Najwazniejsze mecze pilkarskie

Moderators: Moderator, Polish Moderators

Post Reply
Zakarish
Team Manager

Najwazniejsze mecze pilkarskie

Post by Zakarish »

Jakie mecze pi³karskie pozostaj± do dzisiaj w waszej pamiêci i jeszcze d³ugo czas nie zatrze wspomnieñ z nim zwi±zanych ?

Ja osobiscie mam dwa typy:

Final Ligi mistrzow z 99 w ktorym zmierzyl sie Bayern z Manchesterem ( niezapomniany comeback Anglikow i piekny szczegolnie drugi gol dla MU )
http://www.youtube.com/watch?v=D4GR_yXx ... ed&search=
(skrot meczu)

http://www.youtube.com/watch?v=hn6Y_f193JY ( filmik ogolnie o upadkach zawodnikow .... na poczatku pokazane zachowanie obroncy Bayernu po stracie 2 gola ;) ...az mi go szkoda ..no ale cuz takie piekno sportu

Mecz o mistrzostwo Polski 97 miedzy Legia a Widzewem( Widzew potrzebowal remisu a na 5 minut przed koncem bylo 2:0 dla Legii)Pojedynek gigantow tamtych lat. Widzewa ktory rowniez po dramatycznym meczu wszedl do ligi mistrzow i Legii ,ktora 2 sezony wczesniej dotarla do cwiercfinalu Ligi Mistrzow.

http://www.youtube.com/watch?v=OEHpEZfeFm8
Dissident
Team President

Post by Dissident »

hehe, obstawiam za 3 meczem...Legia - Widzew :) nieziemsko goraco bylo na stadionie, ale to my cieszylismy sie po ostatnim gwizdku... mecz stulecia...szczegolnie ostatnie 5 min w wyk. Widzewa.

co jeszcze...napewno mecz Blackburn - Leeds z 97' gdzie do przerwy byl wynik 3:4, co najlepsze w 22 min bylo 2:4 juz... :) a po przerwie bez goli...

Inter - Milan z 2001 gdzie bylo 6:0 dla Rossoneri (piekny mecz) oby kazde derby byly takie w wyk. Milanu...
Piotr99
Team Manager

Post by Piotr99 »

Niedawny mecz Polska- Portugalia.
I jako kibic Liverpoollu muszê pamietaæ wspania³a fina³ Ligi Mistrzów. Gdzie The Reds pokonali AC Milan (? tak ?)... chyba dobrze pamietam, ¿e AC Milan, niewa¿ne.
Druga po³owa i skacz±cy Dudek w bramce wspaniale broni±c karne!!!!!!!!!
MIECZ MIECZYSłAWOWO
MeZo
Assistant Manager

Post by MeZo »

To co z Ciebie za kibic skoro tego nie pamiêtasz?
Dobre derby by³y te¿ ostatnio - Inter - Milan (nie pamiêtam dok³adnie wyniku, chyba by³o 4:3, niestety nie pamiêtam...)
£adny mecz byl te¿ Sevilla - Barca (Superpuchar Hiszpanii), nikt siê czego¶ takiego po Sevilli nie spodziewa³
Piotr99
Team Manager

Post by Piotr99 »

na niedawnym mundialu dwa mecze:
Polska- Niemcy
pó³fina³- W³ochy- Niemcy

Na tym mundialu wielki postêp zrobi³y afrykañskie narody..
MIECZ MIECZYSłAWOWO
MeZo
Assistant Manager

Post by MeZo »

Pó³fina³ M¦ zdecydowanie...
Ja s±dze, ¿e mo¿e nie na nastêpnych mistrzostwach, ale ju¿ w 2014 Afryka zgarnie mistrzostwo, albo przynajmniej zasi±dzie na podium. Wg teori mojego taty: bambusy nie maj± co robiæ, tylko po drzewach chodziæ, to graj± w pi³ke i potem s± dobzi. I to siê w praktyce sprawdza (Eto'o, Drogba, Essien etc.)
Tha_Don
Team Board Member

Post by Tha_Don »

