Jsi na SoccerProjectu novy? Potrebujes pomoci?

Moderator: Czech Moderators

Papa Bouba Diop
Member of the Soccer Project Association

Re: Jsi na SoccerProjectu novy? Potrebujes pomoci?

Post by Papa Bouba Diop »

Hmyzak wrote:Nevíte, kteří trenéři přivádějí random národnosti?
já mám Gibraltar a ten vodí random...ostatní nevím
Papa Bouba Diop - Valcíři Chomutov C.F. - na cestě za chybějícími trofejemi :lol:
gorfall4
Fan

Post by gorfall4 »

Měl bych několik dotázků ,takže chytré hlavičky pomožte :)

1. Za přátelak dostávám pevně daný přísun fanoušků , když budu hrát turnaj a třeba vyhraju budu dostávat stejně jako při přátelaku a případně není nějaky bonus v podobě přísunu fanoušku za celkový vyhrání turnaje?

2. Podle čeho mám přiřazovat individuální pokyny hráčům ,aby podali nej výkon ? Zaregistroval jsem , že tu byl nějaký pomocný sim ,ale ten už nefunguje ,tak bych potřeboval trošku popostrčit :) Jestli podle nej vlastností , nebo druhu taktiky nebo na to má vliv i soupeřova taktika nebo případně jěště něco jiného?

3.Zkušenost- řekněme že mám hráče který má vytrénované všechny vlastnosti na max a dělá řekněme výkon 60 a zároven má zkušenost 0 o kolik se mu přibližně zvedne výkon až bude mít zkušenost na 100 ?

4.Agresivita týmu kolik v průměru přidá z 0 na 100 procent na výkon týmu ?

No to bude asi prozatím vše ,dík za odpovědi:)
Netris1

Post by Netris1 »

gorfall4 wrote:Měl bych několik dotázků ,takže chytré hlavičky pomožte :)

1. Za přátelak dostávám pevně daný přísun fanoušků , když budu hrát turnaj a třeba vyhraju budu dostávat stejně jako při přátelaku a případně není nějaky bonus v podobě přísunu fanoušku za celkový vyhrání turnaje?

2. Podle čeho mám přiřazovat individuální pokyny hráčům ,aby podali nej výkon ? Zaregistroval jsem , že tu byl nějaký pomocný sim ,ale ten už nefunguje ,tak bych potřeboval trošku popostrčit :) Jestli podle nej vlastností , nebo druhu taktiky nebo na to má vliv i soupeřova taktika nebo případně jěště něco jiného?

3.Zkušenost- řekněme že mám hráče který má vytrénované všechny vlastnosti na max a dělá řekněme výkon 60 a zároven má zkušenost 0 o kolik se mu přibližně zvedne výkon až bude mít zkušenost na 100 ?

1. Netuším.
2. SPMT ( http://spmt.sohosted.com/download.php ) nebo Battle-Strategy ( http://www.battle-strategy.com/sp_player.aspx ). Co se týče pokynů útočný/obraný, tak to zodpovídá Xixorovo FAQ:
Xixorovo FAQ wrote:Při stanovení taktiky je dobré vědět, jaký mají hráči individuální pokyn (dá se zjistit v SPMT), protože tento pokyn je schopen zvednou výkon hráče. Dalším důležitým faktorem je pokyn útočný/obranný. Při tomto pokynu se přesouvá část výkonu hráče do následující/ předcházející řady.
Tedy pokud hrajete nějakou taktiku, např. protiútoky, tak jedna řada je posílena - v tomto případě útok. Zvýšit výkon mužstva můžete tak, že ve středové řadě dáte některým hráčům pokyn - hrát útočně. Část jejich výkonu se přesune do útočné řady a její výkon se zvedne o to více. O to méně se však sníží výkon středové řady.
Při této taktice je pak dobré mít v záložní řadě takové hráče, kteří nemají žádný individuální pokyn (např. přihrávky apod.), aby při útočné hře neztratili na výkonu. Tedy pokud má záložník třeba ind. pokyn přihrávky +3 (teda že se mu při tomto pokynu zvedá hodnocení v zápase o tři body), je nesmysl mu dát útočný pokyn.
Dá se to samozřejmě využít i opačným směrem: Hrajete třeba taktiku beton, protože vaše obrana je nejsilnější, tak záložníkům, kteří mají ind. pokyn normální dáte pokyn obranný. Pokud třeba hrajete taktiku přihrávky a chcete zálohu ještě více posílit, můžete obráncům s ind. pokynem normální nastavit taktiku útočně, příp. útočníkům s ind. pokynem normální nastavit taktiku obrannou.
Pokyn útočný/obranný vám při správně zvolené taktice dokáže dost zvednout celkový výkon!
Při špatně zvolené vám ho však dokáže dost snížit ......
Pokud chceš zjistit na jakém principu se vypočítává, tak to najdeš zde: http://forum.soccerproject.com/viewtopi ... 0&t=131665
3. Výkon hráče při 100% zkušenostech ti spočítá SPMT. Ale jinak by to měl být přibližně 1 bod výkonu za 20 % zkušeností.
Xixorovo FAQ wrote:Jak roste zkušenost hráče:
4 ligové zápasy = 1%
8 turnajových zápasů = 1%
16 přátelských zápasů = 1%
Zhruba 15%-20% nárůst zkušeností u hráče znamená nárůst celkového hodnocení hráče o 1% a s tím samozřejmě souvisí i zvýšení jeho výkonu. Hráč s vyšší zkušeností (nezaměňovat s věkem!) je tak lepší a podává vyšší výkon.
4. Přibližně 9-10 bodů výkonu. Výkon tvého týmu při různých nastaveních agresivity můžeš spočítat na Battle-Strategy ( http://www.battle-strategy.com/sp_team.aspx ) :wink:
Netris->Hell Riders->E.21
Big El

