Stratovarius Cup

Moderator: Czech Moderators

Hippopotamus
Member of the Soccer Project Association

Re: Stratovarius Cup XVII. - MilanSLOVAKIA stále ve vazbě...

Post by Hippopotamus »

MilanSLOVAKIA wrote:Preco nejdes na SP zraz? (nejdem ani ja ale zaujimat ma to zaujima) :D
PaToM wrote:Hlavne asi kvôli vzdialenosti
A ja sa tam idem trepať z Martina! :twisted:
PaToM wrote:v neposlednom rade som abstinent, takže by som tam úplne nezapadal.
Taký tam už jeden bol, čo tvrdil podobné :mrgreen:
...new beginning...

Seasons 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 83, 84, 85 - on the top of the SP :-)
Raduuza

Re: Stratovarius Cup - Na fízlárně s PaToMem

Post by Raduuza »

super počteníčko :)
a stejně jak je ten svět malej, v Modry má rodina mého manžela taky nějaký ten vinohrad :wink:
Image
frankie_doparoma

Post by frankie_doparoma »

co znamena byt "dost kapitalisticky orientovany"?! :?:
absolutne nevim co si pod tim ma clovek predstavit :shock:

btw. kdyby ty fotky nebyli tak strasne velky, tak by se to cetlo o dost lip, kdybych si nemusel kazdej radek posouvat abych ho docet....
...ale mozna mam jen malej monitor:)

btw. co se vubec stalo s elem?
....bud vydelal miliony a sp ho uz nezajima a nebo prisel i o pc na kterym by se prihlasil....? :p
lepší ségra v bordelu, než brácha ve slávyji
Raduuza

Post by Raduuza »

frankie_doparoma wrote: btw. kdyby ty fotky nebyli tak strasne velky, tak by se to cetlo o dost lip, kdybych si nemusel kazdej radek posouvat abych ho docet....
stačilo si to posunout jednou, schovat levej sloupec a četlo se to dobře :P
Image
frankie_doparoma

Raduuza wrote:
frankie_doparoma wrote: btw. kdyby ty fotky nebyli tak strasne velky, tak by se to cetlo o dost lip, kdybych si nemusel kazdej radek posouvat abych ho docet....
stačilo si to posunout jednou, schovat levej sloupec a četlo se to dobře :P
mozna obcas pusobim jako retardovanej degen, ale ver mi, ze v tom to vazne nebylo :)
PaToM

Post by PaToM »

Hippo: Hehe, ale ja som zarytejší abstinent. :D
Ale raz, keď budem úplne "on my own", tak možno dojdem pozrieť.

Raduuzka: Vďaka za otázky a vďaka patrí hlavne palovi za organizáciu. ;-)
Asi nevieš, kde má tie vinohrady, čo? Aby som im tam nekradol hrozno. :mrgreen:

Frankie: Veľmi to nerieš. Jednoducho kapitalizmus vnímam ako veľmi prirodzenú vec, "zákon prírody" a som za všetko, čo vedie k systému, keď si je každý pánom svojho šťastia a nečaká, čo mu dá do úst štát. Kapitalizmus mi je svojou ideológiou blízky.
No, asi som mohol zmenšiť tie fotky, ale netušil som, že budú tak veľké, pretože sa mi nezdalo, že by mali také veľké rozlíšenie. Sorry.
FC Hostage
_________
Slovak League (Slovenská Liga)

(\__/)
(O.o )
(> < ) <-- This is Bunny, The Great Emperor.
Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Raduuza

Post by Raduuza »

frankie_doparoma wrote:
mozna obcas pusobim jako retardovanej degen, ale ver mi, ze v tom to vazne nebylo :)
ani ve snu by mě nenapadlo, že jsi retardovanej degen a kdyby náhodou jo, nechala bych si to pro sebe :mrgreen:
Image
Raduuza

Post by Raduuza »

