Inceputul perfect de cariera - pentru incepatori

Discutii libere despre orice subiect

Moderator: Romanian Moderators

Black_eagle
Member of the Soccer Project Association

Post by Black_eagle »

Finntroll wrote:Si in afara de "teoretic" iti vin la interval random.
In aceeasi zi ne-am creat echipele eu si un coleg de birou, afland de la un al treilea care nu intra in calcul ca joaca de un an si ceva.

Mie mi-a venit cam cu o saptamana mai tarziu primul jucator de la tineret fata de colegul meu (venit in ghilimele pentru ca nu s-a integrat si a ramas un "no-name". Eu intre timp imi ridicam centrul de tineret la nivelul II, in timp ce colegul meu prefera sa investeasca in pensionarii tablagii din parcul Cismigiu. Surpriza: jucatorul meu de la tineret a venit cu 11 zile mai tarziu decat cel al colegului!
trebuie sa te contrazic.Chiar si in cazul tau durata a fost precisa, singurul lucru care te dezorienteaza e faptul ca tu compari cu(virgula) colegul tau.tu ai inceput jocul pe 4 aprilie deci centrul ti-a fost gata pe 24 aprilie.Primul junior l-ai " primit" :) pe 07 mai deci dupa 14 zile(regula pentru primul este "in 20 zile" nu"dupa 20 zile" deci poti primi dupa o zi poti primi dupa 20).Urmatorul l-ai primit pe 6 iulie deci dupa exact 60 zile.acum daca ai centru profesional urmatorul iti va veni peste 30 zile pe 5 august.Ar fi de folos daca as sti si echipa colegului tau.
Finntroll wrote:
Black_eagle wrote:Intr-adevar in fotbalul real jucatorii au o si agresivitate pozitiva(gen "....trebuie sa apar penalty-ul asta")
Ce legatura are agresivitatea "pozitiva" cu apararea unui penalty? :lol: Tare agresiv a fost Edwin van der Saar in finala CL :D
Stii la ce ma refer.Vezi reactia lui Buffon dupa ce a aparat penalty-ul lui Mutu click .Un gen de agresivitate care motiveaza jucatorul si pe care orice antrenor si-o doreste :wink:
Image
Image
Finntroll
Coach

Post by Finntroll »

In acest moment pot cofirma cele spuse de voi. Nu ca nu as fi avut incredere in ceea ce imi spunea lumea cu experienta in acest domeniu, insa parca ma manca pe mine creierul ca miroase a conspiratie. Iata ca, avand cu o treapta peste scoala de tineret fata de cealalta persoana, urmatoarea fiind inca in constructie, mi-a venit al treilea jucator de la tineret (desi doar doi au facut efortul sa ajunga la echipa mare). Ca ambii veniti sunt niste plante in putrefactie este alta mancare de peste, insa intentia conteaza.

Promit ca nu voi mai crede in conspiratii, cel putin nu in jocul asta. :roll:

Exista vreo sansa sa scot jucatori mai buni avand un alt antrenor la echipa de juniori (comparatie intre orice antrenori care au 100%)?
Blau und weiß wie lieb ich dich,
Blau und weiß verlass mich nicht,
Blau und weiß ist ja der Himmel nur, der Himmel nur,
Blau und weiß ist unsere Fussballgarnitur!!
Kosmin

Post by Kosmin »

Finntroll wrote:Exista vreo sansa sa scot jucatori mai buni avand un alt antrenor la echipa de juniori (comparatie intre orice antrenori care au 100%)?
cum tie norocu :lol:
Black_eagle

Post by Black_eagle »

Mai juniorul primit de tine e foarte bun si ai fi invidiat de multa lume.Toti jucatorii care vin de la echipa de juniori sunt praf la calitati.Aceiasi juniori primeste si campionul in A si eu si tu( ma refer la calitatile de inceput).Juniorii vin micuti asa sunt toti si trebuie antrenati de la 0 ,dar si cand sunt maximizati se merita din plin.Nu exista juniori care nu sunt buni.singurul lucru naspa e cand iei vre-un rateu(eu consider rateu si cand nimeresc SW,bine ca nu am nimerit decat unul)
Image
Image
Daimon

Post by Daimon »

rateu e si cand se opreste pe la 75%, dar de asta iti dai seama abia dupa cateva luni pana il aduci la maim :lol: :lol: :lol:
minasthiryt

