Tactica
Moderator: Romanian Moderators
nu exista o formula mai buna ca alta. e in functie de ce jucatori ai. exista totusi un mic mic dejavantaj la formula de joc 4-4-2. in rest toate-s la fel de bune sau de rele. acolo iti zice ce formula de joc ar trebui sa joci ca sa obtii rezultate maxime in functie de ce jucatori ai. daca esti incepator (experienta < 6 luni) eu zic ca e de preferat sa bagi ce formulta de joc zice acolo si ce jucatori zice acolo. calculeaza cu acuratete destul ed buna.
cat despre tactici (tactica diferit de formula de joc- kick and rush, zid defensiv, mingi lungi, pase, fara tactici), la fel, nu exista una care sa fie cea mai tare. fiecare cu avantajele si dezavantajele ei. de ex parca zid defensiv bate kick and rush, dar mingi lungi bate zidul defensiv. oricum asta nu se observa in diviziile mici pt. ca acolo se face diferenta la jucatori, tactica fiind pe locul secund.
cat despre tactici (tactica diferit de formula de joc- kick and rush, zid defensiv, mingi lungi, pase, fara tactici), la fel, nu exista una care sa fie cea mai tare. fiecare cu avantajele si dezavantajele ei. de ex parca zid defensiv bate kick and rush, dar mingi lungi bate zidul defensiv. oricum asta nu se observa in diviziile mici pt. ca acolo se face diferenta la jucatori, tactica fiind pe locul secund.
-
- Team Board Member
eu iti recomand sa folosesti 4-3-3 (mingii lungi) se pare ca e cea mai productiva, asta insa numai daca ai cel putin 3 fundasi centrali (CB-uri). Daca nu, iti mai zic un secret, foloseste Sw-uri pe post de CB-uri se vor adapta foarte repede si vor ajunge sa evolueze aproape la fel de bine ca un fundas central !! Nu stiu insa care e dezavantaju formulei 4-4-2 de care vorbeste nihilist ! poate imi explica si mie ....
-
- Member of the Soccer Project Association
4-4-2 nu-ti ofera echulibru pe liniiCraziest_1978 wrote:eu iti recomand sa folosesti 4-3-3 (mingii lungi) se pare ca e cea mai productiva, asta insa numai daca ai cel putin 3 fundasi centrali (CB-uri). Daca nu, iti mai zic un secret, foloseste Sw-uri pe post de CB-uri se vor adapta foarte repede si vor ajunge sa evolueze aproape la fel de bine ca un fundas central !! Nu stiu insa care e dezavantaju formulei 4-4-2 de care vorbeste nihilist ! poate imi explica si mie ....
-
- Team Board Member
-
Bravo craziest. Esti mentorul cuiva?Mariu$ wrote:nu e adevaratCraziest_1978 wrote:Daca nu, iti mai zic un secret, foloseste Sw-uri pe post de CB-uri se vor adapta foarte repede si vor ajunge sa evolueze aproape la fel de bine ca un fundas central !!

Manager: cyp
Team: Fotbal Club Botosani
May the random be with me!
-
- Team Manager
Re: Tactica
numai prostii pe aici.SPMT iti arata cea mai buna tactica pe care o poti folosi in functie de ce jucatori ai.daca SPMT spune 3-4-3 inseamna ca aia e tactica cea mai buna pentru tine.in partea dreapta ai niste casute...bifeaza in functie de suspendari liga si iti va da tactica cea mai buna.Susanu` wrote:am intrat pe spmt si am dat la Selectie si acolo imi arata Tactica 3-4-3!Cei mai vechi de pe aici..asta e cea mai buna tactica sau acolo itzi calculeaza cat scoti pe acea tactica?Si care ar fi cea mai buna tactica?
"Singura garantie in viata este aceea ca nu vei beneficia niciodata de pe urma propriei asigurari de viata"
-
O chestie importanta este ca SPMT nu tine cont de agresivitatea jucatorilor si nu iti spunece agresivitate sa pui in functie de acei jucatori, asa ca mare atentie.nosferatul wrote:numai prostii pe aici.SPMT iti arata cea mai buna tactica pe care o poti folosi in functie de ce jucatori ai.daca SPMT spune 3-4-3 inseamna ca aia e tactica cea mai buna pentru tine.in partea dreapta ai niste casute...bifeaza in functie de suspendari liga si iti va da tactica cea mai buna.Susanu` wrote:am intrat pe spmt si am dat la Selectie si acolo imi arata Tactica 3-4-3!Cei mai vechi de pe aici..asta e cea mai buna tactica sau acolo itzi calculeaza cat scoti pe acea tactica?Si care ar fi cea mai buna tactica?
Mie la inceput imi arata 3-4-3 dar aveam multi jucatori agresivi si imi luau rosu, deci practic pierdeam foarte mult. Eu imi fac tactica dupa ce am mai bun si mai neagresiv.
Manager: cyp
-
si inca o chestie ... mie de la inceput imi arata tot 3-4-3. dar echipa cea mai buna e 4-3-3. adica am 3 CB care scot 70 si am 2 CM care scot 68. cum imi zice el mie ca 3-4-3 e mai buna? deci dupa mine e un mic bug acolo ...nosferatul wrote:numai prostii pe aici.SPMT iti arata cea mai buna tactica pe care o poti folosi in functie de ce jucatori ai.daca SPMT spune 3-4-3 inseamna ca aia e tactica cea mai buna pentru tine.in partea dreapta ai niste casute...bifeaza in functie de suspendari liga si iti va da tactica cea mai buna.
sfatul meu suna asa:
pune pe o hartie echipa 3-4-3. pune pe alta 4-3-3. si socoteste suma notelor jucatorilor tinand seama de nota estimata a fiecaruia. care da mai mare ... aia o pui in meci.
si asta e de facut inainte de fiecare meci. (de fapt dupa fiecare meci de liga pentru urmatorul, pentru ca in ziua respectiva sa iti joci jucatorii in alte meciuri in asa fel incat la meciul de liga de a doua zi performanta sa fie maxima).
-
ma ce te pricepi pentru unu care abia s-o apucat si el de joc.... itzi place sa dai din guraCraziest_1978 wrote:eu iti recomand sa folosesti 4-3-3 (mingii lungi) se pare ca e cea mai productiva, asta insa numai daca ai cel putin 3 fundasi centrali (CB-uri). Daca nu, iti mai zic un secret, foloseste Sw-uri pe post de CB-uri se vor adapta foarte repede si vor ajunge sa evolueze aproape la fel de bine ca un fundas central !! Nu stiu insa care e dezavantaju formulei 4-4-2 de care vorbeste nihilist ! poate imi explica si mie ....

