Inceputul perfect de cariera - pentru incepatori

Discutii libere despre orice subiect

Moderator: Romanian Moderators

unicool
Member of the Soccer Project Association

Post by unicool »

kennyanu wrote:@skulder + poca - aveti mesaje private pentru jigniri. :wink:
sunt si de alea predefinite?ca sa nu trebuiasca oamenii sa compuna pe loc ceva.....lasa-i sa zica aici ca sa mai invatam si noi cate ceva.... :twisted: :twisted: :twisted:
"Prostia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat, asteptand rezultate diferite!"
"Liga a IV-a, seria a II-a, locul 3, ca să vadă toată țara unde-i Poli Timișoara!"
Skulder

Post by Skulder »

hai mey ca folosisem chiar un limbaj elavat(folosind cateva sinonime) chiar trebuia sa-mi editezi mesajul :P
ok gata mam potolit Smile) da mesaj privat nam
vezi ca se dau la piatza la kill
:twisted:
Finntroll
Coach

O scurta analiza dupa 3 luni

Post by Finntroll »

Incep prin a multumi celor care mi-au si ne-au dat sfaturi pana acum, pentru ca pe mine m-au ajutat de minune. Consider ca ar fi si timpul meu, desi inca nu sunt neaparat indreptatit, sa dau niste sfaturi de baza celor care inca nu cunosc prea bine soccerproject.

Ce am ma observat la acest joc este faptul ca poti face o suma frumusica de bani daca iti faci un plan pe termen lung. Incerci sa scapi de jucatorii cu agresivitate mare si de cei care dau randament slabut, fiind deja plafonati, pe postul lor. Deja in toate compartimentele am reusit sa strang jucatori care imi scot cel putin 61 - 62 (asta la jucatorii de camp), iar la portari am un veteran care scoate 58 si 3 tineri sub 20 de ani care nu ma intereseaza ca oricum ii voi vinde intr-un final. Singura problema la o asemenea "restructurare" a echipei pe termen lung (incluzand transferuri pe banda rulanta) este ca te trezesti cu un "team-spirit" de toata frumusetea (in cazul meu a ajuns la 0) iar per total echipa nu mai da randamentul dorit. Astfel este posibil sa mai raman un sezon in H, asta doar in cazul in care nu ma arunc la jucatori scumpi si cu performante pe masura, ca in acest moment bani am.

Dupa 3 luni deja pot trage linie si pot prezenta o scurta analiza celor care s-au apucat de curand si care au de gand sa invete. Exista doua tipuri de a manageria o echipa:
1) sa nu te intereseze rezultate in primele sezoane, cum este cazul meu. Avantajul este ca iti poti forma o echipa competitiva pentru al treilea sezon, cand vei incepe sa urci incet dar sigur. Media de varsta a echipei este de 21,67 ani, cu 3 jucatori pe fiecare post, unul singur dintre ei fiind plafonat si deci titular. Cel mai mare salariu este de 1000, iar al cincelea jucator din echipa ca marimea salariului are sub 500 Euro. Intr-un meci cu toti titularii in teren cheltuiesc 11.500Euro. Cumpar jucatori sub 19 ani la pretul Y si dupa ce l-am crescut si nu este mai bun decat titularul tot il dau cu cel putin Y x 2 (a existat un caz cand am reusit sa vand un jucator de 10 ori mai scump decat il cumparasem, fara sa fie supralicitat - pur si simplu am fost atent la ce am cumparat). In mare parte cumpar doar jucatori sub 20 de ani care au venit de la o scoala de tineret.

2) tragi tare si vrei sa ai rezultate imediate. Moment in care iti vinzi toti jucatorii care au rating global slab, chiar daca mai pot si antrenati si pot ajunge chiar "vedete". (aceasta este strategia colegului meu, care s-a apucat de joc tot acum 3 luni). Pentru a avea rezultate evident ai nevoie de jucatori buni, pe care nu iti poti permite sa-i cumpari pentru ca nu ai bani. Moment in care apelezi la jucatori batrani pentru ca sunt ieftini. Media de varsta: 25,65 ani, peste 90% dintre jucatori fiind plafonati, insa fiecare post avand cel putin un jucator de acoperire la nivel cel putin decent. Nu cunosc salariile jucatorilor, insa intr-un meci cu toti titularii in teren sunt cheltuieli de 75.000 Euro! In acest moment, cu putin noroc vei putea promova doua sezoane la rand, moment in care te trezesti ca acei jucatori batrani se retrag din activitate sau chiar daca ai vrea sa-i vinzi, i-ai da la un pret mult sub cel pe care l-ai platit fiind deja cu doi ani mai batrani.