Post by minasthiryt »

@Black_...sincer ce caractezi tu un rateu?! ...un SW care se poate face de 87%...sau un CM de 75% :D :idea:

eu nu as zice ca rateu il consideri in primul rand dupa postul care-l ocupa (ex. SW, GK...s.a.)..si iti poti da seama daca e rateu sau nu dupa o scurta perioada de timp...hai sa zicem 2 sapt..max 3...si poate nici atunci sa zicem ca e un minirateu daca ti-l da de 19 ani si foarte agresiv si asta ar fi ceva...depinde acuma de multe chestii :wink:
CF POLI IASI
CUPA REGELEUI Organizer
Black_eagle

Post by Black_eagle »

am zis eu consider rate un un SW tocmai pentru ca stiu ca majoritatea i pastreaza si i cresc insa eu le dau liber imediat chiar daca au 1 agr.nu consider ca daca ajung la 75% e un rateu.i dai usor pe 1 milion jumate cel putin pentru ca sunt tineri.Consider ca cea mai mare greseala pe care o fac unii este ca atunci cand vad ca li se maxeza principalele in jur de 70% pun repede juniorul pe lista si de obicei scot foarte putin.daca continui totusi sa-i antrenezi pana la 75% scoti cam dublu.de cand joc SP nu am vandut decat 2 jucatori inainte sa fie maximizati.am regretat dupaia in ambele cazuri(pe primul am scos mult mai putin decat daca as fi scos daca il maximizam la 75% iar al doilea e un LB pe care i l-am dat lui kenny ieftin fiindca mi se parea agresiv,).Dupaia nu am mai facut asa ceva.Chiar daca dureaza mult, i antrenez pana la maxim si ce nu e bun vand pe bani frumosi iar ce e bun ramane la echipa.
Daca sunt agresivi intr-adevar e mai problematic.eu i-as vinde de cum i primesc dar din 14 juniori primiti( sau 13 nu mai stiu exact) unul singur a avut agresivitate 53 in rest majoritatea sub 40% si vreo 2-3 in jur de 45% deci nu prea m-am lovit de juniori agresivi
Image
Image
Razvanica

Post by Razvanica »

Black_eagle wrote:Daca sunt agresivi intr-adevar e mai problematic.eu i-as vinde de cum i primesc
Nu sunt de acord cu tine. In general cei care "vaneaza" jucatori tineri se pricep si nu cumpara jucatori cu agresivitate mare. Implicit pretul este mic. Pe de alta parte, daca ii cresti si ajung la 78-80 GR ii vinzi destul de bine la echipe de G si H. Eu am avut un LB cu agresivitate in jur de 85% si l-am tinut, s-a facut de 80 GR si l-am dat pe 2,5 milioane la 20 de ani, bani de care am luat un alt LB, de 23 de ani, cu agresivitate 8% si 82 GR. Acum am un CB cu 91% agresivitate (nu cred ca as scoate mai mult de 5-600.000 pe el acum) :lol: va anunt cand ajunge la maxim cu cat l-am dat.
Black_eagle

Post by Black_eagle »

Razvanica wrote:. In general cei care "vaneaza" jucatori tineri se pricep si nu cumpara jucatori cu agresivitate mare. Implicit pretul este mic. Pe de alta parte, daca ii cresti si ajung la 78-80 GR ii vinzi destul de bine la echipe de G si H.
AI dreptate.eu ma gandeam doar la premiza ca daca is agresivi automat or sa se maxeze la 75%.deci clar nu mai vand nici un jucator inainte sa-l maximizez.
Image
Image
Marcus
Coach

Post by Marcus »

Salut. Mi-a luat vreo ora si ceva sa citesc tot topicul asta cap-coada dar pot spune ca mi-a fost extrem de util in conditiile in care sunt incepator si mi-am notat cateva chestii importante.

Legat de ce s-a discutat, am si eu cateva intrebari:

1. De ce unii coordonatori de tineret sunt mai buni decat altii, desi au toti 100% calitatea? Exista ceva ce face diferenta, sau e 100% randomizata chestia?

2. Conteaza in vreun fel nationalitatea jucatorilor sau a personalului? De exemplu vad pe lista personalului o gramada de africani din tari nemaiauzite, si nici un brazilian, francez, italian... ? De ce toata lumea alege pe cei de nationalitati cunoscute in fotbalul mare, e doar un moft al fiecarui manager?

