diablik wrote:kurde niewiem jak ustawiac sk³ad pomo¿cie
W menu na górze dajesz :
Zespó³ -> Mecze -> Terminarz.
Tam w rubryce Taktyka klikasz "Ustaw" dla interesuj±cego Ciê meczu. Po ustaleniu sk³adu dajesz "Zapisz" i gotowe.
Nike28 wrote:AHOJ
Napiszcie wszystko co wiecie o pucharze soccerproject
Oprócz rozgrywek ligowych istnieje równie¿ puchar SoccerProject, w któym wystêpuj± automatycznie wszystkie dru¿yny. W pucharze jest kilka rund(liczba tych rund jest zale¿na od ilo¶ci lig). Awansowaæ do nastêpnej rundy mo¿e tylko zwyciê¿ca spotkania. Je¶li 90 minut zakoñczy siê remisem, rzuty karne s± egzekwowane dopóki nie wy³oni siê zwyciêzca.
G³ówna nagroda: jest mo¿liwo¶æ równie¿ wygrania pieniê¿nych nagród w pucharach.
Zwyciêzca pucharu : € 1.000.000,00.
Finalista : € 500.000,00.
Pó³finalista : € 250.000,00.
Czyli trzeba doj¶æ do pó³fina³u ¿eby mieæ wiêkszy hajs- w tym sezonie to mi nie grozi;-)
A tak ogólnie to nie wiadomo ile jeszcze tych rund bedzie do pó³fina³u
Sezon 14- H881 - 3 miejsce
Sezon 15- H881 - 1 miejsce
Sezon 16- G294 - 2 miejsce
Sezon 17- F98 -?
Ja mam pro¶be, czy mogliby¶cie mi napisaæ co oznaczaj± te skróty pozycjowe, np. LB, CB, LF, CF, RF. Ja sie tylko domy¶lam, ¿e L to left, R to right, C to central (?), ale nie jestem w 100% pewien, wiêc prosze o pomoc.
Witajcie, w poprzedni poniedzialek zarejestrowalem sie w soccerproject i mimo ze gram w inne managery, ten wyglaa bardzo obiecujaca, mam pytania i mam nadzieje ze mi pomozecie, otoz:
a) Czy warto budowac centrum szkolenia mlodziezy?
b) Czy warto rozbudowywac stadion, jak tak to do ilu miejsc?
c) Po uplywie jakiego czasu bede mogl kupowac graczy?
d) Czy kupowac przecietniakow ale zeby wypelnili caly sklad, czy stopniowo dobrych graczy za dosc spore sumy?
e) Czy moge gracv caly sezon jednym ustawieniem, domyslam sie ze nei wiec, czy w ustawieniu b maja grac wszyscy inni gracze niz w ustawieniu a, czy tylko pare zmian dokonac?
f) Zauwazylem ze w zaleznosci od agresywnosci sie dostaje mniej wiecej tyle kartek 50%-5, 60%-6, itd. Jaka ustawic agresywnosc, zeby nie przesadzic?
Pytan jest sporo, mam nadzieje ze dostane odpowiedzi, z gory dziekuje...
Ad. a) Raczej warto.
Ad. b) Na pocz±tku nie warto, najlepiej rozbudowywaæ w miarê wzrostu liczby fanów zespo³u.
Ad. c) Zdaje siê, ¿e po tygodniu od rozpoczêcia gry
Ad. d) Chyba nie warto sobie zawracaæ g³owê przeciêtniakami - wytrenuj graczy, których zasta³e¶ w zespole, zobacz którzy z nich siê nadaj± do Twojej wizji zespo³u i wtedy zacznij uzupe³niaæ zespó³ o nowych graczy. Ale s± na ten temat ró¿ne opinie (niektórzy sprzedaj± prawie ca³y zespó³ na pocz±tku gry).
Ad. e) W SP mo¿esz oprócz meczy ligowych rozgrywaæ mnóstwo meczy towarzyskich, w których najlepiej wystawiaæ rezerwy, a pierwszy sk³ad zostawiæ sobie do zmagañ ligowych. Nie graj tymi samymi graczami ca³y czas, bo spadnie im kondycja, bêd± wtedy graæ gorzej i bêd± bardziej podatni na kontuzje. Z drugiej strony dbaj o morale graczy daj±c im do¶æ czêsto graæ (morale spada, gdy zawodnik nie gra w meczu, ro¶nie gdy zagra). W tej kwestii musisz znale¼æ z³oty ¶rodek.