Kefu wrote:mariusz5891 wrote:A jeszcze jedno: czy na ocene ogólna takiego wytrenowanego m³odzika wp³ywa liga w której gra jego dru¿yna?? Tzn czy jest np taka prawidlowosc ze juniorzy z ligi H sa duzo slabsi od mlodych z ligi C?? Oczywiscie mowie o przypadku w którym obie druzyny maja ta najlepsza szkolke

Nie ma czego¶ takiego

No właśnie... odpowiedź zrozumiałem, niemniej jednak doprecyzuję pytanie, bo sam sie nad tym zastanawiam:
Rozumiem, że to, czy przyjdzie junior, czy będzie za słaby jest losowe (zależy po części od skillu właściwego pracownika), ale czy ktoś wie na jakiej zasadzie się to losowanie odbywa?
Chodzi mi o to, że jeśli jest komunikat "dołączył do drużyny" oznacza to, że potencjał tego gracza jest wystarczający do gry na aktualnym poziomie, czy to 100% los.
Może bardzoiej obrazowo:
Grasz np. w lidze B. otrzymujesz juniora. Czy możesz być pewien, że potencjał jego umiejętności będą wystarczające na tę lige? Bo przecież dostałeś komunikat "że nie był zbyt słaby". Czy to 100% los i może się okazać że po wytrenowaniu grajek co najwyżej może zagrać w lidze G.
Jeszcze inaczej....

przykład z reala....
Wiadomym jest że wchodzący junior do drużyny np. Barcelony jest lepszy niż junior wchodzący do składu ekip w polskiej lidze... Czy tutaj jest podobnie?
chyba już inaczej nie da się sformułować tego pytania. Mam nadzieję, że rozumiecie o co pytam