Jsi na SoccerProjectu novy? Potrebujes pomoci?

Moderator: Czech Moderators

MošnaM
Member of the Soccer Project Association

Re: Jsi na SoccerProjectu novy? Potrebujes pomoci?

Post by MošnaM »

U agrese týmu je spíš důležitější rozptyl agresivit jednotlivých hráčů, než nějaký průměr, nebo výše. Systém totiž na základě zvolené týmové agrese, přísnosti rozhodčího a agresí jednotlivých hráčů vygeneruje počet karet a ty poté jednotlivým hráčům rozdělí. A pokud máš hráče, který vyčnívá (má výrazně vyšší agresivitu, než ostatní), velmi pravděpodobně dostane ty karty dvě = červená karta, a nedohraje. Zatímco pokud jsou ty agresivity podobné, dostane více hráčů po jedné kartě a dohrají všichni.
Jinak nejjednodušeji se stanovuje agresivita týmu pouze na základě přísnosti rozhodčího. Dám příklad. Když jsem měl na začátku tým s hráči s agresivitou 0 - 100%, hrával jsem na součet "přísnost rozhodčího+agrese týmu=100". Později při snižování agresivity hráčů jsem hrával na součet 130 a teď, když mám agresivitu hráčů v rozmezí 0-20%, tak hraju na součet cca 150. Ale ono je tam těch vlivů víc - to musíš vypozorovat. Třeba, kupodivu, přísnější rozhodčí (85-100%) rozdávají méně karet a můžu na ně risknout i týmovou agresi 100%. Dost často to vychází bez vyloučení. Na druhou stranu při rozhodčím 35-50% se často stává, že někoho vyhodí.
Jinak ještě platí zásada, že žluté karty (i dvě) systém přiděluje podle agresivity hráče, zatímco pokud se rozhodne, že udělí přímou červenou (ne jako dvě žluté), dostane jí kdokoli, klidně i ten nejslušnější hráč.
A poslední poznámka - agresivita týmu také výrazně ovlivňuje výkon - 10% agresivity týmu = 1 bod výkonu.
FC Kolíkov - 1/2 s14.-4 v H; s15.-3 v H; s.16.-1 v H; s.17.-1 v G; s.18.-3 v F; s.19.-1 v F; s.20.-1 v E; s.21.-8 v D; s.22.-7 v D; s.23.-2 v D; s.24.-4 v C; s.25.-12.v C; s.26.-1 v D; s.27.-4 v C; s.28.-2 v C; s.29.-9 v B; s.30.-4 v B
s.31. - ? v B3
MošnaM

Post by MošnaM »

K otázce výkonu týmu přidám samostaný příspěvek, protože je to jiné téma. A tvou otázku vyřeším tak, že překopíruji práci tuším Horiacilese (pokud se mýlím v autorovi, tak se omlouvám):
celkovy vykon = O + Z+ U

O=(1+A/1000)/(7-N+D)*To*obrana
Z=(1+A/1000)/(7-N+D)*Tz*záloha
U=(1+A/1000)/(7-N+D)*Tu*útok
A= agresivita
N= je nalada v time v (nie v %)100%=1
D= domaci zapas, ak je doma D=0 ,vonku D=0,1
To= taktika - dopad na obranu
Tz= taktika - dopad na zalohu
Tu= taktika - dopad na utok
obrana=sucet forma (brankar+obranca)
zaloha=sucet forma zaloha
utok =sucet forma utok

Ak date bez taktiky tak To=Tz=Tu=1

Priklad :

formacia 4:3:3
obrana=343
zaloha=210
utok =205
nalada v time 90 N=0.9
agresivita =50 A=50
taktika dlhe lopty To=1,05,Tz=0.9,Tu=1,05
vonku d=0.1

O=*(1+A/1000)/((7-N+D)*To*obrana
O=(1+50/1000)/(7-0.9+0.1)*1,05*343
O=1.05/6,2*1,05*343= 60,99=61
Z=32
U=36,5=37
celkovy vykon = O + Z + U=61+32+37=130

To iste bez taktiky
O=1.05/6,2*343= 58,089=58
Z=35,6=36
U=34,7=35

celkovy vykon = O + Z + U=58+36+35=129
Toto je samozřejmě jen základní výpočet, bez zavedení dalších ovlivňujících vlivů - např.individuální pokyny "obranný, útočný". Ale pro představu určitě stačí :wink:
FC Kolíkov - 1/2 s14.-4 v H; s15.-3 v H; s.16.-1 v H; s.17.-1 v G; s.18.-3 v F; s.19.-1 v F; s.20.-1 v E; s.21.-8 v D; s.22.-7 v D; s.23.-2 v D; s.24.-4 v C; s.25.-12.v C; s.26.-1 v D; s.27.-4 v C; s.28.-2 v C; s.29.-9 v B; s.30.-4 v B
s.31. - ? v B3
Big El

Post by Big El »

crueface1 wrote:to mošna:
Celkem jsem studoval FAQ a podobný věci,ale nikde jsem ještě nenašel (nebo našel,ale nějak jsem si to k tomu nepřiřadil),jak se vypočítává počet procent obrany,zálohy a útoky (jak je to v reportu ze zápasu). Prakticky to asi k ničemu nebude,ale rád bych toho věděl co nejvíc :))
A ještě jedna otázka...pokud mám tým,který má střední průměr v agresivitě hráčů,kolik mám nastavit agresivitu pro zápas? A kolik bych měl nastavit,pokud mám tým složený s hráčů okolo 10-15 procent AGR ? (nějaký informace mám,ale rád bych si je ověřil..)