Post by Big El »

gorfall4 wrote:Měl bych několik dotázků ,takže chytré hlavičky pomožte :)

Možná Netrise poněkud upřesním.

1. Také nevím. Moc to neřeším, každopádně hrát přáteláky i turnaje se vyplácí z mnoha důvodů, nejen kvůli přírůstu fanoušků.

2.Netris dobře ocitoval info o obranném/útočném. Já doplním indiv. pokyny. Dají se zjistit jednak v SPMT a jako jednoduchá pomůcka poslouží i pravidla.V menu: Pomoc - Pravidla - Taktika a sestava:

"Opravdu individuální pokyny: Nejlépe funguje pro hráče s vyhovujícími vlastnostmi. Pro každého dalšího jsou některé vlastnosti posíleny, jiné oslabeny.
Hrát vpřed : Brankař
+ : Hrát vpřed, rychlost
- : Reflex, odvaha
Hrát po křídle : Levý a pravý záložník, levý a pravý obránce
+ : Přihrávky, rychlost
- : Síla, hlavičkování
Volná role : Všichni útočníci
+ : Vápno
- : Bránění(souboje)
Koncový : Střední útočník
+ : Síla, hlavičkování
- : Střelba, Bránění(souboje)
Na sebe : Všichni útočníci
+ : Střelba, Bránění(souboje)
- : Hlavičkování, Přihrávky
Odehrát : Všichni obránci
+ : Přihrávky
- : Bránění(souboje)
Přihrávky : Všichni záložníci
+ : Přihrávky, tvorba hry
- : Hlavičkování, střelba "

Takže stačí sečíst plusové vlastnosti, odečíst od nich mínusové a zjistíš, jestli se Ti vyplatí indiv. pokyn nastavit (resp. jaký je nejlepší).

3. Za 15% zkušeností vyroste hodnocení hráče o 1% a toto 1% dělá 0,8 výkonu. Tedy rozdíl mezi 0 a 100 = 100/15*0,8 = 5,33

4. 10 bodů agresivity dělá cca 2-3 body na výkonu týmu :arrow: 100 bodů by mělo dělat cca mezi 10-15 body výkonu.
Elnino Prague

Návrat ke kořenům :P
Netris1

Post by Netris1 »

Big El wrote: 4. 10 bodů agresivity dělá cca 2-3 body na výkonu týmu :arrow: 100 bodů by mělo dělat cca mezi 10-15 body výkonu.
Mohu se zeptat odkud máš tuto informaci? Vyzkoušel jsem na Battle-Strategy dát svůj tým při nulové agresivitě a vyšel mi výkon 97,05. Pak jsem to vyzkoušel při 100% a vyšel mi výkon 106,75. Při jiném rozestavení mi vyšel 94,13 při nulové a 103,54 při 100%. Většinou mi to prostě vyšlo kolem 9 bodů. 15 bodům jsem se nikdy ani nepřiblížil. Samozřejmě nepopírám možnost, že to je na BS špatně.
jancarik

