Wszystko co powinien wiedziec poczatkujacy

Moderators: Moderator, Polish Moderators

marcin
Assistant Coach

Post by marcin »

Ja mam jedno pytanie czy zawodnicy zawsze się tak męczą po meczu czy to tylko tak u mnie jakoś :idea: :?:
goldendelicious
Assistant Coach

Post by goldendelicious »

zawsze sie męcza :)

Ale podaj moze ile procent kondycji traca, bo inaczej nie udziela Ci tutaj satysfakcjonujacej cie odpowiedzi.
marcin
Assistant Coach

Post by marcin »

jeden zawodnik zagrał dwa mecze i juz ma 77% ze 100% to jak tak dalej pojdzie to za 4 mecze nie bedzie miał siły :roll:
Dissident
Team President

Post by Dissident »

marcin wrote:jeden zawodnik zagrał dwa mecze i juz ma 77% ze 100% to jak tak dalej pojdzie to za 4 mecze nie bedzie miał siły :roll:
a ile ma wytrzymalosci? i jak czesto gra? jak ma ponizej 80 to daj odpoczac jeden lub dwa mecze...
goldendelicious
Assistant Coach

Jeżeli te 2 mecze zagrał w jednym dniu, to nic specjalnego sie nie stalo.

Po nocnym przeliczeniu powinien odzyskać 10-20% kondycji.
marcin
Assistant Coach

Post by marcin »

no mam nadzieje ze szybko traci to i szybko zyska :wink:
i jeszcze jedno pytanie kiedy bede mógł kupic jakiegoś zawodnika bo jak narazie zarząd mi niezezwala
Halif
Team Board Member

Post by Halif »

Przeczytaj podklejony temat FAQ w dziale "Wszystko o SP + pytania (pl)".
Jak jeszcze bêdziesz mia³ pytania to wtedy pytaj.
Zakarish
Team Manager

Post by Zakarish »

marcin wrote:no mam nadzieje ze szybko traci to i szybko zyska :wink:
i jeszcze jedno pytanie kiedy bede móg³ kupic jakiego¶ zawodnika bo jak narazie zarz±d mi niezezwala
Na twoim miejscu wstrzymalbym sie z kupowaniem zawodnikow do wytrenowania pilkarzy, wtedy bedziesz wiedzial na jakiej pozycji masz luki a gdzie potrzebne sa wzmocnienia (chyba ze jakiegos taniego SW (za 100k mozna takiego w granicach 75%overalla kupic) Ogolnie wydaje mi sie ze kupowanie zawodnika ktory najlepszy wystep ma pozniej 60 jest calkowicie zbedne z dluzszej perspekrtywy czasu( no chyba a ze to jakis niewytrenowany mlodzian). Jak masz np malo zawodnikow na jakas pozycje to staraj sie kupic kogos niewytreneowanego z mala agresja zeby wzmocnic dana formacje. Np ja po 2 miechach mam juz swoich zawodnikow kolo 70% ( a jeszcze zostaly im 3 tygodnie treningu), na koncie 5 mln i czekam ...zeby zobaczyc gdzie moj zespol bedzie mial najslabsze punkty i je poprzez kupowanie zawodnikow 65-67 (chodiz o najlepszy wystep) wyelminowac(wiem ze za taka kase kupie 1 zawodnika dobrego , mlodego zawodnika ale lepsze to niz kilku staruchow ktorzy za 2 sezony beda zdychac kondycyjnie)

Co do kondycji zawodnicy 17-19,28-31 odnawiaja 10% co reset o 4 rano
20-27 15% ,
starsi niz 31 5%

Dlatego wzmacniajac sie dziadkami nic w tej grze nie ugrasz( tak moze awansujesz z ligi H do G ,ale rok pozniej bedziesz walczyl o utrzymanie zamiast dalej sie piac w gore)
marcin
Assistant Coach

Post by marcin »

im mniej agresywny tym lepszy :?: :idea: :roll:
Zakarish
Team Manager

Post by Zakarish »

Im mniej agresywny tym mniej kartek dostanie kiedy ustawisz agresywnosc zespolu wysoko...(przy wyrownanej sumie atak+obrona+pomoc obydwu druzyn agresywnosc decyduje) wiec tak im mniej agresywny tym lepszy Jest wiele druzyn ktore nie maja zawodnika o wiekszej agresji niz 20, Popatrz na listy transferowe ,ceny za tych o malej agresji sa zdecydowane wieksze....
Spotkalem sie rowniez z paroma druzynami ktore kupuja zawodnikow o wysokiej agresji ( sa tansi) przez co kompletuja taniej dobry team i maja przewage nad przeciwnikiem( daja wtedy zazwyczaj agresje meczowa druzyny (10-20) ale dzieki wyraznej przewadze w (atak+obrona+pomoc) wychodza z tych potyczek zwyciezko.(i to nawet w wysokich ligach jak B czy C wiec to nie jest tylko taktyka dla slabych klubow)
IAN
Fan

