežnej tabuľke (teda tej počas súťaže, nie na jej konci), že komisár by mal usporiadať tabuľku podľa 1. počtu bodov a 2. rozdielu skóre; konečné poradie sa potom urobí podľa kritérií uvedených nižšie - : súhlasím, podmienky napíšem nakoniec
pravidlo o odpočte tých kontumácií, ktoré vznikli v zápasoch s vylúčeným tímom (napr. tím A prehrá s tímom B kontumačne 0:3 v 6. kole, je to jeho 2. kontumácia, v 11. kole je tím B vylúčený za 4 kontumácie a tímu A sa preto kontumácia zo 6. kola odpočíta a ak medzitým nezískal ďalšie kontumácie alebo nebol vylúčený, tak má už len 1 kontumáciu - opäť nesúhlasím, myslím, že keď už kontumácia bola udelená, nech ostane v platnosti, ale pozor, keď bude tím vylúčený zo súťaže, tak nech sa jeho zápasy ANULUJÚ
čo robiť v prípade, ak v play-off zápase sa oba zápasy skončia kontumačnými výsledkami, raz v prospech jedného, raz druhého tímu alebo sa oba zápasy skončia obojstrannou kontumáciou - tiež si myslím, že by mal dostať šancu náhradík, i keď táto situácia sa zrejme nestane, ale človek musí myslieť na všetko
Bodovacie kritéria pre SL klasika :
(výhra = 3 body, remíza = 1 bod, prehra = 0 bodov).
Myslím si, že v SPo by sa mala hrať predkvalifikácia a potom hrať vylučovaćím spôsobom ale na odvety.
A pre 4 ligu by som navrhol 2 ligy po 7 tímov.
1. rozdiel skóre
2. viac strelených gólov
3. menej inkasovaných gólov
4. súčet výkonov porovnávaných tímov vo vzájomných zápasoch
5. súčet výkonov vo všetkých zápasoch