Dyskusje, pytania, propozycje (Liga Polska)
Moderator: Polish Moderators
-
- Team Board Member
Wydaje mi siê, ¿e jednak nowy terminarz nie jest najlepszy. Widzê, po tych paru kolejakch, ¿e dru¿yny, które nie maj± dwóch, w miarê równorzêdnych sk³adów nei maj± wiêkszych szans na zwyciêstwo w obu ligach. Mój drugi sk³±d jest du¿o s³abszy i wystawiaj±c go raczej nie wygram, a graj±c ca³± SP ligê i ligê polsk± pierwszym sk³adem zajadê go. Ju¿ im spad³o po pare % na kondycji... Lepsza by³a forma zesz³osezonowa, gdy 2x w tygodniu. Teraz ten dodatkowy mecz, dodatkowo dzieñ po dniu strasznie dajê "po nogach".
Szczerze mówi±c, masz racje.. Moi najlepsi pi³karze siadaj±... I jeszcze jak komu¶ przytrafi siê kontuzja (mam teraz tylko jednego zdolnego do gry bramkarza, który i tak jest zmêczony). Raczej by³bym za tym by rozgrywaæ 2 mecze w tygodniu i po zakoñczeniu rozgrywek SP mo¿na by zwiêkszyæ liczbê meczy do trzech (Poniedzia³ek, ¦roda, Sobota)...
Wydaje mi siê, ¿e to by³oby rozs±dne. Mo¿na by zwiêkszyæ ilo¶æ meczów w przerwie miêdzysezonowej. Tak, aby skonczyc sezon Ligi przed pocz±tkiem nowego sezonu SP.mcmagik wrote:Raczej by³bym za tym by rozgrywaæ 2 mecze w tygodniu i po zakoñczeniu rozgrywek SP mo¿na by zwiêkszyæ liczbê meczy do trzech (Poniedzia³ek, ¦roda, Sobota)...
-
- Member of the Soccer Project Association
Je¶li chodzi o rozgrywanie meczów "starym sposobem" (¶r/sb) to niew±tpliwie jest to lepsza opcja ni¿ ta, któr± mamy obecnie (¶r/sb/nd). Niestety zmienianie tego w tym momencie wi±za³oby siê z prawie ca³kowit± zmian± terminarzy.
Osobi¶cie by³bym za opcj± przedstawion± przez mcmagik'a :
popieram wprowadzenie takiej opcji, wg. mnie powinno to wygl±daæ tak:
* kar± by³y by ujemne punkty, z którymi zespo³y zaczyna³yby nastêpny sezon ligowy.
Procedura wygl±da³a by nastêpuj±co :
- prowadz±cy ligê "przyuwa¿aj±" prezesów, którzy notorycznie nie podaj± wyników swoich meczy,
- nastêpnie pod koniec sezonu ligowego LP og³aszaj± (po ewentualnej uprzedniej konsultacji z reszt± organizatorów), które to osoby nie wywi±zywa³y siê z tego obowi±zku i proponuj± jak± kar± ich obarczyæ.
- na forum zostaje og³oszona lista zespo³ów, którym bonusowo przyznano ujemne punkty i te zespo³y zaczn± kolejny sezon z ujemnym bilansem.
Bardzo mo¿liwe, ¿e nowa opcja zachêci mened¿erów do wpisywania wyników, przez co u³atwi to pracê organizatorom.
Pozostaje jeszcze sprawa ujednolicenia " systemu karnego " : w jakim przedziale bêd± przyznawane ujemne pkt itd.
Osobi¶cie by³bym za opcj± przedstawion± przez mcmagik'a :
Druga sprawa : kary za nie wpisywanie wyników meczów :mcmagik wrote:Raczej by³bym za tym by rozgrywaæ 2 mecze w tygodniu i po zakoñczeniu rozgrywek SP mo¿na by zwiêkszyæ liczbê meczy do trzech (Poniedzia³ek, ¦roda, Sobota)...
popieram wprowadzenie takiej opcji, wg. mnie powinno to wygl±daæ tak:
* kar± by³y by ujemne punkty, z którymi zespo³y zaczyna³yby nastêpny sezon ligowy.
