Jsi na SoccerProjectu novy? Potrebujes pomoci?

Moderator: Czech Moderators

krup72
Member of the Soccer Project Association

Re: Taktika

Post by krup72 »

MošnaM wrote:Vážení,
nevíte prosím, jestli se tu nìkdo nìkde zabýval otázkou taktiky a jejího vlivu na výkon týmu ? Nìkde jsem zaslechl nìco o nìjakých koeficientech, ale nic konkrétního. Taktika by mìla matematicky ovlivòovat výkon jednotlivých øad, ale fakt jsem nevypozoroval jak. Dejte vìdìt, prosím, pokud nìco víte. Díky
Frrfrr nìco naznaèoval v topicu Denní tipy od Frrfrr (nebo tak nìjak), ale nic konkrétního z nìj zatím nevypadlo.
MošnaM

Post by MošnaM »

krup72 wrote:Frrfrr nìco naznaèoval v topicu Denní tipy od Frrfrr (nebo tak nìjak), ale nic konkrétního z nìj zatím nevypadlo.
Už jsem se k tomu taky dostal - pøesnì, mlha, nic konkrétního.
FC Kolíkov - 1/2 s14.-4 v H; s15.-3 v H; s.16.-1 v H; s.17.-1 v G; s.18.-3 v F; s.19.-1 v F; s.20.-1 v E; s.21.-8 v D; s.22.-7 v D; s.23.-2 v D; s.24.-4 v C; s.25.-12.v C; s.26.-1 v D; s.27.-4 v C; s.28.-2 v C; s.29.-9 v B; s.30.-4 v B
s.31. - ? v B3
lotky
Team President

Post by lotky »

nevíte prosím, jestli se tu nìkdo nìkde zabýval otázkou taktiky a jejího vlivu na výkon týmu ? Nìkde jsem zaslechl nìco o nìjakých koeficientech, ale nic konkrétního. Taktika by mìla matematicky ovlivòovat výkon jednotlivých øad, ale fakt jsem nevypozoroval jak. Dejte vìdìt, prosím, pokud nìco víte. Díky
Kdysi tu byl na to pøímo topic, tehdy jsme nejvíc debatovali já, Michal Kejchal a gustaav. Michal pøinesl nejvíc vzorcù, takže otázky vzorcù smìøuj na nìj, já si to nepamatuju :) Ale zkoušeli sme tehdy jednu vìc, co se taktiky týèe: jednu sestavu sme nechávali hrát každej den (tzn. vždy se stejnou fyzièkou a témìø shodnou morálkou) jedno utkání, kdy sme støídali taktiky (hráli sme agr. 0%, aby nedošlo ke zkreslení). Výsledekem bylo, že sme zjistili, že oproti taktice "bez taktiky" lze správným nastavením taktiky zvednou výkon o pár procent (o 2-5% z pùvodního výkonu "bez taktiky"), pøi špatnym nastavení docházelo mnohdy k propadu o 10-15%( tzn. je dùležitìjší nenastavit taktiku špatnì). Dále jsme mìli v plánu vypozorovat, zda pøi nastavení ind. pokynu útoèný(/obranný) lze pøi správnì nastavený týmové taktiky z toho opìt vymlátit nìjáký to procento navíc. Byli sme tak ve shodì, že asi jo, nicménnì se to nikdy nedoøešilo a otázka zùstala nezodpovìzena.

Tehdy tam byla spousta rùzných výpoètù a zjištìní, bohužel topic je už dost dlouho zkonzumován automatickým deletem... Mimochodem øešilo se to pøesnì 2 sezony nazpátek. Pakliže by teï pøed ligou byli zájemci o pokraèování (hlavnì by šlo o vyzkoumání tìch ind. pokynù útoèný/obranný) + další závislosti, myslim, že by nebyl problém zaèít znovu. V souèasné dobì je to na dokonce ideální èas po sezonì. Rozhodnì by to teda dalo víc, než tipy o FrrFrra
old era: lotky - FC Mojžíř - R.I.P.