Díky
Vzoreček pro výpočet výkonu jednotlivých řad je tento:
O=(1+A/1000)/(7-N+D)*To*obrana
Z=(1+A/1000)/(7-N+D)*Tz*záloha
Ú=(1+A/1000)/(7-N+D)*Tú*útok

A = agresivita (100% = 100)
N = nálada v týmu (100% = 1)
D = domácí výhoda, doma: D = 0, venku: D = 0,1
To, Tz, Tú = součty výkonů hráčů v jednotlivých řadách (gólman patří do obrany)

To, Tz a Tú se pak násobí koeficientem, který má ten či onen taktický styl:

dl.míče bez.takt. proti přihr. beton
o: 1,05 1 0,9 0,9 1,08
z: 0,9 1 0,9 1,1 0,9
ú: 1,05 1 1,27 0,9 0,9

Pokud jde o týmovou agresivitu, ta jak vyplývá ze vzorečku ovlivňuje zápas dost. Důležitý je ale hlavně součet agresivity a přísnosti rozhodčího. Když stavím hráče s agr. do 15% tak hraju na součet těsně pod 170. A zápas končím buď bez redky, nebo s jednou redkou. Jak kdy. Míněna redka za dvě žluté. Přímou neovlivníš, ta je random.

Redky, zranění a také individuální pokyny jsou další věci, které výkon ovlivní. Ale s výše uvedeným vzorečkem si bez potíží vystačíš. Přinejmenším v začátcích. Stačí vědět, že při 3-4-3 nehrát beton a při 4-5-1 protiútoky :wink:

edit: sakra, zas byl Mošna rychlejší :lol:
Elnino Prague

Návrat ke kořenům :P
crueface1

Post by crueface1 »

:shock:
Tak agresivitu jsem zcela pochopil. Něco už jsem věděl a dlaší věci jsem se ted dozvěděl..díky za typy :)

A s druhou věcí si už taky poradím... :wink:
Ještě jednou díky za všechny přínosný odpovědi
FC Crue Olomouc, crueface, F.49
Image
Relax nade vše:)
Big El

Post by Big El »

crueface1 wrote::shock:
Tak agresivitu jsem zcela pochopil. Něco už jsem věděl a dlaší věci jsem se ted dozvěděl..díky za typy :)

A s druhou věcí si už taky poradím... :wink:
Ještě jednou díky za všechny přínosný odpovědi
Ten výpočet je dobré si hodit do excelovské tabulky. Tam pak můžeš zadávat různé hodnoty a díky tomu poznat a pochopit, jak moc je který faktor důležitý.
Elnino Prague

Návrat ke kořenům :P
puzzle

Post by puzzle »

pupajdi13 wrote:
puzzle wrote:chtěl bych se zeptat proč se mi při 100% trenérovy zhoršují hráči můj stoper měl 85% občas mu to skočilo na 86% a ted má 82% a není jedinný PB měl 90%a ted má 88% jak je to možné? je to trenérem nebo něčím jiným nepomůže třeba výměna trenéra?
zřejmě ten hráč nehraje a tak mu klesá morálka a tím i hodnocení, musel bych toho hráče vidět
No zrovna tito dva hráči jsou jasnou jedničkou na svých postech a hrají pravidelně ale netýká se to jenom nich prakticky až na pár vyjímek jsou to všichni hráči
(1.FC Krvavý Prapor C.2 ;-))

Nevěř na zázraky - spoléhej na ně...
ps2512

Post by ps2512 »

puzzle wrote:
pupajdi13 wrote:
puzzle wrote:chtěl bych se zeptat proč se mi při 100% trenérovy zhoršují hráči můj stoper měl 85% občas mu to skočilo na 86% a ted má 82% a není jedinný PB měl 90%a ted má 88% jak je to možné? je to trenérem nebo něčím jiným nepomůže třeba výměna trenéra?
zřejmě ten hráč nehraje a tak mu klesá morálka a tím i hodnocení, musel bych toho hráče vidět
No zrovna tito dva hráči jsou jasnou jedničkou na svých postech a hrají pravidelně ale netýká se to jenom nich prakticky až na pár vyjímek jsou to všichni hráči
A trénuješ je vůbec?
Start 16S H.1403 (6.,2.)
MAX36-37S A (9.,14.), 52S A (5.)
Konec 74 sezóna SC Hämeenlinna, začátek 115 sezóna
Všichni jste Hajdalaci
Image
MošnaM

