Jsi na SoccerProjectu novy? Potrebujes pomoci?

Moderator: Czech Moderators

jonY.h
Team President

Re: Jsi na SoccerProjectu novy? Potrebujes pomoci?

Post by jonY.h »

Zdravím, jsem docela líný to hledat a tak se zeptám :wink: O kolik se zvedne zhruba výkon hráče, pokud 1 vlastnost vytrénuje o nějakých 50%?
Brujeria - jonY.hBruj3ria - jonY.h
... 77/G.289 - 78/F.97
Hippopotamus
Member of the Soccer Project Association

Post by Hippopotamus »

jonY.h wrote:Zdravím, jsem docela líný to hledat a tak se zeptám :wink: O kolik se zvedne zhruba výkon hráče, pokud 1 vlastnost vytrénuje o nějakých 50%?
O 2,66.
...new beginning...

Seasons 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 83, 84, 85 - on the top of the SP :-)
xndsvk
Fan

Post by xndsvk »

Zdravim , som na SP novy , a rozmyslam akou cestou sa vydat aby to viedlo k uspechom. Chcel by som sa spytat ako by som mal co najlepsie nalozit s tymy 4M , ktore mam teraz k dispozicii ... ci pokupovat hracov za 150 - 300 K , s vykonmi okolo 53-57 , vo veku okolo 25rokov , aby som vyhral s prehladom H a bojoval v G divizii , alebo je lepsie kupovat len naozaj kvalitnych mladych hracov za vela penazi ale stou vyhodou ze postupne budem budovat jedenastku ktora bude naozaj kvalitna.. dakujem za odpoved
Hippopotamus

Post by Hippopotamus »

xndsvk wrote:Zdravim , som na SP novy , a rozmyslam akou cestou sa vydat aby to viedlo k uspechom. Chcel by som sa spytat ako by som mal co najlepsie nalozit s tymy 4M , ktore mam teraz k dispozicii ... ci pokupovat hracov za 150 - 300 K , s vykonmi okolo 53-57 , vo veku okolo 25rokov , aby som vyhral s prehladom H a bojoval v G divizii , alebo je lepsie kupovat len naozaj kvalitnych mladych hracov za vela penazi ale stou vyhodou ze postupne budem budovat jedenastku ktora bude naozaj kvalitna.. dakujem za odpoved
Ahoj, najprv si prečítaj FAQčka (sú tu na fóre), je v nich napísaného veľa užitočného, pýtaj sa radšej až po prečítaní.
K tvojim otázkam - SP je hra na trošku dlhšiu trať, takže sa nesnaž zhotoviť "hviezdny" tím v priebehu 2 týždňov. V prvom rade nepredávaj svojich hráčov, čo si dostal, ale ich všetkých dotrénuj (napr. ja som za všekých 23 hráčov nakoniec zinkasoval 27M, keby som ich predal hneď na začiatku, dostanem max. polovicu z toho). Čo sa týka naložením s peniazmi - nemiň ich na hovädiny a zbytočne sa nezadĺž. Neviem, čo všetko tvoj štadión dostal do "výbavy", ale ako absolútne prvú investíciu daj postaviť centrum mládeže. Stojí to pol mega. Po 20 dňoch sa ti postaví základné centrum mládeže a ešte v ten deň daj stavať profesionálne. Stojí rovnako pol mega, akurát, že sa stavia 60 dní. Keď sa ti dostavia aj profesionálne, daj stavať hypermoderné. Stojí znovu len 0,5M, ale stavia sa už 80 dní. Keď sa ti dostavia aj to, teš sa, že ho máš na maxe. Čo sa týka nákupu hráčov, určite nekupuj starých hráčov (nad 26 rokov určite nie). Snaž sa kupovať hráčov skôr vo veku 17-18, 21-22, resp.24-25, a predávať ich vo veku 20, 23, resp. 26 rokov. Predtým, než začneš kupovať a predávať, odporúčam prezrieť si históriu predajov, aby si zhruba bol v obraze, čo aký hráč stojí, akú úlohu v cene zohráva jeho post, vek, agresivita, výkon, celk.hodnotenie (malý detail - žiadna z vlastností hráča nemôže byť nižšia ako 50%, energia je najnižšia 70%, keď kupuješ hráča, nevidíš, čo má na maxe, takže predpokladaj, že to, čo je nad 50, je dotrénované, čo je pod 50, ešte nie je). Význam agresivity v tejto hre si uvedom obzvlášť - jej vplyv na cenu hráčov a na výkony v tíme. Zamestnancov sa snaž mať všetkých na 100%, okrem asistenta trénera, ktorý je úplne na hovno. A tak ďalej... Veľa šťastia v hre :)
Last edited by Hippopotamus on Sun May 15, 2011 7:13 pm, edited 1 time in total.
...new beginning...

