Wszystko co powinien wiedziec poczatkujacy

Moderators: Moderator, Polish Moderators

pearljammer
Member of the Soccer Project Association

Post by pearljammer »

solqueras wrote:wyglada to tak licytacja juz sie zakonczyla wygralem ale zawodnika nie mama w transferach jest jego nazwisko jak juz wspomnialem aukcja sie zakonczyla przy cenie jest zielona fajka czyli wygralem bo nikt nie dal wiecej ale zawodnika nie amma w teamie wiec kiedy do mnie przejdzie klub moze go nie poscic?
zielona fajka oznacza, ze prowadzisz w licytacji a nie ze wygrales...tak jak Gladiator wspomnial i znajdziesz w faq jesli byl to ostatni dzien licytacji i dales oferte to musisz poczekac jeszcze dzien jesli nikt nie da nowej oferty...najlepiej daj link do tego transferu to sprawdze co i jak...
"If you hate something don't you do it too..."
solqueras
Assistant Coach

Post by solqueras »

http://www.soccerproject.com/spnewl_tra ... d=10425304

nie wiem piszev ze jest dostepny od 18 a juz mamy 19 i nic
Kefu
Team Board Member

Post by Kefu »

solqueras wrote:http://www.soccerproject.com/spnewl_tra ... d=10425304

nie wiem piszev ze jest dostepny od 18 a juz mamy 19 i nic
wchodze w linka ktorego podales i jest informacja ze tego zawodnika nie ma juz na liscie transferowej.
Image
Polska Spo³eczno¶æ SoccerProject.com -Do³±cz!!!
solqueras
Assistant Coach

Post by solqueras »

http://img529.imageshack.us/my.php?image=lolekoj9.gif

ciekawe wejdz na to to screen z moich transferow zaoferowalem za kolesia najwiecej licytacja sie skonczyla i nie wiem o co chodzi dalej...

A przy okazji macie chopaki moze jakis mlodych przyzwoitych kopaczy w cenie promocyjnej do opchniecia poczatkojacemu?? :wink:
Kefu
Team Board Member

Post by Kefu »

solqueras wrote:http://img529.imageshack.us/my.php?image=lolekoj9.gif

ciekawe wejdz na to to screen z moich transferow zaoferowalem za kolesia najwiecej licytacja sie skonczyla i nie wiem o co chodzi dalej...

A przy okazji macie chopaki moze jakis mlodych przyzwoitych kopaczy w cenie promocyjnej do opchniecia poczatkojacemu?? :wink:
Ta data 18 wrz (22:00) to jest data od kiedy zawodnik jest dostepny do sprzedazy. Wczesniej (od daty wystawienia 2 dni) jest juz widoczny na liscie ale jest podswietlony na czerwono co oznacza ze mozna licytowac ale nie mozna go kupic.
Takze musisz czekac :)
Image
Polska Spo³eczno¶æ SoccerProject.com -Do³±cz!!!
solqueras
Assistant Coach

Post by solqueras »

A o dacie faktycznej spzedazy decyduje wystawiajacy wtedy kiedy cene go zadowoli zakonczy dopiero aukcje?
Ufuss
Team President

Post by Ufuss »

solqueras wrote:A o dacie faktycznej spzedazy decyduje wystawiajacy wtedy kiedy cene go zadowoli zakonczy dopiero aukcje?
Aukcja trwa 5 dni o ile wczesniej nie zakonczy jej sprzedajacy.
Przedluza sie o dzien jesli w ciagu ostatnich 24h ktos zlozy nowa (wyzsza) oferte.
Aukcja tego zawodnika powinna sie zaoknczyc 23 wrzesnia br.
Manager: Ufu
Team: Yabadaba

Image
Gladiator

Post by Gladiator »

@solqueras:
Nie kupi³e¶ jeszcze tego gracza, poczytaj to co ci ludzie tutaj napisali.
Kupisz go je¶li bêdziesz mia³ najwy¿sz± ofertê gdy sprzedaj±cy zdecyduje siê sprzedaæ zawodnika, lub minie jego czas na li¶cie transferowej (@Ufuss - 5 dni ? Zdaje mi siê, ¿e 6 dni - 2 dni 'okresu ochronnego' i 4 dni dalszej licytacji). Je¶li zalicytujesz ostatniego dnia licytacji, albo kto¶ ciê wtedy przebije to licytacja przed³u¿a siê o 1 dzieñ, a data koñca licytacji te¿ siê zmienia (chyba po symulacji o 4:00).
Je¶li kupisz tego gracza to dostaniesz wiadomo¶æ w grze oznajmiaj±c±, ¿e transfer siê powiód³. Ta jak to nazwa³e¶ 'fajeczka' to jak ju¿ kto¶ napisa³ symbol tego, ¿e aktualnie prowadzisz w licytacji.
Manager: Gladiator
Team: FC Vixa (D.12)

