Šerifské potíže (ban, podvodníci atd.)
Moderator: Czech Moderators
Re: Šerifské potíže (ban, podvodníci atd.)
Těžko říct, když člověk nemá porovnání s jinými podobnými případy. Rozhodně bych trestal Freshe, který si díky tomuto přišel na zisk 2M. Možná ne banem, ale trestem minimálně dvakrát vyšším, takže řekněme 4M. Druhý manažer "zaplatil" za ty zkušenosti dvěma miliony, což je možná v poměru k jeho kontu nízká suma, nicméně není to suma malá - za pár procent zkušeností navíc. Nejspíš bych jej trestal - minimálně za to, že dopomohl jinému manažerovi - Freshovi - k obohacení se. Ale možná bych jej (asi svým způsobem paradoxně) trestal méně než Freshe.
Elnino Prague
Návrat ke kořenům
Návrat ke kořenům

-
- Member of the Soccer Project Association
no nevim podle ty definice, kseftari se taky obohacujou na ukor nekoho jinehoBig El wrote:Těžko říct, když člověk nemá porovnání s jinými podobnými případy. Rozhodně bych trestal Freshe, který si díky tomuto přišel na zisk 2M. Možná ne banem, ale trestem minimálně dvakrát vyšším, takže řekněme 4M. Druhý manažer "zaplatil" za ty zkušenosti dvěma miliony, což je možná v poměru k jeho kontu nízká suma, nicméně není to suma malá - za pár procent zkušeností navíc. Nejspíš bych jej trestal - minimálně za to, že dopomohl jinému manažerovi - Freshovi - k obohacení se. Ale možná bych jej (asi svým způsobem paradoxně) trestal méně než Freshe.
fresh si neprisel na 2M, ty 2M navic byli na pokryty danni, ne? je to 3+2% ne? to znamena ze fresh mu za nej dal 30 a je mu na konto prislo 28.5 (kdyby mu ho dal za 30 nazpatek tak by na tom fresh pordelal...)
tak on mu pak za nej dal 32 aby mu poslal 30.6 nazpatek, trestat v dobe miliardaru nekoho za 600k zproneveru mi prijde usmevne:)
prave kvuli takovejm vecem bych k tomu pristupoval jako k normalnimu nadhodnocenymu transferu... z myho laickyho pohledu:)
edit: i kdyz 600k to asi nebude kdyz ty 2% jdou byvalymu klubu, ale i tak mi to prijde jako na pokryty dani, asi jsou chlapci ve vate a nechtelo se jim to pocitat presne, pul milionu sem, pulmilionu tam

lepší ségra v bordelu, než brácha ve slávyji
Aha, OK. Máš pravdu. Tak potom možná naopak - trestat oba, i když více toho druhého (nechce se mi ten nick hledat), nikoli Freshe. Nebo má Frenkie pravdu a přistupovat k tomu jako k nadhodnocenému transferu.frankie_doparoma wrote:no nevim podle ty definice, kseftari se taky obohacujou na ukor nekoho jinehoBig El wrote:Těžko říct, když člověk nemá porovnání s jinými podobnými případy. Rozhodně bych trestal Freshe, který si díky tomuto přišel na zisk 2M. Možná ne banem, ale trestem minimálně dvakrát vyšším, takže řekněme 4M. Druhý manažer "zaplatil" za ty zkušenosti dvěma miliony, což je možná v poměru k jeho kontu nízká suma, nicméně není to suma malá - za pár procent zkušeností navíc. Nejspíš bych jej trestal - minimálně za to, že dopomohl jinému manažerovi - Freshovi - k obohacení se. Ale možná bych jej (asi svým způsobem paradoxně) trestal méně než Freshe.
fresh si neprisel na 2M, ty 2M navic byli na pokryty danni, ne? je to 3+2% ne? to znamena ze fresh mu za nej dal 30 a je mu na konto prislo 28.5 (kdyby mu ho dal za 30 nazpatek tak by na tom fresh pordelal...)
