transfer :) - ocena sk³adu

Moderators: Moderator, Polish Moderators

Post Reply
devil162
Assistant Manager

transfer :) - ocena sk³adu

Post by devil162 »

witam a wiêc mam takie pytanie co robicie kupuj±c jakiegos zawodnika ? czym siê kierujecie ? sprawdzacie go za pomoc± strony http://www.battle-strategy.com/sp_default.aspx ??

jezeli tak to co jest najwazniejsze w tych wyliczeniach na tej stronie ?

poniewa¿ chce kupiæ sobie LM :) i nie wiem jakiego czy moze m³odego ale tutaj jest ryzyko ¿e on ju¿ bêdzie wytrenowany na maxa czy starego ktory jest ju¿ pewien ale nie pogra du¿o

prosze o pomoc

jakie macie jeszcze sposoby sprawdzania zawodników ?
Last edited by devil162 on Tue Jun 24, 2008 2:10 pm, edited 1 time in total.
mcmagik
Team President

Post by mcmagik »

sprawdzacie go za pomoc± strony http://www.battle-strategy.com/sp_default.aspx ??
To jest dobre gdy kupujesz m³odego zawodnika. Rozwijasz karty zawodnikom kopiujesz, ustawiasz maksymaln± agresjê, minimalny HS i ju¿ masz podane na d³oni kto spe³nia wymogi. Jest to o tyle wygodne ¿e dla ka¿dego HS nie musisz osobno liczyæ.

Je¶li kupujê zawodnika to zazwyczaj by go wytrenowaæ- czyli m³odego (gracz z pola 17 lat, GK od 17-21. Po to by po wytrenowaniu by³ zawodnik m³ody i gra³ ju¿ na swoim normalnym poziomie). Zanim wybiorê, to teraz patrze by mia³ nisk± agresjê, wysoki HS, by pochodzi³ z najwy¿szej szkó³ki i by trener mia³ 100% umiejêtno¶ci...
Je¶li potrzebuje kupiæ kogo¶ starszego by móc nim natychmiast graæ, to patrzê na agresjê, Bp i cenê bo za dobrego zawodnika trzeba sporo zap³aciæ...
Dewiza Gdañska:
Nec temere, nec timide
(Bez strachu, ale z rozwag±)
devil162
Assistant Manager

Post by devil162 »

wysoki HS tzn ?? ile jest jakas granica MAX ?

a co to jest to BP?

i w tym battle - strategy co to znaczy : Rating , Max Performance , Passings ?
mcmagik
Team President

Post by mcmagik »

HS- Ukryta umiejêtno¶æ maksymalnie 100
BP- najlepszy wystêp zawodnika
Rating- Ocena
MaX perf.- maksymalna ocena meczowa (z do¶wiadczeniem równym 100)
Passings- podania- ile punktów doda/odejmie SP je¿eli u¿yjesz tego rozkazu dla zawodnika
Dewiza Gdañska:
Nec temere, nec timide
devil162
Assistant Manager

Post by devil162 »

a Play along the wing ? Perfor-mance age20> ??
mcmagik
Team President

Post by mcmagik »

devil162 wrote:a Play along the wing ? Perfor-mance age20> ??
1) Gra skrzyd³ami
2) Ocena meczowa powy¿ej 20 roku zycia
Dewiza Gdañska:
Nec temere, nec timide
devil162
Assistant Manager

Post by devil162 »

mozecie oceniæ mój sk³ad w stsounku do ligi w ktorej jestem :) ?? bo przedtem w poprzednim temacie oceniali¶cie ¿e moge powalczyæ nawet o awans do F ale co¶ mi siê wyjadê ze bedzie ciezko o utrzymanie, i jak cos prosze o rady na jak± pozycjê kupiaæ zawodników do wzmocnienia druzyny

jestem w G612 team TBFC Internazionale
pearljammer
Member of the Soccer Project Association

