Inceputul perfect de cariera - pentru incepatori
Moderator: Romanian Moderators
Multa stima dragi colegi.
M-am uitat pentru cateva zeci de minute pe lista de transferuri si am inceput cu ajutorul SPMT'ul sa descopar valoarea aproximativa a unor jucatori. Insa a aparut o problema pe care eu nu reusesc sa o clarific.
Mai intai sa prezint jucatorul in cauza. Este vorba de un portar de nationalitate romana, 23 de ani cu rating global 47% si agresivitate mica, avand urmatoarele caracteristici (din cate vad nu a fost jucat in ultimele meciuri pentru ca nu apare vreo cifra la forma):
Experience 8% Courage 23%
Morale 24% Flexibility 24%
Fitness 100% Jumping 31%
Stamina 0% Goalkicks 58%
Speed 34% Play along 88%
Ballcontrol 28% Reflex 58%
Ehh, care este problema. Am introdus toate datele corect in programelul "Calculator de jucator" si mi-a aratat ca cea mai buna performanta ar fi de 43,7 cu o calitate ascunsa de 91. De curiozitate am schimbat moralul de 24 cu cel de 100, iar dupa ce am calculat din nou mi-au aparut urmatoarele cifre: Cea mai buna performanta 39,7% cu calitate ascunsa de 53.
Poate cineva sa ma lamureasca cu aceasta problema, pentru ca pur si simplu mie mi se pare ilogica (chiar daca nu excelez la aceasta.
Multumesc anticipat pentru sprijinul acordat.
M-am uitat pentru cateva zeci de minute pe lista de transferuri si am inceput cu ajutorul SPMT'ul sa descopar valoarea aproximativa a unor jucatori. Insa a aparut o problema pe care eu nu reusesc sa o clarific.
Mai intai sa prezint jucatorul in cauza. Este vorba de un portar de nationalitate romana, 23 de ani cu rating global 47% si agresivitate mica, avand urmatoarele caracteristici (din cate vad nu a fost jucat in ultimele meciuri pentru ca nu apare vreo cifra la forma):
Fitness 100% Jumping 31%
Stamina 0% Goalkicks 58%
Speed 34% Play along 88%
Ballcontrol 28% Reflex 58%
Ehh, care este problema. Am introdus toate datele corect in programelul "Calculator de jucator" si mi-a aratat ca cea mai buna performanta ar fi de 43,7 cu o calitate ascunsa de 91. De curiozitate am schimbat moralul de 24 cu cel de 100, iar dupa ce am calculat din nou mi-au aparut urmatoarele cifre: Cea mai buna performanta 39,7% cu calitate ascunsa de 53.
Poate cineva sa ma lamureasca cu aceasta problema, pentru ca pur si simplu mie mi se pare ilogica (chiar daca nu excelez la aceasta.
Multumesc anticipat pentru sprijinul acordat.
-
- Member of the Soccer Project Association
Totul are logica daca stii ca moralul este asemenea oricarei alte calitatiFinntroll wrote: de un portar de nationalitate romana, 23 de ani cu rating global 47% si agresivitate mica, avand urmatoarele caracteristici (din cate vad nu a fost jucat in ultimele meciuri pentru ca nu apare vreo cifra la forma):
Fitness 100% Jumping 31%
Stamina 0% Goalkicks 58%
Speed 34% Play along 88%
Ballcontrol 28% Reflex 58%..mi-a aratat ca cea mai buna performanta ar fi de 43,7 cu o calitate ascunsa de 91. De curiozitate am schimbat moralul de 24 cu cel de 100, iar dupa ce am calculat din nou mi-au aparut urmatoarele cifre: Cea mai buna performanta 39,7% cu calitate ascunsa de 53.
.Multumesc anticipat pentru sprijinul acordat.
Daca scade moralul scade si GR(Global Rating) scade si performantza.Daca creste moralul creste si GR ,creste si performanta. tu ai crescut doar moralul (100% )si nu ai crescut si GR-ul.
Deci jucatorul tau are moral 24 si GR 47. Inseamna ca la moral 100 % el va avea GR 51 ( aproximativ) iar SPMT itzi arata cat poate scoate el( cu moral 100%, GR 51)
Daca tu ai pus moralul la 100 % atunci asta e maximul lui si Spmt arata cat va scoate cu moral 100% GR 47. (daca te uiti diferentza e chiar de 4 puncte intre 43,7 si 39,7)
Acelasi lucru este valabil si pentru calitatea ascunsa.Daca, cu moral 100% jucatorul avea GR mic inseamna ca are calitate ascunsa mica.
