Wszystko co powinien wiedziec poczatkujacy

Moderators: Moderator, Polish Moderators

pearljammer
Member of the Soccer Project Association

Post by pearljammer »

alhan23 wrote:Witam!
Dzisiaj do³±czy³em do SoccerProject i mam pewne pytanie. Otó¿ przeczyta³em, ¿e nale¿y zatrudniaæ pracowników którzy s± oceniani maksymalnie wysoko np. 70 proc. Ale w obecnej chwili najwy¿ej oceniani maj± ok 50 proc. Moje pytanie brzmi czy zatrudniaæ takich czy czekaæ na lepsze oferty (i czy owe czekanie mi nie zaszkodzi)?
Bierz tych co sa...przeciez ich dotrenujesz do 100%, a jak zobaczysz np. takiego 100% to wymienisz zwalniajac swojego, a biorac nowego...to sa tak male pieniadze, ze tu nie ma co sie zastanawiac...
"If you hate something don't you do it too..."
Redik
Groundsman

Post by Redik »

Witam mam pytanie licytuje zawodnika i do zakoñczenia zosta³o jeszcze chyba 2 dni albo 1. Cena za która moge go kupiæ wynosi mniej niz 1k. Czy sprzedaj±cy moze siê wycofaæ? Wola³bym gdyby nie mia³ takiej opcji :D
Ufuss
Team President

Post by Ufuss »

Jesli zostanie zlozona jakakolwiek oferta to sprzedajacy nie moze juz sie wycofac.
Co do ceny 1k to jak podczas normalnej licytacji obowiazuje zasada kto da wiecej, wiec przez te 1-2 dni moga pasc jeszcze jakies propozycje, ktore cie przebija i podniosa cene, chyba ze ta cena, to kup teraz i wtedy zawodnika dostajesz odrazu.
Manager: Ufu
Team: Yabadaba

Image
Redik
Groundsman

Post by Redik »

Wielkie dziêki za odpowiedz. Ja juz z³o¿y³em oferte wiec siê nie wycofa :) zawodnik ma 69% i jest m³ody wiec na moj± lige H wydaje sie w sam raz. Pisze ze jest dostepny od 29 Czer 2008 (22:00 CET). Kiedy zakoñczy siê licytacja i kiedy bede mial go w swoim zespole?? Oczywi¶cie je¶li nikt nie przebije mojej oferty, bo chêtnych narazie nie ma.
Ufuss
Team President

Post by Ufuss »

z tego co pamietam to zawodnik jest dostepny 3-5 dni (dokladnie sam nie pamietam, bo dawno sie nie bawilem w transfery) a pozniej idzie na sprzedaz, o ile nie zlozy ktos oferty w ciagu ostatnich 24h, albo o ile menadzer wczesniej nie zakonczy aukcji (przed czasem).

Image
Redik
Groundsman

Post by Redik »

Mam jeszcze jedno pytanie. Gram ustawieniem 3-4-3 i na pozycji CB wystawilem zawodnika SW. Cz moja obrona duzo na tym ucierpi czy nie ma to znaczenia?
Ufuss
Team President

Post by Ufuss »

jesli wystawiasz zawodnika na inna pozycje niz jego docelowa to lapie ocene meczowa okolo 5-7 oczek mniejsza (oczywiscie z pozycja i graczem GK jest wiekszy spadek meczowki), co przeklada sie na formacje, a glownie one skladaja sie na ostateczny wynik.
Wiec odpowiedz brzmi: tak twoja druzyna na tym traci.

