Přiznám se, že jsem nepročítal všechny příspěvky k tématu, tak snad mi něco podstatného neuniklo
Osobně nevidím, že by bylo zakázáno v pravidlech posílání nabídek na hráče formou SP zprávy. Umím si představit potrestání manažera, který mi zahltí poštu 30 stejnými zprávami s nabídkou jednoho hráče (to je vysloveně obtěžující spam).
Samozřejmě primární místo, kde má být hráč nabízen, je trh – kdyby jen 5% hráčů, kteří tam jsou umístěni, mi bylo zároveň nabízeno formou SP zprávy, tak opravdu nedělám nic jiného než mažu a mažu.
Nebezpečí těchto nabídek vidím ve využívání nových nebo nezkušených manažerů. Notabene ještě pokud by zpráva obsahovala zcela irelevantní informace o aktuální hodnotě hráče (
ahoj, prodávám kanonýra, který u mě nastřílel 800 gólů, nechceš ho?) - tyto případy bych trestal banem.
Je na odpovědnosti každého manažera, pokud se k nabídkám formou SP zpráv uchýlí a cenu vyšroubuje, a to především právě na základě nezkušenosti kupujícího, že může být potrestán.
btw. Ignore list může mít nevýhodu v tom, že si tam přidám manažera, který mě teď zaspamuje a třeba za rok za dva, když už bude úplně jinde a bude mi chtít např. poslat nabídku na okamžitej přestup mého hráče (nebo cokoli - gratulaci, pozdrav, dotaz), tak se mi prostě nedopíše.
btw. 2 Zásada presumpce neviny se využívá v trestním právu. Tím, že jsme jako hráči přistoupili k on-line hře, nevzniká mezi námi a jejími tvůrci, resp. šerify, trestněprávní vztah