Ca experiment mai incearca odata si pune moralul 100% sipune si GR 51 si ai sa vezi ca nu se schimba nimic.
Si ca fapt divers asta e formula dupa care se calculeaza GR-ul unui jucator
[Moral+Experienta+Rezistenta+Viteza+Tehnica+Celelalte 4 calitati specifice fiecarei pozitii +2*(suma celor 2 skilluri principale+calitatea ascunsa)] / 15

Si uite cum totul are de fapt o logica.. ieri se pare ca mi-a lipsit cu desavarsire, probabil in urma a prea multor pahare de vin. Va multumesc pentru lamuriri.
As dori insa sa mai lamuresc ceva. Din cate am observat eu la programelul asta, calitatea ascunsa poate sa iti dea un indiciu legat de nivelul pana la care poate creste un jucator (ma refer la skilluri antrenate si la calitatea globala). Am doi jucatori pe care i-am cumparat plafonati la fiecare dintre calitati. Calitatea ascunsa la unul dintre ei este de 69 iar la al doilea este de 71, calitatea globala a acestor jucatori situandu-se undeva in jurul valorii de 74.
Este posibil ca acest portar de care am vorbit (dupa ce i-am bagat moral 100 si global 51, ajungand sa aibe calitate ascnsa la 83 daca nu ma insel), sa fie un jucator care pe finalul antrenamentelor sa ajunga la un rating total de 75 - 80 - 85?
Multumesc
As dori insa sa mai lamuresc ceva. Din cate am observat eu la programelul asta, calitatea ascunsa poate sa iti dea un indiciu legat de nivelul pana la care poate creste un jucator (ma refer la skilluri antrenate si la calitatea globala). Am doi jucatori pe care i-am cumparat plafonati la fiecare dintre calitati. Calitatea ascunsa la unul dintre ei este de 69 iar la al doilea este de 71, calitatea globala a acestor jucatori situandu-se undeva in jurul valorii de 74.
Este posibil ca acest portar de care am vorbit (dupa ce i-am bagat moral 100 si global 51, ajungand sa aibe calitate ascnsa la 83 daca nu ma insel), sa fie un jucator care pe finalul antrenamentelor sa ajunga la un rating total de 75 - 80 - 85?
Multumesc
-
nu. calitatea ascunsa nu are nici o legatura cu cat va ajunge jucatorul. este doar o calitate care conteaza in stabilirea Gr-ului jucatorului.Bineinteles este o calitate foarte importanta pentru ca ,asa cum vezi in formula, conteza dublu la calcularea GR-ului la fel ca si calitatile principale.De aceea un jucator cu , calitate ascunsa mare va avea un GR mai mare dar nu datorita faptului ca ea arata ceva, ci datorita faptului ca se aduna un numar mai mare in formula aia. de aceea e bine sa o aiba cat mai mare.o calitate ascunsa de 100% va trage un jucator in sus, ceea ce duce la impresia multora ca o calitate ascunsa mare arata ca va deveni un jucator bun.Dar sansele sunt egale ca restul calitatilor sa fie mici si atunci tot degeaba.Finntroll wrote: Este posibil ca acest portar de care am vorbit (dupa ce i-am bagat moral 100 si global 51, ajungand sa aibe calitate ascnsa la 83 daca nu ma insel), sa fie un jucator care pe finalul antrenamentelor sa ajunga la un rating total de 75 - 80 - 85?
Multumesc

Separat de tema/temele on-topic vreau sa incep cu mica mea povestioara din acest joc. Bun, am facut rost de echipa pe la inceputul lunii aprilie, iar aceasta era foarte slaba (rating total de 44% - cash vreo 1,4 mil, fanbase de vreo 4000 de suporteri) in comparatie cu un coleg de munca care si-a facut-o cu cateva zile inainte (el avand 52%, cash peste 2 mil si un fanbase de vreo 6000). Eu cand am luat-o era in penultima etapa si eu eram pe prima pozitie intr-o anonima divizie H. Evident ca am promovat, desi nu era neaparat intentia mea, iar acum ma aflu intr-o grupa in care cea mai slaba echipa pe langa a mea, in afara botului, are un rating total de vreo 66 - 68% fata de 55-ul meu. Eu nu ma impacientez, pentru ca eram sigur de la inceput ca voi pica inapoi in H, iar planul meu era/este sa-mi antrenez jucatorii. Greseala pe care am facut-o, a fost sa dau prea multi bani pe doi jucatori tineri, pe care i-am luat cu gandul ca vor putea fi antrenati si ca ii voi putea vinde pe viitor, insa "Hallelluja", erau amadoi plafonati la toate skillurile(pentru cei care or sa-i studieze, sunt singurii stranieri ai echipei). End of the story.
