Pe zi ce trece, cu fiecare sezon care incepe, se poate observa "cu ochiul liber" o nivelare, tot mai evidenta, IN SUS a valorii echipelor din SP.
Daca acum doua sezoane (cand jucam in D.) nu-mi faceam mari probleme daca aveam de disputat un joc cu o echipa de E sau chiar F, iata ca, acum, echipele de la acest nivel au crescut foarte mult si se pot bate, cu sanse reale, cu asazisi "monstri" din diviziile superioare.
Ma uit la meciul meu de miercuri din cupa SP si imi vine rau cand vad ca adversarul, echipa din E, are 5 titulari mai buni decat ai mei ! Si imi mai aduc aminte de o "nenorocire" de echipa cu care am jucat sezonul asta IN PRIMUL tur al aceleiasi cupe SP, de credeam ca o sa o termin din prima cu participarea mea din sezonul asta.
Acelasi lucru se poate spune si despre valoarea MULT mai ridicata a seriilor din fiecare divizie! Doua exemple clare pe care le cunosc:
seriile D.26 si C9: fosta mea serie si actuala mea serie. In prima , fata de sezonul trecut, echipele promovate sunt "on top" si fac legea in timp ce fostii mei contracandidati la promovare sunt undeva foarte jos. In C.9 situatia difera dar foarte putin. Majoritatea chipelor cu care Daniy_EL a jucat in sezonul trecut si fata de care m-a avertizat, acum se zbat in zona retrogradarii deoarece nou-promovatele sunt mult mai tari! Doar cei doi retrogradati din B. sunt in fata!
Alt exemplu clar: echipele calificate in 1/16 ale Cupei prieteniei! Cate echipe sunt noi fata de editia trecuta! Cate dintre acestea au reusit sa elimine echipe cu state mai vechi in SP si cu rezultate de luat in seama in sezoanele trecute!...si stati sa vedem ce o sa se intample mai departe, ce surprize vor mai aparea, inclusiv in Cupa Romaniei pe care o va organiza Budist spre sfarsitul sezonului (cred ca atunci este momentul cel mai bun...).
PS. Un sfat: promovati sezonul asta daca puteti ca in cel viitor va fi mult mai greu !!!
SP - din ce in ce mai echilibrat !
Moderator: Romanian Moderators
-
- Team Board Member
-
- Member of the Soccer Project Association
Pai legat de cupa Prieteniei statistica spune ca participa:
1 echipa din B
3 echipe din C
7 echipe din D
3 echipe din E
2 echipe din F
Si performanta lui jackyjacks e de luat in seama,avand in vedere ca sezonul trecut era in G.Deasemenea si newcomer-ul anitrecusor care a trecut 3 tururi eliminand o echipa din E si alta din D,poate fi considerat o surpriza.
Sunt in general meciuri echilibrate intre echipe dintr-o divizie si alta,si totusi diferenta inca se poate sesiza in ratinguri...
1 echipa din B
3 echipe din C
7 echipe din D
3 echipe din E
2 echipe din F
Si performanta lui jackyjacks e de luat in seama,avand in vedere ca sezonul trecut era in G.Deasemenea si newcomer-ul anitrecusor care a trecut 3 tururi eliminand o echipa din E si alta din D,poate fi considerat o surpriza.
Sunt in general meciuri echilibrate intre echipe dintr-o divizie si alta,si totusi diferenta inca se poate sesiza in ratinguri...
-
- Member of the Soccer Project Association
exact...cel putin cupa o iau foarte in serios sezonu astavassia wrote:liga si cupa sp e luata forte in serios. in restu de meciuri se joaca si cu echipa 2, a 3-a, ptr moral etc. nu cred ca cupa rom sau cupa prieteniei reflecta echilibrul.
diviziile spun adevarul.

Revenit