Wszystko co powinien wiedziec poczatkujacy

Moderators: Moderator, Polish Moderators

Gladiator
Member of the Soccer Project Association

Post by Gladiator »

Jest w±tek do dyskusji o PP i LP na innym forum :P - proszê tutaj nie spamowaæ.

Co do juniorków - to jest losowe ale zawsze warto mieæ tego z personelu od m³odzie¿y, nie pamiêtam jak mu tam :D, na 100%.
Manager: Gladiator
Team: FC Vixa (D.12)

Image
Regulamin (forum) (transfery)
Ufuss
Team President

Post by Ufuss »

Mam pyanie:
Czy zawodnicy ktorych wybiera sie do meczu jako lawke rezerwowych tez zdobywaja doswiadczenie w tym meczu, czy zawodnik zdobywa doswiadczenie tylko i wylacznie jesli biega po boisku (gra w meczu)?
Manager: Ufu
Team: Yabadaba

Image
Gladiator

Post by Gladiator »

Ufuss wrote:Mam pyanie:
Czy zawodnicy ktorych wybiera sie do meczu jako lawke rezerwowych tez zdobywaja doswiadczenie w tym meczu, czy zawodnik zdobywa doswiadczenie tylko i wylacznie jesli biega po boisku (gra w meczu)?
Dobre pytanie. Nie znam odpowiedzi. Nie widzia³em dyskusji na ten temat. S±dzê, ¿e nie zdobywaj± do¶wiadczenia, ale mo¿na to sprawdziæ, wystawiaj±c 2 graczy, jednego na rezerwy, drugiego do sk³adu i czekaæ kilka meczy czy im skoczy exp.

Image
pearljammer

Post by pearljammer »

rezerwowi nie łapia doswiadczenia, chyba, ze wejda w trakcie meczu to na pewno cos im podskoczy, ale za samo siedzenie na ławie nie idzie...
"If you hate something don't you do it too..."
pearljammer

Post by pearljammer »

pytanie dotyczace statusu nawierzchni...po kazdym meczu u siebie spada, co ile? odnawia sie pewnie tylko po symulacji o 4, o ile? pierwszy raz zdarzylo mi sie miec status ok 80%, dlatego pytam, wczesniej problemow z tym nie bylo, teraz chyba bedzie trzeba odpuscic pare tow u siebie...bo rozumiem, ze grajac na wyjezdzie moja nawierzchnia stoi w miejscu :)
Ufuss
Team President

Post by Ufuss »

ja sprawdzalem to roznie spada zuzycie murawy po meczach u siebie od 2 do 4% po jednym meczu, od czego to jest zalezne to nie mam zielonego pojecia moze od agresji jaka ustawiaja druzyny, a moze jest to losowe, moze od rangi spotkania, a moze od czegos zupelnie innego.

Co do odnowy murawy to mi dzisiaj o 4rano wzroslo z 76 do 82, czyli zaledwie 6%, ale moj opiekun w chwili obecnej ma 95%.

Nie wiem czy jezeli druzyna nie gra wogole meczu to boisko sie nie odnawa nawet podczas innych symulacji niz o 4rano, w kazdym badz razie trzebabyloby to dokladnie sprawdzic, bo ja dopiero od niedawna prowadze badania nad boiskiem i murawa.

Aha bylbym zapomnial ze moja obecna murawa to: "Podgrzewana naturalna trawa z odwadnianiem"

Image
pearljammer

Post by pearljammer »

ja mam Wysokiej jakości kombinacja naturalnej i sztucznej trawy i opiekuna 100%, wczesniej nawet grajac 4 mecze dziennie u siebie spadalo max do 90%, a wczoraj az do 81%, nie wiem ile podnioslo sie w nocy, bo dzis juz gralem mecz u siebie i po tym meczu mam 85%....

czyli jak zuzyje mi sie cala murawa, to beda walkowery? i co wtedy? klasc nowa choc jest najlepsza, czy czekac miesiac az sie odnowi? bo ja widze, ze wiecej sie zuzywa niz odnawia...
Ufuss
Team President

Post by Ufuss »

Jesli grasz 2-3 mecze dziennie na wlasnym boisku to powinna ci sie zdazyc odnowic murawa, ja w poprzednim sezonie moglem grac 3-4 dni po 3-4mecze pozniej dawalem dzien odpoczynku zawodnikom i murawie i mialem 100% murawy, a odnawialo sie okolo 10%, mozliwe ze byly jakies zmiany wprowadzone od tego sezonu, badz poprostu wszystko (zuzycie i odnowa murawy) jest losowa.

