Graj±c mecze, zawodnicy zdobywaj± do¶wiadczenie graj±c w meczach. Najwiêcej do¶wiadczenia otrzymuj± graj±c w meczu ligowym, mniej w TTow, jeszcze mniej w meczach Tow.szef bartek wrote:jak szybko zdobywaæ doswiadczenie bo widzialem ze kozaki z wysokich lig to maja bardzo mlodych i bardzo doswiadczonych graczy
Wszystko co powinien wiedziec poczatkujacy
Moderators: Moderator, Polish Moderators
-
- Member of the Soccer Project Association
-
- Assistant Coach
Witam druzyne mam od paru dni i mam pare pytan. O SP powiedzial mi kolega i udzielil paru rad na poczatek:
1. Zatudnic najlepszy personel
2. Wyslac na kurs
3. Ustawic samemu trening 1 z 2 podstawowych skilli
4. Rozbudowac szkolke juniorow na 1 poziom
5. Ustawic reklamy
6. Zmienic ceny biletow na 10
Sam zauwazylem
1. Zmienic podzial pieniedzy na mecz 95-5
Pytania
1. Na mecze ligowy przychodzi mi full 4k gram w H klasie 5 miejsce
a) rozbudowac stadion?
b) jak tak to o ile?
c) stan konta 2,07mln
2. Ile brac za bilety? Obecnie na wszystkie rozgrywki ustawilem 10
3. Jakich zawodnikow kupowac (po uplywie tygodnia)
4. Jak ustalac polecenia indywidualne?
5. Jest jakis wzor? sedzia+agresywnosc = x?
6. Jak ustawiac styl przy ustawieniu 4-4-2 podania
1. Zatudnic najlepszy personel
2. Wyslac na kurs
3. Ustawic samemu trening 1 z 2 podstawowych skilli
4. Rozbudowac szkolke juniorow na 1 poziom
5. Ustawic reklamy
6. Zmienic ceny biletow na 10
Sam zauwazylem
1. Zmienic podzial pieniedzy na mecz 95-5
Pytania
1. Na mecze ligowy przychodzi mi full 4k gram w H klasie 5 miejsce
a) rozbudowac stadion?
b) jak tak to o ile?
c) stan konta 2,07mln
2. Ile brac za bilety? Obecnie na wszystkie rozgrywki ustawilem 10
3. Jakich zawodnikow kupowac (po uplywie tygodnia)
4. Jak ustalac polecenia indywidualne?
5. Jest jakis wzor? sedzia+agresywnosc = x?
6. Jak ustawiac styl przy ustawieniu 4-4-2 podania
-
- Team Board Member
1. Zalezy jak masz wielki fan klub
2. Cene biletow ustaw jak ci SPMT doradzi ...
3. Najlepiej zainwestowac w m³odzie¿. Szukaj okazji. Oplaca sie tez kupic strszego doswiadczonego CF'a (jak najtaniej) zeby mial kto strzelac te bramy w lidze H. MOze to byc moje odosobione zdanie
4. wlacz SPMT i w opcji "stadion"(bodajze) dowiesz sie jakie polecanie beda dobre dla poszczegolnych pozycji/zawodnikow
5. tego to sam nie wiem
6. To tez zalezy od tego jakich zawodnikow masz. Bardziej doswiadczeni SPowcy niech ci doradza
.

2. Cene biletow ustaw jak ci SPMT doradzi ...
3. Najlepiej zainwestowac w m³odzie¿. Szukaj okazji. Oplaca sie tez kupic strszego doswiadczonego CF'a (jak najtaniej) zeby mial kto strzelac te bramy w lidze H. MOze to byc moje odosobione zdanie

4. wlacz SPMT i w opcji "stadion"(bodajze) dowiesz sie jakie polecanie beda dobre dla poszczegolnych pozycji/zawodnikow
5. tego to sam nie wiem

