Resumé 5. týždňa. Je dlhšie, pretože sa toho stalo viac
Druhú polku sezóny som začal domáci zápasom s novým kolegom Remedym. Ten mi už dopredu avízoval, že naše smrtonosné derby z minulých sezón skončili a nechce ovplyvniť hru o titul, takže pošle na mňa aj Riniu béčko. Pri 100% rozhodcovi a 100% agresivite fasol ešte aj redku a po výkonoch 150-135 som vyhral 2:1. Toho dňa hral Rinia u Valcírov. V zápase bol rovnaký rozhodca (96%) ako aj v zápase kolo predtým Valcíři-Noldor. Žiaľ, Papovi tentokrát hra s agresivitou nevyšla a zápas prehral.
V utorok som šiel pozrieť posledný z nerozpredávajúcich tímov - Kokyno Prahu a zo zápasu som mal väčšie obavy, akoby sa patrilo. Kvôli ťažkému dvojzápasu, ktorý ma čakal v štvrtok a piatok, som na Remedyho poslal +-áčko a na Kokyna +- béčko, aj keď by sa mi to hodilo skôr naopak. Po priamej červenej karte v 83.minúte na strane domácich a výkonoch 146-148 z toho bola pekná dráma, na moje šťastie mi výkon +2 stačil na víťazstvo. Ktovie, akoby to bolo, nebyť tej redky... Nakoľko Rinia toho dňa doma zničil Connyho 11:0, dostal sa o skóre predomňa.
Štvrtok bol na programe dosť očakávaný zápas u Berušiek. Ústrednou postavou mal byť rozhodca s 96 percentami - a veruže aj bol. Na Berušky som poslal to najlepšie neagresívne a agresivitu dal "len" 95%, čo pri hre bez redky malo stačiť na výkon 150. Berušky ale doma so 100% agresivitou a bez prípadnej červenej karte mali hrať až 151. Ich anjel to však večer pred zápasom s alkoholom trošku prehnal a po 2 červených zahrali výkon 138. Moja jedenástka, pre ktorú to bol reparát za totálne zbabrané finále Mince tentokrát zahrala podstatne disciplinovanejšie a po jedinej červenej v závere zápasu uhrala výkon 148. Rozdiel 10 bodov vo výkone mi stačil na rozdiel jedného gólu vo výsledku a moju spokojnosť. Zároveň však Rudá mašina privítala Austrálčana, výkony v prognózach presne sedeli s výkonmi reálnymi, SAT však aj tretí slabší výkon v sezóne ukopal na remízu. Na čele som ho ale aj tak vystriedal a to s dvojbodovým náskokom.
V piatok sa nám súperi vymenili - ja som privítal Rudú mašinu a SAT Berušky. Na Mašinu šlo viac menej béčko. 5 Švédov dostalo nové zmluvy. Mašina si na mňa svoje áčko pošetrila, avšak po smolnej strate bodov so SATom stratila asi aj nádej na druhé miesto, takže nedošlo k plánovanému predlžovaniu zmlúv, čo som využil a pri nepríjemnom rozhodcovi 71% hral agresivitu hodne na istotu - 85%. Nakoniec po priamej červenej karte hostí v 58. minúte som slávil víťazstvo 1:0 za výkony 149-143. Priznávam, že s tou neagresívnou hrou na istotu som to trošku prehnal, pretože nebyť redky, opäť raz to mohlo skončiť všelijako. Veľmi zaujímavo skončil zápas SATa a Berušiek. Ako tu už bolo písané, SAT síce zahral o 4 lepšie, avšak penalty zjavne nepatria medzi jeho obľúbené tréningové metódy a po dvoch nepremenených šokujúco prehral.
Takže z ničoho nič mám 5 bodový náskok, keďže dva české tímy toho moc môjmu súperovi o titul nedovolili. Rozhodcovia tento týždeň udeľovali mojim súperom červené karty ako na bežiacom páse, čo mi určite pomohlo, síce tie červené boli skôr očakávané ako neočakávané. V ďalšom týždni ma čakajú 4 zaujímavé zápasy, rozhodne ani jeden ľahký.
...new beginning...
Seasons 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 83, 84, 85 - on the top of the SP :-)