pls help me

Discutii libere despre orice subiect

Moderator: Romanian Moderators

utopicul
Team Manager

pls help me

Post by utopicul »

Salut. Am o mare problema. Maine am un meci ff important cu locul 4 (care are relativ aceeasi valoare ca si mine (loc 3)). Aceasta echipa joaca tot timpul cu agresivitate 100% si stil 100%. Ce tactica sa folosesc pt. a invinge.
Manager: Utopic
Echipa: Utopia
Va puteti uita peste echipele noastre pt. a analiza si a va spune parerea. multumesc anticipat.
P.S. Caut un mentor. Are cineva timp pt. mine? :)
napoleonard
Member of the Soccer Project Association

Post by napoleonard »

io ti-am mai zis...ca joci prea mult 4-4-2. incearca 3-4-3 loveste si goneste sau 4-3-3 mingi lungi...vezi si tu in functie de unde stai mai bine cu jucatorii, si de conditia care o au la ora meciului. daca nu ma insel parca ai apararea cam deficitara, edci baga 3-4-3 :wink:
Image
utopicul
Team Manager

Post by utopicul »

ok ms. de raspuns. dar nu am inteles o chestie: daca am aparare deficitara nu bag 4-3-3?! de ce sa bag doar 3 fundasi daca si aia-s slabi :). dar oricum, nu e chiar deficitara. am in defensiva vedeta echipe, care are 72% si viitoru echipei, un lb de 18 ani, agr 29%, caitati peste 95%. deci punctul meu forte e defensiva.
Ma rog, tu esti veteran si cred ca stii mai bine. te rog lamureste-ma cu chestia aia: daca am sa zicem aparare slaba ce trebuie sa fac: sa o intaresc, adaugand un jucator in defensiva, sau sa las balta defensiva si sa joc tare pe miljoc si atac?
utopicul
Team Manager

Post by utopicul »

oricum cred ca ai dreptate. insa inca osciez. am in defensiva 2 "vedete" dar in rest nu e prea bun.....deci e mai bine 3-4-3, intru-cat in miljoc am 4 jucatori de valoare 70%. Insa avand in vedere ca el joaca stil 100% nu ar trebui sa imi intaresc defensiva introducant un 4-3-3?
Viola

Post by Viola »

Nu conteaza ca joac pe atac si tu poti juc ape atac. Baga cei mai buni jucatori pe care ii ai dar care in acelasi timp la momentul meciului stau bine si cu moralul si cu conditia fizica.
Degeaba bagi vedeta echipei daca la conditie e la 50% , atunci mai bine bagi unul cu moral si conditie ridicate dar mai putin valoros. Cel mai probabil va scoate nota peste vedeta asta in cazul in care diferenta dintre ei nu e strigatoare la cer.
Revenit cu Vulturii Lugoj
kennyanu

Post by kennyanu »

utopicul. asteapta sa pot sa ma loghez si o sa iti dau niste sfaturi in legatura cu tactica

@napoleonard - fiecare joaca ce tactica poate, depinde de lot :wink:
Revenit :)
bunicutzu

Post by bunicutzu »

in general trebuie sa joci cu ce ai mai bun. daca ai fundasi slabi foloseste o tactica cu fundasi putini (3-4-3 sau 3-5-2). daca ai mijlocasi slabi ... mijlocasi putini (4-3-3 sau 5-3-2). daca ai atacanti slabi (mai ales cei laterali) joci 4-4-2 sau 3-5-2 sau 5-3-2 sau chiar 5-4-1.
nu e logic? trebuie sa joci in asa fel incat media echipei sa fie cat mai mare. daca tu ai fundasi slabi ... bagi mai multi fundasi? pai inseamna ca scoti (sau nu bagi) un mijlocas sau atacant bun ca sa bagi un fundas prost. echipa crezi ca va fi mai buna? se poate?
la fel si cu ordinele individuale, daca un jucator (LM sa zicem) are viteza foarte buna, il pui sa joace pase ca sa joace prost? sau te folosesti ca are viteza foarte buna si il pui sa joace pe viteza (play along wing).
la fel si cu tactica echipei. daca ai atacantii multi (3) si buni ... evident ca joci un still care sa puna accentul pe ei (kick and rush respectiv long ball). iar daca ai fundasii multi (4-5) si buni te axezi pe ei (defensive wall sau kick and rush). tot asa si cu mijlocasii ...
totul e logic dupa mine
kennyanu

