Zhodnotenie po 4/4 sezóny 88
Bilancia: 7 zápasov - 4 výhry, 1 remíza, 2 prehry
Po dvoch nečakaných remízach v 6. týždni proti holandským bratom som poslednú štvrtinu sezóny začal opäť nerozhodným výsledkom a znovu to bolo tak trochu nezaslúžene

Domáci Totemo Baka totiž zahral o 2 body lepší výkon, no na výhru mu to nestačilo. Následne doma vítam ACS Pardubice ale žiaľ tesne prehrávame napriek výhode domáceho prostredia. Vo štvrtok povinný zápas proti rozpredanému tímu a v piatok znovu doma proti swiftai, ktorého bez problémov porážame.
V poslednom týždni nám rogiboys na našej pôde opäť nerobil žiadne problémy a tri body ostávajú doma. V utorok proti rudej masine hrám hovno pretože dostávam prísnu redku a nemám k dispozícii ani jedno LM. Bola z toho teda jasná prehra. Sezónu uzatváram doma proti FC MARLBORO MZ, ktorý po zostupovej definitíve už nekládol nejaký veľký odpor.
Výhry:
zabunkrowana babcia w kwiatach 0-4 MŠK Žilina
MŠK Žilina 1-0 swiftai,
146-131
MŠK Žilina 1-0 rogiboys,
147-137
MŠK Žilina 2-1 FC MARLBORO MZ,
143-137
Remízy:
Totemo Baka 1-1 MŠK Žilina,
147-145
Prehry:
MŠK Žilina 0-1 ACS Pardubice,
144-145
ruda masina 2-1 MŠK Žilina,
147-139
Konečná bilancia: 16-5-9 - 53 bodov,
7. miesto
Záchrana sa opäť podarila, takže opäť ďalšiu sezónu budem tráviť v A

Marlboro nakoniec nedokázal zdramatizovať boj o udržanie sa, a tak išlo v posledných kolách už len o to, či sa mi podarí umiestniť sa aspoň na 8. priečke alebo to vyjde iba na moje neobľúbené 9. alebo 10. miesto - takéto umiestnenie by som už považoval za neuspokojivé. Rozostupy medzi 5. a 10. miestom boli celý čas malé a tak rozhodoval každý bodík, našťastie sa podarilo urvať 7. priečku, takže spokojnosť
Počas celej sezóny som mal pomerne vysoko aj zástupcu môjho tímu medzi najlepšími strelcami, to je pri mojej taktike 5-4-1 celkom rarita. So štvorgólovým mankom na víťaza sa náš CF Howson umiestnil na 9. mieste v tabuľke strelcov - to je vzhľadom na fakt, že od polky sezóny bol vytlačený zo základnej zostavy celkom úspech.
V Pohári som sa snažil dokráčať čo najďalej a hoci mi žreb do osemfinále prisúdil výhodu domáceho prostredia, protivník už taký priaznivý nebol, pretože som musel čeliť veľmi silnému Hala Madrid, ktorý to možno aj celé vyhrá. Hoci sa nám podarilo ubetónovať remízu, na penalty sme bohužiaľ tak či tak podľahli. Verím tomu, že pri ľahšom súperovi by som znovu mohol vybojovať semifinále ale čo už, osemfinále je minimum ktoré ešte dokážem akceptovať.
Predsezónne ciele sa zväčša podarilo splniť:
- prioritne opäť udržanie sa v A, ideálne v strede tabuľky -> cieľ splnený, 7. miesto
- získať chýbajúce posily -> cieľ z časti splnený
- Pohár ? -> cieľ z časti splnený, osemfinále
- byť najlepším Slovákom v hre

-> cieľ splnený
Čoskoro budem musieť čeliť masívnej generačnej obmene keďže väčšina mojich hráčov je vo veku 28-29 rokov ale verím, že to zvládnem a v A budem pôsobiť aj v nasledujúcich sezónách.
Takže v budúcej sezóne budem opäť riešiť viacero prestupov. S ohľadom na postupujúcich do A to vyzerá na náročnú sezónu, takže prioritou bude opäť záchrana, no verím, že vďaka záchranárskym skúsenostiam a nie celkom marnému tímu vybojujeme opäť ten stred tabuľky
Na moju radosť je medzi postupujúcimi aj Milko, čím mu úprimne gratulujem a teším sa na naše prvé ostré súboje, keďže v sezóne 83 kedy som bol nováčikom Milko rozpredával. Napriek tomu verím, že v tabuľke skončím pred ním a budem aj po štvrtý krát najlepším Slovákom v hre
Takže predsezónne ciele:
- udržanie sa v A, ideálne v strede tabuľky
- získať chýbajúce posily
- dostať sa v Pohári aspoň do osemfinále
- byť najlepším Slovákom v hre, čiže skončiť pred Milkom
- zahrať konečne výkon 149
- dostať sa do TOP 50 najlepších v rohaltovej tabuľke