Topic deleted? Why? Check this topic!

Moderators: Moderator, Dutch Transfertopic Moderators

Locked
User avatar
PiRLo
Member of the Soccer Project Association
Posts: 8628
Joined: Sat Nov 05, 2005 4:01 pm
Location: Heers; Belgium

Topic deleted? Why? Check this topic!

Post by PiRLo » Wed Jul 25, 2007 5:45 pm

Dutch - Nederlands:

Gezien de nieuwe regels slechts door een 75% worden gerespecteerd, zal ik overgaan tot de grove maatregelen. Even grote kuis houden, mij geen probleem. Het is evenveel moeite doen als ipv Te Koop, TK te typen, zelfs minder moeite ;) Deze regels worden vanaf nu dus gerespecteerd of de topic wordt verwijderd.

Up je topic NIET TEVEEL! Topics met meer dan 5 berichten van dezelfde poster (de topicstarter meestal) worden zonder uitzondering gesloten en/of verwijderd.
Groeten Pirlo, Fikkiezero, Robstje & Sjoerd.


English:

As you can see, there are new rules in this forum since a few months .. I want everyone to respect these rules so if you don't know them, please read them before you post because otherwise your topic will be deleted.. So, 'TK' ('for sale') is short for 'Te Koop' (also 'for sale'). You have to respect to rules, otherwise your topic will be deleted.

DON'T UP your topic TOO MUCH! Topics with more than 5 replies from the same poster (usually the topicstarter) will all be closed and/or removed.

Greetz Pirlo, Fikkiezero, Robstje & Sjoerd


Even een mededeling vanuit de kant van de Transfermoderators met als doel het nog overzichtelijker maken van het transfergedeelte.

Eerst en vooral: de overzichtelijkheid is er sinds Sjoerd en PiRLo enorm op vooruit gegaan sinds de nieuwe regels. [TK], [GZ] en [TKbgb] zijn nu alom gekende en gebruikte afkortingen. Mensen kunnen zo veel sneller zoeken en vinden wat ze willen.

Een correcte toepassing van die afkortingen is dan ook noodzakelijk. Vele mensen proberen alsnog hun topic te doen opvallen. Doe dat dan aub in de omschrijving, maar niet in de afkorting. Dingen als: [ T K ], (tk), |TK|, {TK} enzovoort zorgen alleen maar voor meer verwarring. Ikzelf zal daarom iets "strenger" toekijken: de topicstarter zal sneller een waarschuwing krijgen in zijn topic om de titel volgens de regels aan te passen.

Vervolgens nog een nieuwigheidje: Zoals hieronder vermeld passen wij de titel aan naar [TK] Gesloten (of natuurlijk [GZ] Gesloten en [TKbgb] Gesloten). De titel aanpassen kan de topicstarter ook. Daarom willen we graag vragen dat, als de spelers, die aangeprijsd worden in een topic dat nog op de 1ste pagina staat, verkocht is, jullie de titel aanpassen naar [TK] Gesloten. Wij gooien het topic dan zelf wel dicht.

Dan is er ten slotte nog een "rechtzetting": voor de ordelijkheid veranderen Sjoerd en ik de naam van het topic dat gesloten wordt. De titel wordt dan: [TK] Gesloten. Dat heeft enkele redenen.
1) Als mensen een bepaalde speler zoeken met de ctrl+F - zoekfunctie kunnen ze dan geen topics tegenkomen met spelers die al verkocht zijn/topics die gesloten zijn.
2) Meestal worden topics gesloten uit overtreding van de regels. Dan klopt er soms niks van, zoals: "ik heb een speler van 18 jaar te koop". Voor de goede orde van zaken wordt dat dan veranderd.
Waarom deze rechtzetting: er is dus altijd wél een goede reden waarom we een topic dichtgooien.

Voor reacties, vragen en opmerkingen op dit bericht kan je altijd een berichtje sturen naar Robstje en/of Fikkiezero. Bedankt voor de moeite om deze mededeling te lezen.Een belangrijke opmerking in het kader van het beleid hier in het transfergedeelte. Spam is volgens de regels nergens toegestaan en dus hier ook niet. De apparte transferregels van Sjoerd en PiRLo benadrukken dat nog een keer, maar aangezien na het sluiten van een dergelijk spamtopic soms verontwaardigd gereageerd wordt willen we het nog eens duidelijk stellen:

:arrow: 5 berichten van dezelfde poster naeen in het maximum. Zes berichten is erover en betekent dus het sluiten van het topic! Overigens is ook het uppen met enkel een smiley erin ook niet toegestaan, maar daarvoor knijpen we nog een oogje dicht...

:arrow: Als iemand anders in het topic reageert, kan je als topicstarter dus wel weer 5 keer reageren zonder sluiting tot gevolg. Opnieuw: 6 keer is teveel. Dit is een relatief soepele regeling: per 5 berichten van 1 poster 1 bericht van iemand anders.

:!: Hoe vermijden? Op een relatief simpele manier kan je ervoor zorgen niet aan 6, zelfs niet aan 5 of 4 berichten te komen. Je gaat als volgt te werk.

:arrow: Je opent een topic. Na een tijdje up je het topic een keer met een extra bericht.
:arrow: De volgende keer dat je je topic wil uppen klik je eerst op het kruisje om je vorige bericht te wissen. Dat bericht zal verwijderd worden, maar je eerste post bestaat nog en je topic dus ook. Stel dat je het hierbij laat en je keer terug naar de onderwerpenlijst, zal je topic gewoon een heel eind gezakt zijn. Als je eerste bericht 2 weken oud is en je verwijdert je eerste up-bericht, kan het zijn dat je topic wegvalt als je eruit gaat. Als je je bericht verwijdert maar je blijft in je topic, blijft je topic normaalgezien bestaan. Normaal is het houden van een topic gedurende 2 weken ook niet echt nodig.
:arrow: Nu kan je een nieuw bericht posten. Je drukt op nieuw antwoord (new reply) en je post het. Voila, je topic staat helemaal bovenaan en je hebt nog steeds maar 2 berichten naeen. Na een weekje ofzo kan je eventueel eens gewoon een nieuw bericht plaatsen, zonder het oude te verwijderen.:?: Mijn topic is verwijderd, hoe kan dat?
Als topics een flagrante overtreding inhouden, worden ze zonder pardon verwijderd. Je bent natuurlijk vrij om een nieuw - correct! - topic aan te maken. Bij een te frequente grove schending van de regels maken we de naam van de desbetreffende forummer door aan de algemene moderatoren, maar dat is tot nu toe nog nooit gebeurd ;) .

:?: Mijn topic is gesloten, valt daar nog iets aan te doen?
Alles is bespreekbaar. Robstje en Fikkiezero zijn vaak online, en een berichtje naar 1 (of 2) van deze forummers wordt vaakt binnen de 24 uur beantwoord. Topics heropenen kan dus, mits een goede motivatie.

Nog vragen? Stuur ze naar Robstje of Fikkiezero, zodat we deze FAQ eventueel nog kunnen uitbreiden.
De Engelse versie volgt later, momenteel worden niet zoveel topics door anderstaligen gestart.


Vriendelijke groeten, Robstje en Fikkiezero

sjoerd
Member of the Soccer Project Association
Posts: 8447
Joined: Fri Mar 10, 2006 4:57 pm
Location: Naarden

Post by sjoerd » Sun Aug 26, 2007 6:01 pm

Nogmaals de herinnering: lees eerst regels, waarna je pas post!

Locked

Return to “Transfers”