Eu initial am crezut ca poti, cu ajutorul programului SPTM, sa iti faci o parere aproximativa in legatura cu viitorul unui jucator care este pus pe lista de transferuri, insa se pare ca m-am inselat. Bun, pai atunci ajungem la o alta problema: exista vreo garantie sa nu-ti iei teapa cand cumperi un jucator? Raspunsul imediat ar fi NU, insa cred ca poti contracara (nu este cel mai potrivit cuvant, insa nu mi-a venit altceva in minte) asemenea tepe.
Deja daca un jucator are peste 10 - 15% experienta se poate trage concluzia ca a prins multe meciuri si astfel exista sanse mari sa fie plafonat la cat mai multe calitati. Inseamna ca cel mai rentabil este sa cumperi jucatori care au experienta cat mai mica, sau care au fost promovati cat mai recent de la centrul de tineret; in schimb ar urma intrebarea, de ce ar vinde un manager un jucator tanar, potentiala vedeta in viitor apropiat sau indepartat?. Asta duce la raspunsul, ca numai jucatori de nivel slab - mediocru - acceptabil ajung sa fie pusi la vanzare.
P.S. Rog si eu cu aceasta ocazie sa-mi reevaluati cei doi stranieri si sa-mi spuneti cat as putea cere pe ei, pentru ca in fond eu nu am ce face cu ei cat timp nu sunt antrenabili. Adica este o pierdere de vreme sa-i am in echipa si prefer cu banii luati sa-mi cumpar jucatori pe care sa-i cresc.
Eu initial am crezut ca poti, cu ajutorul programului SPTM, sa iti faci o parere aproximativa in legatura cu viitorul unui jucator care este pus pe lista de transferuri, insa se pare ca m-am inselat. Bun, pai atunci ajungem la o alta problema: exista vreo garantie sa nu-ti iei teapa cand cumperi un jucator? Raspunsul imediat ar fi NU, insa cred ca poti contracara (nu este cel mai potrivit cuvant, insa nu mi-a venit altceva in minte) asemenea tepe.
Deja daca un jucator are peste 10 - 15% experienta se poate trage concluzia ca a prins multe meciuri si astfel exista sanse mari sa fie plafonat la cat mai multe calitati. Inseamna ca cel mai rentabil este sa cumperi jucatori care au experienta cat mai mica, sau care au fost promovati cat mai recent de la centrul de tineret; in schimb ar urma intrebarea, de ce ar vinde un manager un jucator tanar, potentiala vedeta in viitor apropiat sau indepartat?. Asta duce la raspunsul, ca numai jucatori de nivel slab - mediocru - acceptabil ajung sa fie pusi la vanzare.
P.S. Rog si eu cu aceasta ocazie sa-mi reevaluati cei doi stranieri si sa-mi spuneti cat as putea cere pe ei, pentru ca in fond eu nu am ce face cu ei cat timp nu sunt antrenabili. Adica este o pierdere de vreme sa-i am in echipa si prefer cu banii luati sa-mi cumpar jucatori pe care sa-i cresc.