tak on mu pak za nej dal 32 aby mu poslal 30.6 nazpatek, trestat v dobe miliardaru nekoho za 600k zproneveru mi prijde usmevne:)
prave kvuli takovejm vecem bych k tomu pristupoval jako k normalnimu nadhodnocenymu transferu... z myho laickyho pohledu:)
Elnino Prague
Návrat ke kořenům
Návrat ke kořenům

-
prepalenej transfer ohledne ceny to je 100%
100% i kvuli zkusenostem, ale narozdil od ty vysoky castky na to nejsou tak jasny dukazy, co kdyz ho fresh koupil a pak si to rozmyslel a nechtel ho, tak ho zkusil dat zpatky na trh, s tim ze si tam neco prihodi aby nebyl v minusu a ten puvodni majitel si rek ze byla ho chyba prodavat.....
ale zas je blby ze ten transfer prosel uz tam i zpatky, idealne melo se to utnout uz po tom prvnim
kdybych byl prisnej tak bych oboum strhnul 10M
(ma li ten hrac max cenu +-20M, nevim nevyznam se v tom...)
100% i kvuli zkusenostem, ale narozdil od ty vysoky castky na to nejsou tak jasny dukazy, co kdyz ho fresh koupil a pak si to rozmyslel a nechtel ho, tak ho zkusil dat zpatky na trh, s tim ze si tam neco prihodi aby nebyl v minusu a ten puvodni majitel si rek ze byla ho chyba prodavat.....

ale zas je blby ze ten transfer prosel uz tam i zpatky, idealne melo se to utnout uz po tom prvnim
kdybych byl prisnej tak bych oboum strhnul 10M

-
Chlapec má 21 rokov, agresivitu 26%, je to CF a ksichtí sa, že bude hrať takmer 76.
Keby bola agresivita do 10%, predá sa za 40-50M, keby bola do 20%, tak 35-50M...myslíte, že tých 6 percent agresivity navyše ju zrazí na 18M?!
Transfery medzi tímami, ktoré nie sú nijak prepojené IP adresou, sú povolené. Že išiel hráč od jedného k druhému a zase späť...no, možno trošku neférové skúsenosti, ale trestať sa to nedá, keďže zakázané to nie je (samého ma to už dávno napadlo, že by sa dal tak naexpovať hráč, avšak komu sa chce za tie skúsenosti toľko platiť, že...a ešte to dohadovať, vybavovať,...). A napokon, Steenkist za tých 5% skúseností zaplatil 2,88M, čo je z môjho pohľadu sakra nevýhodné.
A chcete dať Freshovi pokutu? Z tých 32 mega uvidí 30,72M, čiže jeho čistý zisk je 720k. Keby som dostal od Steenkista túto "ponuku" ja, tak ho pošlem do prdele, keďže tých 720k nie je ani tretinová suma zo zisku, ktorý som mal v priemere v minulej sezóne z jedného transferu, takže by ma to obralo o jeden z 50 rozhodne lepších nákupov. A napokon, ono asi nie je začo dať pokutu. Z môjho pohľadu cena nie je ani trochu nereálna (možno vysoká, ale to sa stáva) a ak by sa na to niekto pozeral tak, že jeden tím druhému "poslal" peniaze, to akosi tiež nie je zakázané v tejto hre, nakoľko sa predpokladá, že presun peňazí nie je možný. Že to niekto obišiel, je jeho šikovnosť, ale trestať za to mi príde dosť úbohé...
Keby bola agresivita do 10%, predá sa za 40-50M, keby bola do 20%, tak 35-50M...myslíte, že tých 6 percent agresivity navyše ju zrazí na 18M?!
