Cel mai mare buget - goana dupa euro

Discutii libere despre orice subiect

Moderator: Romanian Moderators

gogumagic
Team President

Re: Cel mai mare buget - goana dupa euro

Post by gogumagic »

mai simplu, vezi cu ce buget incepi un sezon (X) apoi vezi cu ce buget termini acel sezon (Y) si apoi Y - X = profitul tau pe acel sezon(sau pierderile pe acel sezon)
Sez 23/26/27/28/29/30/31/35/36/37/40/41/42 Locul 1 in H / H / G / F / E / D / C / E / D / C / D / C / B

Season 42 SP Cup Winner
cro1981
Member of the Soccer Project Association

Post by cro1981 »

gogumagic wrote:mai simplu, vezi cu ce buget incepi un sezon (X) apoi vezi cu ce buget termini acel sezon (Y) si apoi Y - X = profitul tau pe acel sezon(sau pierderile pe acel sezon)
Mai repede asa :roll:
Este greu sa inveti sa zbori ca un vultur cand ai ca profesori niste bieti curcani
calin_g

Post by calin_g »

gogumagic wrote:mai simplu, vezi cu ce buget incepi un sezon (X) apoi vezi cu ce buget termini acel sezon (Y) si apoi Y - X = profitul tau pe acel sezon(sau pierderile pe acel sezon)
da, per total e mai usor asa, dar eu ziceam doar de transferuri, pt ca initial despre asta era vb :P asa in bugetul de pe un sezon mai intra si incasarile, publicitatea, eventualele bonusuri, banii din cupe amicale
SP Club Inter 15
...........***...........
SP: a love and hate thing..
cercel_jr

Post by cercel_jr »

Eu am inteles altceva ...

Deci cumperi jucatorul X cu 5M in sezonul 30 si il vinzi in sezonul 31 cu 10M.
Deci in sezonul 30 ai -5M iar in 31 ai +10M, dar profitul pe acel jucator este de 5M.
Manager: cyp
Team: Fotbal Club Botosani

May the random be with me!
calin_g

Post by calin_g »

cercel_jr wrote:Eu am inteles altceva ...

Deci cumperi jucatorul X cu 5M in sezonul 30 si il vinzi in sezonul 31 cu 10M.
Deci in sezonul 30 ai -5M iar in 31 ai +10M, dar profitul pe acel jucator este de 5M.
deci sa clarificam, pt ca incep sa nu mai inteleg care e punctul discutiei aici. eu i-am zis lui cro ca nu poate sa treaca de ex 2 mil cat a luat pe un jucator sezonul asta ca profit, cand jucatorul a fost cumparat sa zicem acum 5 sezoane cu 1 mil, pentru ca e gresit. profitul e practic de 1 mil. am zis asta pt ca el asa a calculat din ce am inteles eu. corect e cum zici tu mai sus, cu observatia ca mai trebuie sa scazi si taxele (comisionul impresarului si banii care merg la fosta echipa, cea de la care l-ai cumparat), dar astea is doar in jur de 4% din suma cu care vinzi jucatorul. se poate calcula si cum zice gogumagic, dar atunci nu stii exact cati din banii aia is scosi din transferuri si cati din alte surse, iar chestia asta poate fi importanta pt cineva care reconstruieste pe stilul "plan cincinal" ca sovieticii :lol: adica atunci cand iti propui sa faci un anumit profit din transferuri pe sezon
SP Club Inter 15
gogumagic
Team President

Post by gogumagic »

pai daca tot faci transferuri full tot sezonul e foarte probabil ca tot ce cumperi sezonul ala sa si vinzi tot atunci ...pana la urma nu conteaza in ce sezon l-ai cumparat si in ce sezon l-ai vandut pt ca banii tot la tine se aduna ... ca sa calculezi cu exactitate profitul de pe fiecare jucator nu are rost ,pierzi timp aiurea ...
Sez 23/26/27/28/29/30/31/35/36/37/40/41/42 Locul 1 in H / H / G / F / E / D / C / E / D / C / D / C / B

Season 42 SP Cup Winner
cro1981

Post by cro1981 »

