Wszystko co powinien wiedziec poczatkujacy

Moderators: Moderator, Polish Moderators

Gladiator
Member of the Soccer Project Association

Post by Gladiator »

Jasne, zale¿y to te¿ od samych zawodników, dlatego napisa³em, ¿e przy tym samym sk³adzie na mecz. Inaczej nie sposób tego porównaæ. Nie wnikajmy w HS, g³ówne skille, kondycjê, morale - to wszystko ju¿ uwzglêdnia BP. Agresja zawodnika wp³ywa na kartki, tak¿e po¶rednio te¿ ma wp³yw na oceny formacji (lub nie, zdania s± podzielone).

Podsumowuj±c : jesli graja nawet ci sami gracze osi±gaj±cy to samo BP, to wp³yw ma te¿ atmosfera, agresja w meczu, miejsce rozgrywania meczu (u siebie/na wyje¼dzie), formacja i pewnie co¶ jeszcze. No i nawet przy tych samych zawodnikach mo¿e sie zdarzyæ, ¿e kto¶ raz dostanie czerwon± kartkê, raz nie, dlatego po¶rednio wp³yw ma te¿ sêdzia ;). Ciekawe, czy pogoda te¿ na to wp³ywa.
Manager: Gladiator
Team: FC Vixa (D.12)

Image
Regulamin (forum) (transfery)
enduro
Assistant Coach

Post by enduro »

to mam jeszcze jedno pytanie ale teraz odnosnie listy transferowej. Czy data (w czerwonej ramce) oznacza od kiedy mozna kupic zawodnika i do kiedy on jest na tej liscie?
Image

wynikało by z tego ze jezeli daje najwiecej to kupie tego zawodnika o 04,00 16 sier?oczywiscie jezeli wczesniej sprzedajacy nie zaakceptuje innej oferty
Ufuss
Team President

Post by Ufuss »

enduro wrote:to mam jeszcze jedno pytanie ale teraz odnosnie listy transferowej. Czy data (w czerwonej ramce) oznacza od kiedy mozna kupic zawodnika i do kiedy on jest na tej liscie?

wynika³o by z tego ze jezeli daje najwiecej to kupie tego zawodnika o 04,00 16 sier?oczywiscie jezeli wczesniej sprzedajacy nie zaakceptuje innej oferty
Co do pierwszego masz racje.
Pierwsza data to data wystawienia zawodnika na TL.
Druga data nie jest stala, moze sie zmieniac, np jesli ktos da wyzsza oferte, po ostatniej symulacji dnia poprzedzajacego ta druga date, to data sie zmienia i czas skladania ofert sie przedluza.

Wracajac do wczesniejszego tematu:
Ufuss wrote:Mam pyanie:
Czy zawodnicy ktorych wybiera sie do meczu jako lawke rezerwowych tez zdobywaja doswiadczenie w tym meczu, czy zawodnik zdobywa doswiadczenie tylko i wylacznie jesli biega po boisku (gra w meczu)?
pearljammer wrote:rezerwowi nie ³apia doswiadczenia, chyba, ze wejda w trakcie meczu to na pewno cos im podskoczy, ale za samo siedzenie na ³awie nie idzie...
Dziwna sytuacja tez mi sie tak wydaje jak mowi pearljammer, ale widzialem zawodnikow ktorzy jako najlepsza ocene meczowa mieli 0, zas doswiadczenia mieli 2, 3.
Przydaloby sie sprawdzic czy zawodnicy dostaja exp jak siedza na lawie, bo z tego co zauwazylem to tak wynika, chyba ze najlepsza ocena meczowa pokazywana jest z ostatnich 1-3 sezonow, zas pozniej znika, ale chyba tak nie jest.
Jesli ktos wie cos konkretnego na ten temat to prosze o inf.
Last edited by Ufuss on Thu Aug 16, 2007 3:53 pm, edited 1 time in total.
Manager: Ufu
Team: Yabadaba

Image
pearljammer

Post by pearljammer »

Ufuss pierwsza data to jest data od kiedy jest dostepny, w przypadku 10 sierpnia, to jak dostepny od 10, to wystawiony byl 8.