Concluzie: desi pare pentru monent destul de confuz ceea se urmeaza sa spun va asigur ca este asa si asta dovedeste ca prima tactica este cea buna. In acest moment cu titularii in teren bat echipa colegului meu fara nici un dubiu. In schimb daca un titular de-al meu este suspendat sau accidentat eu nu il acoperi pe moment decat cu tineri care scot mult sub el. Pe de alta parte, daca nu ai rabdare sa joci 3 luni fara rezultate imediate poti sa te risti si sa procedezi cum a facut-o colegul meu.

Pentru final, vreau sa le multumesc tuturor care m-au ajutat pana in acest moment si sa se astepte la mai multe intrebari din partea mea pentru ca mai am foarte multe de invatat. Iar celor care de abia s-au apucat de joc le pot garanta, doar citind sfaturil din soccerprojct si DOAR acest thread veti avea ideile de baza ale jocului.

Va doresc tuturor mult succes.
Blau und weiß wie lieb ich dich,
Blau und weiß verlass mich nicht,
Blau und weiß ist ja der Himmel nur, der Himmel nur,
Blau und weiß ist unsere Fussballgarnitur!!
Kosmin

Post by Kosmin »

din jucatorii care ii ai sub 20 de ani cam jumate sunt de la centrele de tineret :lol: restul sunt de la echipe noi din H :D

PS: vezi ti-am trimis o invitatie ca sa-mi antrenez retardatii mei de jucatori :lol: :lol: :lol: :lol:
Finntroll
Coach

Post by Finntroll »

Kosmin wrote:din jucatorii care ii ai sub 20 de ani cam jumate sunt de la centrele de tineret :lol: restul sunt de la echipe noi din H :D

PS: vezi ti-am trimis o invitatie ca sa-mi antrenez retardatii mei de jucatori :lol: :lol: :lol: :lol:
Sa fiu sincer nu inteleg ce vrei sa spui. Este bine sau rau? Financiar imi scot pe fiecare jucator cel putin de doua ori suma pe care am investit-o pentru achizitionare.

PS: am acceptat meciul pentru a-ti antrena retardatii :lol:
Kosmin

Post by Kosmin »

Finntroll wrote:
Kosmin wrote:din jucatorii care ii ai sub 20 de ani cam jumate sunt de la centrele de tineret :lol: restul sunt de la echipe noi din H :D

Sa fiu sincer nu inteleg ce vrei sa spui. Este bine sau rau? Financiar imi scot pe fiecare jucator cel putin de doua ori suma pe care am investit-o pentru achizitionare.

PS: am acceptat meciul pentru a-ti antrena retardatii :lol:
- pai jucatorii de la centru de tineret au sanse mai mari sa ajunga mari jucatori si costa si mult mai mult, un jucator neantrenat costa cateva milioane
- cei de la echipele noi din H costa mult mai putin
ca o comparataie un jucator de la o echipa din H cu acre il iei cu vreo 500 K sa zicem cel de la centru de tineret poti sal iei cu 1, 2, 3M , poate si mai mult depinde de hiddenskill
cercel_jr

Post by cercel_jr »

Si daca nu e de la centru si e de la o echipa din H, sunt sanse foarte mici ca acel jucator sa treaca de 80%.
Pur si simplu faci acelasi lucru ca la a doua varianta doar vei avea ceva bani in plus si nici nu vei promova din cauza TS-ului.

Daca nu cumperi jucatorii de la centru eu zic ca e degeaba tactica aia, sau na e valabila pt. H,G, F sa zicem.
De la D, C incolo deja e mult mai greu cu jucatorii, in primul rand pt. ca nu prea ai timp sa-i cresti pe cei de la tineret.
bunicutzu

Post by bunicutzu »

eu zic ca intotdeauna ai timp sa-i cresti pe cei de la tineret. daca ai peste 33 de jucatori, cum eu recomand intotdeauna, inseamna ca poti avea 3 echipe: 1 echipa de baza (titulari), 1 echipa de rezerve si 1 echipa de tineri. 11 tineri sa ai non-stop in antrenament ... e posibil pentru oricine, chiar si pentru o echipa din A ... sus e mai greu e cu transferurile, ca trebuie calculate foarte bine, in rest ... trebuie sa antrenezi cat mai multi pentru a face bani si a descoperi titulari.
cercel_jr

