Calcul ordin individual

Discutii libere despre orice subiect

Moderator: Romanian Moderators

Este util?

Da!
62
90%
Nu!
7
10%

Total votes: 69

mosmartin
Member of the Soccer Project Association

Post by mosmartin »

Din nou folositoare chestia asta. Incerc sa iau un jucator care va scoate 64-65 in meci cu doar 8 experienta si cred ca il voi aduce pe 1M. :D

Inainte sa ma prind de treaba asta faceam transferuri cam nechibzuit. Am un CB de 81 care scoate 65 si m-a costat 4.2M. :(

De data asta l-am votat si in poll. :D :twisted: :lol:
mosmartin

Post by mosmartin »

Inca un exemplu de cat de pampalau am fost la inceputul jocului:

Acum 2-3 saptamani:
CB Ivica Verheyen CG 81% 20ani experienta 6% BP 65 .... 4.2M instant
Bonus: 0

Azi:
CB Doniéber Aroucada Silva CG 79% 22ani exp 10% BP 65 ... 1.7M la termen
Bonus: +2.2

Acum cand stau si ma gandesc ca de banii aia 2 fundasi care scoteau la fel si mai si ramaneam cu bani imi vine sa sparg monitorul.

Eh...oricum mai bine ca am vazut mai tarziu decat niciodata.
bunicutzu

Post by bunicutzu »

dar vezi ca exista o mare diferenta ... varsta!!! aia de varsta mai mica sunt mai scumpi (si mai ales cei incadrati sub 20 ani) pentru ca ii poti juca mai mult ... l-ai cumparat cu 4.2, il joci 8 sezoane si il vinzi cu 3M, pe ala l-ai cumparat cu 1.7, il joci 8 sezoane si il vinzi cu 1M ...
mosmartin

Post by mosmartin »

Dap partea cu varsta este cat se poate de corecta, dar din punctul meu de vedere nu va trece de 6 sezoane sau 7 niciunul dintre ei.

Era normal la 2 ani in plus sa fie diferenta dar totusi parca nu dublu si ceva. Eu cred ca diferenta la bani a facut-o in special CG mai mare care nu se reflecta in note datorita ordinului inexistent la cel mai scump.

Parca la 20 de ani isi mareau performantele in meci jucatorii de camp, deci nu va mai creste decat din experienta, raman la concluzia ca a fost o investitie proasta in momentul asta.
bunicutzu

Post by bunicutzu »

se poate sa ai dreptate, multi cumparatori se uita la global rating cand iau un jucator. de aceea merge strategia ta si merge si a lui napoleonard. eu cand iau un jucator antrenat ma uit in special la nota lui nu la GR (CG). pe mine ma intereseaza sa scoata un 70 si daca se poate sa mai si creasca :D si atunci nu ma prea intereseaza ordinul individual.
mosmartin

Post by mosmartin »

bunicutzu wrote:se poate sa ai dreptate, multi cumparatori se uita la global rating cand iau un jucator.
Asta mi se pare si mie si tind sa cred ca este adevarata.
Trebuie sa recunosc ca si eu tot la GR m-am uitat pana acum cateva zile, nu stiu exact.
Noroc cu forumul asta pentru ca am invatat foarte multe si va multumesc la toti.
bunicutzu wrote:de aceea merge strategia ta si merge si a lui napoleonard.
Pe napoleonard nu l-am urmarit sa vad cum procedeaza. El dupa ce se uita?
bunicutzu wrote:eu cand iau un jucator antrenat ma uit in special la nota lui nu la GR (CG). pe mine ma intereseaza sa scoata un 70 si daca se poate sa mai si creasca :D si atunci nu ma prea intereseaza ordinul individual.
Corect! Dar mi se par cam aceleasi strategii practic, si eu aici tot nota incerc sa o estimez prin prisma ordinului individual. Este diferenta uriasa intre liga in care esti tu si liga in care sunt eu, implicit intre jucatorii cautati.
Ce este peste 83-84 nu mai sunt diferente mari la ordinele individuale decat rar.

Eu la multi nu ma pot uita la note datorita faptului ca sunt tineri abia terminati de antrenat si cu moral slab. Nu au scos note decat cu 10-15 puncte mai slabe decat pot si atunci trebuie sa ma uit la ordin pentru a banui o eventuala nota si BP.
Daimon

Post by Daimon »

cred ca varianta asta e utila doar pana la un punct, cum zice si mosmartin. pe mine nu ma prea intereseaza ordinul. de cumparat cumpar ori foarte tineri, unde nu prea ai cum sa iti dai seama ce si cum, ori jucatori care scot macar 69, iar la aia nu ma mai intereseaza altceva.
mosmartin

Post by mosmartin »

