Divize A

Moderator: Czech Moderators

mantel
Member of the Soccer Project Association

Re: Divize A

Post by mantel »

dawron wrote:
mantel wrote:Myslím, že nesmysly tu píšeš ty. Faktor náhody už je obsažen vy vylučování hráčů, což je naprosto v pohodě. Navíc ho můžeš do určité míry eliminovat koupí vhodných hráčů a určováním týmové agrese. Co se týče výsledků, tak systém je sice nastaven spravedlivě, ale výsledky spravedlivé neprodukuje. Čistě v mém případě tým , který se mnou soutěží o postup do A-, má díky randomu (CML) body navíc (počítáno čistě matematicky -vyšší výkon=výhra atd.), kdežto já mám body do mínusu. Navíc ve vzájemném zápase jsem u něj uhrál stejný výsledek, leč body měl všechny on. Tohle se ovlivnit prostě nedá a proto to spoustu lidí štve, včetně mně. Proto bych přivítal, kdyby v tomhle ohledu byl random omezen. Zahrát o 13 bodů lepší výkon a mít bod je prostě divné a poněvadž se mi to stalo taky a vícekrát, tak vím, jak se Amos cítí.
Když už na to chceš nahlížet matematicko-statisticky, tak je zapotřebí vzít v úvahu, že jedna sezóna statistiku nedělá. Čím déle budeš faktor náhody sledovat z pozice jednoho týmu působícího kontinuálně např. v divizi A, tím zřetelněji by ti měla data odkrývat fakt, že ti náhoda dává stejně jako ti bere. Ano, někdy zkazí celou sezónu, ale jindy zase z té sezóny zařídí nečekaný úspěch.

Já chápu i lidské zklamání, sám jsem ho na SP zažil několikrát. Ale ani ta Barca nevyhrává pořád... :-)
Jako tým škrábající se nahoru jsem ho zatím zažil hlavně z té horší strany a už se nemůžu dočkat, až na to budu mít stejný názor po x sezonách v Áčku :mrgreen: (teda pokud se tam dokážu vyškrábat )
Papa Bouba Diop

Post by Papa Bouba Diop »

kolikrát já už mohl vyvěšovat černou vlajku :?: :) stačil SP pohár a to jsem ho hrál naplno akorát 2 sezony za celou dobu :) co by mohli říkat ostatní - jak už tady bylo uvedeno...vždyť by to bylo všechno hrozně nezajímavý a Julius by vyhrával s 90ti body áčko :wink:
Papa Bouba Diop - Valcíři Chomutov C.F. - na cestě za chybějícími trofejemi :lol:
amoszamba
Team President

Post by amoszamba »

Papa Bouba Diop wrote:kolikrát já už mohl vyvěšovat černou vlajku :?: :) stačil SP pohár a to jsem ho hrál naplno akorát 2 sezony za celou dobu :) co by mohli říkat ostatní - jak už tady bylo uvedeno...vždyť by to bylo všechno hrozně nezajímavý a Julius by vyhrával s 90ti body áčko :wink:
To by bylo v naprostém pořádku kdyby Julius vyhrával s 90 body Ačko. Dokazovalo by to akorát že je skvělý manažér a postavil si skvělý manšaft. Já jsem pro random (i když ho je ve hře už všude - redky,junioři,zranění,...atd) ale ve scóre bych bral random ne tak často a už vůbec ne při tak velkých rozdílech. Např max. do rozdílu 4.
Raději už ukončíme toto téma. Sjarel to stejně nezměni a můj názor na další pokračování ve hře taky ne. Jednu sezónu pokud Mantelík postoupí ještě odehraju ale pak... snad si do té doby najdu jinou zálibu.
P.S. mne neštvou jen ty prohry s randomem, mne vadí i ty randomovy výhry (nepřipadá mi to fér).

No a určitě nejsem sám komu tohle vadí. Aspoň podle rekcí v mé SP poště.

(psáno na mobilu tak sorry za chyby)
Grupa mocnego uderzenia FC Teschen
sezóna 36 - 5. v A
sezóna 37 - 2. v A

Momentálně na sestupu (kdoví až kam...)