PaToM

Post by PaToM »

xndsvk wrote:Zdravim , som na SP novy , a rozmyslam akou cestou sa vydat aby to viedlo k uspechom. Chcel by som sa spytat ako by som mal co najlepsie nalozit s tymy 4M , ktore mam teraz k dispozicii ... ci pokupovat hracov za 150 - 300 K , s vykonmi okolo 53-57 , vo veku okolo 25rokov , aby som vyhral s prehladom H a bojoval v G divizii , alebo je lepsie kupovat len naozaj kvalitnych mladych hracov za vela penazi ale stou vyhodou ze postupne budem budovat jedenastku ktora bude naozaj kvalitna.. dakujem za odpoved
Ahoj, vitaj na fóre - vitaj medzi ozajstnými závislákmi SP! :)

Najprv bude dobré, aby si vytrénoval hráčov, ktorých máš. Zistíš tak, ktorí sú dobrí a ktorí za veľa nestoja. Tých horších predáš, tiež tých agresívnych (nad 50% agresivity) a tiež príliš dobrých, ktorých v H a G divízii zatiaľ nepotrebuješ (tj. hráčov s celkovým hodnotením nad 80%). Postupne sa zbav aj starších hráčov a snaž sa ich nahradiť mladšími. Keďže za predaj hráčov, ktorých si na začiatok dostal, veľa nezinkasuješ, je dobré, aby si kupoval hráčov vo veku 20 - 22 rokov s agresivitou 30% - 50% a nevytrénovaných (s nižšou skrytou vlastnosťou, prípadne s 2 lepšie vytrénovanými hlavnými vlastnosťami, ale tomu ešte nemusíš rozumieť), pretože mladší a menej agresívni sú príliš drahí. Z takých hráčov budeš schopný, podľa mňa vypestovať tím, s ktorým by si to mohol dotiahnuť aspoň do F-divízie, postupne budeš robiť asi ďalšie vylepšenia.

Je dobré investovať do kapacity štadióna (na začiatok by Ti mohlo stačiť dostavať štadión postupne do 3 sezón do 10.000-ovej kapacity) a veľmi dobré do rozšírenia centra mládeže (treba mať aj šéftrénera mládeže).

Pozorne si sleduj stav účtu a keď si už na 1 milióne alebo menej, mal by si asi svoje nákupy pozastaviť. Keď sa dostaneš do mínusu, nič sa nestane. Ak už ale budeš v mínuse 2 milióny (a viac), budeš sa z toho musieť vyhrabať do týždňa, ináč končíš. Ale ja verím, že s našou pomocou to nebudeš musieť nikdy riešiť. :wink:
FC Hostage
_________
Slovak League (Slovenská Liga)

(\__/)
(O.o )
(> < ) <-- This is Bunny, The Great Emperor.
Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
puzzle

Post by puzzle »

Jak je to s těma indiv. pokynama, nechápu to že jsou dvojího druhu, to jako to útočná/obraná to je ten druhý typ? A jaké jsou u nich + a - vlastnosti.. Díky

Edit: má sweeper indiv pokyn?
(1.FC Krvavý Prapor C.2 ;-))

Nevěř na zázraky - spoléhej na ně...
PaToM

Post by PaToM »

puzzle wrote:Jak je to s těma indiv. pokynama, nechápu to že jsou dvojího druhu, to jako to útočná/obraná to je ten druhý typ? A jaké jsou u nich + a - vlastnosti.. Díky

SW nemá individuálny pokyn.

Pokyn útočný/obranný posúva výkon jednotlivých radov hráčov (obrany, zálohy, útoku), podľa zvoleného pokynu. Záleží dosť od zvolenej taktiky a od individuálnych pokynov vhodných pre hráčov.
Ak hrám napr. taktiku protiútoky a trebárs 3-4-3, tak je dobré dať stredopoliarom, ktorí nemajú žiadny individuálny pokyn vyšší ako +1, pokyn útočný, čo síce zníži výkon stredu poľa, ale viac zvýši výkon útočného radu.
To, od akej hodnoty individuálneho pokynu sa oplatí dať hráčovi pokyn útočný/obranný, neviem. Ale ja dávam práve spomínaných +1 a nižšie. Je to obzvlášť vhodné pri hráčoch s pokynom Normálny. Takže zatiaľčo niekto kupuje hráčov s vysokým individuálnym pokynom (pozdravujem Hippa :mrgreen:), hráči s pokynom Normálny môžu byť vhodný práve na toto. :)
FC Hostage
_________

(\__/)
(O.o )
puzzle

Post by puzzle »

PaToM wrote:
puzzle wrote:Jak je to s těma indiv. pokynama, nechápu to že jsou dvojího druhu, to jako to útočná/obraná to je ten druhý typ? A jaké jsou u nich + a - vlastnosti.. Díky

SW nemá individuálny pokyn.

