O intrebare despre antrenament

Discutii libere despre orice subiect

Moderator: Romanian Moderators

Post Reply
arkhadia
Assistant Coach
Posts: 12
Joined: Thu Dec 06, 2012 12:46 pm

O intrebare despre antrenament

Post by arkhadia » Fri Dec 07, 2012 9:28 am

Salut.Am inceput de curand sa joc SP si am o intrebare despre antrenamentul jucatorilor.Am inteles ca la inceput e bine sa selectezi modul AUTOMAT de antrenament si sa il lasi pe antrenor sa isi faca treaba,intrebarea este: De cate sesiuni de antrenament pe zii este nevoie?!..sau daca am selectat modul automatic este de ajuns sa apas o singura data butonul AUTOMAT si antrenorul isi face treaba singur zi de zi.Va rog sa nu ocoliti intrebarea mea.MULTUMESC anticipat

calin_g
Member of the Soccer Project Association
Posts: 1451
Joined: Sun Dec 02, 2007 11:23 am
Location: Iasi, Romania

Re: O intrebare despre antrenament

Post by calin_g » Fri Dec 07, 2012 11:54 am

cel mai eficient e antrenamentul manual. iei calitatile jucatorului pe rand incepand cu cele principale (ultimele 2 din partea dreapta jos - reflex si joc de picior pt portari, deposedari si cap pt fundasi etc..) si antrenezi cate o calitate odata pana ajunge la maxim (atunci cand pe pagina de antrenament denumirea calitatii respective o sa apara scrisa cu rosu sau la Priveliste Jucatori va fi scrisa ingrosat).

la intrebarea "de cate sesiuni pe zi e nevoie?" raspunsul e "toate". antrenamentul iti creste in medie cu 1,2 puncte pe sesiune calitatea respectiva, iar obiectivul e sa aduci jucatorii la maxim la toate calitatile cat mai repede, deci trebuie folosite toate sesiunile. tu pur si simplu pui toti jucatorii la antrenament la cate o calitate si pe urma verifici daca s-au plafonat sau nu, cand se plafoneaza schimbi antrenamentul la urmatoare calitate si tot asa pana ii antrenezi complet. rezistenta se plafoneaza intre 70 si 100, iar restul calitatilor intre 50 si 100, deci pana ajung la 50 (sau 70 in cazul rezistentei) nici nu trebuie sa te obosesti sa ii verifici, nu au cum sa se plafoneze.. cam asta e treaba cu antrenamentul
SP Club Inter 15
...........***...........
SP: a love and hate thing..

Razvanica
Member of the Soccer Project Association
Posts: 3807
Joined: Tue Apr 15, 2008 4:22 pm

Re: O intrebare despre antrenament

Post by Razvanica » Fri Dec 07, 2012 12:49 pm

Parerea mea e ca un incepator ar trebui sa aplice o strategie un pic diferita cu antrenamentul. Eu cand am un jucator neantrenat fac asa cum zice Calin. Dar eu am doar cativa jucatori neantrenati in acelasi timp, iar ceea ce ma intereseaza e sa ii antrenez cat mai repede, si sa ma lamuresc cat mai repede de calitatile lor. In schimb un manager nou are doar jucatori neantrenati, iar daca urmeaza strategia asta o sa ii antreneze la rezistenta abia la sfarsit, ceea ce inseamna ca pentru un sezon, ori chiar un pic mai mult, nu o sa poata juca decat 1-2 meciruri pe zi. Mie mi se pare foarte important sa ajungi cat mai repede in situatia in care iti permiti sa joci meciuri in toate sloturile. Cand esti la inceput e foarte usor sa joci toate meciurile acasa, ceea ce aduce un castig financiar important. Asa ca eu, daca as incepe acum cu o echipa, as antrena mai intai toti jucatorii la rezistenta pana la maxim, si abia apoi as trece la skill-urile principale. In felul asta as maximiza jucatorii cateva saptamani mai tarziu, dar i-as putea folosi foarte repede in multe meciuri, ceea ce mi-ar aduce bani si le-ar creste experienta.
Harder, better, faster, stronger

arkhadia
Assistant Coach
Posts: 12
Joined: Thu Dec 06, 2012 12:46 pm

Re: O intrebare despre antrenament

Post by arkhadia » Fri Dec 07, 2012 1:18 pm

Va multumesc frumos pentru lamuriri :D

calin_g
Member of the Soccer Project Association
Posts: 1451
Joined: Sun Dec 02, 2007 11:23 am
Location: Iasi, Romania