Post by pearljammer »

devil162 wrote:mozecie oceniæ mój sk³ad w stsounku do ligi w ktorej jestem :) ?? bo przedtem w poprzednim temacie oceniali¶cie ¿e moge powalczyæ nawet o awans do F ale co¶ mi siê wyjadê ze bedzie ciezko o utrzymanie, i jak cos prosze o rady na jak± pozycjê kupiaæ zawodników do wzmocnienia druzyny

jestem w G612 team TBFC Internazionale
a ile masz atmosfery? bo jesli niewiele to normalne, ze mozesz miec ciezko...bo kadrowo druzyna nie wyglada az tak zle jak na G
"If you hate something don't you do it too..."
devil162
Assistant Manager

Post by devil162 »

atmosfer w druzynie to 14 % :/
pearljammer
Member of the Soccer Project Association

Post by pearljammer »

devil162 wrote:atmosfer w druzynie to 14 % :/
to juz znasz odpowiedz na swoje pytanie...
"If you hate something don't you do it too..."
devil162
Assistant Manager

Post by devil162 »

a mo¿e wzmocniæ jak±¶ pozycjê ? co wed³ug Ciebie powinienem zmieniæ i jak± dawaæ taktyke ? bo ja daje Kopnij i Biegnij
Ufuss
Team President

Post by Ufuss »

devil162 wrote:a mo¿e wzmocniæ jak±¶ pozycjê ? co wed³ug Ciebie powinienem zmieniæ i jak± dawaæ taktyke ? bo ja daje Kopnij i Biegnij
taktyke dopasowywuje sie pod zawodnikow jacy graja w meczu, wiec ciezko jednoznacznie powiedziec jaka taktyka powinienes grac. Zas jesli zamierzasz grac tym samym skladem, bo widze ze niewiele sie on roznil w dwoch pierwszych meczach ligowych w tym sezonie to odpowiednia taktyka jest "kopnij i biegnij".
Mozesz tez pokombinowac z "ofensywnym/defensywnym" indywidualnym poleceniem dla gracza "CM - Sebastião Marcos Lourenço", moze to cos troszke pomoc (ale nie gwarantuje jakichkolwiek zmian, a jesli juz to napewno nie beda to wielkie zmiany).

Co do tego co powinienes zrobic to grac jak najwiecej meczy, tak aby atmosfera szybciej ci urosla do 100%, bo jak widze narazie grasz tylko same ligowe (a przy takim tempie to do konca sezonu nie wiem czy bedziesz mial 100%), zas grajac dodatkowo po 4 Toww, Tow dziennie uzupelni ci sie w przeciagu 1/3 - 1/2 sezonu.
Last edited by Ufuss on Tue Jun 24, 2008 6:07 pm, edited 1 time in total.
Manager: Ufu
Team: Yabadaba

Image
devil162
Assistant Manager

Post by devil162 »

a czy sklad jest dobry czy wzmocnic sie jakos ?

no tylko ze mecze towarzyskie musze wygrywaæ a chêtnych z lig H jest ma³o to samo z lig G
Ufuss
Team President

Post by Ufuss »

devil162 wrote:a czy sklad jest dobry czy wzmocnic sie jakos ?

no tylko ze mecze towarzyskie musze wygrywaæ a chêtnych z lig H jest ma³o to samo z lig G
Jesli wygrywasz mecze Tow i TTow to duzo szybciej rosnie TS, ale nawet gdybys przegrywajal je wszystkie to i tak przyspieszy to odnowe TS w porownaniu z niegraniem ich wogole.
Ja bym na twoim miejscy z wzmacnianiem zaczekal, tak samo jak z awansem do wyzszej ligi. Albo wymienil tylko tych ktorzy sa juz w podeszlym wieku, bo sam pisales ze masz kredyt i do tego jeszcze jakis tam debet, wiec z kasa troche krucho.

Jak widzisz ja siedze w swojej lidze juz pare sezonow i jakos nie ciagnie mnie tak bardzo do wyzszych lig, raczej wole stopniowo walczyc i miec mozliwosc walki w paru imprezach jednoczesnie (L, P, LP) niz odrazu sie rozchasac (awansowac do E, D), a pozniej sie martwic zeby sie utrzymac.
Manager: Ufu
Team: Yabadaba

Image
Post Reply

Return to “Ogolna dyskusja(pl)”