Post by kennyanu »

pfff..utopicule....la tine la echipa e mult d munca.....
1. portarii ajung la nota maxima dupa 23 d ani
2. tinerii sub 21 d ani nu rezista multe meciuri la rand titulari (LB-ul tau d 18 ani)
3. in meciul d maine sugerez 3-4-3 agresivitate 80. baga jucatorii ce au agresivitate mai mica

in plus el are multi suspendati....vezi k ai o informatie in privat
utopicul
Team Manager

Post by utopicul »

bunicutzul, e logic ce spui tu. dar tu te raportezi la modul general. vreau si un sfat subiectiv raportat la echipa adversa. dupa cum spuneam joaca cu stil de 100%. cum ii opresc? Daca joaca cu stil 100% inseamna ca defensiva mea e sub asediu. Si mai e ceva: in cazul in care defensiva e sub asediu, nu e a fe de logic ca 4 fundasi slabi formeaza o defensiva mai buna decat 3 fundasi slabi?
daca nu e asa va rog sa nu ma bateti :)....sunt incepator :)
kennyanu, astept si sfatul tau.
Si mai am un meci la care as vrea sa cer ajutorul. Sper sa nu va plictisesc :)
kennyanu

Post by kennyanu »

kennyanu wrote: 3. in meciul d maine sugerez 3-4-3 agresivitate 80. baga jucatorii ce au agresivitate mai mica

vezi k ai un mesaj in privat pe forum
utopicul
Team Manager

Post by utopicul »

kennyanu sper ca ai primit mesaju meu in pm. cica e in curs de trimitere. asa ca nush daca a ajuns sau nu.
bunicutzu

Post by bunicutzu »

utopicul wrote:bunicutzul, e logic ce spui tu. dar tu te raportezi la modul general. vreau si un sfat subiectiv raportat la echipa adversa. dupa cum spuneam joaca cu stil de 100%. cum ii opresc? Daca joaca cu stil 100% inseamna ca defensiva mea e sub asediu. Si mai e ceva: in cazul in care defensiva e sub asediu, nu e a fe de logic ca 4 fundasi slabi formeaza o defensiva mai buna decat 3 fundasi slabi?
daca nu e asa va rog sa nu ma bateti :)....sunt incepator :)
kennyanu, astept si sfatul tau.
Si mai am un meci la care as vrea sa cer ajutorul. Sper sa nu va plictisesc :)
si ce daca defensiva ta e sub asediu? pune-i si tu defensiva sub asediu, cine te tine? tot 11 jucatori are si el ca si tine, sau nu?
sau faci si tu ca si olaroiu? daca middlesborough baga 5 atacanti baga si el 8 fundasi si 2 mijlocasi defensivi? asa ti se pare ca se joaca fotbalul?
mai ales la jocul asta ... matematica conteaza. socotile. nu atat tactica. tactica conteaza doar in masura in care te ajuta sa bagi o cat mai buna echipa in teren (sa joace jucatorii cei mai buni si pe posturile lor) iar pe langa asta, ordinele individuale si tactica echipei care ofera bonusuri jucatorilor (la baza tot matematic :D)
rood
Team President

Post by rood »

@utopicul...
referitor la ce a spus bunicutzul...nu privi echipa defalcat pe aparare mijloc si atac. Fa socoteala la total.
Un exemplu extrem:
Sa zicem ca ai cei mai slabi 3 fundasi din SP, dar la mijloc si in atac ai numai superstaruri. Ii bagi pe aia 3 si scoti sa zicem 10 pe aparare (deci ff slab). Insa la mijloc si atac daca bagi starurile scoti cate 55 pe mijloc si 55 pe atac. Totalul este in jur de 120- 130! Chiar daca el a a scos liniile echilibrate...30-35-35 (noteaza dif dintre atacul lui si apararea ta) diferenta dintre totalurile pe linii iti da o victorie lejera. Poti juca si fara fundasi daca pe atac si mijloc scoti mai mult decat totalul adversarului.
Mai e si randomul apoi si faptul ca ala are accidentati si suspendati. Avantaj tu.
It is physically impossible for PIGS, to look up into the sky!
napoleonard

Post by napoleonard »

@utopicul... eu nu mai am ce sa zic...vad ca baietii sunt harnici :lol: ...in princpiu ai aflat tot ce e de zis...suma celor 3 linii daca e mai mare ca a adversarului, poti sa te declari castigator. acolo unde esti slab joci cu cati mai putini jucatori si recuperezi in cealalta parte unde esti bun. nu privi lucrurile ca "in asediu", mai degraba ia-o matematic
Image
lavrop
Coach

Post by lavrop »

......si nu in ultimul rand, un discurs mobilizator inaintea meciului.....la mine a mers intotdeauna....loooool....
Post Reply

Return to “Discutii/Intrebari SoccerProject (ro)”