Tactica
Moderator: Romanian Moderators
-
- Member of the Soccer Project Association
eu cu cea mai buna formatie a meaDaimon wrote:voi cu ce jucati impotriva 5-3-2 zis defensiv?

-
mda
De unde pot downloada si eu SPMT-ul?Am intrat pe un site park odata si ma trimitea la nush ce site de unde trebuia sa downloadez ceva...era futeala oricum. Eu tot ASPT folosesc si merge treaba 

sezon 18 - loc 1 H
sezon 19 - loc 1 G
sezon 19 - loc 1 G
-
- Team Board Member
am mai intalnit parca intr-o discutie ceva referitor la tactica 4-4-2, si am o mica nelamurire: care este dezavantajul acestei tactici (practic), in afara de dezechilibrul pe linii (parca)?
mentionez ca mi-au trebuit doar 4 sezoane sa ajung cu fosta mea echipa pana in F si am folosit tot timpul 4-4-2!
acum am o noua echipa si folosesc aceeasi tactica, iar rezultatele sunt satisfacatoare pentru inceput, desi SPMT-ul bate campii cu 3-4-3.
user: tata j
echipa: Avantul Bordei-Verde
mentionez ca mi-au trebuit doar 4 sezoane sa ajung cu fosta mea echipa pana in F si am folosit tot timpul 4-4-2!
acum am o noua echipa si folosesc aceeasi tactica, iar rezultatele sunt satisfacatoare pentru inceput, desi SPMT-ul bate campii cu 3-4-3.

-
Dupa parerea mea singurul dezavantaj este ca ai toate posturile importante si cu jucatori scumpi dublate.johnny_a32 wrote:am mai intalnit parca intr-o discutie ceva referitor la tactica 4-4-2, si am o mica nelamurire: care este dezavantajul acestei tactici (practic), in afara de dezechilibrul pe linii (parca)?
acum am o noua echipa si folosesc aceeasi tactica, iar rezultatele sunt satisfacatoare pentru inceput, desi SPMT-ul bate campii cu 3-4-3.![]()
Deci 2xCB, 2xCM si 2xCF, este o tactica scumpa, dar daca ai reusit sa faci treaba buna pana acum continua linistit cu ea.

Manager: cyp
Team: Fotbal Club Botosani
May the random be with me!
Team: Fotbal Club Botosani
May the random be with me!
-
parerea mea este ca dezavantajele provin in primul rand din cauza tacticii de joc pe care o poti aborda la 4-4-2. toate tacticile de joc dau bonus unor anumite linii (aparare, mijloc, atac) asa ca e bine sa ai un maxim de jucatori pe respectivele linii sa ia mai multi bonusul.
- defensive wall - da bonus apararii - deci e bine sa o folosesti cand joci cu 5 fundasi
- long ball - bonus aparare si atac dar scade putin din mijloc - e bine sa o folosesti cand joci cu 3 mijlocasi (le scade la 3 dar da bonus la 7)
- kick and rush - bonus atac - e bine sa o folosesti cand joci cu 3 atacanti.
Acuma 4-4-2 nu se incadreaza la niciuna. Deci nu beneficiezi de bonusul maxim posibil. Si ok, ai ajuns pana in F in 4 sezoane, felicitari! dar asta e partea usoara, greul de abia acum vine. Si eu jucam in H adeseori 4-4-2, pentru ca asa erau jucatorii pe care i-am primit, eram nevoit sa folosesc tactica asta. si acum, in B am folosit-o odata, din cauza suspendati/accidentati. dar sa-ti fie tactica de baza ... nu e in regula, parerea mea.
- defensive wall - da bonus apararii - deci e bine sa o folosesti cand joci cu 5 fundasi
- long ball - bonus aparare si atac dar scade putin din mijloc - e bine sa o folosesti cand joci cu 3 mijlocasi (le scade la 3 dar da bonus la 7)
- kick and rush - bonus atac - e bine sa o folosesti cand joci cu 3 atacanti.
Acuma 4-4-2 nu se incadreaza la niciuna. Deci nu beneficiezi de bonusul maxim posibil. Si ok, ai ajuns pana in F in 4 sezoane, felicitari! dar asta e partea usoara, greul de abia acum vine. Si eu jucam in H adeseori 4-4-2, pentru ca asa erau jucatorii pe care i-am primit, eram nevoit sa folosesc tactica asta. si acum, in B am folosit-o odata, din cauza suspendati/accidentati. dar sa-ti fie tactica de baza ... nu e in regula, parerea mea.
-
- Team Board Member
cercel_jr, faza cu posturile dublate e intr-adevar cam nasoala, dar ii forjez pe aia care sunt si incerc sa am acoperite lipsurile.
bunicule, multumesc pentru lamurire. o sa merg in continuare pe 4-4-2, sa vedem ce iese, si , eventual schimb tactica cand voi ajunge din nou in F, daca nu se poate altfel.
bunicule, multumesc pentru lamurire. o sa merg in continuare pe 4-4-2, sa vedem ce iese, si , eventual schimb tactica cand voi ajunge din nou in F, daca nu se poate altfel.
Nu stiam in ce topic sa postez si asta mi se pare mai potrivit.
In legatura cu ASPT-ul
Daca am un RB de ex care are ordinul individual extrema ofensiva, cand calculez totalul pe linii il consider ca joaca ofensiv???
Dar cu pasele la mijlocasi? Ce as selacta la ordin intre normal/ofensiv/defensiv?
Nu reusesc sa-mi dau seama daca e luat in considerare ordinul individual cu cel mai mare plus
In legatura cu ASPT-ul
Daca am un RB de ex care are ordinul individual extrema ofensiva, cand calculez totalul pe linii il consider ca joaca ofensiv???
Dar cu pasele la mijlocasi? Ce as selacta la ordin intre normal/ofensiv/defensiv?
Nu reusesc sa-mi dau seama daca e luat in considerare ordinul individual cu cel mai mare plus
I don’t have a drinking problem, I have a drinking solution! 