Image
Regulamin (forum) (transfery)
solqueras
Assistant Coach

Post by solqueras »

sorry za upierdliwosc :lol: juz czaje wszystko...
pearljammer

Post by pearljammer »

aukcja skonczy sie za 2 dni...jesli dostepny od 18, chyba ze 21 ktos da oferte to sie przedluzy o dzien...
"If you hate something don't you do it too..."
filus
Team Manager

Post by filus »

ja te¿ mam pytanko bo nie jestem za bardzo zorientowany.... Co oznaczaj± te % poszczególnych formacji w statystykach meczowych ?? ja gram systemem 3-4-3, przy czym trójka moich obronców zagra³a odpowiednio na 63-63-62, a trójka napastników na 61-65-63. Wiêc dlaczego w moich statystykach obrona ma 37 % a atak tylko 28 % ??
C i a c h o
Team Board Member

Post by C i a c h o »

uzywasz SPMT ?
1. Agresja
2. Atak (0-100)
3. Indywidulane Rozkazy
4. Styl
5. Wyjazd czy Dom....
6. Kapitan

Nie wiem co wiecej Ci moze pomodz ;)
Image
Image FamaS - W@rzywa Team
Ufuss
Team President

Post by Ufuss »

filus wrote:ja te¿ mam pytanko bo nie jestem za bardzo zorientowany.... Co oznaczaj± te % poszczególnych formacji w statystykach meczowych ?? ja gram systemem 3-4-3, przy czym trójka moich obronców zagra³a odpowiednio na 63-63-62, a trójka napastników na 61-65-63. Wiêc dlaczego w moich statystykach obrona ma 37 % a atak tylko 28 % ??
Co do formacji to zacznijmy od tego jaka pozycja zalicza sie do ktorej formacji, a wiec:
Formacja Defensywna - GK, LB, CB, SW, RB
Formacja Pomocy - LM, CM, RM
Formacja Ataku - LF, CF, RF
Ty napisales ze grales 3-4-3, a wiec u ciebie:
do Defensywy zaliczali sie GK, LB, CB, RB,
do Pomocy zaliczali sie LM, CM, CM, RM,
do ataku zaliczali sie LF, CF, RF.
Oprocz tego mialo napewno wplyw taktyka jaka zstosowales (czy dluga pilka, kopnij biegnij, itd.).

Oto jak poszczegolne taktyki wplywaja na formacje:
Taktyka D M A
Bez taktyki +0 +0 +0
Dluga pilka +5 -10 +5
Kopnij i biegnij -10 -10 +27
Podania -10 +10 -10
Defensywna sciana +8 -10 -10

Te parametry maja wplyw na roznice pomiedzy formacjami, a do tego jeszcze wplyw na wysokosc (wielkosc %) formacji ma jeszcze:
-Agresja jaka ustawisz w meczu
-Duch druzyny (TS)
-Kto jest kapitanem (powinien byc to gracz z najwiekszym doswiadczeniem), lecz roznica w wyborze Kapitana jest niewielka w przelozeniu na ocene formacji
-To czy grasz u siebie w domu czy na wyjezdzie (lecz z moich obliczen tez wynika ze jest to niewielki wplyw, jednak moge sie mylic)
Manager: Ufu
Team: Yabadaba

Image
filus
Team Manager

Post by filus »

dziêki :) ju¿ w takim razie wszystko rozumiem. bo gra³em podaniami wiêc nie dziwne ¿e pomoc mia³a tak± przewage nad reszt± ;) A je¶li chodzi o kapitana to jest nim równie¿ pomocnik. a w ogóle gdzie moge znale¼æ te wszystkie informacje ? No i jeszcze jedno pytanie... Je¶li zawodnik w menu treningu ma dan± umiejêtno¶æ na czerwono to znaczy ¿e nie da sie go ju¿ bardziej wytrenowaæ ?
C i a c h o
Team Board Member

Post by C i a c h o »

-To czy grasz u siebie w domu czy na wyjezdzie (lecz z moich obliczen tez wynika ze jest to niewielki wplyw, jednak moge sie mylic)
w mojej druzynie jest to w przyblizeniu 1% roznicy tzn. w domu bedziesz mial ten 1% wiecej
-Duch druzyny (TS)
oczywiscie chodzi tu o atmosfere ;)

Jesli chodzi o styl jakim grac to polecam do tego ASPT bo owy programik pokaze ci kazda opcje z ktorych ty mozesz sobie wybrac najlepsza ;)
W moim przypadku jest to DLUGA PILKA bo gram 5-3-2 a w twoim to bedzie albo Kopnii... albo Podania :) ale to juz Ci ASPT powie ;)

I to co mowil Ufuss wyzej... pozycje tzn ze na nie swojej pozycji w danej lini zaowndik bedzie gral bodajze o 10 oczek gorzej ;)
Image
Image FamaS - W@rzywa Team
Post Reply

Return to “Wszystko o SP + pytania (pl)”