Image
Jeremy74
Team President

Post by Jeremy74 »

Nejlepší je se zásahem randomu počítat už dopředu a člověk pak není zdaleka tak nasraný :)
Třeba já dnes cejtím v kostech, jak mě zítra random zařízne v Poháru. No a ráno se už tomu ani nebudu divit... :lol:
FC JEREMY
mantel

Post by mantel »

Jeremy74 wrote:Nejlepší je se zásahem randomu počítat už dopředu a člověk pak není zdaleka tak nasraný :)
Třeba já dnes cejtím v kostech, jak mě zítra random zařízne v Poháru. No a ráno se už tomu ani nebudu divit... :lol:
Tak to byl vtip dne, vážně jsi pobavil. Horší bude, když se tvé tušení vyplní :mrgreen:
PaTTTTrick

Post by PaTTTTrick »

tom17 wrote:Šestý týden započal potěšující výhrou u přímého konkurenta v boji o záchranu: zztopai - Viastore 2-3 (výkony 143:146), následovala očekáváná domácí prohra s oslíčkem. Tímto mu gratuluji jednak k zasloužené výhře a jednak k tomu, že převážil misky vah v našich vzájemných ligových soubojích definitivně na svoji stranu.
Vzhledem ke čtvrtečnímu formálnímu utkání s rozprodávajícím týmem jsem si brousil zuby v pátečním domácím duelu na jančaříka. Předzápasová prognóza a přísný rozhodčí vypadali velmi dobře; skutečnost, že soupeř zápas zcela vypustil, mě přesto trochu překvapila.

Mám před sebou posleních 7 zápasů (v A divizi?). V případě udržení to stejně vidím příští sezónu na řízený sestup...
hlídám jančaříkovi a tak pokyny zněly zcela jasně...bojovat v pohárech a v lize nesestoupit.... nejsem zvyklý na tým 30tníků a stavět tým s fyzičkou kolem 85 prostě nesnáším a tak jsem to úplně vypustil a soustředil se na něco jiného....... být tu jančařík, možná by pak zabojoval, takhle to ber jako dárek ode mě :lol:
PC Bonner - PaTTrick (třetí i čtvrtý dech už dochází a tak se plácáme v C/D divizi, ale prachy na účtu rostou a tak se jednou vrátíme v plné síle! :twisted: :) )
ps2512

Post by ps2512 »

Jerremy, já cejtím v kostech, že ten random přijde až ve čtvrtek. Teda doufám! :mrgreen:
Start 16S H.1403 (6.,2.)
MAX36-37S A (9.,14.), 52S A (5.)
Konec 74 sezóna SC Hämeenlinna, začátek 115 sezóna
Všichni jste Hajdalaci
Image
dawron
Team President

Post by dawron »

amoszamba wrote:To by bylo v naprostém pořádku kdyby Julius vyhrával s 90 body Ačko. Dokazovalo by to akorát že je skvělý manažér a postavil si skvělý manšaft. Já jsem pro random (i když ho je ve hře už všude - redky,junioři,zranění,...atd) ale ve scóre bych bral random ne tak často a už vůbec ne při tak velkých rozdílech. Např max. do rozdílu 4.
Raději už ukončíme toto téma. Sjarel to stejně nezměni a můj názor na další pokračování ve hře taky ne. Jednu sezónu pokud Mantelík postoupí ještě odehraju ale pak... snad si do té doby najdu jinou zálibu.
P.S. mne neštvou jen ty prohry s randomem, mne vadí i ty randomovy výhry (nepřipadá mi to fér).

No a určitě nejsem sám komu tohle vadí. Aspoň podle rekcí v mé SP poště.

(psáno na mobilu tak sorry za chyby)
Zdá se mi, že zapomínáš ještě na jednu zásadní věc: Jak přesně hra funguje (resp. jak systém počítá a vyhodnocuje zápasy) není hráčské veřejnosti (tj. nám) známo. Tzv. "součty výkonů řad", se kterými tu kalkuluješ (a ze kterých vychází všechny hráčské utilitky) byly svého času hodně zkoumány, ale celé tajemství nikdo neodhalil.

Výsledkem všech těch snah jsou věci jako battle-strategy.com. Podle nich se SP dá roboticky hrát, dokonce by šel napsat i nějaký script na autopilota. Ale skutečně dobří manažeři vědí více, než se dá vyčíst z těchto čísel.
Tatran Střešovice
Image
My máme slabý kádr jak hovado!
Sokol Cejc

Post by Sokol Cejc »

amoszamba wrote:
oslicek wrote:protože hraju i jiné fotbalové manažery, tak bych tě chtěl ubezpečit, že mě připadá Soccerproject nejspravedlivější.
Hmmm tak to jsi mne docela hodně zklamal... :(
No nic budu si muset najít nějakou jinou zálibu ...

