Šerifské potíže (ban, podvodníci atd.)

Moderator: Czech Moderators

tom17
Team President

Re: Šerifské potíže (ban, podvodníci atd.)

Post by tom17 »

$atan wrote: Mě kupříkladu nešlo podat ani dvě nabídky na hráče od jednoho manažera, samozřejmě, že jsem se o to pokusil omylem,
nezkoumám hned, jestli náhodou už nabídku na jeho hráče nemám, když toho někdo v jeden čas prodává víc, tak nechápu, jak se mu mohlo podařit koupit dva hráče od jednoho týmu. Byl bych docela rád, kdyby mi to tu ňákej rozum osvětlil :-) a pokud v tom není hakerskej fígl, pak je to chyba hry a nechápu, proč by za to měl být někdo trestanej.
Pokud jsi členem SPFA, tak můžeš koupit až tři hráče od jednoho týmu. Členství SPFA bývá na určitý čas propůjčováno nově založeným týmům.
$atan wrote: PS:jeho nick: lucius / Sparta Rako, prosím tě Tome, pokud se doškrábeš a sem a byl by jsi ochotnej pomoci s překladem, i dkyž vlastně nevím, co mu na to odpovědět, byl bych rád naše angličtina žádnej zázrak. díky.
Na ten případ si vzpomínám. Olbramice byly odbanovány. Tvůj kamarád na udělený ban nijak nereagoval. Pokud to chce nějak řešit, ať mi napíše na resi@soccerproject.com.
$atan wrote: Jo ty hrozně vysoké částky byly cca od 1M do 1,5M (v historii jsou už asi upraveny na 0,5 a 1M), pravda, ti hráči nebyli žádnej zázrak, ale pokud potřeboval posílit tým aby se udržel v Gčku do kterého téměř hned po registraci postoupil a chvilku se s někym přetahoval, tak rozhodně nic nereálného.
Takže ve zkratce 2 hráče z jednoho týmu = :!: špatně :!: , chápu, jak se mu to povedlo :?: , kupujícího možná obohatil o 500 tisíc (kdyby šerif nezasáhl) sebe neobohatil o nic ani pro sebe nezískal žádnou výhodu, jen provedl dva ne nejlepší nákupy a za to BAN??? Proč ne zrušení transferu, přijatelná pokuta, třeba zmíněných 500 tis, proč toto? Naprosto chápu, proč se mu nechce začínat znova jak mu hodný šerif Razvanica radí :-D, všichni víme, jaká je to ze začátku nuda.

V právních systémech moderních společností se výše trestů zpravidla určuje dle míry společenské nebezpečnosti. Nechť mi někdo vysvětlí, kde je v tomto případě na BAN. Chtít se obohatit o 15 milionů v pořádku, dovolíme ti jen půlku, jsi blbej, prodělal jsi 500 tisíc takže hned zablokujem a zkus to znovu. :lol: :lol: :lol: Škoda, že už to tu není ani k smíchu.
Šerif Razvanica zde vysvětloval, jakým způsobem probíhá posuzování nereálných částek. Nejde o to, kolik vyděláš, jako spíše o to, o kolik procent přesahuje částka, za kterou byl uskutečněn transfer, částku reálnou.
VIASTORE
3x SP League Winner: seasons 64, 65 and 66
1x SP Cup Winner: season 46
4x 2nd in A: seasons 30, 31, 32 and 63
2x 3rd in A: seasons 33 and 47
Jaromir Malanta
Team President

Post by Jaromir Malanta »

