SP in cifre

Discutii libere despre orice subiect

Moderator: Romanian Moderators

Post Reply
User avatar
andrei.g
Team Manager
Posts: 100
Joined: Sat Mar 26, 2016 10:33 am

SP in cifre

Post by andrei.g » Sat May 21, 2016 8:59 am

Propun topicul asta in care sa adunam tot ce stim (matematic vorbind) despre joc. Fac propunerea asta pentru ca imi dau seama ca in timp se uita unele lucruri si apoi trebuie sa stai sa cauti pe forumuri, sa intrebi etc... Va rog sa ma corectati unde gresesc sau sa adaugati alte informatii care imi scapa sau pe care nu le stiu. (Informatiile cu rosu sunt cele pe care sunt nesigur si unde e posibil sa ma insel). Pe baza posturilor din topic, voi modifica acest post initial, ca sa contina mereu informatii cat mai corecte si mai complete.

Jucatori - calitate si ordine individuale:
+15% moral / calitati secundare / experienta = +1 calitate globala
+15% calitati principale / calitate ascunsa = +2 calitate globala
ordinul individual creste cu 0,04 pentru fiecare +1% la calitatea/calitatile care maresc ordinul (in functie de pozitie. Exemplu: CM cu 90 pase + 90 viziune si 80 suturi + 80 lovituri de cap va avea (180 - 160) x 0,04 = 0,8 ordin Pase)
Calitatea globala a unui jucator se calculeaza dupa formula: (suma calitatilor secundare + 2x suma calitatilor principale + 2x calitatea ascunsa + moral + experienta) : 15 =
Performanta maxima actuala a unui jucator se calculeaza dupa formula: calitate globala x 0,8 + ordin individual =
Performanta maxima a unui jucator cu 100% la experienta se calculeaza dupa formula: (calitate globala x 0,8 + ordin individual) + [100 - Y] : 15 x 0,8 = , *unde Y este experienta actuala. practic experienta ramasa pana sa ajunga la 100% o imparti la 15 (pt ca 15 experienta = 1 calitate globala) si imparti la 0,8 deci aceasta calitate globala pe care o mai are jucatorul.
Am pus in portocaliu pt ca nu sunt chiar 100% sigur ca sunt corecte.

Ordinele individuale in meci versus performanta echipei:
Din cate tin eu minte, daca pui un jucator pe un ordin individual "natural" pentru tactica si stilul cu care joci meciul respectiv, el aduce automat in jur de +0,5 la performanta totala a echipei in meci. Asta cu exceptia formatiei 3-4-3 cu Loveste si Goneste (Kick and Rush), unde mijlocasii FARA ordin individual pusi pe Ofensiv aduc dublu (prin urmare in jur de +1 la performanta echipei). Sa nu uitam totusi ca bonusul depinde de folosirea ordinelor cu formatiile potrivite. Discutia se poate dezvolta pe aceasta tema, e mai complex subiectul.
In putine cuvinte, combinatiile cele mai bune de tactica + stil de joc + ordine aduc ceva de genul:
1. Mijlocasii cu ordin 0 (Normal):
- 5-4-1 sau 5-3-2 cu Mingi lungi (Long ball): toti mijlocasii cu ordin normal pe Ofensiv = +0,5 performanta fiecare
- 5-4-1 sau 5-3-2 cu Zid defensiv (Defensive wall): toti mijlocasii cu ordin normal pe Defensiv = +0,5 performanta fiecare
- 4-4-2 sau 4-3-3 cu Mingi lungi: toti mijlocasii cu ordin normal pusi pe Ofensiv = +0,5 performanta
- 3-4-3 cu Loveste si goneste (Kick & rush): toti mijlocasii cu ordin normal pusi pe Ofensiv = +1 performanta. Exceptie fata de alte tactici: cu aceasta combinatie de tactica si stil de joc, fundasii laterali cu ordin normal pusi pe Ofensiv aduc 0,5.
2. Jucatorii cu ordin Pase:
- 3-5-2 sau 4-5-1 cu stil Pase (Passing): toti mijlocasii cu ordin individual Pase aduc +0,5, fundasii laterali cu ordin Normal pusi pe Ofensiv aduc si ei +0,5.
- 3-4-3 cu stil Pase: toti mijlocasii cu ordin individual Pase aduc +0,5, fundasii laterali cu ordin Normal pusi pe Ofensiv aduc +0,5, iar atacantii laterali cu ordin Normal pusi pe Defensiv aduc si ei +0,5.
Celelalte ordine nu au niciun efect de genul acesta asupra performantei echipei, dar puteti sacrifica un ordin individual mic (sub 0,5 preferabil) pentru a-i pune pe Ofensiv/Defensiv in tacticile de mai sus - vor avea performanta individuala mai mica, dar aportul la performanta echipei va fi mai mare.