Polska- Niemcy? Moim skromnym zdaniem Polacy niczego takiego w tym meczu pokazali. Jedynie dobra dyspozycja Boruca i od groma szczêscia nas uratowa³y przed pogromem :P Moim zdaniem najlepszym meczem Polaków byl mecz z Portugali±, oczywi¶cie nie chodzi mi o mundial tylko eliminacje do ME
Ruthless
Liga E.26
Od 10 sezonu w lidze ;P
Piotr99
Team Manager

Post by Piotr99 »

mecz z Niemcami by³ bardzo zaciêty mimo ich przewagi
i nie wmawiaj mi, ¿e Polacy nie walczyli o zwyciêstewo
MIECZ MIECZYSłAWOWO
kastagir
Fan

Post by kastagir »

to ja jeszcze dodam co¶ od siebie, mianowicie mecz kwalifikacyjny do Ligi Mistrzów z 1997 roku Broendby Kopenhaga Widzew £ód¼, "zwyciêska pora¿ka" pamiêtna z dwóch powodów :

1. ostatni wystêp polskiego zespo³u w CL
2. niesamowity komentarz Zimocha z samej koñcówki

Polecam obejrzeæ, choæby ze wzglêdu na komentarz
http://www.youtube.com/watch?v=33qR5XD_5gs
SoccerProject member since 23.02.2007
Team : Little Green Men
Dissident
Team President

Post by Dissident »

kastagir wrote:to ja jeszcze dodam co¶ od siebie, mianowicie mecz kwalifikacyjny do Ligi Mistrzów z 1997 roku Broendby Kopenhaga Widzew £ód¼, "zwyciêska pora¿ka" pamiêtna z dwóch powodów :

1. ostatni wystêp polskiego zespo³u w CL
2. niesamowity komentarz Zimocha z samej koñcówki

Polecam obejrzeæ, choæby ze wzglêdu na komentarz
http://www.youtube.com/watch?v=33qR5XD_5gs
niesamowity mecz to byl...pozniej w grupie z borussia dortmund 2:2, z atletico 1:4 gdzie citko strzelil prawie z polowy boiska...
C i a c h o
Team Board Member

Post by C i a c h o »

1989 - Fina³ Pucharu Polski - Jagiellonia Bia³ystok – Legia Warszawa 2:5

Osobiscie nie mam prawa pamietac tego meczu ;) Ale podobno jeden z najlepszych fina³ow Pucharu Polski.
Image
Image FamaS - W@rzywa Team
Tha_Don
Team Board Member

Post by Tha_Don »

Piotr99 wrote:mecz z Niemcami by³ bardzo zaciêty mimo ich przewagi
i nie wmawiaj mi, ¿e Polacy nie walczyli o zwyciêstewo
Teoretycznie ka¿dy walczy o zwyciêstwo, ale Polska zbyt du¿o strza³ów na bramke Niemców nie odda³a...
Moim zdaniem prêdzej walczyli¶my o remis, a to siê prawie uda³o.
Ruthless
Liga E.26
Od 10 sezonu w lidze ;P
Gladiator
Member of the Soccer Project Association

Post by Gladiator »

Fina³ LM'99 : Bayern - MU -> nie trzeba przypominaæ, co siê wtedy wydarzy³o (ju¿ tu nawet kto¶ wspomina³ o tym meczu) - idealny przyk³ad tego, ¿e mecz nale¿y ogl±daæ do koñcowego gwizdka ;)

Fina³ LM'05 : Liverpool - Milan -> mecz na miarê tego z fina³u LM'99 - "The Reds" ograli pewnych zwyciêstwa graczy z Mediolanu, pamiêtam ¿e ogl±daj±c ten mecz, po pierwszej po³owie chcia³em wy³±czyæ TV, bo zespó³, któremu kibicowa³em w tamtym spotkaniu przegrywa³ a¿ 3:0, jednak wytrwa³em i doczeka³em siê piêknego spektaklu, który zapewne d³ugo jeszcze pozostanie w pamiêci niejednego kibica futbolu.
Manager: Gladiator
Team: FC Vixa (D.12)

Image
Regulamin (forum) (transfery)
Post Reply

Return to “Ogolna dyskusja(pl)”