Pokyn útočný/obranný posúva výkon jednotlivých radov hráčov (obrany, zálohy, útoku), podľa zvoleného pokynu. Záleží dosť od zvolenej taktiky a od individuálnych pokynov vhodných pre hráčov.
Ak hrám napr. taktiku protiútoky a trebárs 3-4-3, tak je dobré dať stredopoliarom, ktorí nemajú žiadny individuálny pokyn vyšší ako +1, pokyn útočný, čo síce zníži výkon stredu poľa, ale viac zvýši výkon útočného radu.
To, od akej hodnoty individuálneho pokynu sa oplatí dať hráčovi pokyn útočný/obranný, neviem. Ale ja dávam práve spomínaných +1 a nižšie. Je to obzvlášť vhodné pri hráčoch s pokynom Normálny. Takže zatiaľčo niekto kupuje hráčov s vysokým individuálnym pokynom (pozdravujem Hippa :mrgreen:), hráči s pokynom Normálny môžu byť vhodný práve na toto. :)

Takže ten útočný/obraný sám o sobě nepřidá hráčovi k výkonu nějaký bonus? Pouze přeskupý výkony z obrany do zálohy atd... Nevím jak má poměr výkonů jednotlivých řad vliv na výsledek resp. na Random, ale myslím si že žádný, takže to je trošku k ničemu ne?

Hippopotamus

Post by Hippopotamus »

puzzle wrote:Takže ten útočný/obraný sám o sobě nepřidá hráčovi k výkonu nějaký bonus? Pouze přeskupý výkony z obrany do zálohy atd... Nevím jak má poměr výkonů jednotlivých řad vliv na výsledek resp. na Random, ale myslím si že žádný, takže to je trošku k ničemu ne?
Najprv som si myslel, že sa pýta nejaký začiatočník, skoro ma trafil šľak, keď som si všimol, že si to ty :lol: K tvojej otázke: Jednotivé taktiky vždy nejakej rade uberajú a nejakej pridávajú. Napr. protiútoky uberajú obrane aj zálohe a pridávajú útoku. Pričom tie presuny výkonov sú relatívne, nie absolútne. Takže, napr. ak sa výkon útoku zvýši o 10% (vďaka taktike protiútoky), je rozdiel, či útok zahrá výkon 30 (pri taktike "bez taktiky") alebo 40. V prvom prípade 10%ný bonus zvýši výkon útoku o 3, v druhom o 4. Na opačnej strane, taktika protiútoky znižuje výkon zálohy (aj obrany, ale to teraz nie je podstatné), dajme tomu o 5%, takže, ak zahrá záloha výkon 50, jej výkon sa zníži o 2,5, ak zahrá výkon 40, jej výkon sa zníži len o 2. A v tom je osoh pokynov útočný/obranný. Ak dáš záložníkovi pokyn útočný, istá časť jeho výkonu sa presunie do útoku na úkor zálohy. Takže, ak by si mal zahrať výkony záloha - 40, útok - 45, dokopy to je 85. Dáš taktiku protiútoky, 5% ubudne zálohe, takže to bude 40-2=38, 10% pribudne útoku, 45+4,5=49,5, celkovo 87,5. Ak by si dal však ešte nejakému záložníkovi pokyn útočný, dajme tomu, že záloha by zahrala o 2 slabšie oproti pôvodnému scenáru a útok o 2 lepšie. Takže by to bolo 38 a 47 (bez taktiky). S taktikou -5% z 38 a +10% z 47, takže 38-1,9=36,1 a 47+4,7=51,7, celkovo 87,8. Ako vidíš, pokyn útočný urobil rozdiel vo výkone 0,3. Tie čísla ber s rezervou, sú vymyslené, len aby si pochopil systém :)

...dúfam, že je to pochopiteľné...
...new beginning...

puzzle

Post by puzzle »

aháá, takže musím dat hráčovi pokyn utočný/obraný, tak aby posílil tu řadu, která je posílena taktickým nastavením, třeba protiútoky?..

