zajimavosti

Moderator: Czech Moderators

sexy kote
Member of the Soccer Project Association

Re: zajimavosti

Post by sexy kote »

ps2512 wrote:Pupčo, já taky neříkám že to jde hned......ale já dělal tak 2-3000 sedadel navíc za sezonu....to musí zvládnout každý........a jak se zvedal plat hráčů, zvedali se i zisky ze stadionu....o tom to je.....je to běh na dlouhou trať. I v realu většinou rychlokvašky zkrachují......i když na SP ne no :cry:
Tak když má někdo po +- 13 sezonách návratu do A stadion vylepšen o 2000 nemůže se divit, že chrochtík trpí hladomorem :mrgreen:
ps2512

Post by ps2512 »

sexy kote wrote:
ps2512 wrote:Pupčo, já taky neříkám že to jde hned......ale já dělal tak 2-3000 sedadel navíc za sezonu....to musí zvládnout každý........a jak se zvedal plat hráčů, zvedali se i zisky ze stadionu....o tom to je.....je to běh na dlouhou trať. I v realu většinou rychlokvašky zkrachují......i když na SP ne no :cry:
Tak když má někdo po +- 13 sezonách návratu do A stadion vylepšen o 2000 nemůže se divit, že chrochtík trpí hladomorem :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:
Start 16S H.1403 (6.,2.)
MAX36-37S A (9.,14.), 52S A (5.)
Konec 74 sezóna SC Hämeenlinna, začátek 115 sezóna
Všichni jste Hajdalaci
Image
ps2512

Post by ps2512 »

Bobr wrote: investice se vyplatí až hodně s odstupem času a kalkulace např. z pohledu manažera z Géčka je následující:
ano investice do budoucnosti! Když nemyslím co bude, jsem špatný manažer.......to musí vidět každý, že pokud se mi zvedají platy, musím najít jistý příjem...buď budu hrát s průměrným týmem s průměrnýma nákladama, nebo s týme špičkovým, kdy budu mít příjem na jeho zaplacení :wink:
Start 16S H.1403 (6.,2.)
Všichni jste Hajdalaci
Image
frankie_doparoma

Post by frankie_doparoma »

hh, tady se smazou stovky a tisice prispevku z "kam dal sp" a z "co vam chybi/vadi na sp" a zacne se to tu resit znova :mrgreen:

za prvy si myslim ze zabejvat se tim (po x predchozich zkusenostech) je naprosto zbytecny, jestli neco sjarel chce udelat tak to udela a nikoho se nebude ptat a nebo se zepta a pak neco udela.. (a pokud vim tak se neptal)

ale jelikoz jsem clovek sdilnej, tak se podelim o sve postoje (a taky z duvodu ze tu v posledni dobe se mnou kazdej se vsim souhlasi, tak potrebuju zas vybocit ze stada....:p)

1) pupajdi: pises ze se ti nelibi ze naky miliardari maj tucny konta a ostatni proti nim nemaj sanci, cemu pomuze to ze tomu miliardari pak das treba jeste 10M za to ze vyhraje vyhraje Acko? :)
....jinak s tebou nesouhlasim a to zasadne;
pises ze hrajes klasickym zpusobem bez obchodu a jeste ani nejses v Acku a si v minusu a ze je to "neschopnost "neobchodniho" managera uhrat neco v nejvyssi divizi se cti" - ja si myslim ze je to proste jen "neschopnost managera".
mas naky cil (dostat se do A a hrat tam "se cti"), mas k tomu naky prostredky (konto, aktiva v hracich co mas...) a pak mas pred sebou cestu jakou se vydas
a kdyz nemas takovy prostredky (a nemas na konte set miliony) aby si skoupil to nej a pak jen postupoval vejs a vejs tak to nemuzes tak udelat a musis tu svoji CESTU prisbusobit tak aby si se do Acka dostal a mel prostredky i v nem, coz je urcite delsi a komplikovanejsi cesta, ale urcite tajkove cesty jsou a je jich mnoho.... ... zvolil si spatnou cestu pro svuj cil a ted skuhras ze ti dochazeji prostredky....
....ja jsem s timhle tymem co mam ted taky nekseftoval (krom asi 11ky hracu co jsem koupil kvuli jejich budoucimu spenezeni kdyz jsem cekal az se mi vytrenujou hackari), tym mam starej 2.5 roku takze nemuzu tezit z velky fanouskovsky zakladny ani z niceho podobnyho, presto jsem v Acku a na chleba stale mam (i kdyz to neni nic extra, ale muj cil byl se do A dostat, ne tam stravit deset sezon.... a to jeste jsem provedl behem tech 2.5 let jeden restart, jinak bych tam byl uz driv:p)