new era: lotky - Letajici Lenochodi (H.721)
MošnaM

Post by MošnaM »

lotky wrote: Kdysi tu byl na to pøímo topic, tehdy jsme nejvíc debatovali já, Michal Kejchal a gustaav. Michal pøinesl nejvíc vzorcù, takže otázky vzorcù smìøuj na nìj, já si to nepamatuju :) Ale zkoušeli sme tehdy jednu vìc, co se taktiky týèe: jednu sestavu sme nechávali hrát každej den (tzn. vždy se stejnou fyzièkou a témìø shodnou morálkou) jedno utkání, kdy sme støídali taktiky (hráli sme agr. 0%, aby nedošlo ke zkreslení). Výsledekem bylo, že sme zjistili, že oproti taktice "bez taktiky" lze správným nastavením taktiky zvednou výkon o pár procent (o 2-5% z pùvodního výkonu "bez taktiky"), pøi špatnym nastavení docházelo mnohdy k propadu o 10-15%( tzn. je dùležitìjší nenastavit taktiku špatnì). Dále jsme mìli v plánu vypozorovat, zda pøi nastavení ind. pokynu útoèný(/obranný) lze pøi správnì nastavený týmové taktiky z toho opìt vymlátit nìjáký to procento navíc. Byli sme tak ve shodì, že asi jo, nicménnì se to nikdy nedoøešilo a otázka zùstala nezodpovìzena.

Tehdy tam byla spousta rùzných výpoètù a zjištìní, bohužel topic je už dost dlouho zkonzumován automatickým deletem... Mimochodem øešilo se to pøesnì 2 sezony nazpátek. Pakliže by teï pøed ligou byli zájemci o pokraèování (hlavnì by šlo o vyzkoumání tìch ind. pokynù útoèný/obranný) + další závislosti, myslim, že by nebyl problém zaèít znovu. V souèasné dobì je to na dokonce ideální èas po sezonì. Rozhodnì by to teda dalo víc, než tipy o FrrFrra
Zkusím založit nový topic. Byl bych všem vdìèen, pokud by pøedali své poznatky ostatním.
Dìkuji
FC Kolíkov - 1/2 s14.-4 v H; s15.-3 v H; s.16.-1 v H; s.17.-1 v G; s.18.-3 v F; s.19.-1 v F; s.20.-1 v E; s.21.-8 v D; s.22.-7 v D; s.23.-2 v D; s.24.-4 v C; s.25.-12.v C; s.26.-1 v D; s.27.-4 v C; s.28.-2 v C; s.29.-9 v B; s.30.-4 v B
s.31. - ? v B3
Fantazik
Team Manager

Post by Fantazik »

No to by mne zajímalo, jak lze nastavit špatnou taktiku .. co je špatná a co dobrá taktika .. a jaké øady by se mìli vhodnou taktikou podporovat .. ty silnìjší a nebo ty slabší ..?

Když mám tøeba obranu hrající s prùmìrem výkonu na 65, zálohu na 67 a útok na 65 .. co by se taktikou mìlo podpoøit ..? Nebo koukáte na souèty øad.. co podpoøit taktikou když je obrana a útok na 31 a záloha na 50 (bez taktiky). Já jsem to tedy nìjak moc neøešil, ale zajímalo by mne co by tedy mìlo být nejvhodnìjší. Díky
lotky wrote:
Kdysi tu byl na to pøímo topic, tehdy jsme nejvíc debatovali já, Michal Kejchal a gustaav. Michal pøinesl nejvíc vzorcù, takže otázky vzorcù smìøuj na nìj, já si to nepamatuju :) Ale zkoušeli sme tehdy jednu vìc, co se taktiky týèe: jednu sestavu sme nechávali hrát každej den (tzn. vždy se stejnou fyzièkou a témìø shodnou morálkou) jedno utkání, kdy sme støídali taktiky (hráli sme agr. 0%, aby nedošlo ke zkreslení). Výsledekem bylo, že sme zjistili, že oproti taktice "bez taktiky" lze správným nastavením taktiky zvednou výkon o pár procent (o 2-5% z pùvodního výkonu "bez taktiky"), pøi špatnym nastavení docházelo mnohdy k propadu o 10-15%( tzn. je dùležitìjší nenastavit taktiku špatnì). Dále jsme mìli v plánu vypozorovat, zda pøi nastavení ind. pokynu útoèný(/obranný) lze pøi správnì nastavený týmové taktiky z toho opìt vymlátit nìjáký to procento navíc. Byli sme tak ve shodì, že asi jo, nicménnì se to nikdy nedoøešilo a otázka zùstala nezodpovìzena.