6. To tez zalezy od tego jakich zawodnikow masz. Bardziej doswiadczeni SPowcy niech ci doradza

1. Stadion rozbudowuj rowno z rosnacym fan clubem...mozesz tez rozbudowac wiecej jesli Cie stac, ale po co jak za te kase moglbys kogos kupic...przy Twoim stanie konta tylko o 1000 rozbudujesz, i nie warto sie podniecac tym ze mozna szybciej zbudowac bo 5 dni roznicy to niewiele...
2. Najlepsza cena dla biletow ligowych i pucharowych 13, a towarzyskich 11.
3.Napewno lepszych, jak chcesz sie wzmocnic to od 65% wzwyz, tak do 75% dosc tanio mozna wyrwac, nie kupuj 40-50% bo po co, skoro Twoi niedlugo tyle beda miec, jak kolega wyzej wspomnial mozesz tez czyhac na okazje kupienia mlodych, ale z tym uwazaj, mlodzi ze szkolki zazwyczaj sa dosc drodzy, a mlodzi z lig H okazuja sie cieniasami nawet gdy na poczatku maja super glowne skille.
4. Na glownej stronie zanim sie zalogujesz jest rubryka "zasady" tam masz napisane jak ustawiac polecenia adekwatnie do granej taktyki...
5. Hmm... nie znam zadnego wzoru, ale wiadomo, ze jak sedzia jest surowy i mamy kilku graczy b.agresywnych to agresje najlepiej ustawic spokojnie, jesli sedzia nie jest surowy mozna odwazniej dac agresje...musisz sobie wyczuc czy posypia sie zolte lub czerwone kartki i wtedy sobie dopasowywac...
6. Gdy na poczatku gralem wlasnie taka taktyka styl dawalem na 50-70, ale warto sprobowac taktyki 4-3-3 kopnij i biegnij...ale wtedy gdy masz 3 dobrych atakujacych, wtedy nawet styl mozesz dac na 80-100. To w sumie tez musisz wyczuc jak sie beda Twoi zawodnicy sprawowac...
Powodzenia
2. Najlepsza cena dla biletow ligowych i pucharowych 13, a towarzyskich 11.
3.Napewno lepszych, jak chcesz sie wzmocnic to od 65% wzwyz, tak do 75% dosc tanio mozna wyrwac, nie kupuj 40-50% bo po co, skoro Twoi niedlugo tyle beda miec, jak kolega wyzej wspomnial mozesz tez czyhac na okazje kupienia mlodych, ale z tym uwazaj, mlodzi ze szkolki zazwyczaj sa dosc drodzy, a mlodzi z lig H okazuja sie cieniasami nawet gdy na poczatku maja super glowne skille.
4. Na glownej stronie zanim sie zalogujesz jest rubryka "zasady" tam masz napisane jak ustawiac polecenia adekwatnie do granej taktyki...
5. Hmm... nie znam zadnego wzoru, ale wiadomo, ze jak sedzia jest surowy i mamy kilku graczy b.agresywnych to agresje najlepiej ustawic spokojnie, jesli sedzia nie jest surowy mozna odwazniej dac agresje...musisz sobie wyczuc czy posypia sie zolte lub czerwone kartki i wtedy sobie dopasowywac...
6. Gdy na poczatku gralem wlasnie taka taktyka styl dawalem na 50-70, ale warto sprobowac taktyki 4-3-3 kopnij i biegnij...ale wtedy gdy masz 3 dobrych atakujacych, wtedy nawet styl mozesz dac na 80-100. To w sumie tez musisz wyczuc jak sie beda Twoi zawodnicy sprawowac...
Powodzenia

-
- Assistant Coach
-
- Team Board Member
-
- Assistant Coach
-
- Assistant Coach
Wiem, ze juz troche osob wypowiadało sie na temat morale, ale nie zadowoliła mnie zamieszczona tutaj odpowiedz.
Otóz, zaczałem grac wczoraj i mam duzy problem z morale. Wszyscy moi zawodnicy maja 35-50 morale, co wyraznie odbija sie na moich wynikach.
Gram po 2 mecze dziennie, kiedy wszyscy pilkarze dobija do 100% morale?
Dodam, ze tylko raz wymieniłem trenera.
Otóz, zaczałem grac wczoraj i mam duzy problem z morale. Wszyscy moi zawodnicy maja 35-50 morale, co wyraznie odbija sie na moich wynikach.
zobacz co ile sie zwiekszaja po kazdym meczu (nie wiem czy bardziej rosnie po ligowym meczu czy nie, ale mozesz sobie zobaczyc ile rosnie po meczu ligowym i ile po towarzyskim i wtedy sie zorientujesz ile meczow im potrzeba by doszli do 100%)goldendelicious wrote:Wiem, ze juz troche osob wypowiadało sie na temat morale, ale nie zadowoliła mnie zamieszczona tutaj odpowiedz.
-
- Assistant Coach
Hmm...nie pamietam jak to u mnie bylo, ale jest to mozliwe...ale np. u mnie czesto na poczatku sezonu pierwszy sklad bardzo kondycje traci...wiec nie wiem od czego to wszystko zalezy...goldendelicious wrote:Ale w kazdym razie, to jest normalne, ze w nowo załozonej druzynie morale nie wynosi 100% u kazdego zawodnika?
W meczu ligowym zawodnik traci od 10-20%kondycji(przy czym podczas glownego resetu oidnawia mu sie w zaleznosci od wieku okreslona ilosc)Dissident wrote:Hmm...nie pamietam jak to u mnie bylo, ale jest to mozliwe...ale np. u mnie czesto na poczatku sezonu pierwszy sklad bardzo kondycje traci...wiec nie wiem od czego to wszystko zalezy...goldendelicious wrote:Ale w kazdym razie, to jest normalne, ze w nowo za³ozonej druzynie morale nie wynosi 100% u kazdego zawodnika?
A w meczu towarzyskim i turnieju towarzyskim znacznie mniej (w turnieju do 6%)