-
ai citit primul post al acestui topic ?itzi recomand sa-l citesti pe tot intrucat vei gasi o situatie foarte asemanatoare cu a ta. eu ti-as recomanda sa incepi din nou cu alta echipa. in primul rand ca ai stricat banii( nu te grabi la transferuri ai vazut ca nu cunosti piata) in al doilea rand pentru ca practic ai inceput din G si nu e bine( in H poti sa te si dezvolti si sa si castigi meciuri lejer)in al treilea rand ai avut si ghinion ( e o echipa foarte batrana).despre baza fanilor si rating nu te ingrijora ca in maxim 1 sezon il si depasesti pe colegul tau
in legatura cu tepele.nu prea ai cum sa stii cat va ajunge un jucator dar sunt cateva indicii care te ajuta ( insa si atunci te poti insela).cand esti la inceput nu prea poti sa cumperi jucatori buni dar tine minte ca esti un manager la inceput de drum nu unul de superstaruri. deci daca tot vrei sa faci un tranfer cumpara exact ce-ti trebuie. nu cumpara tineri"pe care sa-i antrenezi dupa" ia direct un jucator maximizat dar care stii sigur ca ce vezi aia primesti( si curios cateodata sunt si mai ieftini). De asemenea adevaratii juniori care pot fi antrenati sunt cei din coada listei( ultimele 2-3 pagini), provin de la centrul de juniori ,si au sub 20 ani ,insa sunt scumpi deoarece cu ei ai o anumita sigurantza( nu se pot maximiza inainte de 75% GR si de cele mai multe ori trec de 80%)restul listei pot fi si jucatori neantrenati dar sunt de la echipe ca a ta(abia au inceput si au jucatorii noi).de asemenea cand te uiti la calitatile unui jucator daca trece vreuna de 50% in cam 70% din cazuri e maximizata (o calitate nu se poate maximiza inainte de 50%, iar rezistenta la 70%)
P.S. Un jucator normal nu se poate maximiza mai repede de 70%, un jucator venit de la centrul de juniori ( al tau sau al altora) nu se poate maximiza inainte de 75%
in legatura cu tepele.nu prea ai cum sa stii cat va ajunge un jucator dar sunt cateva indicii care te ajuta ( insa si atunci te poti insela).cand esti la inceput nu prea poti sa cumperi jucatori buni dar tine minte ca esti un manager la inceput de drum nu unul de superstaruri. deci daca tot vrei sa faci un tranfer cumpara exact ce-ti trebuie. nu cumpara tineri"pe care sa-i antrenezi dupa" ia direct un jucator maximizat dar care stii sigur ca ce vezi aia primesti( si curios cateodata sunt si mai ieftini). De asemenea adevaratii juniori care pot fi antrenati sunt cei din coada listei( ultimele 2-3 pagini), provin de la centrul de juniori ,si au sub 20 ani ,insa sunt scumpi deoarece cu ei ai o anumita sigurantza( nu se pot maximiza inainte de 75% GR si de cele mai multe ori trec de 80%)restul listei pot fi si jucatori neantrenati dar sunt de la echipe ca a ta(abia au inceput si au jucatorii noi).de asemenea cand te uiti la calitatile unui jucator daca trece vreuna de 50% in cam 70% din cazuri e maximizata (o calitate nu se poate maximiza inainte de 50%, iar rezistenta la 70%)
P.S. Un jucator normal nu se poate maximiza mai repede de 70%, un jucator venit de la centrul de juniori ( al tau sau al altora) nu se poate maximiza inainte de 75%

Multumesc pentru sfaturi Black_eagle. Eu voi ramane cu aceasta echipa chiar daca am fost niste greseli grosolane prin cumpararea celor doi jucatori. Daca faci o greseala in viata reala nu poti sa dai "load" sau "start a new game". Eu cu aceasta idee merg si la acest joc, asta este, pana la urma nu este capat de drum si oricum daca am gresit trebuie sa sufar si nu sa ma ascund dupa o noua echipa. In fond aceasta echipa imi arata valoarea (ca o fi buna sau rea vad pe viitor) si nu trebuie sa ma ascund in spatele unei echipe noi.
Eu am citit cu atentie Black_eagle ceea a fost scris pe acest thread, altfel ar fi fost absurd sa relansez threadul pe care nu s-a mai postat din 23 aprilie. Dar de curiozitate, ceea ce am spus in postul anterior este cat de cat adevarat si daca ma poti ajuta cu reevaluarea celor doi jucatori ti-as/v-as fi recunoscator.
Cu stima.
Eu am citit cu atentie Black_eagle ceea a fost scris pe acest thread, altfel ar fi fost absurd sa relansez threadul pe care nu s-a mai postat din 23 aprilie. Dar de curiozitate, ceea ce am spus in postul anterior este cat de cat adevarat si daca ma poti ajuta cu reevaluarea celor doi jucatori ti-as/v-as fi recunoscator.
Cu stima.