Re: O intrebare despre antrenament

Post by calin_g » Fri Dec 07, 2012 2:13 pm

Razvanica wrote:Parerea mea e ca un incepator ar trebui sa aplice o strategie un pic diferita cu antrenamentul. Eu cand am un jucator neantrenat fac asa cum zice Calin. Dar eu am doar cativa jucatori neantrenati in acelasi timp, iar ceea ce ma intereseaza e sa ii antrenez cat mai repede, si sa ma lamuresc cat mai repede de calitatile lor. In schimb un manager nou are doar jucatori neantrenati, iar daca urmeaza strategia asta o sa ii antreneze la rezistenta abia la sfarsit, ceea ce inseamna ca pentru un sezon, ori chiar un pic mai mult, nu o sa poata juca decat 1-2 meciruri pe zi. Mie mi se pare foarte important sa ajungi cat mai repede in situatia in care iti permiti sa joci meciuri in toate sloturile. Cand esti la inceput e foarte usor sa joci toate meciurile acasa, ceea ce aduce un castig financiar important. Asa ca eu, daca as incepe acum cu o echipa, as antrena mai intai toti jucatorii la rezistenta pana la maxim, si abia apoi as trece la skill-urile principale. In felul asta as maximiza jucatorii cateva saptamani mai tarziu, dar i-as putea folosi foarte repede in multe meciuri, ceea ce mi-ar aduce bani si le-ar creste experienta.
corect ce zici, eu m-am concentrat sa-i explic cam cum functioneaza antrenamentul in joc, dar am scapat din vedere faptul ca e incepator si jucatorii au rezistenta mica.

oricum pt noi cei care jucam de mult jocul, cred ca in nici un caz cea mai buna strategie ar fi sa ii antrenam pe toti pana se plafoneaza la toate skillurile. daca as lua situatia ipotetica in care eu as incepe cu o echipa noua, in nici un caz nu as antrena toti jucatorii primiti "din oficiu" pana la plafonare (pt ca stim cu totii ca de obicei nu iese nimic din ei). as antrena doar jucatorii de 24+ ani la toate skillurile (probabil cum zici tu, cu rezistenta prima, sau skillurile principale, apoi rezistenta, apoi restul). dar pe cei tineri as incerca sa-i vand. dintre astia, pe cei cu agresivitate mica si/sau calitate ascunsa mare i-as pune pe lista fara sa-i antrenez, ca sa nu risc sa mi se plafoneze pe la 50-60, pt ca in cazul asta chiar nu as scoate nimic din ei. iar pe cei cu agresivitate mai mare si/ sau calitate ascunsa mica i-as antrena la un skill principal, sperand ca o sa se duca macar pana la un 80-85, ca sa aiba cat de cat valoare pe piata. daca se plafoneaza sub 80, incerc si la al doilea skill si daca dau chix si la ala, abia atunci i-as pune la rezistenta si i-as pastra in echipa, pt a-i folosi in amicale.

oricum eu vb din perspectiva mea, care stiu deja cum merge jocul, nu stiu daca pt un incepator are prea mult sens ce zic, sper sa nu-l fi incurcat mai mult pe arkhadia cu explicatiile astea :mrgreen:
SP Club Inter 15
...........***...........
SP: a love and hate thing..

cipriansimi
Member of the Soccer Project Association
Posts: 2173
Joined: Tue Jan 20, 2009 2:43 pm
Location: Falticeni

Re: O intrebare despre antrenament

Post by cipriansimi » Fri Dec 07, 2012 4:19 pm

pe langa ce au scris Razvanica si Calin_g eu as mai cumpara si jucatori gratis pana in 22-23 ani.

arkhadia
Assistant Coach
Posts: 12
Joined: Thu Dec 06, 2012 12:46 pm

Re: O intrebare despre antrenament

Post by arkhadia » Sat Dec 08, 2012 4:40 pm

Va multumesc foarte mult...invataturile voastre sunt explicite si clare.

Post Reply

Return to “Discutii/Intrebari SoccerProject (ro)”