Experienta jucatorilor:
+0,1% in amical (cupa)
+0,3% in campionat
+0,5% in cupa SP

Moralul jucatorilor:
+5% cand joaca un meci

Spiritul echipei:
1 meci amical = +0,75% pt victorie, 0,5% pt egal sau infrangere
cupa amicala = +1% pt orice rezultat
campionat & cupa SP = +2% pt victorie, +1% la egal sau infrangere
Scade in urmatoarele situatii:
-10% din TS la inceputul unui nou sezon
-5% cand vinzi/cumperi un jucator. Promovarea de jucatori de la tineret nu te costa TS, nici concedierea unui jucator.
- scade (nu stiu cu cat exact) cand calitatea gazonului coboara sub 60%

Centrul de tineret: (aici e discutabil, inainte veneau 3 pe sezon pentru nivelul maxim al academiei = un jucator la 21 de zile; in ultima vreme sunt oscilatii, jucatorii vin cand la 18 zile, cand la 19, cand la 20 - daca exista un algoritm exact si il stie cineva, va rog sa postati)

Astept alte completari si corectii si daca imi mai aduc aminte altele mai postez si eu.
Spor!
Last edited by andrei.g on Mon May 23, 2016 4:39 am, edited 1 time in total.

User avatar
kennyanu
Member of the Soccer Project Association
Posts: 4593
Joined: Wed Sep 28, 2005 8:12 pm
Location: Riding The White Poney
Contact:

Re: SP in cifre

Post by kennyanu » Sun May 22, 2016 9:01 am

mici chestii....
1. 5% calitate principala +1 la calitate globala (din ce am observat)
2. am impresia ca gresesti la ofensiv/defensiv....ce linie sustine de mai bine...nu cred ca are legatura cu performanta personala a jucatorului.

La chestiile cu rosu:
1. exista meciuri oficiale si meciuri amicale. nu are legatura cu tipul meciului (campionat/cupa sau amical/cupa amicala)
2. gazonul....mi-a scazut mie spritul sezonul asta cu vreo 1% de 2 ori....prima oara de la 70 la 60(calitatea gazonului si de la 60 si 50 a doua oara
3. legat de tineret.....tot 3 pe sezon sunt...si scrie si in reguli...ca nu vin la date fixe
Revenit :)

User avatar
andrei.g
Team Manager
Posts: 100
Joined: Sat Mar 26, 2016 10:33 am

Re: SP in cifre

Post by andrei.g » Sun May 22, 2016 1:33 pm

kennyanu wrote:mici chestii....
1. 5% calitate principala +1 la calitate globala (din ce am observat)
2. am impresia ca gresesti la ofensiv/defensiv....ce linie sustine de mai bine...nu cred ca are legatura cu performanta personala a jucatorului.
1. Garantat 15% la calitate secundara = +1 la globala si 7,5% la principala = +1 la globala. E verificat 100%. E "pe surse", cum s-ar zice :)
2. Nu inteleg... Spuneam ca atunci cand joci anumite tactici in combinatie cu anumite stiluri, punand jucatorii de pe anumite posturi pe Ofensiv sau Defensiv iti cresti performanta echipei in meci. Despre perf jucatorului spuneam ca pe anumite posturi e mai avantajos sa sacrifici ordinul individual al jucatorului si sa-l pui pe Ofensiv sau Defensiv, pentru ca in felul asta iti cresti iarasi performanta echipei. De exemplu, in daca joci 3-4-3 cu Loveste si goneste, daca ai un mijlocas cu ordin individual Pase +0,5, iti convine sa il pui pe Ofensiv. Performanta lui va fi mai mica cu 0,5 in meciul respectiv (pt ca pierde bonusul de la ordinul sau individual), dar performanta echipei va fi ceva mai mare. Si lucrurile astea sunt verificate, daca te uiti la managerii cu experienta care joaca 3-4-3 loveste si goneste, majoritatea isi folosesc mijlocasii pe Ofensiv.
kennyanu wrote:La chestiile cu rosu:
1. exista meciuri oficiale si meciuri amicale. nu are legatura cu tipul meciului (campionat/cupa sau amical/cupa amicala)
Nu inteleg nici aici.