Asta nu e adevarat. Am avut jucatori care s-au maximizat la 66 sau chiar la 59 (asta era varza rau http://www.soccerproject.com/spnewl_spe ... d=12011114 )Black_eagle wrote:P.S. Un jucator normal nu se poate maximiza mai repede de 70%, un jucator venit de la centrul de juniori ( al tau sau al altora) nu se poate maximiza inainte de 75%
Nici daca asteptam sa faca 100% la experienta, tot nu facea 70%
Hello Finntroll. Mie nu mi se pare asa rea echipa ta. A fost aiurea ca ai promovat direct, dar cred ca in 1-2 sezoane o sa fie o echipa buna. Acum, despre valoarea jucatorilor alora. Ai platit cam multisor pe ei, ce sa zic... Oricum, mijlocasul ala eu l-as tine, pentru ca nu e rau pentru H si e tanar. Daca vrei totusi sa il vinzi, nu cred ca poti scoate mai mult de 1 milion pe el, si asta daca iti joci cartea bine, adica daca astepti sa vezi cum se liciteaza si dupa aia ii pui un pret din ala direct si astepti sa pice vreun incepatorFinntroll wrote:Dar de curiozitate, ceea ce am spus in postul anterior este cat de cat adevarat si daca ma poti ajuta cu reevaluarea celor doi jucatori ti-as/v-as fi recunoscator.

-
e prima oara cand vad asa ceva in 5 sezoane de SP. oricum regula e 100% valabila si nu-mi explic jucatorul ala.poate nu l-ai adus la maxim. am avut si eu un jucator care oricat m-am straduit nu am reusit. cum crestea la una scadea dublu la altele.. cand a ajuns pe la 60% m-am lasat pagubas. mai ales la varste inaintate scad foarte mult. oricine insa o sa-ti confirme ce am zis asa ca...Razvanica wrote:Asta nu e adevarat. Am avut jucatori care s-au maximizat la 66 sau chiar la 59 (asta era varza rau http://www.soccerproject.com/spnewl_spe ... d=12011114 )Black_eagle wrote:P.S. Un jucator normal nu se poate maximiza mai repede de 70%, un jucator venit de la centrul de juniori ( al tau sau al altora) nu se poate maximiza inainte de 75%

-
aia ca nu se poate maximiza inainte de 75% e vaalbila pt cei veniti de la centrul de juniori iar acel jucator nu-i de la centrul de juniori ci de la o nou echipa din HBlack_eagle wrote:e prima oara cand vad asa ceva in 5 sezoane de SP. oricum regula e 100% valabila si nu-mi explic jucatorul ala.poate nu l-ai adus la maxim. am avut si eu un jucator care oricat m-am straduit nu am reusit. cum crestea la una scadea dublu la altele.. cand a ajuns pe la 60% m-am lasat pagubas. mai ales la varste inaintate scad foarte mult. oricine insa o sa-ti confirme ce am zis asa ca...Razvanica wrote:Asta nu e adevarat. Am avut jucatori care s-au maximizat la 66 sau chiar la 59 (asta era varza rau http://www.soccerproject.com/spnewl_spe ... d=12011114 )Black_eagle wrote:P.S. Un jucator normal nu se poate maximiza mai repede de 70%, un jucator venit de la centrul de juniori ( al tau sau al altora) nu se poate maximiza inainte de 75%
A fost fotbalistul meu. Si avea 59 sau 60 antrenat la maxim si cu moral si fitness aproape de 100%. In fine, am incredere in bunicutzu daca zice el ca facea 70 pana la urma. Daca stiam ce capacitati are nu il dadeambunicutzu wrote:jucatorul ala e la 58% acum. cu 6% din moral (acum are 8 doar) si cu 5% din experienta ar ajunge la 69%! daca are 1-2 skill-uri scazute atunci ajunge la acel 70%. deci exemplul asta nu e bun.

-
pai eu ce am zis ?Kosmin wrote:aia ca nu se poate maximiza inainte de 75% e vaalbila pt cei veniti de la centrul de juniori iar acel jucator nu-i de la centrul de juniori ci de la o nou echipa din H
prin jucatori normali m-am referit la cei primiti de echipele din HBlack_eagle wrote: Un jucator normal nu se poate maximiza mai repede de 70%, un jucator venit de la centrul de juniori ( al tau sau al altora) nu se poate maximiza inainte de 75%