Eu am inceput sezonul cu 30 mil iar acu am 130 deci profit 100 mil sezonul asta. Nu vreau sa ma laud dar nici eu nu stiu exact cum s-au strans atatia :? Oricum sezonul viitor daca strang 5 mil e mult probabil la ce ciurucuri am acu. Trag sperante doar la un CB 15-20 mil sper dar abie peste 2 sezoane.
Este greu sa inveti sa zbori ca un vultur cand ai ca profesori niste bieti curcani
calin_g

Post by calin_g »

cro1981 wrote:Eu am inceput sezonul cu 30 mil iar acu am 130 deci profit 100 mil sezonul asta. Nu vreau sa ma laud dar nici eu nu stiu exact cum s-au strans atatia :? Oricum sezonul viitor daca strang 5 mil e mult probabil la ce ciurucuri am acu. Trag sperante doar la un CB 15-20 mil sper dar abie peste 2 sezoane.
nu am vrut sa insinuez ca te lauzi si nici nu vreau sa para ca as fi vreunul care isi baga nasul peste tot aiurea din oftica sau mai stiu eu ce, dar de obicei cand aud chestii din astea mi se aprinde radarul si ma uit sa vad cum face persoana respectiva.. incerc sa fur meseria cum s-ar zice :mrgreen: pentru mine e foarte clar de unde i-ai facut: ai vandut tot ce aveai bun in echipa foarte scump si ai luat in schimb jucatori gratis sau pe putini bani plus banii din restul surselor de venit ai facut 100 de mil.

ce zici tu despre profit nu e corect, pt ca tu pui in calcul doar veniturile pe care le-ai obtinut din vanzarea "produselor" tale, jucatorii. numai ca profitul reprezinta diferenta dintre veniturile obtinute din valorificarea unui bun si cheltuielile pentru cumpararea, mentinerea, exploatarea (etc.) acelui bun.. in cazul transferurilor, diferenta dintre pretul de vanzare al unui jucator si pretul lui de cumparare (iar daca ar fi sa fiu si mai chisat decat am fost pana acum in discutia asta :mrgreen: , ar trebui sa adaug si taxele pe care le-ai platit si mi se pare chiar si salariile, care intra si alea la cheltuieli.. sau poate ma insel nu sunt 100% sigur). tu daca stai si calculezi la fiecare jucator in parte diferentele astea si pe urma le aduni o sa vezi ca nu iti iese 100 de mil. nici pe departe. cele 100 de mil in plus pe care le vezi tu acum in contul tau sunt "incasarile", iar incasarile si profitul sunt lucruri diferite. un bar care vinde 100 de beri pe zi la pret de 3 lei berea nu poate spune ca a facut profit de 300 de lei, daca la randul lui a platit 2,5 lei pe sticla de bere furnizorului.. asa si cu jucatorii tai, tu ai platit furnizorilor tai niste bani pe ei, nu ti-au crescut jucatorii in copacii din gradina peste noapte.. :lol:

@gogumagic: tu ai dreptate cand zici ce zici, e mult mai simplu sa faci in felul in care calculezi tu si pana la urma ajungi la acelasi rezultat. discutia nu e ca eu apar modalitatea mea de a face calculele in dauna celei pe care o propui tu, eu ziceam cum ar trebui sa se tina calculele pentru a sti cu o exactitate de 100% cat ai scos din transferuri, pentru ca altfel, vezi cazul lui cro, se poate intampla sa nu stii exact de unde si cum ai facut anumite sume de bani.. ceea ce pana la urma nici nu conteaza, important e ca i-ai facut :D
SP Club Inter 15
cro1981

Post by cro1981 »

Nici nu vroiam sa ma laud si nici eu nu cred ca am facut atatia bani. Sigur ca am platit mult la transferuri pe taxe dar am recuperat diferenta pe bilete la meci. Am avut o strategie la salarii si mi-a iesit. Intradevar am dat toata echipa si de aia si spuneam ca sezonul viitor imi va fi foarte greu sa mai fac ceva bani dar nu se stie niciodat :)
Post Reply

Return to “Discutii/Intrebari SoccerProject (ro)”