Post by cercel_jr »

Eu ziceam de cazul lui ca trebuie timp ca sa-i antrenezi pe cei tineri si nu prea poti sta sa-i astepti pe ei daca ai nevoie de un titular nou.
Oricum pana ajunge sus va avea destui bani sa-si permita orice jucator are nevoie.
Spawn_9

Post by Spawn_9 »

si eu sunt adeptul a 3 echipe.. deocamdata nu am 3 echpe chiar daca am 35 de jucatori.. am posturi cum e RM si RF unde am 5... si ii folosesc pe alte posturi.. ma intereseaza doar exp si sa se antreneze... cat despre jucatorii care trebuie crescuti.. cat mai multi posibil.. dar trebuie sa ai grija la TS.. dar in general e bine sa ai macar 11 jucatori pentru profit.. sai cresti si sai vinzi.. in diviziile superioare.. e ffff greu sa gasesti un tanar.. sal cresti.. si sa ajunga sa aiba pretentii la postul de titular..
Skulder

Post by Skulder »

Spawn_9 wrote:e ffff greu sa gasesti un tanar.. sal cresti.. si sa ajunga sa aiba pretentii la postul de titular..
Eu unul in ultimul timp am cumparat jucatori deja antrenati dar m-a mancat zilele trecute sa-mi incerc norokul cu un tanar care era pe free transfer,tinand cont ca deja ceilalti 2 jucatori care-i aveam pe aceea pozitie sunt bunicei (i-am oferit 100 de k ca bonus la semnare si 10 k salariu) faza nasola e ca s-a maxat la 52 la un skill principal si-mi cere vreun milion pentru rezilierea contractului :D,asha ca o sa-l scot cu 0 pe tl :)
cat despre echipa sunt la fel adeptul la 3 echipe ,ceea ce ma ajuta mult mai ales ca in unele zile am chiar si 5 meciuri pe zi (de exemplu in prima saptamana am jucat in 4 zile cate 5 meciuri pe zi)
Finntroll
Coach

Post by Finntroll »

Cu stima si respect dragi colegi.

As mai avea doua intrebari:

- Nocturnele si ecranele video influenteaza prin ceva acest joc, pentru ca eu pur si simplu nu le vad rostul. Este drept, cand am preluat echipa erau deja toate ridicate la maxim ceea ce poate duce la concluzia ca o echipa nu este resetata in totalitate dupa ce se lasa un manager de ea sau dupa ce acesta este "banat". Inseamna ca exista anumite "bunuri active" care se preiau de la un manager la altul.
- Fiind in continuare un adept al restructurarii (am de gand sa vand 8 jucatori in viitorul apropiat din diferite motive si am nevoie de tot atatia inlocuitori), insa tinand cont ca grupa in care voi promova pare sa fie una chiar grea G678, as avea rugamintea sa imi dati sfaturi mai detaliate:
1) fa-ti treaba si schimba pozitiile deficitare in continuare, cu riscul de a pica inapoi in H;
2) stai cuminte, creste-ti TS-ul si incearca sa faci o impresie buna in G;

Multumesc pentru sfaturi.
Razvanica

Post by Razvanica »

In primul rand, seria respectiva nu pare chiar asa inspaimantatoare.
Apoi, poti sa vinzi si 15 jucatori si sa cumperi alti 15 intr-un campionat fara sa scada TS sub 85-90. Doar ca tre' sa ai grija si rabdare. In concluzie, mie mi se pare indicat sa imbini punctul 1 si punctul 2.
Penis
Coach

Post by Penis »

care se ofera pe post de indrumator :( sami explice si mie cum este si la alte jocuri
un mentor :(
sincer chiar as avean nevoie ms mult :)
Finntroll
Coach

Post by Finntroll »

Multumesc pentru raspuns Razvan, insa eu am TS-ul in acest moment 48% si incerc din rasputeri sa-l urc mult mai mult. Din calculele mele ar fi posibil 2 transferuri pe saptamana reusind sa cresti TS-ul cu vreo 2 trepte, insa in acest ritm voi ajunge in G cu un 60% fara sa am toate transferurile facute!
Penis wrote:care se ofera pe post de indrumator :( sami explice si mie cum este si la alte jocuri
un mentor :(
sincer chiar as avean nevoie ms mult :)
Intreaba in acest thread pentru ca de aceea a fost facut. Nu ai nevoie de mentor sau mai stiu eu ce.
Post Reply

Return to “Discutii/Intrebari SoccerProject (ro)”