Kenny pune si tu te rog asta sticky ca nu prea il gasesc pe aici si mie imi este destul de util in evaluarea tinerilor de la centru.
warchilde

Post by warchilde »

hai ca pana acum ai fost extrem de interesant..dar acum m-ai pierdut...cu ce iti foloseste tie la tinerii de la centru? ca nu inteleg...ce calculezi la ei? ca nu au nici un skill :? :? :shock:
mosmartin

Post by mosmartin »

warchilde wrote:hai ca pana acum ai fost extrem de interesant..
Mersi frumos pentru apreciere sper sa continui tot asa.
warchilde wrote:dar acum m-ai pierdut...cu ce iti foloseste tie la tinerii de la centru? ca nu inteleg...ce calculezi la ei? ca nu au nici un skill :? :? :shock:
Uite un exemplu elocvent, si ar mai putea fi multe. Cumpar portar cu calitatea ascunsa peste 95, il antrenez la reflex si se blocheaza la 60. Ce faci il vinzi?
Raspuns: Nu l-as vinde pentru ca daca ma uit bine la calculul ordinului individual la portar vad ca daca se dezvolta bine ar putea scoate note de 70 cu ~82 GR.

Sunt obosit si beat acum dar daca mai vrei exemple o pot face maine. Ce-i drept mai e util si cand cumperi jucatori de la centru antrenati la unul sau doua skilluri, chiar mai multe.

Sper ca am ramas tot interesant cu raspunsul asta. :lol: :lol:
doctoru82
Groundsman

Re: Calcul ordin individual

Post by doctoru82 »

mosmartin wrote:N-am gasit asa ceva pe aici si mie unul mi-ar fi fost foarte util.
Poate va fi si altora acum ca este complet, ca eu imi fac transferurile de acum cu el in fata pana il invat.

Calculul ordinului individual pentru jucatori:
In paranteze sunt trecuti termenii in engleza.
Pozitie: Ordin individual

1. GK: Ordin Individual de Joc(Play along)
+++ Joc de picior(Play along), Viteza(Speed)
--- Reflex, Curaj(Courage)

2. LB, LM, RB, RM: Extrema ofensiva (Play along wing)
+++ Pase(Passing), Viteza(Speed)
--- Forta(Strength), Cap(Heading)

3. LB, CB, RB: Constructie(Play it out)
+++ Pase(Passing)
--- Deposedari(Tackling)

4. LM, CM, RM : Altruism(Passing)
+++ Pase(Passing), Viziune(Playmaking)
--- Cap(Heading), Suturi(shooting)

5. LF, CF, RF: Libero(Free role)
+++ Intuitie(Insight)
--- Deposedari(Tackling)

6. LF, CF, RF: Individualism(Own chance)
+++ Suturi(Shooting), Deposedari(Tackling)
--- Cap(Heading), Pase(Passing)

7. CF: Finalizator(Targetman)
+++ Forta(Strength), Cap (Heading)
--- Suturi(Shooting), Deposedari(Tackling)

Se aduna numerele de la skillurile cu plus si se obtine suma A, iar de la
adunarea celor cu minus se obtine suma B.
A-B=D(Diferenta)
Combinatia care da diferenta cea mai mare arata ordinul individual potrivit

pentru jucatorul respectiv.

Pentru aflarea ordinului formul este:
D/20= O (Ordin)
20= constanta
Cu cat numarul de la O(Ordin) este mai mare cu atat jucatorul respectiv va scoate note mai bune in meci.

Consider acest mic tutorial foarte util pentru cei care nu folosesc SPMT, si
chiar si cu SPMT mie imi este mai usor sa calculez asa decat sa introduc acolo valori atunci cand vreau sa cumpar un jucator.
interesant ce spui aici...dar eu nu prea inteleg nimic :(
unde vad eu ce trebuie sa adun ca sa imi dea A si apoi B?
si in exemplu 20 e constanta...asta de unde o iau?
si imi da un rrezultata la D/20....de unde stiu care e ordunul potrivit...
ca nu am nici o clasificare in functie de criteriul tau :(
poate imi explici si mie mai pe larg
merci mult
mosmartin

Post by mosmartin »

Pai spune-mi frumos echipa si luam un exemplu doua de la echipa ta sa calculam sa intelegi. Sa-mi spui echipa si jucatorul la care vrei sa stii ordinul potrivit. Sau imi pot alege eu unul de la tine daca vrei.

Putem face asta aici sau pe mess, dar eu zic ca e mai bine aici ca poate va fi util si altora.

20 e constanta, am luat si eu valoarea de la altii mai experimentati, apoi am vazut ca se verifica intocmai cu cei care au facut SPMT si ASPT, apoi am probat si pe note in meci si am ajuns la aceeasi concluzie.

