Jsi na SoccerProjectu novy? Potrebujes pomoci?

Moderator: Czech Moderators

Sokol Cejc
Member of the Soccer Project Association

Re: Jsi na SoccerProjectu novy? Potrebujes pomoci?

Post by Sokol Cejc »

PaToM wrote:
Sokol Cejc wrote:Do C se dostaneš když máš jenom o trošku větší IQ než orangutan pouze běžným chodem :mrgreen: Na to nemusíš dělat přestavby :mrgreen:
Tak to teda dík, ja som sa pokúšal prejsť takto aspoň do D-čka, ale vzhľadom na to, že s mojím mančaftom niesom schopný dostať sa ani len do E-čka z 2. miesta, prichádza na rad prestavba. Ak by si však vedel poradiť ako na to, bol by som rád, plánovaná prestavba začína až koncom tejto sezóny. Bol by som Ti vďačný, ak by si mi poradil ako postúpiť a pritom neprestavať celé mužstvo.
Musíš začít trošku obchodovat, za celou loňskou a letošní sezonu jsi koupil jediného hráče. Když se podíváš na TL, najdeš spousty hráčů daleko lepších než náš ty a jsou za babku. Pakliže máš opravdu zájem, až budu mít trošku času, podívám se na tvůj tým zevrubnějš.
Andrew - Sokol Čejč
pupajdi13

Post by pupajdi13 »

Sokol Cejc wrote: Pakliže máš opravdu zájem, až budu mít trošku času, podívám se na tvůj tým zevrubnějš.
To už jsem udělal já asi před měsícem a řekl,že tohle nemá cenu poobměnovávat,ale rovnou vyházet a nechat si jen juniory,bo to co v týmu má , nemá smysl nějak někam komponovat a vymýšlet s tím., ale evidentně to chce slyšet Páta ještě od někoho jiného :wink:
Image Šlechtická Mince-zde...FC Letenská šlechta - pupajdi -Sheriff Image
PaToM

Post by PaToM »

pupajdi13 wrote:
Sokol Cejc wrote: Pakliže máš opravdu zájem, až budu mít trošku času, podívám se na tvůj tým zevrubnějš.
To už jsem udělal já asi před měsícem a řekl,že tohle nemá cenu poobměnovávat,ale rovnou vyházet a nechat si jen juniory,bo to co v týmu má , nemá smysl nějak někam komponovat a vymýšlet s tím., ale evidentně to chce slyšet Páta ještě od někoho jiného :wink:
Nie, veď ja Ti verím, ale ide o to, že Andy mne asi nie :mrgreen:
FC Hostage
_________
Slovak League (Slovenská Liga)

(\__/)
(O.o )
(> < ) <-- This is Bunny, The Great Emperor.
Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Proluxis
Team President

Post by Proluxis »

Kdyz uz jsme u tech tymu amaterskych muzete nekdo mrknout na ty moje kone a poradit mi prozacatek zatim co s timhle materialem?? Jasan vim dotrenovat!! Ale pro zacatek kouknu na SPMT a stejne nevim na co se rozhodnout na sestavu jestli podle hodnoceni,vykonu,perfomance :lol: ...A hrat 4-3-3 podle me je to na prd..nevim poradite??? Diky necham si to pro sebe ... :lol: :lol:JInak hraji styl 3-4-3 Prihravky....tak hlavne cekam radu ne huronsky smich.. :wink:
Meloon team -Bruins (G60)
..Meloon Cup..
Big El

Post by Big El »

LampardFrank8 wrote:
kopeckar wrote:
LampardFrank8 wrote:Možná asi blbej dotaz, ale chtěl bych se zeptat někoho, kdo už přestavoval tým. Za kolik desítek milionů se dá koupit pořádnej mančaft ? :D:D:D
Co to je pořádnej mančaft? Co s ním chceš dokázat? Za jak dlouho? Na jak dlouho? Atd, atd, atd..... :mrgreen:
tak hráči ve věku 21-23 a agr. do 20 a dostat se tak do C minimálně :D
Jak se dostat do C? Zkusím dát odpověď na základě vlastní zkušenosti.

Andrew to řekl hodně natvrdo, ale skutečně je z mého pohledu základ jednoduchý. Dobře fungující klub. Takže pár rad z mého pohledu.