-
si la mine e ceva asemanator cu exceptia ca la mine cea mai buna formatie e 3-4-3 si mie imi arata constant 4-3-3. Am crezut ca daor la mine e asa dar se pare ca e o problema in toolbunicutzu wrote:si inca o chestie ... mie de la inceput imi arata tot 3-4-3. dar echipa cea mai buna e 4-3-3. adica am 3 CB care scot 70 si am 2 CM care scot 68. cum imi zice el mie ca 3-4-3 e mai buna? deci dupa mine e un mic bug acolo ...nosferatul wrote:numai prostii pe aici.SPMT iti arata cea mai buna tactica pe care o poti folosi in functie de ce jucatori ai.daca SPMT spune 3-4-3 inseamna ca aia e tactica cea mai buna pentru tine.in partea dreapta ai niste casute...bifeaza in functie de suspendari liga si iti va da tactica cea mai buna.
sfatul meu suna asa:
pune pe o hartie echipa 3-4-3. pune pe alta 4-3-3. si socoteste suma notelor jucatorilor tinand seama de nota estimata a fiecaruia. care da mai mare ... aia o pui in meci.
si asta e de facut inainte de fiecare meci. (de fapt dupa fiecare meci de liga pentru urmatorul, pentru ca in ziua respectiva sa iti joci jucatorii in alte meciuri in asa fel incat la meciul de liga de a doua zi performanta sa fie maxima).

Revenit cu Vulturii Lugoj
pana la urma tot io am zis cel mai bine
@nosferatul. cum am zis eu: este recomandat pt. un incepator sa foloseasca formula din program, insa nu cred ca unul din a, b, c se ghideaza dupa asa ceva!
@ crazy. uite care e faza cu 4-4-2. cum a zis si kosmin succint. pai fii atent. de exemplu daca joci 5-3-2. joci zid defensiv sa ajuti defensiva, nu? daca joci 4-3-3 joci mingi lungi pt ca presupunand ca ai fundasi buni si miljocasi putini trebuie sa pui accentul pt pasele lungi spre cei 3 atacanti care acopera o zona mare, nu? daca joci 3-4-3 joci kick and rush sa ajuti atacu, nu? daca joci 3-5-2 joci pase de regula. simplu. doar ai CM-uri care exceleaza la pase(fiind si calitatea lor principala).
4-4-2....orice joci tot nu ajuti nimic. daca joci mingi lungi sacrifici un cm care sta de-ampixulea iar atacati nu acopera o zona prea mare. bla bla bla.

@nosferatul. cum am zis eu: este recomandat pt. un incepator sa foloseasca formula din program, insa nu cred ca unul din a, b, c se ghideaza dupa asa ceva!
@ crazy. uite care e faza cu 4-4-2. cum a zis si kosmin succint. pai fii atent. de exemplu daca joci 5-3-2. joci zid defensiv sa ajuti defensiva, nu? daca joci 4-3-3 joci mingi lungi pt ca presupunand ca ai fundasi buni si miljocasi putini trebuie sa pui accentul pt pasele lungi spre cei 3 atacanti care acopera o zona mare, nu? daca joci 3-4-3 joci kick and rush sa ajuti atacu, nu? daca joci 3-5-2 joci pase de regula. simplu. doar ai CM-uri care exceleaza la pase(fiind si calitatea lor principala).
4-4-2....orice joci tot nu ajuti nimic. daca joci mingi lungi sacrifici un cm care sta de-ampixulea iar atacati nu acopera o zona prea mare. bla bla bla.