Wszystko co powinien wiedziec poczatkujacy
Moderators: Moderator, Polish Moderators
-
goldendelicious
- Assistant Coach
-
goldendelicious
- Assistant Coach
Na twoim miejscu wstrzymalbym sie z kupowaniem zawodnikow do wytrenowania pilkarzy, wtedy bedziesz wiedzial na jakiej pozycji masz luki a gdzie potrzebne sa wzmocnienia (chyba ze jakiegos taniego SW (za 100k mozna takiego w granicach 75%overalla kupic) Ogolnie wydaje mi sie ze kupowanie zawodnika ktory najlepszy wystep ma pozniej 60 jest calkowicie zbedne z dluzszej perspekrtywy czasu( no chyba a ze to jakis niewytrenowany mlodzian). Jak masz np malo zawodnikow na jakas pozycje to staraj sie kupic kogos niewytreneowanego z mala agresja zeby wzmocnic dana formacje. Np ja po 2 miechach mam juz swoich zawodnikow kolo 70% ( a jeszcze zostaly im 3 tygodnie treningu), na koncie 5 mln i czekam ...zeby zobaczyc gdzie moj zespol bedzie mial najslabsze punkty i je poprzez kupowanie zawodnikow 65-67 (chodiz o najlepszy wystep) wyelminowac(wiem ze za taka kase kupie 1 zawodnika dobrego , mlodego zawodnika ale lepsze to niz kilku staruchow ktorzy za 2 sezony beda zdychac kondycyjnie)marcin wrote:no mam nadzieje ze szybko traci to i szybko zyska
i jeszcze jedno pytanie kiedy bede móg³ kupic jakiego¶ zawodnika bo jak narazie zarz±d mi niezezwala
Co do kondycji zawodnicy 17-19,28-31 odnawiaja 10% co reset o 4 rano
20-27 15% ,
starsi niz 31 5%
Dlatego wzmacniajac sie dziadkami nic w tej grze nie ugrasz( tak moze awansujesz z ligi H do G ,ale rok pozniej bedziesz walczyl o utrzymanie zamiast dalej sie piac w gore)
Im mniej agresywny tym mniej kartek dostanie kiedy ustawisz agresywnosc zespolu wysoko...(przy wyrownanej sumie atak+obrona+pomoc obydwu druzyn agresywnosc decyduje) wiec tak im mniej agresywny tym lepszy Jest wiele druzyn ktore nie maja zawodnika o wiekszej agresji niz 20, Popatrz na listy transferowe ,ceny za tych o malej agresji sa zdecydowane wieksze....
Spotkalem sie rowniez z paroma druzynami ktore kupuja zawodnikow o wysokiej agresji ( sa tansi) przez co kompletuja taniej dobry team i maja przewage nad przeciwnikiem( daja wtedy zazwyczaj agresje meczowa druzyny (10-20) ale dzieki wyraznej przewadze w (atak+obrona+pomoc) wychodza z tych potyczek zwyciezko.(i to nawet w wysokich ligach jak B czy C wiec to nie jest tylko taktyka dla slabych klubow)
Spotkalem sie rowniez z paroma druzynami ktore kupuja zawodnikow o wysokiej agresji ( sa tansi) przez co kompletuja taniej dobry team i maja przewage nad przeciwnikiem( daja wtedy zazwyczaj agresje meczowa druzyny (10-20) ale dzieki wyraznej przewadze w (atak+obrona+pomoc) wychodza z tych potyczek zwyciezko.(i to nawet w wysokich ligach jak B czy C wiec to nie jest tylko taktyka dla slabych klubow)
mam kilka pytań
1.Probuje kupic zawodnika ktorego okres transferu mijał 14.03. godz 4:00
i wedlug tej daty powinienem wygrac licytacje ale data składania ofert przesunela sie na 15.03 do godz 4:00 i dzis w nocy znowu nie udalo mi sie nabyc tego zawodnika pomimo najwyzesz kwoty jaka za niego oferuje
a termin znow sie przesunie o 1 dzien.
czy sprzedający ma mozliwosc przesuwania daty skladania ofert?
2.Jak długo czeka sie na decyzje zawodnika ktorego mozna nabyc bezpłatnie, ?
3.Czy mozna poznac ze mlody zawodnik jeszcze nie wytrenowany bedzie
miał wysokie skille? Dostalem oferte od jednego z managerów, chciał mojego zawodnika ktory niczym sie nie wyroznial od reszty napastnikow a dzis ma strzał:99(18 lat) (pytał sie za ile bym go sprzedał) jest na to jakis sposób?
1.Probuje kupic zawodnika ktorego okres transferu mijał 14.03. godz 4:00
i wedlug tej daty powinienem wygrac licytacje ale data składania ofert przesunela sie na 15.03 do godz 4:00 i dzis w nocy znowu nie udalo mi sie nabyc tego zawodnika pomimo najwyzesz kwoty jaka za niego oferuje
a termin znow sie przesunie o 1 dzien.
czy sprzedający ma mozliwosc przesuwania daty skladania ofert?