PaToM wrote: Raduuzka: Asi nevieš, kde má tie vinohrady, čo? Aby som im tam nekradol hrozno. :mrgreen:
Klidně kraď, pak kdyžtak můžeš říct, že jsem ti to dovolila :mrgreen:
Image
palo

Post by palo »

mně se to zobrazuje normálně,nenapadlo mě že s tím někdo bude mít problémy.
Odpoledne ty fotky zmenším.
Image
frankie_doparoma

ja to chapu jako taky prirodzenu vec, protoze jsou lidi od prirody chamtivy svine:)
...me spis zajimalo jak se pozna ze je nekdo "kapitalisticky zalozenej" (jako ze el) a pokud je to v tom ze nekdo obchoduje na burze nebo forexu tak se mi to zrovna teda nezda;) (a co to jako v dusledku znamena, to kazdy kdo neco nekde trejduje je kapitalisticky zalozenej? neni to spis o o tom ze ma nekdo podnikavyho ducha?)
proste tenhle vyraz jsem slysel poprvy a dokazu si pod nim predstavit vsechno mozny jen ne co si tim mel na mysli...

btw. kde se nachazi ten pravy orechovy kapitalizmus kde je "kazdy panem svyho stesti", ja vsude jen vidim system kterej te nenecha na pokoji a fut po tobe neco chce?

ps. doufam ze si mj. vzdelani platis z vlastni kapsy, aby si mel cisty svedomi a necekas co ti nacpe do chrtanu stat. palec nahoru:p

palo: pohoda, klidne to nech, za prvy uz jsem si to stejne precet a jak jsem psal, treba je to tim ze maam velky rozliseni a nebo malej monitor:)
PaToM

Post by PaToM »

frankie_doparoma wrote:btw. kde se nachazi ten pravy orechovy kapitalizmus kde je "kazdy panem svyho stesti", ja vsude jen vidim system kterej te nenecha na pokoji a fut po tobe neco chce?

ps. doufam ze si mj. vzdelani platis z vlastni kapsy, aby si mel cisty svedomi a necekas co ti nacpe do chrtanu stat. palec nahoru:p
No, je možné, že som sa zle vyjadril. Neviem, ako to lepšie pomenovať, jednoducho som mal pocit, že sme s Elom na jednej vlne.

Práveže neexistuje a zrejme ani nikdy existovať nebude. Je to podobné ako snívať o beztriednej spoločnosti. Ale môžeme si aspoň brať z princípov kapitalizmu tie pozitívne prvky.
No a čudujem sa, že každý nadáva na akýsi "prehnitý kapitalizmus", keďže toho, čo je naozaj kapitalistické, tu máme strašne málo. Skôr sa to stále podobá na socializmus.

Nie, štúdium si neplatím, nemám na to. Keby som ale mal, určite by som si ho platil. Podobne zdravotné aj sociálne poistenie. Ospravedlňujem sa, ale na toto zatiaľ fakt nemám. :oops:
FC Hostage
_________
Slovak League (Slovenská Liga)

(\__/)
(O.o )
(> < ) <-- This is Bunny, The Great Emperor.
Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
frankie_doparoma

tak si mas vzit hezky pujcku od banky kdyz na to nemas, ne? :wink: :mrgreen:

btw. platit zdravotni a socialni pojisteni? to chce kapitalisticky zalozenej clovek?
me teda socialni a zdravotni pojisteni prijde jako hodne nekapitalisticky veci....
Hippopotamus

Post by Hippopotamus »

frankie_doparoma wrote:ja to chapu jako taky prirodzenu vec, protoze jsou lidi od prirody chamtivy svine:)
...me spis zajimalo jak se pozna ze je nekdo "kapitalisticky zalozenej" (jako ze el) a pokud je to v tom ze nekdo obchoduje na burze nebo forexu tak se mi to zrovna teda nezda;) (a co to jako v dusledku znamena, to kazdy kdo neco nekde trejduje je kapitalisticky zalozenej? neni to spis o o tom ze ma nekdo podnikavyho ducha?)
proste tenhle vyraz jsem slysel poprvy a dokazu si pod nim predstavit vsechno mozny jen ne co si tim mel na mysli...

btw. kde se nachazi ten pravy orechovy kapitalizmus kde je "kazdy panem svyho stesti", ja vsude jen vidim system kterej te nenecha na pokoji a fut po tobe neco chce?

