Jsi na SoccerProjectu novy? Potrebujes pomoci?

Moderator: Czech Moderators

Hippopotamus
Member of the Soccer Project Association

Re: Jsi na SoccerProjectu novy? Potrebujes pomoci?

Post by Hippopotamus »

Tak, dnes som sa náhodou ocitol na anglickom fóre, otvoril som si tam topic FAQ a prvé, čo v ňom bolo napísané:

§ Teamspirit
Raises
- League and cup games (+2% for a win, +1% for a draw and +0.5% for a loss)
- Friendly Cup games (always +1%)
- Friendly games (+0.75% for a win, +1% for a draw and +0.5% for a loss)

To by bola, teda, odpoveď na moju prvú otázku. Je pozoruhodné, že remíza v priateľskom zápase zvyšuje náladu viac ako výhra, to by ma zaujímalo, čo tým tvorca chcel povedať (ak sa nejedná o preklep autora). Snáď asi len to, že je to priateľák a pri výhre nemáte taký dobrý pocit, lebo viete, že ste súperovi ublížili a to sa, predsa, v zápasoch, kde o nič nejde, nerobí :-D
Čo sa týka druhej, našiel som v tom FAQ toto:

A coach of 100% lets your player’s skill increase 2% each training. But because of the numbers behind the comma, which we as managers can’t see, it could be that a player only increases by 1%.
...
Players between 20 and 30 train faster than players under 20 or above 30 years.

Nieže by som chcel spochybňovať autora toho FAQ, ale stále mi príde nemožné, aby sme videli nárast raz o 1 a raz o 2%, ak natrénuje vždy presne 2%, a tak sa prikláňam k názoru Big Ela, že to bude tých 1,6 a za deň 8% (či je to 8%, nemám overené, ale nie je dôvod neveriť).

Toť vše, zatiaľ adios :-)
...new beginning...

Seasons 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 83, 84, 85 - on the top of the SP :-)
Netris1

Post by Netris1 »

Úplně to samé máme i v českém FAQ zde na fóru:
frankie_doparoma wrote:nálada v týmu

zvyšuje se
- ligovými a pohárovými - rozuměj SP pohár - zápasy (+2% za vítězství, +1% za remízu a +0,5% za prohru)
- zápasy přátelských pohárů (vždy +1%)
- přátelskými zápasy (+1% za vítězství, +0,75% za remízu a +0,5% za prohru)

snižuje se
- přestupy - placenými i volnými (-5%)
- pokud je stav hřiště horší než 60% ztrácíš také určitou část týmové nálady
- simulace na začátku každé sezóny (-10%)

nemění se
- když přijde nový hráč z centra mládeže
- když propustíš hráče či zaměstnance
- když hráči skončí smlouva či odejde do důchodu
frankie_doparoma wrote:Trenér s hodnocením 100% zlepší hráči trénovanou vlastnost o 2% při každém tréninku. Protože je ale každá vlastnost desetinné číslo, ze kterého vidíš pouze celou část, občas se zdá, že se hráč zlepšil pouze o 1%. Další věc, která ovlivňuje rychlost tréninku, je věk Hráče.. hráči mezi 20 a 30 lety trénují rychleji než hráči pod 20 a nad 30 let. hráči trénují každou simulaci, at´rají zápas či nikoliv.
:wink:
Netris->Hell Riders->E.21
puzzle

Post by puzzle »

Jsem zde nový potřebuju pomoci:

Když mám třeba obranu nebo zálohu, tak centrální posty jsou dražší proto, že do celkového výkonu řady přispívají nejvíce? Jestli ano jak je to tedy s Golmanem?

A jestli když hraje vyšší ligu, tak hráčům si přidávají zkušenosti rychleji, než v nižší?

A jakým způsobem nejvíce roste počet fans?

Tak už jsem tu dlouho nepsal, tak to musím ZASPAMOVAT i tady :mrgreen: :mrgreen:
Díyk za odpovědi :wink:
(1.FC Krvavý Prapor C.2 ;-))

Nevěř na zázraky - spoléhej na ně...
puzzle

Post by puzzle »

Hippopotamus wrote:
- Friendly games (+0.75% for a win, +1% for a draw and +0.5% for a loss)[/i]

Je pozoruhodné, že remíza v priateľskom zápase zvyšuje náladu viac ako výhra, to by ma zaujímalo, čo tým tvorca chcel povedať (ak sa nejedná o preklep autora). Snáď asi len to, že je to priateľák a pri výhre nemáte taký dobrý pocit, lebo viete, že ste súperovi ublížili a to sa, predsa, v zápasoch, kde o nič nejde, nerobí :-D
To má byt podle mě naopak, to bude překlep..