Post by IAN »

mam kilka pytań

1.Probuje kupic zawodnika ktorego okres transferu mijał 14.03. godz 4:00
i wedlug tej daty powinienem wygrac licytacje ale data składania ofert przesunela sie na 15.03 do godz 4:00 i dzis w nocy znowu nie udalo mi sie nabyc tego zawodnika pomimo najwyzesz kwoty jaka za niego oferuje
a termin znow sie przesunie o 1 dzien.
czy sprzedający ma mozliwosc przesuwania daty skladania ofert?

2.Jak długo czeka sie na decyzje zawodnika ktorego mozna nabyc bezpłatnie, ?

3.Czy mozna poznac ze mlody zawodnik jeszcze nie wytrenowany bedzie
miał wysokie skille? Dostalem oferte od jednego z managerów, chciał mojego zawodnika ktory niczym sie nie wyroznial od reszty napastnikow a dzis ma strzał:99(18 lat) (pytał sie za ile bym go sprzedał) jest na to jakis sposób?
goldendelicious
Assistant Coach

1) Jeżeli w ostatnim dniu licytacji ktoś podbije ofertę, to termin jej zakonczenia przesuwa sie o jeden dzien.

2) Decyzje o tym podejmuje sprzedajacy, który bodajze po 2 dniach moze sie zgodzic na zaproponowana ofertę.

3) Sprobuj za pomocą SMPT, ale sam nie jestem do konca pewnien, wiec dobrze by bylo gdyby ktos lepiej poinfromowany sie wypowiedział

Pozdrawiam.
C i a c h o
Team Board Member

Post by C i a c h o »

Najlepszy zawodnik z "pierwszego" skladu ma 80-82% z doswiadczniem 15-30%. Czasami warto sprzedac takiego mloedgo co ma glowne mocne bo puzniej moze sie okazac ze jest poprostu cienki bo wleca mu z 2 umiejetnosci po 50 i juz jest ch****e :twisted: .

Warto tez przesladzic historie mlodego zawodnika. Chodzi o to czy wyszedl ze szkolki czy wlasnie z "pierwszego skaldu jaki sie dostaje na start. Zawodnik ze szkolki nie moze byc slaby chyba ze akurat tego dnia opiekun nie mial 100% wtedy jest slabszy :-)

SPMT a nie SMPT :-)
Image
Image FamaS - W@rzywa Team
Sweepeq
Groundsman

Post by Sweepeq »

Czyli poprostu oplaca sie inwestowac w mlodziesz czy tak ?
Ja mam w brud cienkich graczy powiem krutko graja cienko :] gracza zadnego nie moge kupic tylko za darmo podpisac z kims kontrakt czyli poprostu musze jakos przetrwac sezon tym starym skladem (no koncowke) i jakos ich wytrenowac , jedno wiem bedzie ciezko :DD:.

Jeszce jedno jak moge w miare optymalnie ustawic trening bo sam automatyczny jest jakis dziwny napsatnicy ucza sie gry glowa zamisat strzalow itp oraz jaka ustawic wmiare dobra taktyke dluga pilke ? podania? wiem ze nie mam boskiej druzyny dlatego chyba moge wybrac byle jaka i tak to nic nie zmieni.
Dissident
Team President

Post by Dissident »

Sweepeq wrote:Czyli poprostu oplaca sie inwestowac w mlodziesz czy tak ?
Ja mam w brud cienkich graczy powiem krutko graja cienko :] gracza zadnego nie moge kupic tylko za darmo podpisac z kims kontrakt czyli poprostu musze jakos przetrwac sezon tym starym skladem (no koncowke) i jakos ich wytrenowac , jedno wiem bedzie ciezko :DD:.

Jeszce jedno jak moge w miare optymalnie ustawic trening bo sam automatyczny jest jakis dziwny napsatnicy ucza sie gry glowa zamisat strzalow itp oraz jaka ustawic wmiare dobra taktyke dluga pilke ? podania? wiem ze nie mam boskiej druzyny dlatego chyba moge wybrac byle jaka i tak to nic nie zmieni.
mlodych powinienes kupowac jesli sie tacy trafiaja, ale uwazaj mlody nie znaczy ze bedzie dobry...najlepiej trenuj tych co masz i zobacz co z nich bedzie...lepiej samemu ustawiaj trening...zazwyczaj na poczatek robi sie glowne skille a dalej wg wlasnego "widzi mi sie"...
Post Reply

Return to “Wszystko o SP + pytania (pl)”