3. Si inca ceva.... n-am gasit nicaieri vorbit despre asta:
Cum este mai avantajos sa aleg distribuirea biletelor? 95-5%, sau 85-15%, si de ce?

Atat deocamdata.
Black_eagle

Post by Black_eagle »

1.nu exista diferente intre coordonatori daca sunt la 100%.Multi spun asta ca o explicatie pentru faptul ca primesc multe rateuri insa cand i schimba observa ca nu se schimba nimic.probabilitatea este egala( 1/12 )sa nu primesti jucator sau sa primesti o anumita pozitie.iar daca esti ghinionist nu primesti mai multe ture la rand.Mai sunt basme cum ca unii cordonatori ar fi specializati pe anumite posturi .Iarasi sansele sunt egale (1/12) sa primesti un Gk ,un CM un SW sau cum am zis sa nu primesti nimic.ceea ce primesti e iarasi pura intamplare si doar intamplarea face sa primesti mai multi jucatori de acelasi tip
2.Nu conteaza nationalitatea staffului si nici a jucatorilor.singura care conteaza este cea a coordonatorului pentru ca juniorii veniti vor avea aceiasi nationalitate si poate ai vreo preferinta nationala.in rest aceiasi sansa are un jucator din Samoa Americana sa devina bun cu un jucator din Spania.
3.Distribuirea inseana cate bilete vrei sa dai fanilor echipei adverse, ;daca vrei ca si adversarul sa faca ceva bani pui 15% .Daca nu pui 5% si tu vei primi cam toti banii din veniturile cand joci acasa
Image
Image
Marcus
Coach

Post by Marcus »

Ciudat, de ce-as vrea ca adversarul sa faca bani in detrimentul meu? Mi se pare cam inutila optiunea asta, sau mai e ceva ce nu stiu?...
Razvanica

Post by Razvanica »

Marcus wrote:Ciudat, de ce-as vrea ca adversarul sa faca bani in detrimentul meu? Mi se pare cam inutila optiunea asta, sau mai e ceva ce nu stiu?...
Mda, e mai complicat :roll: Nici mie nu imi e totul foarte clar. Ideea e ca procentajul ala nu reprezinta cat din bani o sa primeasca adversarul, ci ce procent din numarul de bilete. Spre exemplu, intr-un meci din cupa SP, banii se impart 50-50. Interesul ambelor echipe e sa aiba cat mai multi spectatori, ca sa primeasca cat mai multi bani. Daca tu ai putini suporteri raportat la stadion, sau daca sunt suparati, atunci e bine sa ii dai un procent mai mare adversarului (oricum, cred ca 25% e maxim), ca sa vina multi suporteri de la el...
Marcus
Coach

Post by Marcus »

Ideea e ca procentajul ala nu reprezinta cat din bani o sa primeasca adversarul, ci ce procent din numarul de bilete
Inseamna ca daca pun 80-20% nu e nici o problema, nu? ca banii din bilete tot in buzunarul meu intra. Ca eu gazduiesc meciul, eu ofer locurile si biletele deci banii sunt ai mei.
Daca tu ai putini suporteri raportat la stadion, sau daca sunt suparati, atunci e bine sa ii dai un procent mai mare adversarului (oricum, cred ca 25% e maxim), ca sa vina multi suporteri de la el...
Deci daca am suporteri suparati iar suporterii adversarului sunt satisfacuti, e bine sa pun mai multe bilete la adversar, ca sa vand mai multe bilete si sa iau mai multi bani. Invers, daca suporterii mei sunt 100% satisfacuti iar ai adversarului sunt suparati, e bine sa pun mai multe bilete la mine 95-5%, ca sa am castig mai mare.

Am inteles bine ideea?
Kosmin

Post by Kosmin »

ai cam inteles ideea :lol: doar ac banii din meciuri se impart egal al meciurile din cupa SP, in liga SP parca procentul e 95-5 iarl amicale si cupe amicale nu mai stiu :oops: parca era 85-15 dar nu ami stiu sigur, ma refer strict la impartirea banilor si nu la repartizarae bileetlor :D
Post Reply

Return to “Discutii/Intrebari SoccerProject (ro)”