Big El

Post by Big El »

puzzle wrote:Jsem zde nový potřebuju pomoci:

Když mám třeba obranu nebo zálohu, tak centrální posty jsou dražší proto, že do celkového výkonu řady přispívají nejvíce? Jestli ano jak je to tedy s Golmanem?

A jestli když hraje vyšší ligu, tak hráčům si přidávají zkušenosti rychleji, než v nižší?

A jakým způsobem nejvíce roste počet fans?

Tak už jsem tu dlouho nepsal, tak to musím ZASPAMOVAT i tady :mrgreen: :mrgreen:
Díyk za odpovědi :wink:
Centrální posty nepřispívají do výkonu více. Jsou dražší proto, že jich je potřeba víc (a třeba i proto, že špičkový centrál může v případě nouze zahrát jakžtakž slušně i na obou krajích). Zkrátka jde o to, že ať hraješ jakékoli rozestavení, potřebuješ určitě buď dva CM, nebo dva CB u ostatních postů stačí vždy jeden hráč. Výkon gólmana se počítá do výkonu obrany.

Fans - nevím jistě. Zkrátka hraj zápasy, pokud možno vyhrávej a budou Ti růst ;-)

Ve vyšší lize zkušenosti více nepřibývají. Jak rostou je někde ve FAQ. Nejvíc za SP ligu a SP pohár, o poloviční hodnotu za turnaje a o půlku turnajů za přáteláky. Snad jsem to napsal srozumitelně :wink: Nemám totiž čas koukat do FAQ...
Elnino Prague

Návrat ke kořenům :P
Klitor
Team President

Post by Klitor »

ajoh chci se zepta, když odehraji ligový zápas, tak pobírá plat každý hráč, který nastoupil nebo každý hráč ze soupisky ?dík
Image
Big El

Post by Big El »

Klitor wrote:ajoh chci se zepta, když odehraji ligový zápas, tak pobírá plat každý hráč, který nastoupil nebo každý hráč ze soupisky ?dík
Plat pobírá každý hráč ze soupisky, bonus za vítězství (pokud vyhraješ) pouze hráči nominopvaní k zápasu - tedy hrající i Ti na lavičce.
Elnino Prague

Zabral68
Assistant Manager

Post by Zabral68 »

Zdravím všechny na SPF!
Chci ze zeptat jak je možné, že po ligovém zápase ubyla v jiném mužstvu mé divize"D.24"

Code: Select all

http://www.soccerproject.com/spnewl_liga_ranking.php?div=37

hráčům co odehráli celý zápas fyzička o 2 až 3% né li méně a v mém celku skoro všem tak o 6 až7%.
A to počítám ještě, že mám u mých hráčů vyšší energii než u toho mužstva soupeře.
To mužstvo soupeře má název"Newcastle Praha"a jedná se např. o jeho dva CM - Emerson Américo Fronio a Magnus Hansén a jsou tam další.
Může mi to někdo vysvětlit?

Předem díky za odpo.....

S pozdravem Zabral68

:lol:
puzzle

Post by puzzle »

Zabral68 wrote:Zdravím všechny na SPF!
Chci ze zeptat jak je možné, že po ligovém zápase ubyla v jiném mužstvu mé divize"D.24"

hráčům co odehráli celý zápas fyzička o 2 až 3% né li méně a v mém celku skoro všem tak o 6 až7%.
A to počítám ještě, že mám u mých hráčů vyšší energii než u toho mužstva soupeře.
To mužstvo soupeře má název"Newcastle Praha"a jedná se např. o jeho dva CM - Emerson Américo Fronio a Magnus Hansén a jsou tam další.

Předem díky za odpo.....

S pozdravem Zabral68

Podle mě do toho hodně mluví aj random= náhoda...

Zabral68
Assistant Manager

Post by Zabral68 »

puzzle wrote:

Předem díky za odpo.....