User avatar
andrei.g
Team Manager
Posts: 100
Joined: Sat Mar 26, 2016 10:33 am

Re: SP in cifre

Post by andrei.g » Mon May 23, 2016 4:38 am

am gasit ceva referitor la experienta aici:
http://forum.soccerproject.com/viewtopi ... e#p1597245

si cred ca e destul de sigura informatia, fiind postata de Remedy. zice ca experienta creste asa:

+0,1% Friendly (cups)
+0,3% campionat
+0,5% cupa SP

ce nu inteleg prea bine e primul punct: daca se refera doar la meciuri de cupa amicala sau si la meciuri amicale normale... o sa il intreb, sa vad ce zice.

User avatar
kennyanu
Member of the Soccer Project Association
Posts: 4593
Joined: Wed Sep 28, 2005 8:12 pm
Location: Riding The White Poney
Contact:

Re: SP in cifre

Post by kennyanu » Mon May 23, 2016 9:37 am

sincer....nu am stat niciodata sa calculez toate chestiile :)....daca tu zici ca 7.5 la chestiile principale...asa o fi :-??

din cate vorbeam noi inainte legat de experienta...crestea cumva cu 1 la aproape 6 meciuri oficiale si 1 la 12 amicale..sau 10amicale...nu mai stiu exact.


Oricum, mi se pare aberanta fortarea care are loc acum.....adica vad jucatori de 21 de ani cu 40experienta...mi se pare enorm...
Revenit :)

User avatar
andrei.g
Team Manager
Posts: 100
Joined: Sat Mar 26, 2016 10:33 am

Re: SP in cifre

Post by andrei.g » Mon May 23, 2016 10:54 am

kennyanu wrote:sincer....nu am stat niciodata sa calculez toate chestiile :)....daca tu zici ca 7.5 la chestiile principale...asa o fi :-??
ideea e ca informatiile le-am "luat" de la altii acum multi ani si le-am verificat cat de cat personal. cel putin la secundare, stiu sigur ca la fiecare 15% creste cu 1 calitatea. principalele valorand dublu, am presupus ca 7.5% e cifra corecta si nu am mai stat sa verific. dar in principiu nu e greu de verificat. daca ai vreun tanar abia promovat de la centru si timp sa te loghezi cateva zile dupa fiecare simulare... verifici simulare cu simulare cat are calitatea globala, iar cand vezi ca se modifica notezi si astepti sa creasca din nou calitatea globala. in principiu dupa 7-8% ar trebui sa creasca cu 1, iar dupa 15% de la prima modificare ar trebui sa fie deja +2 calitatea globala. :) chiar o sa ma apuc sa fac treaba asta, am un tanar care inca nu e antrenat la calitatile principale.

User avatar
kennyanu
Member of the Soccer Project Association
Posts: 4593
Joined: Wed Sep 28, 2005 8:12 pm
Location: Riding The White Poney
Contact:

Re: SP in cifre

Post by kennyanu » Tue May 24, 2016 7:13 am

uite...ce ziceam de fortare... :)
http://www.soccerproject.com/spnewl_spe ... ewWindow=1

mi se pare aberant :)
Revenit :)

User avatar
Viola
Member of the Soccer Project Association
Posts: 1560
Joined: Tue Mar 27, 2007 9:30 am
Location: Timisoara
Contact:

Re: SP in cifre

Post by Viola » Tue May 24, 2016 11:46 am

Eu nu am stat niciodata sa fac atatea calcule, probabil de asta nu am ajuns niciodata in A :)
Chestia cu experienta nu mi se pare o fortare neaparat, e bine sa ai jucatorul cu 100% experienta cat mai mult timp in echipa, desi in multe cazuri cred ca se recurge la asta pentru vinzarea la un pret cat mai mare al jucatorului.
Revenit cu Vulturii Lugoj

Post Reply

Return to “Discutii/Intrebari SoccerProject (ro)”