frankie_doparoma wrote:tomkycz wrote:ele - mám gólmana áčka s agr. 35 a hráči v poli mají agr. max. 16. Za skoro 500 odehraných zápasů ( samozřejmě že ne všech za této konstelace ) dostal pětkrát redku, a to bych řekl, že je solidní. Většina si myslím byla přímo udělená, ale to si nejsem jist a hledat to nehodlám

a zkousel si treba 100 zapasu hrace i golmana ve stejnym rozmezi
a 100 zapasu a agresivnim golmanem
?
co kdyz treba sice golman neni ten onen vylucovanej ale diky svy vyssi agresi prispiva k tomu ze jako tym celkove nedohraje zapas v 11ti....
btw. big el; obecne znamo.... tak nejsi prvni od kteryho to slysim (a ani netvrdim ze to neni pravda...) jen mi to vyznelo jako kdyby to bylo naky dogma ze golman muze (a mel) by bejt agresivnejsi nez zbytek tymu...
Tak za dogma to nepovažuju, pokud to tak vyznělo. Nebo ano. Asi za stejné dogma, jako že na 5-3-2 se mají hrát dlouhé míče. Obecně vzato to tak je (může být - protože asi nikdo z nás nezná přesné koeficienty řad, respektive mohl je Sjarel pozměnit), ovšem můžou být situace, kdy je lepší beton, nebo situace, kdy obojí má své plus a záleží na konkrétním manažerovi.
K tomu co píšeš Tomkyczovi... Ano, ten gólman přispěje k vyššímu průměru a možná i k tomu, že dostaneš o jednu žlutou víc. Ale tu žlutou si vybere on sám. A to jen pokud k tomu přispěje. Gólman o 20% agresivnější než zbytek týmu zvyší průměr o necelá 2%, gólman agresivnější o 50% o necelých 5%. Samozřejmě - můžeme se dohadovat, jestli třeba ta 2% nehrají ten rozdíl jedné žluté, ale to je asi tak všechno. A jistě to nehrál vše se stejnými hráči v poli, ale ten rozdíl považuju za statistickou chybu. Jako odpověď mi to zkrátka stačí.
Díky i Papovi a Oslíčkovi