Zkus přeci jenom ty holky :mrgreen:
Andrew - Sokol Čejč
ps2512

Post by ps2512 »

Jeremy74 wrote:
ps2512 wrote:Jak já to dělám. Další haluz a kdyby random nevzal to co s Freshem daroval, mohly to být body 3. :mrgreen:
No jo.. se mnou to jde v poslední době vod deseti k pěti... večer jsem se už nedostal na net, takže jsem sestavu neodladil. Navíc nálada dost v hajzlu, takže jsme předvedli mizerný výkon. Oleksovickým divákům se tímto omlouváme :wink:
A tentokrát se my omlouváme domácím :oops:
Jeremy74 wrote:Nejlepší je se zásahem randomu počítat už dopředu a člověk pak není zdaleka tak nasraný :)
ps2512 wrote:Jerremy, já cejtím v kostech, že ten random přijde až ve čtvrtek. Teda doufám! :mrgreen:
asi si otevřu věštírnu :mrgreen:
FC JEREMY 1 - 1 Dynamo Oleksovice
výkony: 146 - 143
Zápas jsme prohrávali ještě dřív než začal :mrgreen: Boj jsme vzdali předem a nastoupil B tým..........toto jsem ale nečekal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Start 16S H.1403 (6.,2.)
Všichni jste Hajdalaci
Image
dawron
Team President

Post by dawron »

Zítra nás čeká poslední velký match v divizi A. Hodláme si vyšlápnout na holandský Fresh. Předzápasové prognózy jasně hovoří v náš prospěch. Bohužel, s vrcholem tabulky to však nikterak neotřese. Na Tatranu jsou však častěji slyšet jiné otázky, například tato: "Bude nám k něčemu stačit 15 bodů z pěti posledních kol?".

Sice jsem původně chtěl pouze vybojovat 12. místo, abych se propadl zpět do "své větve soutěžního pavouka", ale šanci na 11. flek asi neodolám. :)
Tatran Střešovice
Image
ps2512

Post by ps2512 »

dawron wrote:
Držím pěsti hlavně v posledním kole :wink:
Jelikož je před námi v pondělí jedno z nejdůležitějších utkání v A a nepohlídal jsem si termíny, bude zítřejší zápas zcela vypuštěn. V pondělí by tudíž mělo nastoupit komplet A mužstvo proti týmu zztopai!
Děkujeme soupeři, že si to přečte dříve, než nám nasází kotel :mrgreen:
Start 16S H.1403 (6.,2.)
Všichni jste Hajdalaci
Image
dawron
Team President

Post by dawron »

Tak jsem sice, dle očekávání vyhrál, bohužel však Viastore také bodovalo. Tajně jsem doufal, že se mu to nepovede a zůstane "ve hře", protože los na poslední týden nemá zrovna příznivý. Takže uvidíme jak se Dynamo připravilo na pondělí. :-)
Tatran Střešovice
Image
ps2512

Post by ps2512 »

dawron wrote:Tak jsem sice, dle očekávání vyhrál, bohužel však Viastore také bodovalo. Tajně jsem doufal, že se mu to nepovede a zůstane "ve hře", protože los na poslední týden nemá zrovna příznivý. Takže uvidíme jak se Dynamo připravilo na pondělí. :-)
Dynamo jak už psalo zápas vypustilo a už se připravuje na pondělní match, kdy kvůli zranění nebude v plné síle. Výkon hráče by měla nahradit taktika a pokyn hráče.......takže jdeme do toho a chceme 3 body. Pokud je získáme, záchrana bude blízko!!!! :wink:
Start 16S H.1403 (6.,2.)
Všichni jste Hajdalaci
Image
acskncl

Post by acskncl »

Gratulace Strakapudum k zisku druheho ceskeho titulu v A divizi!!!
Last edited by acskncl on Fri Sep 03, 2010 3:02 pm, edited 1 time in total.
Na ceste do propadliste dejin.
Post Reply

Return to “Vše o SP/Otázky (cz/sk)”