MošnaM wrote: Edit: Ještě trochu osobně. Podíval jsem se na tvůj tým. Začal jsi o pět měsíců dříve než já a nemám pocit, že by cesta obchodníka přinášela větší úspěch, než má cesta šetření a budování - jsme na tom momentálně přibližně stejně. Ale to je spíš o tom, co tě víc baví. Tebe obchod a mně stabilita a budování. Mám ke svým hráčům osobní vztah, pamatuji si je ještě dlouho potom, co jsem je musel prodat (buď kvůli věku, nebo kvůli výkonnosti) a hráče svého Áčka bych neprodal ani supernabídce.
Prostě každý podle svého a hlavně, když se nenudíme.
Myslím, že tvé srovnání není zcela objektivní a mohu si dovolit toto kontatovat, protože jsem šel stejnou cestou jako ty - "šetření a budování". Já jsem stejně jako ty postupoval cestou výstavby a výchovy vlastních hráčů (sem tam jsem teda někoho koupil, ale ne nějak moc). Dost jsem se však trápil a nemohl jsem se pohnout z místa. Tak jsem začal sledovat toto fórum a komunikovat s lepšími manažery než já.
Na základě toho jsem se zhruba poslední dvě, dvě a půl sezóny vrhnul na TL a kompletně jsem změnil kádr - který jsem omladil, zbavil se agresivních hráčů (vyjma pár jedinců, kteří mi přišli z hypercentra a půjdou na prodej). V mém Áčku ani Béčku není výrazný agresivní jedinec a tak si mohu dovolit hrát na součet agr. a rozhodčího na 140. Dále bych chtěl podotknout, že v mém teamu je jediný hráč, který má 25 let, zbytek je mladší.
Tato změna stylu přinesla své ovoce, protože se mi dostavily výsledky a nyní jsem více než konkurence schopný na úrovni E/F, což se mi předtím vůbec nedařilo.
Pokud chceš srovnat naše týmy, tak na tom nejsme stejně. Důvody:
- můj tým je výrazně mladší než tvůj, tedy i daleko dražší
- můj tým je i méně agresivní
- můj stadión je téměř 2x větší a kapacita se ještě zvyšuje
- když jsem srovnal naše jednotlivé posty, tak jediný post, kde jsi na tom lépe je post RM, ale tam mi rostou dva špičkoví hráči, na zbytku postů jsem na tom většinou lépe. Možná budeš operovat svým výborným CM, ale tomu bude brzy 31 ......
To není nějaké chlubení nebo povyšování. Jen to prostě konstatuji a je to důsledek změny stylu, provedený v posledních dvou sezónách. A pokud se podíváš do historie, tak zase takový obchodník nejsem, neměním 50 hráčů za sezónu apod.
Píšeš, že to je o tom, co tě více baví - obchod nebo stabilita a budování. Ale mě taky více baví budování, ale musel jsem vzít na vědomí, že obchod je nutnost, bez které to nejde. Taky mám své oblíbené hráče, ale jejich oblíbenost u mě končí v 26 letech, kdy mají ještě na TL solidní cenu.....
Myslím, že bychom tuhle diskuzi měli uzavřít, nebo ji vést na nějakém jiném topicu, protože jen tady hltíme něco, co začínajícím stejně nepomůže. Jen dodávám, že jsem značného zlepšení dosáhl jen změnou stylu ze "šetření a budování" na "obchod a budování". Ale je to přesně tak, jak jsi to napsal: Prostě každý podle svého a hlavně, když se nenudíme