btw. hra potrebuje novy impuls uz nekolik let :lol:

btw2 ; "teda z mého pohledu a vidím to ted i na Radůůzce,když stavíme od píky tým,bez toho,že by jsme to hned v rozjezdu pustili bussines stylem.......stejně tak jako sleduju denně styl mašiny a kotě....jak hromadí miliony....ano hromadí,protože tu hru znají a vědí c je zapotřebí"
to ze sledujes "spatny lidi" a vidis jen zapad a vychod, neznamena ze je jen zapad a vychod a neni sever a jih (a nebo treba jihozapad...;))

2) urcovat castky co a jak menit (odmeny, reklamy) jde blbe kdyz nevis kolik je penez v obehu atd. atd., musi to byt vyvazeny, aby se pak jeste nezdanili vic turnaje napr.

3) cejc :
"Je nutno změnit úplně celou hru"
wtf?! :o tak to snad at uz radsi neprobehne nikdy zadna zmena....
"individualni vykony se musi doplnovat"
dyt se prece doplnuji....

ja to vidim v blede modrym jako u Pupci, to ze nevidis a nebo neznas cestu/y tak to neznamena ze zadny nejsou

4) ataner:
"Proč v A,B,C ligách tím totálně degraduješ ty patra dole..oni bojují se stejně kvalitními celky o ten postup když né z lepšími ..proč A,B,C to Déčko,Éčko je tu proč..aby bylo kde nakupovat..neblázni zase ?
lol, co? :lol:

5)ps2512:
"...ale já dělal tak 2-3000 sedadel navíc za sezonu......"
hh, ty vole ekonom tluchubitch, si pro me kandidatem na nobelovu cenu za ekonomiji, stavet po tisicovkach je o 12,5% drazsi nez stavet po peti a to dela peknych 5M navic pri stavbe 40k mist :mrgreen:

ale jinak jo, souhlasim ze by se naslo urcite hodne veci co pozmenit a poupravit a byl bych jednoznacne pro zvyseni odmen ve vyssich divizi (kdybych skoncil patej v acku tak dostanu 400k, to mi nepokryje skoro ani jeden ligovej polocas na platech :twisted: )
ale jak jsem psal v udovdu, za prvy je to zbytecny resit a za druhy neni vsechno cernobily...
lepší ségra v bordelu, než brácha ve slávyji
Ataner

Post by Ataner »

ps2512 wrote:
Bobr wrote: investice se vyplatí až hodně s odstupem času a kalkulace např. z pohledu manažera z Géčka je následující:
ano investice do budoucnosti! Když nemyslím co bude, jsem špatný manažer.......to musí vidět každý, že pokud se mi zvedají platy, musím najít jistý příjem...buď budu hrát s průměrným týmem s průměrnýma nákladama, nebo s týme špičkovým, kdy budu mít příjem na jeho zaplacení :wink:
No ale pak s toho průměru nikdy nevylezeš..postavíš stadión,nemáš co nakoupit a tím pádem co prodat..realita trošku ..(neber pořád co bylo,jaké ceny atd..) :wink:
JPD - B.3
frankie_doparoma

frankie_doparoma wrote:btw2 ; "teda z mého pohledu a vidím to ted i na Radůůzce,když stavíme od píky tým,bez toho,že by jsme to hned v rozjezdu pustili bussines stylem.......stejně tak jako sleduju denně styl mašiny a kotě....jak hromadí miliony....ano hromadí,protože tu hru znají a vědí c je zapotřebí"
to ze sledujes "spatny lidi" a vidis jen zapad a vychod, neznamena ze je jen zapad a vychod a neni sever a jih (a nebo treba jihozapad...;))
jsem si to po sobe precetl a tohle zni spatne, myslel jsem to tak ze
kdyz sledujes dva dlouholety vysoce postaveny managery kteri se chteji urcite co nejdrive dostat na zpet s tema nejvyssima ambicema, je pro ne kseftareni jasna volba (jak je videt, nemusela by bejt....)
a pak sledujes Raduzu JAK VAM TO SPOLU JDE, takze jako by si sledoval svuj klon
takze pozorujes sebe a dva predurceny kseftare a z toho vyvozujes zavery....
open your eyes
sexy kote