Fungující klub:
A) Ekonomické hledisko:
1) Vždy jsem se snažil být v plusu za ligové zápasy doma/venku Vždy, když to bylo šulnul (což za celou dobu bylo jedno krátké období v Déčku), dostavoval jsem stadion. Pravda držím své hráče hodně zkrátka, ale to je věc jiná. Taky začínám chápat, že v A (možná už v B to nepůjde).
2) Na podporu ekonomiky jsou dobré i vzájemné přáteláky doma/venku. V divizích H, G, B, A (a částečně dle mých zkušeností i v F a C) funguje dobře pool a je šance, že vám někdo pozvánku přijme. Tedy, z H,G,F zkušenost nemám - tehdy jsem to nevěděl. Z E a D mám zkušenost, že to nefunguje. Z C z letoška, že celkem jo, ač zdaleka ne vždy. Avšak na dvojzápasy není problém sehnat kohokoli...
3) Vydělané peníze jsem investoval do "aktiv". Tedy toho, co mi přináší peníze = Stadión. PERSPEKTIVNÍ hráči.

Poznámka pod čarou: Abychom si rozuměli: Pod pojmem perspektivní, fungující klub si nepředstavujte desítky milionů. NIKDY jsem NEMĚL na účtu víc, než 7M a můj největší nákup je asi za 4M. Jde ale o to, že mi za běžného chodu do klubu peníze přitékají. A jsou použity výše (i níže uvedeným způsobem)

B) Hráčské hledisko:
1) Osobně jsem šel cestou neagresivních hráčů, byť za cenu nižších výkonů, ale cesta agresivních prasat s vysokými výkony a nízkým rozmezím agresivity, je taky schůdná.
2) Někdy od sezóny XY? Tuším, že někde v eFku (dřív jsem to nevěděl, jinak bych začal hned) jsem se začal řídit tím, abych neměl v kádru hráče starší 26 let. Nedařilo se mi to vždycky na 100%, většinou jsem 1 "staříka" musel v klubu nechat, bo jinak by šly výkony dolů příliš. 26leté jsem bez pardónu prodával, byť byli sebevětší hvězdy - až na pár srdečních výjimek a pár hráčů, kde by prostě šel kádr do kopru.

Poznámka pod čarou - vlastní zkušenost: S takto mladými hráči se dá vykopat a udržet D divize. V ní mi došlo, že chci-li výš, asi to bez "staříků" nepůjde. Nicméně: aktuální stav mého týmu: Hráči v poli: 3 ve věku 27, 1 ve věku 28. Brankáři 27+30 (všehovšudy 3 z nich mají zkušenost 100%). Pravda, jsem v Céčku kolem hranice ponoru, ale hraju v něm důstojnou roli.

P.S. V obou hlediscích mi hodně pomohl pečlivý přehled. Mám 2 excelovské tabulky. 1) Rozpočet týmu - všechny zisky a výdaje za každou sezónu - podrobně rozpracované. 2)Hráčský přehled: Věk, PB, Agr. (zkuš., max. PB).

P.P.S. Zásadní rada! Užijte si to! Mějte z toho fun! Žijte se svým týmem! Nebaví mě kšeftaření = nekšeftařím (ač proti němu nic nemám). A jde to!
Elnino Prague

Návrat ke kořenům :P
Proluxis
Team President

Post by Proluxis »

Super diky za vsechny...moc dobre rady Big El jsi kadr... :wink:
Meloon team -Bruins (G60)
..Meloon Cup..
Big El

Post by Big El »

Proluxis wrote:Super diky za vsechny...moc dobre rady Big El jsi kadr... :wink:
Díky. Slova chvály uslyším rád i od dalších 8) 8) 8)

Také mi mnozí pomohli a pomáhají dosud, tak se i já snažím.

P.S. Ještě mě napadá jeden bod k hráčům: 3) Málokdy jsem kupoval hráče na posílení B týmu Ač někdy asi ano. V drtivé většině kupuju hráče na posílení ÁČKA. Současný Áčkař se stane hráčem B týmu a posílím tak své ÁČKO i BÉČKO.
Elnino Prague

MošnaM

Post by MošnaM »

Big El wrote: Díky. Slova chvály uslyším rád i od dalších 8) 8) 8)

P.S. Ještě mě napadá jeden bod k hráčům: 3) Málokdy jsem kupoval hráče na posílení B týmu Ač někdy asi ano. V drtivé většině kupuju hráče na posílení ÁČKA. Současný Áčkař se stane hráčem B týmu a posílím tak své ÁČKO i BÉČKO.
Tak já tě taky pochválím, když to teda chceš slyšet :lol: . Zcela vážně - pěkně napsáno :wink: .