Trzebabyloby to dokladnie zbadac na podstawie notowania i pozniejszego przeanalizowania wynikow z kilku-kilkunastu dni.

Image
Leonardo
Team President

Post by Leonardo »

Murawê akurat przerabia³em..

Co symulacjê o 4 je¶li jest mecz u nas spada o kilka % w zale¿no¶ci od (wyniku??)

dodatkowo mecze tow etc pogarszaj± j± o 2-4% dziennie

Je¶li opiekun boiska jest na 100% i zak³adaj±c, ¿e gra siê 1 ligowy co 2 dni +1 tow dziennie, to powinno utrzymywaæ siê w okkolicach 100% ( ja tak mia³em)

Je¶li stan nawierzchni spadnie...
polecam niezw³ocznie..
zainstalowaæ najtañsz± murawê(unikniemy walkowerów)
tylko, ¿e wtedy trzeba wystawiaæ sk³ad z kondycj± > 90%
wiadomo im gorsza murawa tym wiêksze prawdopodobieñstwo kontuzji...

po wybudowaniu najtañszej trawki budujemy jak±kolwiek inn±..
pearljammer

Post by pearljammer »

a kiedy sa walkowery, jak spadnie do 0?
Gladiator

Post by Gladiator »

Ciê¿ko powiedzieæ, kto¶ kiedy¶ wspomina³ o 60%, ale nie wiem czy wtedy obni¿a siê atmosfera, czy zespó³ wtedy oddaje walkowery. Mo¿e jedno i drugie. Nie mia³em okazji sprawdziæ. By³em raz blisko - oko³o 70% i jeszcze siê nic nie dzia³o niedobrego, a murawa by³a ju¿ konkretnie zorana.

Mam ma³± sugestiê. Pojawia siê tutaj du¿o informacji, czasami dodaje niektórze rzeczy do FAQ, ale nie jestem w stanie dodaæ wszystkiego. Jak kto¶ ma ochotê, to mo¿e dopisaæ posta do FAQ z ma³ym podsumowaniem tego do czego uda³o siê nam tutaj doj¶æ. Je¶li siê tego tam nazbiera to potem wrzucê wszystko do FAQ.

Image
pearljammer

Post by pearljammer »

te co sa zaplanowane musza sie odbyc, dam odpoczac murawie w weekend, tam bedzie jedynie jeden mecz u siebie, a tak pogram 2-3 dni na wyjezdzie, zobaczymy czy wroci do 100%.
enduro
Assistant Coach

Post by enduro »

pytanie: czy da sie jakos obliczyc jaki % ma dana foramcja przed meczem. Bo np. ja mam pilkazy ok70% w obronie a w meczu sila obrony wynosi ok.38% a kolega ma pilkazy ze srednia 50% i mial ok.32%, od czego to zalezy?
Gladiator

Post by Gladiator »

Zale¿y przecie¿ od tego ilu graczy wystêpuje w danej formacji. Obrona bêdzie lepsza przy 5-3-2 a przy 3-4-3 gorsza. Je¶li mówimy o tym samym sk³adzie. Do tego wp³yw ma atmosfera i agresja w meczu. I to czy grasz u siebie czy na wyje¼dzie.

Image
Leonardo
Team President

Post by Leonardo »

Nie zapomnijmy o zmêczeniu i agresji indywidualnej graczy no i o UU tj ukrytej umiejêtno¶ci, któa jest.. nie wiadomo po co
Post Reply

Return to “Wszystko o SP + pytania (pl)”