Image
Redik
Groundsman

Post by Redik »

No miales racje cena wzros³a, ale ja tak latwo nie odpuszcze. Juz kilka razy przebijalem oferte po 2 w nocy i caly czas zakonczenie aukcji odwleka sie o 1 dzien. Juz chyba trzy dni od poczatkowej daty (planowane zakonczenie). Czy bedzie tak w nieskonczonosc?
pearljammer

Post by pearljammer »

Redik wrote:No miales racje cena wzros³a, ale ja tak latwo nie odpuszcze. Juz kilka razy przebijalem oferte po 2 w nocy i caly czas zakonczenie aukcji odwleka sie o 1 dzien. Juz chyba trzy dni od poczatkowej daty (planowane zakonczenie). Czy bedzie tak w nieskonczonosc?
az ktos odpusci, ale pomysl czy warto sie tak bic, czy nie przeplacisz...
Smok1993
Coach

Post by Smok1993 »

Mam pytanko o trening. Lepszy jest automatyczny czy reczny? Jak jest automatyczny to on trenuje cały czas to samo czy zmienia??
Możecie róznice mi wytłumaczyc?? Bo jak miałem automatyczny i zmieniłem na reczny to widziałem, że on trenował wszystkich pomocików na cos napastnikow jeszcze na cos innego itp. On dostosowuje rodzaj treningu do poszczegolnych zawsdonikow np. jak moj pierwszy bramkarz ma słaby releks to go popawia a drugi skoczność to maja inne treningi czy te same dla wszystkich bramkarzy?? Poplatałem ale mam nadzieje ze ktoś zrozumie xD
filus
Team Manager

Post by filus »

Z tego co ja zauwa¿y³em, to trening automatyczny trenuje najpierw g³ówne umiejêtno¶ci, a¿ wytrenuj± sie na maxa, a pó¼niej trenuje najs³absz± z pozosta³ych umiejêtno¶ci. Wed³ug mnie to niez³y sposób treningu, choæ wiadomo, ¿e rêczny jest jeszcze lepszy. Jednak jak nie masz za wiele czasu to ¶mia³o mo¿esz go ustawiæ.
pearljammer

Post by pearljammer »

Automatyczny trenuje rownomiernie wszystkie umiejetnosci, moze i najpierw glowne, ale tego nie wiem na pewno, ale na 100% reszte rownomiernie....
Ufuss
Team President

Post by Ufuss »

Dla mnie najlepszy jest trening reczny, bo sam decydujesz ktore skile trenujesz w zaleznosci od tego ktore ci sa potrzebne, a nie ze masz nazucone z gory.
Z tego co czytalem to podobno najpierw trenuje glowne skile, a pozniej reszte, aha i najwazniejsze ze podobno trening automatyczny tak samo nalezy zmieniac, bo podobno gdy wytrenuje juz jeden skill na maxa, to nie trenuje drugiego tylko trzega go zmienic, ale nigdy tego nie sprawdzalem.

Image
Gladiator

Post by Gladiator »

Ufuss wrote:Dla mnie najlepszy jest trening reczny, bo sam decydujesz ktore skile trenujesz w zaleznosci od tego ktore ci sa potrzebne, a nie ze masz nazucone z gory.
To prawda, ale to zajmuje bardzo du¿o czasu, co symulacje trzeba ustawiaæ trening powiedzmy 34 zawodnikom. Na pocz±tku tak robi³em, potem stwierdzi³em, ¿e nie ma to dla mnie a¿ takiego znaczenia.
Umiejêtne rêczne ustawianie treningu mo¿e go nieco przyspieszyæ.
Ufuss wrote:Z tego co czytalem to podobno najpierw trenuje glowne skile, a pozniej reszte, aha i najwazniejsze ze podobno trening automatyczny tak samo nalezy zmieniac, bo podobno gdy wytrenuje juz jeden skill na maxa, to nie trenuje drugiego tylko trzega go zmienic, ale nigdy tego nie sprawdzalem.
Trzeba zmieniaæ, teoretycznie co symulacje. Praktycznie - raz na dzieñ.
Manager: Gladiator
Team: FC Vixa (D.12)

Image
Regulamin (forum) (transfery)
Redik
Groundsman

Post by Redik »

Ja zauwazylem ze jak zawodnik ma ustawiona wytrzymalosc w treningu to wolniej mu sie podnosi kondycja fizyczna. To przypadek?
Post Reply

Return to “Wszystko o SP + pytania (pl)”