tom17 wrote:
Jaromir Malanta wrote: Přátelé, taky se mi to nelíbí, ale na druhou stranu, čekali jste jinou reakci? Už jenom Razvanicovo podivení nad tím, že u nás bany řešíme veřejně mne dost zarazilo,
Musím říct, že jsem rád, že tady tento topic je. Snažím se ho pravidelně sledovat a v rámci možností zde na jednotlivé podněty reagovat. Šerifové mají velkou pravomoc a vzhledem ke skutečnosti, jaké tresty se při závažném porušení pravidel udělují (zákaz týmu), měli by být schopni si je obhájit. Můžeme se samozřejmě bavit, zda je systém trestů nastaven správně.
Podle mne je práce šerifů velmi užitečná, na rovinu bez nich by to nešlo, ale nelíbí se mi jedna věc. A to je výše částky, 2 M, nad kterou je transfer označen za podezřelý, jsem si vědom, že tady rozpoutám diskuzi a že ne všichni se mnou budete souhlasit. Ale k věci. Pokud kupuji nebo prodávám hráče, řídím se následujícím, v BS si zjistím jaká by asi mohla být jeho tržní cena a podle toho stanovím částku, na rovinu pokud mi BS napíše: 1,84 M, tak hráče nabídnu za 2 M a nevidím problém v oněch 160.000 Eurech navrch. Problém je někde jinde, v reálném fotbalu určuje cenu hráčů trh, pokud chce jeden tým prodat hráče za, plácnu, 20 M a druhý tým mu je zaplatí je to jejich problém, za předpokladu, že ten hráč má kvalitu té ceně odpovídající. Tohle v SP nehrozí, díky BS, jsem jeho zastáncem a vím také, že hodně z vás tenhle prográmek nemusí. Prostě nechal bych manažerům v obchodování s hráči více volnosti. Co bych naopak začal sledovat, jsou přemrštěné platy a bonusy, co takhle zavést platové stropy, odvislé podle věku, hodnocení, zkušeností, agresivity a třeba i skryté dovednosti? Dost by mne zajímal váš názor, protože si myslím, že přemrštěné platy jsou větším zlem v SP než manažeři - zlatokopové, kteří chtějí "vyrejžovat" peníze za každou cenu.
FC ŽĎÁR NAD SÁZAVOU, E.68

Pokud máte zájem o některého z mých hráčů napište mi do SP pošty, určitě se dohodneme...
tom17
Team President

Post by tom17 »

ps2512 wrote:Is it allowed for 2 managers to use the same PC?
Sure! As long as there are no transactions between those teams.

Zde ale nic o přátelských turnajích není.
Transaction se dá z angličtiny přeložit i jinak, než pouze jako "obchod". Pod transaction pak v tomto případě spadá i účast v jednom turnaji.
VIASTORE
ps2512
Member of the Soccer Project Association

Post by ps2512 »

tom17 wrote:
ps2512 wrote:Is it allowed for 2 managers to use the same PC?
Sure! As long as there are no transactions between those teams.

Zde ale nic o přátelských turnajích není.
Transaction se dá z angličtiny přeložit i jinak, než pouze jako "obchod". Pod transaction pak v tomto případě spadá i účast v jednom turnaji.
Razvanica už mě to vysvětlil...navíc na anglických stránkách je to i o těch turnajích....mám pocit že mi to kopíroval do SZ :wink:
To Jarda: s platy je to blbost! Chceš mít nej tým..tak plať jak mourovatej. Já byl 2,5 roku dole protože jsem neobchodoval a abych to pak nějak uživil, musel jsem postavit stadion pro 40K a získat fanoušky, který by mě tam chodily. Pokud nemáš zázemí, aby jsi ty hráče uživil....nemáš tam co dělat :wink:
Nejde o to si udělat tým pro A ligu ale i zázemí, aby jsi z toho nezbankrotnul :mrgreen:
Start 16S H.1403 (6.,2.)
MAX36-37S A (9.,14.), 52S A (5.)
Konec 74 sezóna SC Hämeenlinna, začátek 115 sezóna
Všichni jste Hajdalaci
Image
tom17
Team President

Post by tom17 »

Obeslal jsem formou SP zprávy manažery, kteří byli pokutováni. Bylo by dobré, abychom to dořešili, když už se to tady nakouslo.
VIASTORE
kofi

Post by kofi »

Ve hře mám nick Slávek, zpráva nepřišla, děkuji.
FC Alkoholicks
tom17
Team President

Post by tom17 »

