tato hra má mnohá omezení, stejně jako kterákoli jiná; nikdy to nebude zcela věrné realitě. zisk hotovosti obchodem s hráči je cesta, jak zde uspět; kdo to hraje léta, ten to ví a je to jeho výhoda oproti nováčkům; pokud se sem zázrakem zaregistruje někdo nový, jeho představa o hře je kapku zkreslená, protože si myslí, že bude hrát prioritně fotbal. ale je to právě o těch původních představách.
stejně jako v jiných hrách i tady zkušení hráči využívají nedostatků hry nebo jinak, jdou pro ně nejvýhodnější cestou a nelze to nikomu vyčítat; hra je prostě tak nastavená; jen se pak nesmí tvářit jako věrný fotbalový manažer - spíš si tu tak trochu hrajeme na to, jaké to je mít vlastní klub;
obávám se, že to, co pupajdi zmiňuje, si vyžaduje spíše systémové řešení v podobě jiné hry
každopádně se rovněž přikláním k tomu, že odměny a jejich poměr vzhledem k lize a nákladům na provoz týmu jsou směšné; můj kamarád manažer Peles mi vždycky s nadšením píše, že chce vyhrát, aby shrábl peníze za první místo, ale na trhu pak zjistí, že si může leda tak koupit nějakýho průměrnýho vysloužilce.

určitě jsem pro jejich zásadní zvýšení; to by hru jistě trochu víc přiblížilo realitě;
další reálnou změnou jsou ceny za reklamní tabule; nebudu řešit to, jak je to s reálnými sponzory/inzerenty na SP, protože na tom reklamní tabule nezávisí (jestli tam bude mít jakési Chicago Fire jeden banner nebo dva je mi putna); určitě by vyšší soutěž měla mít vyšší profit z reklamy - v tom je jasná logika; svou roli by mohla hrát i fanouškovská základna, ale tady by to bylo asi zásadní zvýhodnění dlouholetých manažerů; dalo by se uvažovat i o "burze s reklamou", ale to už je systémová změna
co se týče zvyšování kapacity stadionu, investice se vyplatí až hodně s odstupem času a kalkulace např. z pohledu manažera z Géčka je následující:
1.000 míst stojí 1.125.000, při ceně vstupenky na ligu 15 euro (má malou základnu fanoušků) je zisk z těchto nových sedaček 15.000 respektive 13.500 (10% mají hosté); za sezonu hraje doma ligu 15 x, tzn. 202.500 zisk z přestavby; pohár do toho nepočítám, protože se svym týmem dojde nejdál do druhýho kola a na přáteláky to nemá šanci vyprodat. prostou kalkulací se pak dostanu k tomu, že aby se mu zaplatila rekonstrukce (dostal se na 0 v rozpočtu), musí uplynout pomalu šest sezón, tzn. jeden rok

samozřejmě, fanoušci se množí, postoupí do Fka, případně dál, tak se zvýší cena vstupenek, ale ne o moc; rozhodně to bude trvat pět celých sezón
MATIKA MĚ ZAS TOLIK NEBERE, TAK MĚ PROSÍM NECUPUJTE, POKUD ODHALÍTE NĚJAKOU CHYBKU
... trochu výhodu má dlouhodobý manažer, který má širokou základnu fanoušků a nejsem proti - logiku to má; stejná logika by byla i z hlediska atraktivity většího (staršího) celku pro případné sponzory a reklamní kampaně... PROBLÉM JE, že oba tyto aspekty jsou ve své podstatě s ohledem na nové hráče DISKRIMINAČNÍ a nejférovějím způsobem se tak jeví opět metoda KŠEFTAŘENÍ, kterou může kdykoli začít praktikovat (a uspět díky ní) kdokoli, tedy i začátečník (jenž tak nepotřebuje ani fanoušky, ani stadion, ani historii, ale pouze KNOW HOW = jak funguje tahle hra) smutný závěr
jinak to ale nevylučuje možnost přizpůsobit odměny úrovni ligy a stejně tak navýšit podle ligy zisk ze sponzorských kampaní
omlouvám se za dlouhý text