Fantazik
Team Manager

èeská liga

Post by Fantazik »

Mùžete mi nìkdo øíci co je èeská liga a kde o tom najdu více info? Krom toho, že jsou fóra na pøihlášení a podmínky (alespoò 2 sezóny hrát SP a pod.), je o tom nìkde napsáno nìco více? :)) Koukal jsem, že to spousta lidí hraje a já nevím, ani o co jde :) Díky L.
marektucek

Re: èeská liga

Post by marektucek »

Fantazik wrote:Mùžete mi nìkdo øíci co je èeská liga a kde o tom najdu více info? Krom toho, že jsou fóra na pøihlášení a podmínky (alespoò 2 sezóny hrát SP a pod.), je o tom nìkde napsáno nìco více? :)) Koukal jsem, že to spousta lidí hraje a já nevím, ani o co jde :) Díky L.
Tady jsou stránky ÈL :wink: http://www.soccerproject.tym.cz/
H.1561 návrat MB Scorpions Fighters
xenomorph
Fan

Post by xenomorph »

Jen bych se rad zeptal jestli nebudu mit "problemy" kvuli tomu ze sem si zvolil zem jinou nez CESKOU (URUGUAY) :?
Tom151
Team President

Post by Tom151 »

xenomorph wrote:Jen bych se rad zeptal jestli nebudu mit "problemy" kvuli tomu ze sem si zvolil zem jinou nez CESKOU (URUGUAY) :?
myslis v CZ soutezich? jestli jo,tak ceske ligy a poharu se muzou ucastnit pouze "tymy s ceskou vlajeckou"...
Strelci z Japonska
Image
E.76 - Zpátky v mé oblíbené divizi :)
happyna17

Post by happyna17 »

xenomorph wrote:Jen bych se rad zeptal jestli nebudu mit "problemy" kvuli tomu ze sem si zvolil zem jinou nez CESKOU (URUGUAY) :?
problémy mít nebudeš asi jedinej problém by byl kdybys ses chtìl pøihlásit do CZ-ligy :idea: no a v poøadí týmù budeš v Uruguayi :idea:
xenomorph
Fan

Post by xenomorph »

Diky moc....to sem potreboval vedet :)
happyna17

Post by happyna17 »

xenomorph wrote:Diky moc....to sem potreboval vedet :)
neni zaè :twisted: :)
ace33
Coach

Post by ace33 »

Zaujimalo by ma o kolko klesne vykon hraca ked nehra na svojom poste... niekde som cital ze je to o 5 bodov ak sa posunie napriklad SW na CF... ale ako to je naozaj? ak by som posunul napriklad LM na RM alebo utocnika dal do obrany a pod o kolko sa znizi jeho vykon?
vopred vdaka
Iviny Hitmans
16. sezóna - 4. miesto (H.324)
17. sezóna - 1. miesto (H.324)
18. sezóna - 3. miesto (G.108)
19. sezóna - ?. miesto (G.108)
... fúúú ja hrám od 16 sezóny :D
Koudy
Team Manager

Post by Koudy »

Mám dotaz na ty zkušenìjší. Jakou taktiku mám zvolit, když mi SPMT vyhodí jako nejlepší systém 4-5-1? Nikdy totiž nedosáhnu takového souètu øad, jako u 3-4-3 kde hraju "protiútoky".
SK MORAVSKÉ BUDĚJOVICE
manažer Koudy
frankie_doparoma

Post by frankie_doparoma »

ja bych volil prihravky
lepší ségra v bordelu, než brácha ve slávyji
Post Reply

Return to “Vše o SP/Otázky (cz/sk)”