Jaromir Malanta wrote: Podle mne je práce šerifů velmi užitečná, na rovinu bez nich by to nešlo
Díky. Šerifové tu opravdu nejsou od toho, aby manažerům ubližovali. Věř mi, že odvádí spoustu práce.
Jaromir Malanta wrote: ale nelíbí se mi jedna věc. A to je výše částky, 2 M, nad kterou je transfer označen za podezřelý, jsem si vědom, že tady rozpoutám diskuzi a že ne všichni se mnou budete souhlasit. Ale k věci. Pokud kupuji nebo prodávám hráče, řídím se následujícím, v BS si zjistím jaká by asi mohla být jeho tržní cena a podle toho stanovím částku, na rovinu pokud mi BS napíše: 1,84 M, tak hráče nabídnu za 2 M a nevidím problém v oněch 160.000 Eurech navrch. Problém je někde jinde, v reálném fotbalu určuje cenu hráčů trh, pokud chce jeden tým prodat hráče za, plácnu, 20 M a druhý tým mu je zaplatí je to jejich problém, za předpokladu, že ten hráč má kvalitu té ceně odpovídající. Tohle v SP nehrozí, díky BS, jsem jeho zastáncem a vím také, že hodně z vás tenhle prográmek nemusí. Prostě nechal bych manažerům v obchodování s hráči více volnosti.
S tím příliš nesouhlasím. Jednak na B-S se nelze stoprocentně spoléhat, přesnějším měřítkem "průměrné ceny" hráče je přehled přestupů. Dále manažeři mají docela velký prostor při přestupech, doporučuji si pozorně přečíst příspěvek šerifa Razvanici na str. 20, resp. Netrisův překlad. V reálném fotbale ceny určuje trh, to máš pravdu, ale SP není reálný fotbal a ceny je nutno určitým způsobem regulovat (regulace by nebyla třeba, kdyby se v SP obchodovalo se skutečnými penezi a ne s "SP penězi" :) )
Jaromir Malanta wrote: Co bych naopak začal sledovat, jsou přemrštěné platy a bonusy, co takhle zavést platové stropy, odvislé podle věku, hodnocení, zkušeností, agresivity a třeba i skryté dovednosti? Dost by mne zajímal váš názor, protože si myslím, že přemrštěné platy jsou větším zlem v SP než manažeři - zlatokopové, kteří chtějí "vyrejžovat" peníze za každou cenu.
Nechápu proč. Je na rozhodnutí manažera, jaký plat hráči nabídne. V této oblasti mi přijde regulace naprosto zbytečná.
VIASTORE
tom17
Team President

Post by tom17 »

kofi wrote:Ve hře mám nick Slávek, zpráva nepřišla, děkuji.
Máš pravdu, Tobě jsem vlastně žádnou neposílal, poněvadž mě zásobil informacemi Andrew o vašem "vztahu." Prosím přepošli mi kdyžtak veškerou korespondenci mezi Tebou a šerifem na můj šerifský mail.
Díky :wink:
VIASTORE
kofi

Post by kofi »

Hotovo.
FC Alkoholicks
kofi

Post by kofi »

Mám na vás prosbu, pánové. Můžete se, prosím, podívat do pravidel a říct mi, zda se tam mluví o manažerech ve smyslu osob, lidí, nebo pouze o manažerech jako účtů na SP?
Když je v pravidlech věta: "Je přísně zakázáno na SoccerProjectu vlastnit více než jeden tým. Manažeři, u kterých bude zjištěna tato bigamie, budou bez milosti vyhozeni, stejně jako ostatní vykukové, snažící se podvádět jinak."
Znamená to, že osoby, kterým se zjistí více týmů, budou vyhozeni, nebo že "účty", které budou řídit víc týmů budou vyhozeni? (Což je samo o sobě nelogické, protože účet-nick nemůže spravovat víc týmů).
Nejmenovaný šerif se mi snaží vnutit, že jednou se slovo manažer používá pro osobu a podruhé zase pro účet. A to samozřejmě podle toho, jak se mu to hodí.

Chtěl bych znát váš názor.

Poněvadž následuje věta sporu: "Manažeřům používajícím stejný počítač není dovolen vzájemný obchod s hráči nebo společná účast v bohatě dotovaných přátelských turnajích. "

Tedy zde už se totiž nemá mluvit o osobách-manažerech, ale o účtech-manažerech. Tzn. že rázem je stejné slovo manažer použito pro účet. Účtům používající stejný počítač není dovolen vzájemný obchod s hráči nebo společná účast...blabla. Ano, význam sedí. Ale ne, když se první zmiňuje o manažerech, kteří vlastní víc účtů, přičemž "manažer" ve smyslu účet naprosto nezpochybnitelně vlastnit víc týmů nemůže, protože platí 1 účet = 1 tým.
A který idiot by používal jedno jediné slovo ve dvou významech a to ještě v po sobě jdoucích větách, to mi vážně hlava nebere.