Transfery medzi tímami, ktoré nie sú nijak prepojené IP adresou, sú povolené. Že išiel hráč od jedného k druhému a zase späť...no, možno trošku neférové skúsenosti, ale trestať sa to nedá, keďže zakázané to nie je (samého ma to už dávno napadlo, že by sa dal tak naexpovať hráč, avšak komu sa chce za tie skúsenosti toľko platiť, že...a ešte to dohadovať, vybavovať,...). A napokon, Steenkist za tých 5% skúseností zaplatil 2,88M, čo je z môjho pohľadu sakra nevýhodné.
A chcete dať Freshovi pokutu? Z tých 32 mega uvidí 30,72M, čiže jeho čistý zisk je 720k. Keby som dostal od Steenkista túto "ponuku" ja, tak ho pošlem do prdele, keďže tých 720k nie je ani tretinová suma zo zisku, ktorý som mal v priemere v minulej sezóne z jedného transferu, takže by ma to obralo o jeden z 50 rozhodne lepších nákupov. A napokon, ono asi nie je začo dať pokutu. Z môjho pohľadu cena nie je ani trochu nereálna (možno vysoká, ale to sa stáva) a ak by sa na to niekto pozeral tak, že jeden tím druhému "poslal" peniaze, to akosi tiež nie je zakázané v tejto hre, nakoľko sa predpokladá, že presun peňazí nie je možný. Že to niekto obišiel, je jeho šikovnosť, ale trestať za to mi príde dosť úbohé...
Last edited by Hippopotamus on Mon Oct 15, 2012 2:53 pm, edited 1 time in total.
...new beginning...
Seasons 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 83, 84, 85 - on the top of the SP :-)
-
ja jsem na toho hrace nekoukal nak dukladne, vychazel jsem z toho ze pupajdi psal ze to bylo prepaleny tak sjsem se jen tak orientacne kouknul na cenu podle comoje a tam je 16, tak si rikam tak 20
takze kdyz koukam na to bp, tak mi tech 30 neprijde nak extremne moc...
takze ja bych za to nijak netrestal, ceny ok a to ze si nekdo muze dovolit zaplatit za par zkusenosti par milionu je jeho vec (a ze to nedela pres farmu ale pres normal managera)
neco jinyho je takhle cahrovat s hracem s nerealnou cenou a nebo za cenu za ktery se prodavaj bezne podobni hraci...
takze kdyz koukam na to bp, tak mi tech 30 neprijde nak extremne moc...
takze ja bych za to nijak netrestal, ceny ok a to ze si nekdo muze dovolit zaplatit za par zkusenosti par milionu je jeho vec (a ze to nedela pres farmu ale pres normal managera)
neco jinyho je takhle cahrovat s hracem s nerealnou cenou a nebo za cenu za ktery se prodavaj bezne podobni hraci...
-
ale on je LF, a ti se tak dobře neprodávají...Hippopotamus wrote:Chlapec má 21 rokov, agresivitu 26%, je to CF a ksichtí sa, že bude hrať takmer 76.

-
tak se dohodnete na cene, ja za hrace dam nejvic 11M takze v takovejhlech astronomickejch castkach se vubec nepohybuju 

-
Tak to som sa sekol, uznávam, tým pádom jeho cena určite značne klesá. Ale to nič nemení na tom, že je to TOP hráč a cena u takýchto je hodne individuálna.tomkycz wrote:ale on je LF, a ti se tak dobře neprodávají...Hippopotamus wrote:Chlapec má 21 rokov, agresivitu 26%, je to CF a ksichtí sa, že bude hrať takmer 76.
...new beginning...
-
asi by stačilo je upozornit, že se to nesmí, pokud se tedy šerifstvo shodne na tom, že je to proti pravidlům, tím myslím takto uměle navyšovat zkušenosti hráčům. Co se týče přemrštěné ceny za hráče, to je na samotném šerifovi. Já prodával mladé RF s nízkou agresivitou s max BP kolem 75 za 20M a tady si klepali na čelo, jak to mohl někdo zaplatit. Cenu za toho hráče bych viděl taky někde kolem 20M, záleží na tom, v jaké době by se prodával. Někdy by se ztěží prodal třeba i za 15M, jindy za 20M v pohodě... ale 32M, to je sakra moc...