Post by sexy kote »

frankie_doparoma wrote:
frankie_doparoma wrote:btw2 ; "teda z mého pohledu a vidím to ted i na Radůůzce,když stavíme od píky tým,bez toho,že by jsme to hned v rozjezdu pustili bussines stylem.......stejně tak jako sleduju denně styl mašiny a kotě....jak hromadí miliony....ano hromadí,protože tu hru znají a vědí c je zapotřebí"
jsem si to po sobe precetl a tohle zni spatne, myslel jsem to tak ze
kdyz sledujes dva dlouholety vysoce postaveny managery kteri se chteji urcite co nejdrive dostat na zpet s tema nejvyssima ambicema, je pro ne kseftareni jasna volba (jak je videt, nemusela by bejt....)
a pak sledujes Raduzu JAK VAM TO SPOLU JDE, takze jako by si sledoval svuj klon
takze pozorujes sebe a dva predurceny kseftare a z toho vyvozujes zavery....
open your eyes
Když se zavrhla opětovná zemědělská cesta, tak jiná volba než kšeftaření není :mrgreen: Teda je , ta co po ní jde Ataner, když je na stadion, není na hráče a opačně :mrgreen: Ale to je od nikud, nikam :roll:
frankie_doparoma

to si nemyslim, viz odpoved pupajdimu

neni jen kseftovat a nekseftovat, je spoousta toho co je mezitim

a btw. vzdycky clovek kseftuje i kdyz nekseftari, sp je o tom ze kupujes a prodavas hrace at uz maj strategiju jakoukoliv (teda krom Imamura:))

btw2 ; kdyz pises ze neni, jak to vis? zkusila si to?

netvrdim ze v soucasnosti jde bez kseftingu vyhrat Acko, to asi nie, ale na druhou stranu kseftarit nerovna se vyhrat acko...
Ataner

Post by Ataner »

frankie_doparoma wrote: kdyz sledujes dva dlouholety vysoce postaveny managery kteri se chteji urcite co nejdrive dostat na zpet s tema nejvyssima ambicema, je pro ne kseftareni jasna volba (jak je videt, nemusela by bejt....)
To je přirovnání jako kráva teda..sorry ale že s Tebe vypadne tohle..postavený možná ještě..co je zapotřebí nemá cenu řešit..a nějaký špatný bych nedával ani do uvozovek..
JPD - B.3
frankie_doparoma

Ataner wrote:
frankie_doparoma wrote: kdyz sledujes dva dlouholety vysoce postaveny managery kteri se chteji urcite co nejdrive dostat na zpet s tema nejvyssima ambicema, je pro ne kseftareni jasna volba (jak je videt, nemusela by bejt....)
To je přirovnání jako kráva teda..sorry ale že s Tebe vypadne tohle..postavený možná ještě..co je zapotřebí nemá cenu řešit..a nějaký špatný bych nedával ani do uvozovek..
prosim?
za prvy teda moc nerozumim tomu co se mi snazis sdelit
a za druhy nevim co ze me vypadlo tak spatnyho? ja fakt nevim :D
jaky prirovnani? :?:

a k ty posledni vete, nemam masinu, kote ani raduzu za spatny lidi, proc bych to nemel davat do uvozovek, ty si snad myslis opak? uvozovky tam jsou pro to ze jsou spatny pro pupajdiho kdyz sleduje jen ty kteri delaji to co si on mysli ze jediny existuje (kseftare a defacto sam sebe)
Sokol Cejc

Post by Sokol Cejc »

frankie_doparoma wrote: 3) cejc :
"Je nutno změnit úplně celou hru"
wtf?! :o tak to snad at uz radsi neprobehne nikdy zadna zmena....
"individualni vykony se musi doplnovat"
dyt se prece doplnuji....

když už spolu za dva dny podruhé souhlasíme, tak to i vysvětlím (doplním)...:-)

Psal sem to rychle a z patra, bylo to myšleno tak, že by se měl změnit způsob výpočtu výsledku tak, aby se do něj mohl promítnout i "inteligenční faktor" manažera a je celkem jedno jak. Jasně že i teď není manažer jako manažer, chce to vhodně nasazovat hráče do zápasů, blokovat termíny, hrát přáteláky atd...jenomže je to prostě pořád málo.