K části A) i v B lze držet systém vyrovnaných financí za ligové zápasy. Jen musíš ještě dostavět místa - ty máš 20 tisíc, já pro vyrovnaný stav 32 tisíc.

K části B) podle mne nemá smysl řešit neagresivitu hráčů hned od začátku. Neagresivní hráči stojí hodně peněz a začínající klub na to nemá finance. A než se ti je podaří nakoupit, i ty agresivní tě můžou vytáhnout aspoň do E. Kolega Pupajdi řešil agresivitu dokonce až v Céčku :wink: .
Přístup k tomu prodávání hráčů ja asi správný, ale já jsem vždycky měl své hráče rád a prodat jsem je nikdy nedokázal :lol: .

K dodatku: řekl bych přesně to samé - vždy jsem se při nákupu nového (vytrénovaného) hráče snažil, aby byl lepší, než ten, co momentálně hraje v A-týmu. Netrvrdím, že se to vždy podařilo, ale snaha tu byla.

P.P.S. Naprosto dokonalé ! :wink:
FC Kolíkov - 1/2 s14.-4 v H; s15.-3 v H; s.16.-1 v H; s.17.-1 v G; s.18.-3 v F; s.19.-1 v F; s.20.-1 v E; s.21.-8 v D; s.22.-7 v D; s.23.-2 v D; s.24.-4 v C; s.25.-12.v C; s.26.-1 v D; s.27.-4 v C; s.28.-2 v C; s.29.-9 v B; s.30.-4 v B
s.31. - ? v B3
tomkycz

Post by tomkycz »

má tu někdo zkušenosti s nastavováním útočných pokynů obráncům ? hraju 3-4-3 a pro následující ligový zápas mám mimo áčkové i béčkové krajní obránce a náhradníkům uvažuji dát útočné pokyny, jelikož žádné vlastní pokyny nemají... ví někdo zda to pomůže celkovému výkonu... :?:
PaToM

Post by PaToM »

tomkycz wrote:má tu někdo zkušenosti s nastavováním útočných pokynů obráncům ? hraju 3-4-3 a pro následující ligový zápas mám mimo áčkové i béčkové krajní obránce a náhradníkům uvažuji dát útočné pokyny, jelikož žádné vlastní pokyny nemají... ví někdo zda to pomůže celkovému výkonu... :?:
Nie, nepomôže, vždy hráčom nastavuj ten pokyn, ktorý Ti ukáže SPMT, prípadne battle. Nastavením iného pokynu hráč stráca na výkone :!:
FC Hostage
_________
Slovak League (Slovenská Liga)

(\__/)
(O.o )
(> < ) <-- This is Bunny, The Great Emperor.
Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Slanec

Post by Slanec »

PaToM wrote:
tomkycz wrote:má tu někdo zkušenosti s nastavováním útočných pokynů obráncům ? hraju 3-4-3 a pro následující ligový zápas mám mimo áčkové i béčkové krajní obránce a náhradníkům uvažuji dát útočné pokyny, jelikož žádné vlastní pokyny nemají... ví někdo zda to pomůže celkovému výkonu... :?:
Nie, nepomôže, vždy hráčom nastavuj ten pokyn, ktorý Ti ukáže SPMT, prípadne battle. Nastavením iného pokynu hráč stráca na výkone :!:
Zde bych si dovolil oponovat, slyšel jsem, že právě hráči, kteří nemají žádný individuální pokyn můžou hrát útočně nebo obraně a že to pomůže buď útoku nebo obraně. Ovšem co se týče mě, tak já nechávám pokyny furt normální a útočný/obranný nedávám.
Slanec - FC Tigers
39. sezóna (pro nás 24. sezóna) - divize F62 (stále klesáme, stále klesáme)
Cizí chyby máme před očima, vlastní za zády. (Lucius Annaeus Seneca Mladší)
pupajdi13

Post by pupajdi13 »