No, přiznám se, že v těchto indiv. pokynech jsem měl vžycky zmatek, tak snad s tvojí pomocí to už chápu díky... :wink:

Hippopotamus

Post by Hippopotamus »

puzzle wrote:aháá, takže musím dat hráčovi pokyn utočný/obraný, tak aby posílil tu řadu, která je posílena taktickým nastavením, třeba protiútoky?..
Tak nejak.
protiútoky - záložníkom útočný
dlhé lopty - záložníkom útočný (ak je lepší útok), obranný (ak je lepšia obrana)
prihrávky - obrancom útočný (teoreticky útočníkom obranný, ale v praxi prakticky nemožné, jedine, že by si hral 3-4-3 s extrémne silnou zálohou a slabým útokom aj obranou :-))
betón - záložníkom obranný

Kedy sa oplatí dať pokyn útočný/obranný na úkor individuálneho pokynu, to netuším, skús sa spýtať kvalitnejších manažérov (prípadne získané info mi daj vedieť, rád sa čosi poučím :P ).
...new beginning...

xndsvk
Fan

Post by xndsvk »

Hippopotamus wrote:
Ahoj, najprv si prečítaj FAQčka (sú tu na fóre), je v nich napísaného veľa užitočného, pýtaj sa radšej až po prečítaní.
K tvojim otázkam - SP je hra na trošku dlhšiu trať, takže sa nesnaž zhotoviť "hviezdny" tím v priebehu 2 týždňov. V prvom rade nepredávaj svojich hráčov, čo si dostal, ale ich všetkých dotrénuj (napr. ja som za všekých 23 hráčov nakoniec zinkasoval 27M, keby som ich predal hneď na začiatku, dostanem max. polovicu z toho). Čo sa týka naložením s peniazmi - nemiň ich na hovädiny a zbytočne sa nezadĺž. Neviem, čo všetko tvoj štadión dostal do "výbavy", ale ako absolútne prvú investíciu daj postaviť centrum mládeže. Stojí to pol mega. Po 20 dňoch sa ti postaví základné centrum mládeže a ešte v ten deň daj stavať profesionálne. Stojí rovnako pol mega, akurát, že sa stavia 60 dní. Keď sa ti dostavia aj profesionálne, daj stavať hypermoderné. Stojí znovu len 0,5M, ale stavia sa už 80 dní. Keď sa ti dostavia aj to, teš sa, že ho máš na maxe. Čo sa týka nákupu hráčov, určite nekupuj starých hráčov (nad 26 rokov určite nie). Snaž sa kupovať hráčov skôr vo veku 17-18, 21-22, resp.24-25, a predávať ich vo veku 20, 23, resp. 26 rokov. Predtým, než začneš kupovať a predávať, odporúčam prezrieť si históriu predajov, aby si zhruba bol v obraze, čo aký hráč stojí, akú úlohu v cene zohráva jeho post, vek, agresivita, výkon, celk.hodnotenie (malý detail - žiadna z vlastností hráča nemôže byť nižšia ako 50%, energia je najnižšia 70%, keď kupuješ hráča, nevidíš, čo má na maxe, takže predpokladaj, že to, čo je nad 50, je dotrénované, čo je pod 50, ešte nie je). Význam agresivity v tejto hre si uvedom obzvlášť - jej vplyv na cenu hráčov a na výkony v tíme. Zamestnancov sa snaž mať všetkých na 100%, okrem asistenta trénera, ktorý je úplne na hovno. A tak ďalej... Veľa šťastia v hre :)

dik za radu.. a mohol by si hodit link na tie FAQcka lebo to akosi neviem najst..dik
PaToM

Post by PaToM »

xndsvk wrote:dik za radu.. a mohol by si hodit link na tie FAQcka lebo to akosi neviem najst..dik
Páči sa: http://forum.soccerproject.com/viewtopi ... 0&t=131665 :wink:
FC Hostage
_________

(\__/)
(O.o )
xndsvk
Fan

Post by xndsvk »

a este by som mal taku otazkocku ... dnes si zalozil ucet aj moj kamarat a zistil som jednu vec , mal o 2M eur viac ako ja na zaciatku... je to nejaky bug alebo to dava peniaze random ? alebo to nejako vyvazuje s kvalitou hracov ..??? dakujem
PaToM

Post by PaToM »

xndsvk wrote:a este by som mal taku otazkocku ... dnes si zalozil ucet aj moj kamarat a zistil som jednu vec , mal o 2M eur viac ako ja na zaciatku... je to nejaky bug alebo to dava peniaze random ? alebo to nejako vyvazuje s kvalitou hracov ..??? dakujem
Asi je to len náhoda. Kamarát mal proste viac šťastia. :mrgreen:
FC Hostage
_________

(\__/)
(O.o )
Post Reply

Return to “Vše o SP/Otázky (cz/sk)”