Co do doswiadczenia, czasem juinora dostaje sie z kilkoma oczkami w tym tez zalicza sie doswiadczenie...albo druga opcja, mial 0 dosw. i zostal sprzedany, jesli z G do H badz odwrotnie to dosw. przy transferze rosnie o 2, jesli wieksza roznica miedzy ligami jest to wiecej rosnie...
"If you hate something don't you do it too..."
enduro
Assistant Coach

Post by enduro »

jakie zadanie ma Asystent menedzera
Leonardo
Team President

Post by Leonardo »

w czasie, gdy Ty bierzesz wakacje, on prowadzi zespó³ w meczach...
Grave734
Coach

Post by Grave734 »

Leonardo wrote:w czasie, gdy Ty bierzesz wakacje, on prowadzi zespó³ w meczach...
Z tego co slyszalem to raczej przepija pieniadze ktore mu placisz bo to prowadzenie to mu raczej nie wychodzi.
Ufuss
Team President

Post by Ufuss »

Grave734 wrote:Z tego co slyszalem to raczej przepija pieniadze ktore mu placisz bo to prowadzenie to mu raczej nie wychodzi.
Zaden z pracownikow nie jest drogi.
Nie wiem czy wplyw akuratnie na to ma asystent ale ja jak czasami zapomne ustawic skladu, to w meczu graja zawodnicy ktorzy sa najlepsi w skliach, niestety nie jest brana pod uwage kondycja, ktora czasami jest okolo 80-85% i przez to zawodnicy zbieraja marne oceny i oczywiscie nie dobiera indywidualnych polecen.
No ale co to by bylo za granie gdyby asystent wybieral nam najlepszy sklad, dostosowywal polecenia, taktyke, agresje, kapitana i wszystko co tylko mozna, przeciez wtedy lepiej byloby przed meczem zostawic wystawienie skladu asystentowi zamiast robic to samemu, a to przecierz zadna przyjemnosc, wiec musi byc gorszy od normalnego uzytkownika, a co za tym idzie wybierac gorszy sklad.

Image
Leonardo
Team President

Post by Leonardo »

Grave734

Taaak, nie wychodzi mu wie co¶ o tym, bo sam wziê³em urlop i jestem na spadkowym...

Ale bez niego bêdzie jeszcze gorzej bo ka¿dy pracownik ma wp³yw na atmosfere, morale etc
Grave734
Coach

Post by Grave734 »

Nie, no lepsze cos niz nic. Tak se tylko za zartowalem :D .
enduro
Assistant Coach

Post by enduro »

mam takie pytanie: po jakim czasie od otrzymania zespolu mozna robic transfery i czy mozna byc na minusie z budzetem, jezeli tak to do jakiej kwoty
Gladiator

Post by Gladiator »

enduro wrote:mam takie pytanie: po jakim czasie od otrzymania zespolu mozna robic transfery i czy mozna byc na minusie z budzetem, jezeli tak to do jakiej kwoty
Na pierwsze pytanie odpowied¼ jest w FAQ, proszê nie odpowiadaæ, nauczmy naszych czytaæ FAQ !
Odp. na drugie pytanie : jak bêdziesz ni¿ej ni¿ 2M to masz tydzieñ na wyj¶cie z d³ugów (albo 10 dni, nie pamiêtam), potem kasacja konta.
Manager: Gladiator
Team: FC Vixa (D.12)

Image
Regulamin (forum) (transfery)
enduro
Assistant Coach

Post by enduro »

pytanie dotyczy Atmosfery w druzynie: wiem jak mecze wpływaj ale chce wiedziec czy np. zajecie 1 miejsca w jakims turnieju tow podnosi o wiecej niz 1 czy 2%
pearljammer

Post by pearljammer »

enduro wrote:pytanie dotyczy Atmosfery w druzynie: wiem jak mecze wp³ywaj ale chce wiedziec czy np. zajecie 1 miejsca w jakims turnieju tow podnosi o wiecej niz 1 czy 2%
zajecie miejsca nie podnosi, podnosza tylko mecze w turnieju...ale o 1%
"If you hate something don't you do it too..."
Ufuss
Team President

Post by Ufuss »

enduro wrote:pytanie dotyczy Atmosfery w druzynie: wiem jak mecze wp³ywaj ale chce wiedziec czy np. zajecie 1 miejsca w jakims turnieju tow podnosi o wiecej niz 1 czy 2%
Atmosfera nie podnosi sie za wygranie jakiegokolwiek turnieju, ligi, czy pucharu SP.
Atmosfera podnoszona jest tylko jesli rozgrywamy mecze, wynik meczu (zwyciestwo, remis, porazka) maja takze wplyw na wysokosc podniesienia sie atmosfery, nic pozatym.

Image
Post Reply

Return to “Wszystko o SP + pytania (pl)”