Jakožto argument mám jinou sekci pravidel (s názvem Manažer), kde je doslovně napsáno, cituji:
"Manažer
Jste manažerem fotbalového klubu."
Jestli mi chcete někdo říct, že věta směřující k osobě, čtoucí pravidla, znamená ve skutečnosti pouze účet oné osoby... :roll:
FC Alkoholicks
puzzle

Post by puzzle »

kofi wrote:...........
Já si pod slovem "manager" představuju osobu.
(1.FC Krvavý Prapor C.2 ;-))

Nevěř na zázraky - spoléhej na ně...
Foxir

Post by Foxir »

Za oslovením "manažer" stojí jasně osoba, v českém případě je to navíc osoba, která se pyšní tím, že za ní stojí nejpočetnější komunita na SP, což je některým cizokrajným (vím o jedné zemi, kdo zná mé zkušenosti a názory, ví, o jakou jde...) lidem proti srsti, zdá se...
Rád bych se mýlil, ale připadá mi, že české komunitě byla zmíněnými vyhlášena svatá válka a proto banují a pokutují atd. české manažery (rozuměj české osoby) jako na běžícím pásu. Něco tady smrdí.
Bohemians forever !!!

Statistiky Českomoravských SoccerProject soutěží na http://cmspl.webnode.cz/

Hrajete Memoriál Tomáše Pospíchala ???
pupajdi13

Post by pupajdi13 »

Foxir wrote:Za oslovením "manažer" stojí jasně osoba, v českém případě je to navíc osoba, která se pyšní tím, že za ní stojí nejpočetnější komunita na SP, což je některým cizokrajným (vím o jedné zemi, kdo zná mé zkušenosti a názory, ví, o jakou jde...) lidem proti srsti, zdá se...
Rád bych se mýlil, ale připadá mi, že české komunitě byla zmíněnými vyhlášena svatá válka a proto banují a pokutují atd. české manažery (rozuměj české osoby) jako na běžícím pásu. Něco tady smrdí.
A proto My co :?: proto My se nedáme :!:
Image Šlechtická Mince-zde...FC Letenská šlechta - pupajdi -Sheriff Image
kofi

Post by kofi »

O to větší průšvih bude, jestli to neuspěje ani u ostatních šerifů. Nicméně hodlám s tímhle problémem otravovat i Sjarela, který by měl být autorem pravidel.

Pokud se mýlím já a nechápu psané slovo tak, jak je podané, je třeba upravit pravidla, aby byla chápana stejně jak uživately, tak šerify. Pokud ale ne, hromadná omluva za pochybení bude jistě dostatečnou potupou... :P
FC Alkoholicks
tom17
Team President

Post by tom17 »

Foxir wrote: Rád bych se mýlil, ale připadá mi, že české komunitě byla zmíněnými vyhlášena svatá válka a proto banují a pokutují atd. české manažery (rozuměj české osoby) jako na běžícím pásu. Něco tady smrdí.
Věřím, že žádná svatá válka českým manažerům vyhlášena nebyla. Moje zkušenosti s šerifem Razvanicou jsou vesměs pozitivní - odvádí jako šerif neskutečné penzum práce (jen tento týden, tj. za necelých 5 dnů, učinil ve funkci šerifa téměř 150 meritorních rozhodnutí a většina byla proti nečeským manažerům), s potrestanými manažery komunikuje, stejně tak v komplikovanějších případech s ostatními šerify. Ve většinu případů, kdy jsem byl požádán manažery o přezkoumání jeho rozhodnutí, jsem mu dal za pravdu. Nezastírám, že jsou případy (včetně zde posledně prezentovaného), kdy mám odlišný názor a řešil bych je jinak. Od toho tu funguje institut odvolání, aby případ mohli posoudit další šerifové.
VIASTORE
Post Reply

Return to “Vše o SP/Otázky (cz/sk)”