Myslím, že politické témy sem nepatria. Čo mal Patom na mysli pod spojením "kapitalisticky založený" z jeho správ ani nemôžeš vedieť, pretože to nijak neopisoval, akurát k tomu dodal, že rád čítal Elov denníček W. Buffeta. Čo sa týka Ela, myslím, že z jeho správ (v ktorých napokon sám viackrát napísal, že je zástancom kapitalizmu) jasne vyplýva, že je zástancom kapitalizmu (to chápem ako synonymum k spojeniu kapitalistický založený).
Že niekto obchoduje na fin.trhoch, to nie je ani tak podnikavý duch ako skôr "rýchla a ľahká" snaha zbohatnúť bez toho, aby dotyčný vytvoril nejaké hodnoty. A často aj platí, že na trhoch obchodujú len ľudia s pozitívnym vzťahom ku kapitalizmu (netvrdím, že všetci, ja mám k nemu hodne špecifický postoj a skôr negatívny, a napriek tomu ich aj študujem), pretože fin. trhy vo svojej súčasnej podobe sú najdokonalejším spôsobom vykorisťovania, aké kedy ľudstvo vymyslelo...

Btw1: Patom (resp. jeho rodičia, keďže on ešte nezarába), odvádzajú štátu dosť veľké prachy na daniach, človek za to očakáva, že bude mať zadarmo aspoň niektoré statky a štúdium (hoc aj vysokoškolské) rozhodne medzi ne má patriť. Nevidím jediný dôvod, prečo by si ho mal sám platiť.

Btw2: Forex je typ burzy (konkrétne s menovými pármi a je to najväčšia burza na svete), takže napísať "obchoduje na burze alebo na forexe" je odveci :P

Btw3: Ani keby si to tu odprisahal, tak ti neverím, že výrazy ako "kapitalisticky založený, kapitalisticky orientovaný, zástanca kapitalizmu a pod) si ešte nikdy nepočul alebo nečítal :wink:
...new beginning...

Seasons 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 83, 84, 85 - on the top of the SP :-)
frankie_doparoma

forex jsem zminil kvuli tomu ze si nepamatuju na cem el "pracoval"
burza je i betfair (ktera narozdil od vyse zminenych je fair)

ja nerikam ze by si to mel platit nekdo kdo odvadi nehorazne vysokdy dane nenazranymu statu, ja jen psal ze se divim ze nekdo kdo je dle svyho nazoru kapitalisticky zalozeny si necha od statu platit vzdelani, co na to jeho svedomi a jeho kapitalsitickej duch?;)

zastance kapitalizmu jsem opravdu uz slysel, ale jak jsem psal v predeslych postech, spis me zajimalo co mel patom na mysli k vzhledem elovi a jehod enicku ze je kapitalisticky zalozenej.... tak nevim proc mi misto nej odpovidas ty (a jeste na neco jinyho)

ps. mel jsem jen napsat "peknej rozhovor, dobry cteni" a to co me zaujalo a cemu nerozumim si nechat pro sebe, abych sem nahodou netahal nakou politiku a nekoho to neurazelo :roll:
palo

Post by palo »

frankie_doparoma wrote: ps. mel jsem jen napsat "peknej rozhovor, dobry cteni"
To by bylo milé... :wink:
Já osobně bych byl v šoku... :mrgreen:
Image
Post Reply

Return to “Přáteláky/Turnaje (cz/sk)”