-
ještě si takhle hezky chvíli o tom povídejte....já si to sesumíruju a večer sem hodím další info.
Každopádně cenou hráče (jeho hodnotou) se až tak moc nezaobýrejte,to není hlavní postata věci , jeho odhad prostě vidím do 20M vzhedem k postu,ale je pravda,že u takových hráčů je cena individualní a muže vyletet .....spíše se soustředte na fakt toho přesunu hráče tam a zpátky za učelem jeho navýšení zkušenností ....řeknu k tomu víc večer,až se sejde ještě více dalších názorů.
Každopádně cenou hráče (jeho hodnotou) se až tak moc nezaobýrejte,to není hlavní postata věci , jeho odhad prostě vidím do 20M vzhedem k postu,ale je pravda,že u takových hráčů je cena individualní a muže vyletet .....spíše se soustředte na fakt toho přesunu hráče tam a zpátky za učelem jeho navýšení zkušenností ....řeknu k tomu víc večer,až se sejde ještě více dalších názorů.
-
Možná nemorální, ale domnívám se, že pravidla neporušili, když nepočítám tu šílenou částku . . .
Don´t worry, don´t cry, smoke ganjaa and fly
Pri spfa si muzou tymy mezi sebou koupit 3 hrace za dve sezony a to jesi si koupej ruzny nebo toho sameho nekolikrat by melo byt fuk, nikde neni dano ze musis koupit ruzny.
Na ceste do propadliste dejin.
-
Tak uděláme první malé malé shrnutí :
Nejdřív připojím svůj osobní manažerský (nešerifský) pohled.
Podle mě,je tohle jasný podvod a umysl získat výhodu nepřirozenou cestou....rychleji rostoucí zkušennost = rychleji rostoucí výkon mladého hráče = lepší (vyšší ) cena na prodejním trhu .
Díky rychlosti převedení hráčů 11-14 říjen tady nemuže být ani řeč o nějakém (spletení se,že si to ten nebo onen rozmyslel a dal zase prodávat atd) jde o jasný převod na zkušennosti a tím pádem hraní proti pravidlům , pokud to šerifové doukážou správně posoudit a pojmenovat.
Je asi jasné,že mám svůj uhel pohledu už trochu zdegenerovaný tou hvězdou , ale at se na to koukám odkudkoliv , tak v tom nic poctivého nevidím , což tu vlastně nikdo z Vás takto nepopsal.
Cena hráče tomu byla taky přizpůsobena.....je jistota,že během těch 3 povinných dnů asi jen tak někdo nenahodí přes 30mega, narozdíl od toho ,kdyby byla nastavena cena tržně v tom rozpětí 16-18M.
Co mě zaujako na vašich názorech :
Tohle byl hlavní důvod , proč jsem to tu celé nadhodil,abych zjistil,kolik z Vás tu vůbec ví , že se tohle nesmí,nebo že je toto považováno za podvádění ....realita ukázala,že to neví jistě vůbec nikdo , což je špatně , protože v případě,že by tohle napadlo někoho z Vás tady udělat,tak Vás pak těžko dokážu obhájit , k čemuž jsem tady předurčen a proč jsem tehdá tu funkci bral,abych byl schopen zastat se našich lidí v nepřehledných a ne uplně jasných případech.
Zbytek reakcí není až tak podstatný a nebo jsem na ně odpovedel už ted v mém příspěvku.
Bohužel z logických důvodů tu nemužu napsat celkový postoj v šerifském stanu , ale asi je jasné , že tohle nějak trestáno bude a proto nechci ,aby se něco podobného někdy objevilo mezi námi , kor když čtu,že většina z vás to bere jako "no problem"
Nejdřív připojím svůj osobní manažerský (nešerifský) pohled.