-
ti-as recomanda sa citesti topicul de mai jos pentru asa ceva, este data o foarte buna formula de calcul a ordinului individual. iti recomand folosirea ei.
http://forum.soccerproject.com/viewtopic.php?t=95417
http://forum.soccerproject.com/viewtopic.php?t=95417
In ASPT se iau deja in considerare ordinele individuale existente(alea care aduc cel mai mare bonus).Toreadoru wrote:Nu stiam in ce topic sa postez si asta mi se pare mai potrivit.
In legatura cu ASPT-ul
.....
Poti seta ofensiv sau defensiv doar la jucatorii care nu au ordine individuale, cei normali.
Si pentru ca am vazut ca multi pe aici nu stiu sa-si calculeze tacticile de joc voi pune o formula probata de mai multi manageri experimentati.
Acest calcul devine oarecum inutil daca folosesti ASPT, pentru ca este formula de acolo, oarecum.
Calcularea totalului pe linii.Calculul este pur orientativ.
Def={(1+A/1000)/(7-S+H)}*DefM*defence
Mid={(1+A/1000)/(7-S+H)}*MidM*midfield
Att={(1+A/1000)/(7-S+H)}*AttM*attack
A ... aggression (100% = 100)
S ... teamspirit (100% = 1)
H ... home game (home = 0, away = 0,1)
DefM, MidM, AttM = multipliers depending on tactics
defence,midfield,attack = sum of that line players' performances
Kick and Rush = -10%, -10%, +27% = 0.90, 0.90, 1.27
Exemplu.Calculele au fost facute pe formatia mea, sistem 3-4-3, tactica loveste si goneste.
Valorile boldate din exemplu sunt pentru 100% TS iar celelalte pentru 0%TS
Def={(1+100/1000)/(7-1+0)}*0.90*258 = 42.57 36.54
Mid= 1.1/6*0.90*259 = 42.73 36.68
Att= 1.1/6*1.27*198 = 46.10 39.57
Total = 131.4 cu TS 100%
Total = 114 cu TS 0%
Am introdus aici si valorile pentru celelalte tactici.
Bafta tuturor!
Tactici...........................Def...........Mi d............Att
Fara Tactici....................±0%..........±0%....... ...±0%
Mingi Lungi.....................+5%..........-10%.........+5%
Loveste si Goneste..........-10%.........-10%.........+27%
Pase.............................-10%.........+10%.........-10%
Zid Defensiv...................+8%...........-10%.........-10%