enduro wrote:to mam jeszcze jedno pytanie ale teraz odnosnie listy transferowej. Czy data (w czerwonej ramce) oznacza od kiedy mozna kupic zawodnika i do kiedy on jest na tej liscie?
wynika³o by z tego ze jezeli daje najwiecej to kupie tego zawodnika o 04,00 16 sier?oczywiscie jezeli wczesniej sprzedajacy nie zaakceptuje innej oferty
Co do pierwszego masz racje.
Pierwsza data to data wystawienia zawodnika na TL.
Druga data nie jest stala, moze sie zmieniac, np jesli ktos da wyzsza oferte, po ostatniej symulacji dnia poprzedzajacego ta druga date, to data sie zmienia i czas skladania ofert sie przedluza.
Wracajac do wczesniejszego tematu:
Ufuss wrote:Mam pyanie:
Czy zawodnicy ktorych wybiera sie do meczu jako lawke rezerwowych tez zdobywaja doswiadczenie w tym meczu, czy zawodnik zdobywa doswiadczenie tylko i wylacznie jesli biega po boisku (gra w meczu)?
pearljammer wrote:rezerwowi nie ³apia doswiadczenia, chyba, ze wejda w trakcie meczu to na pewno cos im podskoczy, ale za samo siedzenie na ³awie nie idzie...
Dziwna sytuacja tez mi sie tak wydaje jak mowi pearljammer, ale widzialem zawodnikow ktorzy jako najlepsza ocene meczowa mieli 0, zas doswiadczenia mieli 2, 3.
Przydaloby sie sprawdzic czy zawodnicy dostaja exp jak siedza na lawie, bo z tego co zauwazylem to tak wynika, chyba ze najlepsza ocena meczowa pokazywana jest z ostatnich 1-3 sezonow, zas pozniej znika, ale chyba tak nie jest.
Jesli ktos wie cos konkretnego na ten temat to prosze o inf.