Podle mě,je tohle jasný podvod a umysl získat výhodu nepřirozenou cestou....rychleji rostoucí zkušennost = rychleji rostoucí výkon mladého hráče = lepší (vyšší ) cena na prodejním trhu .
Díky rychlosti převedení hráčů 11-14 říjen tady nemuže být ani řeč o nějakém (spletení se,že si to ten nebo onen rozmyslel a dal zase prodávat atd) jde o jasný převod na zkušennosti a tím pádem hraní proti pravidlům , pokud to šerifové doukážou správně posoudit a pojmenovat.
Je asi jasné,že mám svůj uhel pohledu už trochu zdegenerovaný tou hvězdou , ale at se na to koukám odkudkoliv , tak v tom nic poctivého nevidím , což tu vlastně nikdo z Vás takto nepopsal.
Cena hráče tomu byla taky přizpůsobena.....je jistota,že během těch 3 povinných dnů asi jen tak někdo nenahodí přes 30mega, narozdíl od toho ,kdyby byla nastavena cena tržně v tom rozpětí 16-18M.
Co mě zaujako na vašich názorech :
Toto je první pravda,která tu padla ..... a velká chyba v dřívejším rozhodnutí vedení hry,která se bude vracet jako bumerang.frankie_doparoma wrote: ale pokud nedostal raffin ban, ani nahodou ho nemuzou dostat tyhle...
Tohle je velmi zajímavé, přiznám se,že já ještě jako manažer bez funkce jsem o tomhle vědel a že se to nesmí se mi ted potvrdilo i na šerif foru , pravidla jsou ale pouze obecná a šerif je musí umět implantovat přímo ve hře.(mi bylo vysvětleno)tomkycz wrote:asi by stačilo je upozornit, že se to nesmí, pokud se tedy šerifstvo shodne na tom, že je to proti pravidlům, tím myslím takto uměle navyšovat zkušenosti hráčům..
Tohle byl hlavní důvod , proč jsem to tu celé nadhodil,abych zjistil,kolik z Vás tu vůbec ví , že se tohle nesmí,nebo že je toto považováno za podvádění ....realita ukázala,že to neví jistě vůbec nikdo , což je špatně , protože v případě,že by tohle napadlo někoho z Vás tady udělat,tak Vás pak těžko dokážu obhájit , k čemuž jsem tady předurčen a proč jsem tehdá tu funkci bral,abych byl schopen zastat se našich lidí v nepřehledných a ne uplně jasných případech.
Zbytek reakcí není až tak podstatný a nebo jsem na ně odpovedel už ted v mém příspěvku.
Bohužel z logických důvodů tu nemužu napsat celkový postoj v šerifském stanu , ale asi je jasné , že tohle nějak trestáno bude a proto nechci ,aby se něco podobného někdy objevilo mezi námi , kor když čtu,že většina z vás to bere jako "no problem"
-
Keď kúpim hráča za milión a za 3 dni ho predám za 3 milióny, nie je to tiež úmysel získať výhodu neprirodzenou cestou? Získavam peniaze za nič. V realite by niečo také možné nebolo. SP je hodne o peniazoch, kto ich má, môže si dovoliť oveľa viac ako ten, kto ich nemá. Kúpiť hráča za 50 mega, dávať hráčom platy milión za zápas...alebo hráča naexpovať o 5% za 3 milióny.pupajdi13 wrote: Podle mě,je tohle jasný podvod a umysl získat výhodu nepřirozenou cestou....rychleji rostoucí zkušennost = rychleji rostoucí výkon mladého hráče = lepší (vyšší ) cena na prodejním trhu .
Rozmýšľať nad tým, že vďaka tomu má hráč vyššiu predajnú cenu je trochu zcestné, nakoľko ten manažér zaplatí rozhodne viac v tom prevode akoby mohol získať z vyššej predajnej ceny.
Ak chcete banovať takéto veci, tak urobte konkrétnejší zoznam skutkov, ktoré sa nesmú.
...new beginning...