Slanec wrote: Zde bych si dovolil oponovat, slyšel jsem, že právě hráči, kteří nemají žádný individuální pokyn můžou hrát útočně nebo obraně a že to pomůže buď útoku nebo obraně. Ovšem co se týče mě, tak já nechávám pokyny furt normální a útočný/obranný nedávám.
přesně tak a je třeba toho využívat , kor u záložníků , ale i obránci se dají posunout, tudíž pokud bude hrát Tomkyč 3-4-3 a dá kraje obrany "utočně" , tak by tím měl posílit výkon zálohy , záleží jestli máš i v záloze nějaké borce s pokynem "normal" ,aby ten posun byl uplně idealní :wink:
Image Šlechtická Mince-zde...FC Letenská šlechta - pupajdi -Sheriff Image
Big El

Post by Big El »

Slanec wrote:
PaToM wrote:
Zde bych si dovolil oponovat, slyšel jsem, že právě hráči, kteří nemají žádný individuální pokyn můžou hrát útočně nebo obraně a že to pomůže buď útoku nebo obraně. Ovšem co se týče mě, tak já nechávám pokyny furt normální a útočný/obranný nedávám.
Blíže pravdě je Slanec. Pokud nastavíte obranný/útočný pokyn místo normálního, tak se výkon hráče nezmění. Jen se určité procento výkonu posune o řadu jinam.

Tzn. K tvému dotazu Tomky: Když dáš obráncům pokyn útočný, tak ti to při taktice "protiútoky" nepomůže, ani neuškodí, protože se jejich výkon přesune do zálohy. Pomohlo by ti nastavit útočný pokyn záložníkům.

To: Mošna - Díky za pochvalu 8) Jen k té agresivitě. Já netvrdím, že má cesta je jediná správná. Jen jsem tvrdil, jak to dělám já. A k tomu staďáku: 32.000? Poraď - kde vzít a nekrást? I když - než já se dostanu do Béčka...
Elnino Prague

MošnaM

Post by MošnaM »

Big El wrote: To: Mošna - Díky za pochvalu 8) Jen k té agresivitě. Já netvrdím, že má cesta je jediná správná. Jen jsem tvrdil, jak to dělám já. A k tomu staďáku: 32.000? Poraď - kde vzít a nekrást? I když - než já se dostanu do Béčka...
Jen chci podotknout, že nemáme rozpor ve svých tvrzeních. Plně s tebou souhlasím. Já jsem jen připomenul, že na začátku nebude mít peníze na to, aby nakoupil aspoň dvaadvacet neagresivních juniorů a nějakou dobu si musí vystačit s tím, co dostal, nebo s tím, na co má. A agresivní junioři se momentálně dají pořídit do 500K, zatímco cena neagresivních se už pohybuje u milionu. A to nezmiňuji středové posty, kde do 500K nepořídíš ani agresivce. A ta obměna za neagresivní může probíhat pomaleji a postupně, podle stavu konta, zatímco tým hraje, vyhrává (přibývají fans) a postupuje :wink: .
Teď s tím mám trochu zkušenost, protože kolega v práci začal hrát SP a nechá si poradit. A já zas vidím, jaká bída to na začátku byla, což už jsem zapomněl :mrgreen: . A kolega hned v první sezóně vyhrál H (to se při počtu SP týmů nebylo co divit), pak se sezónu zdržel G a teď ve své třetí sezóně s vytrénovanými agresivci bojuje o první místo, přičemž postup do F má prakticky zajištěn.
A stadión? Až tu budeš stejně dlouho jako já, budeš ho mít také takový, ne-li větší :mrgreen: .
FC Kolíkov - 1/2 s14.-4 v H; s15.-3 v H; s.16.-1 v H; s.17.-1 v G; s.18.-3 v F; s.19.-1 v F; s.20.-1 v E; s.21.-8 v D; s.22.-7 v D; s.23.-2 v D; s.24.-4 v C; s.25.-12.v C; s.26.-1 v D; s.27.-4 v C; s.28.-2 v C; s.29.-9 v B; s.30.-4 v B
s.31. - ? v B3
Big El

Post by Big El »

Jasně. Vím, že rozpor ve svých tvrzeních nemáme. Určitě to a agresivci jde. Já to taky dělal postupně. Ale už od začátku :lol: :lol: :lol:

S tím stadiónem jsi mě uklidnil. :mrgreen: I když poslední dobou jdou moje investice zásadně do hráčů. Ještě vloni, v Déčku jsem si říkal, že teď ten tým vypadá tak, že jsem relativně spokojený. Teď v Céčku, mám dojem, že mě bota tlačí úplně všude. Čím to asi je? :lol: :P :mrgreen:
Elnino Prague

Post Reply

Return to “Vše o SP/Otázky (cz/sk)”