Post by jancarik »

Netris1 wrote:
Big El wrote: 4. 10 bodů agresivity dělá cca 2-3 body na výkonu týmu :arrow: 100 bodů by mělo dělat cca mezi 10-15 body výkonu.
Mohu se zeptat odkud máš tuto informaci? Vyzkoušel jsem na Battle-Strategy dát svůj tým při nulové agresivitě a vyšel mi výkon 97,05. Pak jsem to vyzkoušel při 100% a vyšel mi výkon 106,75. Při jiném rozestavení mi vyšel 94,13 při nulové a 103,54 při 100%. Většinou mi to prostě vyšlo kolem 9 bodů. 15 bodům jsem se nikdy ani nepřiblížil. Samozřejmě nepopírám možnost, že to je na BS špatně.
Výkon protiutoky 136,22 0%agre
Výkon protiutoky 149,84 100%agre
13.62 mereno na BS :wink:
FC Jančařík Šterboholy

VSICHNI NA PRODEJ
Netris1

Post by Netris1 »

jancarik wrote:
Netris1 wrote:
Výkon protiutoky 136,22 0%agre
Výkon protiutoky 149,84 100%agre
13.62 mereno na BS :wink:
Ok, díky. Záleží tedy asi na kvalitě týmů. Když jsem se koukl na mé kamarády v H, tak u nich je ten rozdíl někdy ještě menší, klidně jenom 8 bodů výkonu. Pro změnu u FC Widlaks je ten rozdíl až 14 bodů. Čím vyšší výkon, tím vyšší rozdíl :)
PaToM

Post by PaToM »

Tak aby som veci uviedol na správnu mieru, je to 10% výkonu, čiže sa nepripočítava nejaká konštanta, ale záleží od daného výkonu. Podľa toho sa výkon tímu pri 100% agr. zväčší o 10%. Zjavne, ak je tímová agr. nastavená na 30%, bude výkon o 3% vyšší od výkonu pri 0% agresivite.
FC Hostage
_________
Slovak League (Slovenská Liga)

(\__/)
(O.o )
(> < ) <-- This is Bunny, The Great Emperor.
Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
puzzle

Post by puzzle »

Chtěl bych se zeptat, jestli každý hráč přispívá svým výkonem do celkového stejným dílem nebo třeba centrální hráči více, než krajní... :?:
(1.FC Krvavý Prapor C.2 ;-))

Nevěř na zázraky - spoléhej na ně...
Big El

Post by Big El »

puzzle wrote:Chtěl bych se zeptat, jestli každý hráč přispívá svým výkonem do celkového stejným dílem nebo třeba centrální hráči více, než krajní... :?:
Každý stejným dílem, tedy pokud pomineš to, že zvolená taktika některé řady posiluje a jiné oslabuje. Pak samozřejmě hráči v zesílené řadě přispívají svým výkonem více...
Elnino Prague

Návrat ke kořenům :P
amoszamba
Team President

Post by amoszamba »

Jde nějak zrušit nick (registraci) na fóru?
Grupa mocnego uderzenia FC Teschen
sezóna 36 - 5. v A
sezóna 37 - 2. v A

Momentálně na sestupu (kdoví až kam...)

Image
amoszamba
Team President

Post by amoszamba »

amoszamba wrote:Jde nějak zrušit nick (registraci) na fóru?
To to nikdo neví?
sezóna 36 - 5. v A
sezóna 37 - 2. v A

Image
PaToM

Post by PaToM »

amoszamba wrote:
amoszamba wrote:Jde nějak zrušit nick (registraci) na fóru?
To to nikdo neví?
Myslím, že nie... určite nie. Možno ak by si požiadal admina.
FC Hostage
_________

(\__/)
(O.o )
amoszamba
Team President

Post by amoszamba »

A kdo je admin?
sezóna 36 - 5. v A
sezóna 37 - 2. v A

Image
PaToM

Post by PaToM »

amoszamba wrote:A kdo je admin?
Sjarel, samozrejme. :wink:
FC Hostage
_________

(\__/)
(O.o )
Post Reply

Return to “Vše o SP/Otázky (cz/sk)”