Ar trebui sa-l intrebam pe Sjarel de ce 20 ca habar nu am.
warchilde

Post by warchilde »

doctoru82 wrote: unde vad eu ce trebuie sa adun ca sa imi dea A si apoi B?
si in exemplu 20 e constanta...asta de unde o iau?
poi mie mi se pare ca edestul de clar ce scrie acolo..probabil ca nu ai citit prea atent....aduni skilurile cu + si obtii A....aduni skilurile cu - si obtii B....

iar la treaba cu 20....mi se pare amuzant rau.......20 e constanta...cum adik de unde o iei???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hai ca esti tare :lol: :lol: :lol: :lol:
mosmartin

Post by mosmartin »

warchilde wrote:
poi mie mi se pare ca edestul de clar ce scrie acolo..probabil ca nu ai citit prea atent....aduni skilurile cu + si obtii A....aduni skilurile cu - si obtii B....

iar la treaba cu 20....mi se pare amuzant rau.......20 e constanta...cum adik de unde o iei???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hai ca esti tare :lol: :lol: :lol: :lol:
Warchilde are dreptate.
Inainte sa aduni vezi pe ce pozitie joaca jucatorul respectiv si identifici ordinele individuale care se potrivesc cu pozitia respectiva.

Daca sunt mai multe ordine il alegi pe cel la care rezultatul este mai mare, evident sa fie pozitiv. Daca raportul e negativ mai bine joci fara ordin individual.
utopicul
Team Manager

Post by utopicul »

mosmartin wrote:N-am gasit asa ceva pe aici si mie unul mi-ar fi fost foarte util.
Poate va fi si altora acum ca este complet, ca eu imi fac transferurile de acum cu el in fata pana il invat.

Calculul ordinului individual pentru jucatori:
In paranteze sunt trecuti termenii in engleza.
Pozitie: Ordin individual

1. GK: Ordin Individual de Joc(Play along)
+++ Joc de picior(Play along), Viteza(Speed)
--- Reflex, Curaj(Courage)

2. LB, LM, RB, RM: Extrema ofensiva (Play along wing)
+++ Pase(Passing), Viteza(Speed)
--- Forta(Strength), Cap(Heading)

3. LB, CB, RB: Constructie(Play it out)
+++ Pase(Passing)
--- Deposedari(Tackling)

4. LM, CM, RM : Altruism(Passing)
+++ Pase(Passing), Viziune(Playmaking)
--- Cap(Heading), Suturi(shooting)

5. LF, CF, RF: Libero(Free role)
+++ Intuitie(Insight)
--- Deposedari(Tackling)

6. LF, CF, RF: Individualism(Own chance)
+++ Suturi(Shooting), Deposedari(Tackling)
--- Cap(Heading), Pase(Passing)

7. CF: Finalizator(Targetman)
+++ Forta(Strength), Cap (Heading)
--- Suturi(Shooting), Deposedari(Tackling)

Se aduna numerele de la skillurile cu plus si se obtine suma A, iar de la
adunarea celor cu minus se obtine suma B.
A-B=D(Diferenta)
Combinatia care da diferenta cea mai mare arata ordinul individual potrivit

pentru jucatorul respectiv.

Pentru aflarea ordinului formul este:
D/20= O (Ordin)
20= constanta
Cu cat numarul de la O(Ordin) este mai mare cu atat jucatorul respectiv va scoate note mai bune in meci.

Consider acest mic tutorial foarte util pentru cei care nu folosesc SPMT, si
chiar si cu SPMT mie imi este mai usor sa calculez asa decat sa introduc acolo valori atunci cand vreau sa cumpar un jucator.
Deci (concluzi dupa tot ce am citit) eu inca nu am gasit raspunsul la intrebarea lui warchilde legata de juniorii de la centru. cu ce ne ajuta asta? Noi calculam acest O in functie de skilluri. Singura chestie clara la juniori e constanta 20. In rest totul e ambiguu. Pt. a calucla D tre sa stim A si B, iar pt. a stii A si B tre sa stim skillurile. La un jucator de la tineret skilurile nu prea conteaza atata timp cat ele sunt nemaximalizate. Intr-un anumit moment O are o valoare peste 1 sapt alta valoare. O este o variabila, in acest caz, care oscileaza intr-un interval relativ mare. Ce ne ajuta pe noi sa cunoastem O la un tanar nemaximalizat (pe care oricum nu-l jucam avand calitatea globala in jur de 50-60...chiar daca O e de 9 tot ne boicoteaza meciul :twisted: :twisted: :twisted: ). Deci ce te ajuta pe tine ca cumperi un tanar neantrenat care are O de 9 daca el oricum va scadea (in timp ce antrenezi skillurile, multe dintre ele fiind la 0 sau aproape de 0 in momentul cumpararii).
Post Reply

Return to “Discutii/Intrebari SoccerProject (ro)”