2.Jak długo czeka sie na decyzje zawodnika ktorego mozna nabyc bezpłatnie, ?
3.Czy mozna poznac ze mlody zawodnik jeszcze nie wytrenowany bedzie
miał wysokie skille? Dostalem oferte od jednego z managerów, chciał mojego zawodnika ktory niczym sie nie wyroznial od reszty napastnikow a dzis ma strzał:99(18 lat) (pytał sie za ile bym go sprzedał) jest na to jakis sposób?
-
goldendelicious
- Assistant Coach
1) Jeżeli w ostatnim dniu licytacji ktoś podbije ofertę, to termin jej zakonczenia przesuwa sie o jeden dzien.
2) Decyzje o tym podejmuje sprzedajacy, który bodajze po 2 dniach moze sie zgodzic na zaproponowana ofertę.
3) Sprobuj za pomocą SMPT, ale sam nie jestem do konca pewnien, wiec dobrze by bylo gdyby ktos lepiej poinfromowany sie wypowiedział
Pozdrawiam.
2) Decyzje o tym podejmuje sprzedajacy, który bodajze po 2 dniach moze sie zgodzic na zaproponowana ofertę.
3) Sprobuj za pomocą SMPT, ale sam nie jestem do konca pewnien, wiec dobrze by bylo gdyby ktos lepiej poinfromowany sie wypowiedział
Pozdrawiam.
-
C i a c h o
- Team Board Member
Najlepszy zawodnik z "pierwszego" skladu ma 80-82% z doswiadczniem 15-30%. Czasami warto sprzedac takiego mloedgo co ma glowne mocne bo puzniej moze sie okazac ze jest poprostu cienki bo wleca mu z 2 umiejetnosci po 50 i juz jest ch****e
.
Warto tez przesladzic historie mlodego zawodnika. Chodzi o to czy wyszedl ze szkolki czy wlasnie z "pierwszego skaldu jaki sie dostaje na start. Zawodnik ze szkolki nie moze byc slaby chyba ze akurat tego dnia opiekun nie mial 100% wtedy jest slabszy
SPMT a nie SMPT
Warto tez przesladzic historie mlodego zawodnika. Chodzi o to czy wyszedl ze szkolki czy wlasnie z "pierwszego skaldu jaki sie dostaje na start. Zawodnik ze szkolki nie moze byc slaby chyba ze akurat tego dnia opiekun nie mial 100% wtedy jest slabszy
SPMT a nie SMPT

FamaS - W@rzywa TeamCzyli poprostu oplaca sie inwestowac w mlodziesz czy tak ?
Ja mam w brud cienkich graczy powiem krutko graja cienko :] gracza zadnego nie moge kupic tylko za darmo podpisac z kims kontrakt czyli poprostu musze jakos przetrwac sezon tym starym skladem (no koncowke) i jakos ich wytrenowac , jedno wiem bedzie ciezko
D:.
Jeszce jedno jak moge w miare optymalnie ustawic trening bo sam automatyczny jest jakis dziwny napsatnicy ucza sie gry glowa zamisat strzalow itp oraz jaka ustawic wmiare dobra taktyke dluga pilke ? podania? wiem ze nie mam boskiej druzyny dlatego chyba moge wybrac byle jaka i tak to nic nie zmieni.
Ja mam w brud cienkich graczy powiem krutko graja cienko :] gracza zadnego nie moge kupic tylko za darmo podpisac z kims kontrakt czyli poprostu musze jakos przetrwac sezon tym starym skladem (no koncowke) i jakos ich wytrenowac , jedno wiem bedzie ciezko
Jeszce jedno jak moge w miare optymalnie ustawic trening bo sam automatyczny jest jakis dziwny napsatnicy ucza sie gry glowa zamisat strzalow itp oraz jaka ustawic wmiare dobra taktyke dluga pilke ? podania? wiem ze nie mam boskiej druzyny dlatego chyba moge wybrac byle jaka i tak to nic nie zmieni.
mlodych powinienes kupowac jesli sie tacy trafiaja, ale uwazaj mlody nie znaczy ze bedzie dobry...najlepiej trenuj tych co masz i zobacz co z nich bedzie...lepiej samemu ustawiaj trening...zazwyczaj na poczatek robi sie glowne skille a dalej wg wlasnego "widzi mi sie"...Sweepeq wrote:Czyli poprostu oplaca sie inwestowac w mlodziesz czy tak ?
Ja mam w brud cienkich graczy powiem krutko graja cienko :] gracza zadnego nie moge kupic tylko za darmo podpisac z kims kontrakt czyli poprostu musze jakos przetrwac sezon tym starym skladem (no koncowke) i jakos ich wytrenowac , jedno wiem bedzie ciezkoD:.