No doplňováním ind. pokynů sem myslel např. to, že když budeš hrát 3-4-3 a tví 3 útočníci budou mít ind. pokyny volný hráč, na sebe a koncový, dostaneš za to určitý bonus k celkovému výkonu...a podobně i v dalších sestavách a ind. pokynech. A když to doplníš větší variabilitou sestav a ještě jejich rozlišením v účinnosti proti sobě, zase tím vším zvýšíš šanci na úspěch pro zdateného manažera oproti kšeftaři....

Taky bys za to opačně mohl dostávat penalizace a tím už z toho udělal opravdu manžer a ne monopoly. A snad by to ani nebylo tak těžké implementovat do hry, netuším. V podstatě by vše mohlo zůstat jak je, max. přidat nějaký pokyn pro obránce, třebas.
Andrew - Sokol Čejč
Ataner

Post by Ataner »

sexy kote wrote: Když se zavrhla opětovná zemědělská cesta, tak jiná volba než kšeftaření není :mrgreen: Teda je , ta co po ní jde Ataner, když je na stadion, není na hráče a opačně :mrgreen: Ale to je od nikud, nikam :roll:
Já se za tu cestu od nikud nikam nestydim..naopak dámo by jsi se někdy mohla zamyslet nad tím co píšeš..ale to jen na okraj..je to jen hra a výsledků ať si dosáhne každý jak chce..ale určitě to nebude ten samý přístup jak se budu chovat zde k lidem..(přeber si to jak chceš hvězdo) vylezl jsem rovnou do Éčka ano je to možná střed pro někoho na pár sezón vrchol pro,někoho navždy (nás)..ale nikdy bych tohle nikomu nenapsal..vždy jsem se snažil každého podporovat a nejdřív pomoci než ohrnovat nosík..nad někým kdo míří z...do..nikam.. :wink:
Last edited by Ataner on Thu Apr 04, 2013 4:11 pm, edited 1 time in total.
JPD - B.3
frankie_doparoma

jeste zareaguju na toto

Dost často se tu přirovnává hra k realitě, at už jde o zaplou výhodu domácího prostředí v turnajích atd......pak mi taky moc realné nepřijde,že uspěšný tým,plný skvělých hráčů,který jde rok co rok za titulem či postupem,nakonec nemá ani na suchej chleba.

jestli chces simulaci realnyho fotbalu tak hrej football manager a ne sp
sp je s sp a s realitou nema nic spolecnyho

jednou jsem na sp lakal kamose, mu reknu jak se to jmenuje a ze je to onlajn fotbalovej manager a on na me ze to ma v pichi ze ho nakej fotbal nezajima, tak mu rikam ze to je jen takovy tema ty hry, ze je to proste manager - strategie, ze by se to klidne mohlo jmenovat rugbyproject... a to si myslim i nadale:)
ps2512

Post by ps2512 »

frankie_doparoma wrote: 5)ps2512:
"...ale já dělal tak 2-3000 sedadel navíc za sezonu......"
hh, ty vole ekonom tluchubitch, si pro me kandidatem na nobelovu cenu za ekonomiji, stavet po tisicovkach je o 12,5% drazsi nez stavet po peti a to dela peknych 5M navic pri stavbe 40k mist :mrgreen:
je to sice dražší, ale finančně únosnější, pokud nemáš na účtě desítky milionů, tak to jinak nejde............já měl na účtě třeba 5M za prodej hráče, 3,5M investoval do hráče a 1,2M do stadionu :wink:
Jak víš, že jsem studoval ekonomku? :mrgreen:
Start 16S H.1403 (6.,2.)
Všichni jste Hajdalaci
Image
ps2512

Post by ps2512 »

Ataner wrote: No ale pak s toho průměru nikdy nevylezeš..postavíš stadión,nemáš co nakoupit a tím pádem co prodat..realita trošku ..(neber pořád co bylo,jaké ceny atd..) :wink:
všimni si, kolik sezon jsem strávil v průměru :wink:
Start 16S H.1403 (6.,2.)
Všichni jste Hajdalaci
Image
Post Reply

Return to “Vše o SP/Otázky (cz/sk)”