Post by MošnaM »

puzzle wrote:
pupajdi13 wrote:
Človíčku, systém na SP je takový, že i naplno vytrénovaného hráče (všechny vlastnosti má červené) musíš dotrénovávat. Energie padá průběžně pořád po jednotlivých procentech a k tomu náhodně občas spadne jiná vlastnost a to o 5%. Tudíž pokud mám hráče vytrénované, mají stabilně nastavenou k trénování energii a občas zkontroluji, jestli jim nepoklesla vlastnost jiná. Pokud ne, tak dobře, pokud ano, tak honem šup dotrénovat a až zase zčervená, tak zpátky na energii.
Pokud je tvůj tým 1.FC Krvavý Prapor, tak u CB nic nepoznám, ale u toho RB je zřejmé, že energii má pokleslou, protože každý plně vytrénovaný hráč má energii minimálně 70% a ten tvůj jen 65%. A kdoví, co má pokleslé ještě :wink: .
Takže honem si najdi trénink a vem hráče po hráči a najdi jim k tréninku vlastnosti, které nejsou zobrazeny červeně (př. tučně). A za tři, čtyři simulace se vrať a projeď a změň to stejným způsobem znova. A to pořád dokola, dokud nebudou mít všichni hráči všechny vlastnosti červené (tučné), tj. vytrénované na maximum. A jak budou na maximech, tam jim dej trénovat energii. Ale jak jsem psal výše, stále je nutno průběžně kontrolovat ty ostatní vlastnosti, zda nespadly.
s.31. - ? v B3
Hák

Post by Hák »

A trénuješ je vůbec?
Chyba je v tréninku, stačí se podívat že třeba ten RB má energii 65%, z čehož je jasné že odtud vítr vane...

EDIT: Pozdě :)
SK Kobeřice - E.36
puzzle

Post by puzzle »

Hák wrote:
A trénuješ je vůbec?
Chyba je v tréninku, stačí se podívat že třeba ten RB má energii 65%, z čehož je jasné že odtud vítr vane...

Nj to vím, ale neměl by to trenér dělat sám? já mám nastavené automatický trénink

ps2512

Post by ps2512 »

puzzle wrote:
Hák wrote:
A trénuješ je vůbec?

Nj to vím, ale neměl by to trenér dělat sám? já mám nastavené automatický trénink
Jen když zmáčkneš automatický trénink tak ti to nastaví....jenže ten musíš odkliknout vždy, když chceš změnit trénink :wink:
Start 16S H.1403 (6.,2.)
Všichni jste Hajdalaci
Image
Hák

Post by Hák »

puzzle wrote:
Hák wrote:
A trénuješ je vůbec?

No automatický trénink můžeš mít, ale musíš na to tlačítko kliknout po každé simulaci....spočívá to v tom, že Ti asistent přiřadí co má kdo trénovat v daný moment, není to tak že to nastavíš jednou a on se ti o to sám stará, takhle to nefunguje jestli sis to myslel...

EDIT: Kua že tu vůbec píšu, zase druhý :(
SK Kobeřice - E.36
ps2512

Post by ps2512 »

Hák wrote:
puzzle wrote:
Hák wrote:Chyba je v tréninku, stačí se podívat že třeba ten RB má energii 65%, z čehož je jasné že odtud vítr vane...

No automatický trénink můžeš mít, ale musíš na to tlačítko kliknout po každé simulaci....spočívá to v tom, že Ti asistent přiřadí co má kdo trénovat v daný moment, není to tak že to nastavíš jednou a on se ti o to sám stará, takhle to nefunguje jestli sis to myslel...

EDIT: Kua že tu vůbec píšu, zase druhý :(
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: EDIT: ale aspoň to umíš vysvětli líp jak já :wink:
Start 16S H.1403 (6.,2.)
Všichni jste Hajdalaci
Image
MošnaM

Post by MošnaM »

Tak tentokrát budu dokonce třetí, ale stejně to posílám :lol:
puzzle wrote:Nj to vím, ale neměl by to trenér dělat sám? já mám nastavené automatický trénink
Tak to je tvůj asi největší omyl. Dá se ale pochopit. Automatický trénink znamená, že při kliknutí na toto tlačítko systém (trenér) dá hráčům trénovat nedotrénovanou vlastnost s nejmenší hodnotou. V případě, že má hráč všechny vlastnosti vytrénované, dá trénovat vytrénovanou vlastnost s nejmenší hodnotou, tedy většinou ne energii, kterou by trénovat dát měl. Ale to nejdůležitější ještě jednou zopakuji - po kliknutí. Ne tedy, že jednou klikneš a dál to běží automaticky. Musíš každý den (mezi všemi simulacemi případně) kliknout na toto tlačítko.
Tato funkce je vhodná maximálně pro začínající týmy, nebo týmy se samými juniory. Všichni výše postavení manažeři trénink nastavují manuálně sami :wink: .
s.31. - ? v B3
puzzle

Post by puzzle »

jj myslel tak díky za odpovědi jdu na hriště dávat tréninkové dávky:-)

Post Reply

Return to “Vše o SP/Otázky (cz/sk)”