Procedura wygl±da³a by nastêpuj±co :
- prowadz±cy ligê "przyuwa¿aj±" prezesów, którzy notorycznie nie podaj± wyników swoich meczy,
- nastêpnie pod koniec sezonu ligowego LP og³aszaj± (po ewentualnej uprzedniej konsultacji z reszt± organizatorów), które to osoby nie wywi±zywa³y siê z tego obowi±zku i proponuj± jak± kar± ich obarczyæ.
- na forum zostaje og³oszona lista zespo³ów, którym bonusowo przyznano ujemne punkty i te zespo³y zaczn± kolejny sezon z ujemnym bilansem.
Bardzo mo¿liwe, ¿e nowa opcja zachêci mened¿erów do wpisywania wyników, przez co u³atwi to pracê organizatorom.
Pozostaje jeszcze sprawa ujednolicenia " systemu karnego " : w jakim przedziale bêd± przyznawane ujemne pkt itd.
W starym systemie rozgrywania (2 mecze tygodniowo) sezon trwa³ 9 tygodni, w nowym trwa 6 tygodni. Sezon w SP twa prawie 8 tygodni. Mo¿na wróciæ do starego systemu tylko ¿e nie bêdzie on szedl równolegle z lig± na SP. Nalezy pamiêtaæ ¿e w lidze polskiej s± jeszcze bara¿e, oraz okres(pod koniec sezonu) w którym ni emo¿na wysy³ac zaproszeñ. Ju¿ pod koniec pierwszego sezono LP by³y problemy z bara¿ami, ale jak tak bardzo chcecie powróciæ do satrego systemu rozgrywek to czemu nie.
Sezon SP trwa 8 tygodniu plus ponad tydzieñ przerwy. Rozgrywaj±c a mecze tygodniowo otrzymamy 16 meczy w 8 tygodni. zabraknie tylko dwóch. My¶lê ¿e po zakoñczeniu sezonu SP mecze rozegra siê tak: sobota, niedziela, ¶roda, czyli 3 dni wcze¶niej ni¿ ostatnio skoñczymy i bêdzie czas na bara¿e.
Liga polska ma pokazaæ najlepszy zespó³ a nie maratoñczyków...
Liga polska ma pokazaæ najlepszy zespó³ a nie maratoñczyków...
-
- Assistant Manager
hej
dotyczy sie nowego regulaminu wpisywania wynikow w ciagu 24h od meczu. Jest czesto ciezko wpisac wynik , ja nie codziennie loguje sie , staram sie ale nie zawsze moge, wiec te 24h to troche wedlug mnie za malo, kiedys juz poruszalem ten temat ze tabela nie musi byc robiona w ciagu 24h, z drugiej strony doceniam to co robia osoby wpisujace i podliczajace tabele to ma im ulatwic prowadzenie tabel. Ale nie chcialbym zeby logowanie do SP codzinnie bylo obowiazkiem tylko to ma byc przyjemnosc. Moze walkowery beda przyznawane wtedy gdy ktos sie zaloguje a nie wpisze wyniku, bo przeciez nie kazdy z nas codziennie ma mozliwosc wpisywania wynikow. to jest moje zdanie, nie wiem jak inni. ale jak juz pisalem wyzej, LP jest dzieki osoaba ktore robia dodatkowa prace i to my im powinnismy pomagac.
pozdro
manro1
dotyczy sie nowego regulaminu wpisywania wynikow w ciagu 24h od meczu. Jest czesto ciezko wpisac wynik , ja nie codziennie loguje sie , staram sie ale nie zawsze moge, wiec te 24h to troche wedlug mnie za malo, kiedys juz poruszalem ten temat ze tabela nie musi byc robiona w ciagu 24h, z drugiej strony doceniam to co robia osoby wpisujace i podliczajace tabele to ma im ulatwic prowadzenie tabel. Ale nie chcialbym zeby logowanie do SP codzinnie bylo obowiazkiem tylko to ma byc przyjemnosc. Moze walkowery beda przyznawane wtedy gdy ktos sie zaloguje a nie wpisze wyniku, bo przeciez nie kazdy z nas codziennie ma mozliwosc wpisywania wynikow. to jest moje zdanie, nie wiem jak inni. ale jak juz pisalem wyzej, LP jest dzieki osoaba ktore robia dodatkowa prace i to my im powinnismy pomagac.
pozdro
manro1