S pozdravem Zabral68

Díky za odpo,ale náhoda to určitě není! Konkrétně mě se ještě toto za celou historii,co SP hraji,nikdy nestalo,aby mi fyzička hráče po ligovém mači zůstala na 100% či spadla jen o 2%. Vždy mi fyzička hráčů klesá o 5% a více. Bude v tom nějaký fígl.Poradite mi někdo další?
jancarik

Post by jancarik »

je to energii hracu kdyz ji ma 100 tak se nekdy stane ze i po lize je fyzicka 100 nebo 99
FC Jančařík Šterboholy

VSICHNI NA PRODEJ
puzzle

Post by puzzle »

Zabral68 wrote:
puzzle wrote:

Předem díky za odpo.....

S pozdravem Zabral68

Díky za odpo,ale náhoda to určitě není! Konkrétně mě se ještě toto za celou historii,co SP hraji,nikdy nestalo,aby mi fyzička hráče po ligovém mači zůstala na 100% či spadla jen o 2%. Vždy mi fyzička hráčů klesá o 5% a více. Bude v tom nějaký fígl.Poradite mi někdo další?
možná hrál nižší styl hry... je to neoficielní, ale říká se, že když hraješ nižšší styl hry, tak ti méně ubyde fizička.. (mám dojem, že to tu někdo kdysi vzpomněl)

Big El

Post by Big El »

To, zda styl, resp. agresivita ubírají více fyzičky je spekulace (u stylu to je určitě spekulace, u agresivity to možné je). Nicméně - pokud mě neklamou mé zkušenosti a paměť tak se má věc následovně:

Hráč má před utkáním nějakou fyzičku. Řekněme 100% Za ligové utkání by mu mělo ubýt 15-20% fyzičky (nejsem si jistý, možná je to už trochu jinak...). Hned po zápase mu je během simulace fyzička dobita o 15% (bavíme-li se o hráčích ve věku 21-28, u mladších a starších to je 10, u ještě starších 5).

Takže to, že má hráč po zápase fyzičku 97-98 já mám běžně, občas skutečně dokonce 99 či 100. Nicméně mě spíš v poslední době zarazila opačná skutečnost - a to, že někteří mí hráči po zápase skončili s fyzičkou 92-93, přičemž by měli dle mých propočtů skončit v tom běžném rozmezí 95-100

Takže pokud na tento můj rébus zná někdo odpověď, budu rád :wink:
Elnino Prague

Papa Bouba Diop

Post by Papa Bouba Diop »

Big El wrote:To, zda styl, resp. agresivita ubírají více fyzičky je spekulace (u stylu to je určitě spekulace, u agresivity to možné je). Nicméně - pokud mě neklamou mé zkušenosti a paměť tak se má věc následovně:

Hráč má před utkáním nějakou fyzičku. Řekněme 100% Za ligové utkání by mu mělo ubýt 15-20% fyzičky (nejsem si jistý, možná je to už trochu jinak...). Hned po zápase mu je během simulace fyzička dobita o 15% (bavíme-li se o hráčích ve věku 21-28, u mladších a starších to je 10, u ještě starších 5).

Takže to, že má hráč po zápase fyzičku 97-98 já mám běžně, občas skutečně dokonce 99 či 100. Nicméně mě spíš v poslední době zarazila opačná skutečnost - a to, že někteří mí hráči po zápase skončili s fyzičkou 92-93, přičemž by měli dle mých propočtů skončit v tom běžném rozmezí 95-100

mám pocit, že tohle je vskutku jenom random o kolik danému hráči klesne fyzička...žádnou souvislost jsem u sebe nevypozoroval :)
Papa Bouba Diop - Valcíři Chomutov C.F. - na cestě za chybějícími trofejemi :lol:
Big El

Post by Big El »

Papa Bouba Diop wrote:
Big El wrote:To, zda styl, resp. agresivita ubírají více fyzičky je spekulace (u stylu to je určitě spekulace, u agresivity to možné je). Nicméně - pokud mě neklamou mé zkušenosti a paměť tak se má věc následovně:

mám pocit, že tohle je vskutku jenom random o kolik danému hráči klesne fyzička...žádnou souvislost jsem u sebe nevypozoroval :)
Jo, ale myslel jsem, že random v rozmezí 15-20 (a jakés takés závislosti na energii)
Elnino Prague

Post Reply

Return to “Vše o SP/Otázky (cz/sk)”